3/8/18

Παρέμβαση ΟΑΣΕ για Λεβέντ-Οσμάν - Ζητεί απόσυρση κατηγοριών

 
Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται ως προς το θέμα των ποινικών διώξεων που κινεί η Τουρκία εναντίον των δημοσιογράφων Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ζητεί από την Άγκυρα την απόσυρση των κατηγοριών κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας Αφρίκα Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν.
Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του τύπου Αρλέμ Ντεζίρ, σε επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζει ανησυχία για τις διώξεις κατά των δύο Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων.

Χαρακτηρίζει μάλιστα απαράδεκτο φαινόμενο τη βία και τον εκφοβισμό των δημοσιογράφων επισημαίνοντας ότι η εφημερίδα Αφρίκα έχει βρεθεί υπό σημαντική πίεση για μία εκτεταμένη χρονική περίοδο σημειώνοντας την επίθεση που δέχθηκε ο Σενέρ Λεβέντ τον Ιανουάριο.

Εξάλλου, ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ανδρέας Κεττής μετέφερε στον εκδότη της εφημερίδας Αφρίκα Σενέρ Λεβέντ προσωπικό μήνυμα αλληλεγγύης του Προέδρου του Σώματος Αντόνιο Ταγιάνι. Μετέφερε επίσης την στήριξη και των έξι κύπριων ευρωβουλευτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην «Αφρίκα» οι Οικολόγοι – «Ο Σενέρ δεν θα πάει στην Τουρκία» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


tothemaonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.