22/3/19

Μα καλά, είναι τρελοί οι άνθρωποι;;; Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 90χρονη Πόντια που πουλούσε παντόφλες στη λαϊκή

Όπως καταγγέλλει η κόρη της, στο αστυνομικό τμήμα την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί την είχαν με ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια

Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, συνέλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης μία υπερήλικη γυναίκα 90 ετών επειδή πουλούσε, χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια.
Τα τερλίκια, είναι τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες. Η γυναίκα, η οποία ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της, πηγαίνει μια στο τόσο σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή και πουλά τα παπουτσάκια που πλέκει η ίδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN «Ωρα Ελλάδος 7».

ilikiomeni_terlikia
Όπως καταγγέλλει η κόρη της, ένα περιπολικό με τρεις άντρες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τής περιοχής των Αμπελοκήπων, που επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά, που δεν είχε άδεια.

Αφού της πήραν αποτυπώματα, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ακολουθηθεί και άλλη διαδικασία. Ο Γολγοθάς της γιαγιάς, τελείωσε τα μεσάνυχτα, με τους οικείους της να καταγγέλλουν ότι την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί την είχαν με ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια, καθώς δεν της έδιναν ούτε νερό.
Πρώτο Θέμα

22 σχόλια:

  1. Δεν κοιτούν εκεί στην αστυνομία Θεσσαλονίκης που γύφτοι Βούλγαροι και ένα σωρό σαβούρα κόσμος σέρνουν καρότσια γεμάτα χαρτόνια και διάφορα άλλα σκουπίδια στην μέση της Τσιμισκή, Εγνατία και σε διάφορους άλλους δρόμους, να σέρνουν τα καρότσια αντίθετα με την κίνηση των οχημάτων. ........ Την 90νη συνέλαβαν και δεν ντραπηκαν .....
    Εδώ γίνεται χαμός έξω από Πακιστανους συνεχώς κλοπές τηλεφώνων από παιδάκια , βρωμισε ο τοπος και αντί να λύσουν αυτά τα προβλήματα, η γιαγιά τους ενόχλησε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @NIKOS,

      Νικόλα, αυτοί που «…σέρνουν καρότσια γεμάτα χαρτόνια και σκουπίδια…», δεν το κάνουν από χόμπυ. Όταν ένας ρακένδυτος ψάχνει στους κάδους των σκουπιδιών ή «…σέρνει καρότσι γεμάτα χαρτόνια και σκουπίδια…» είναι ώρα να σκεφτούμε όλοι εμείς γιατί αναγκάστηκε να το κάνει και τι ευθύνες έχουμε όλοι μας ως Κοινωνία, είναι ώρα να αναλογιστούμε πόσο απίστευτα τυχεροί είμαστε εμείς που δεν αναγκαστήκαμε (ακόμη) να κάνουμε το ίδιο. Εάν η θέα ενός ζητιάνου που δεν έχει στον ήλιο μοίρα ενοχλεί την εκλεπτυσμένη αισθητική κάποιων, τότε το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.

      Διαγραφή
  2. Η γιαγιά χειροπέδες και η Λοιζου που "ξέχασε" 5,5 χρόνια να δηλώσει τον θάνατο της μάνας της και και έχει καταδικαστει γι'αυτο σε φυλάκιση με αναστολή πάει για ευρωβουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ζηλεύεις κλέψε και συ ... που ξέρεις μπορει να πάρεις μεγαλύτερο αξίωμα

      Διαγραφή
  3. Καπως πρεπει να δικαιολογησει το μισθο της η Γεροβασιλη.
    Εχουμε τρελλαθει τελειως σε αυτη τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκαιο απ την στιγμή που έγινε καταγγελία η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά... Το θέμα είναι ποιός νομοταγής πολίτης εκανε την καταγγελία.....

      Διαγραφή
  4. And nobody stood up for the poor lady? I don't care how stupid or sick SYRIZA's people are. I am worried for the rest who did nothing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετα απορούν γιατί η Χρυσή Αυγή έχει γίνει 3ο κόμμα! Με αυτές τις ανοησίες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μετατρέπουν τους μετριοπαθείς σε ακραίους, κα τους φιλειρηνικους σε πολεμοχαρείς. Όταν μοιράζουν τη χώρα σε Σκόπια Τουρκία και Αλβανία, όταν καταβυθιζουν την παιδεία στην άγνοια και μετά καταφέρονται εναντίον των ηλικιωμένων με αυτόν τον τρόπο... τι περιμένουν που θα πάει ο πολίτης; αν θέλουν να πολεμήσουν τον ολοκληρωτισμό θα πρέπει να ενισχύσουν την δημοκρατία καιβτην ισονομία! Για μένα είναι απλά τα πραγματα... μέρες παρακμής Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι πολυ μεγαλη η είδηση αυτή.Δειχνει όλη την ελληνική κατάντια του μνημονίου ! Θα έλεγα όλου του μετα καπιταλιστικού κοσμου ενός κοσμου που ειναι γεμάτος παράδοξα.Διπλα στη γιαγιούλα ισως πουλούσαν την πραμάτεια τους παράνομοι μετανάστες άνευ συλλήψεως.Και εκτός μνημονίου ετσι ειναι ο κοσμος.Στις ΗΠΑ γίνονται γκλαμουράτα πάρτυ σε επαύλεις και έξω πεθαίνουν άστεγοι.Κανουν κάποιοι επεμβάσεις αισθητικής και άλλοι πεθαίνουν χωρίς ασφάλεια έξω απο το νοσοκομείο.Ειναι τα απόνερα του ανήθικου κοσμου της ελεύθερης δήθεν οικονομίας.Στη Κολοκβια συλλαμβάνονται φοιτητες και ο πρόεδρος τρωει με τους αρχηγούς των καρτέλ στο Προεδρικό Μέγαρο,Παντού ετσι ειναι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σεσησμανη ηταν η γρια...ΟΠΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τελος θα πουν οτι ειχε κρυψει και λεφτα σε Off-Shore.

      Διαγραφή
  8. Τα του Καίσαρα στον Καίσαρα / θα τα πούμε στη κάλπη…
    Τη γιαγιά πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Θέλω να αγοράσω παπουτσάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαλλον το σταυρουδακι που φορουσε ηταν η αιτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἔχουν τοποθετήσει κάποιους ἠθικῶς ἀναίσθητους ἀστυφύλακες στό ἐν λόγῳ ἀστυνομικό τμῆμα- προφανῶς μέ κομματικά κροτήρια, γιά νά χτυπᾶνε διαδηλωτές;
    Πρέπει νά γίνῃ σέ βάθος ἔλεγχος, καί γιά τό περιστατικό, καί γιά τό ποιός ἔφταιγε, καί γιά τό πῶς τοποθετήθηκαν ἐκεῖ αὐτοί πού συμπεριφέρθηκαν ἔτσι, καί ἰδίως:
    αὐτοί πού προέβησαν σέ τέτοια σύλληψη καί αὐτοί πού διέταξαν τήν λήψη ἀποτυπωμάτων ἀπό 90χρονη Ποντία.
    Κανένα γράμμα τοῦ νόμου δέν ὐπερτερεῖ τῆς στοιχειώδους ἀνθρωπιᾶς. Μόνο κομματικοί ἐγκάθετοι πιστεύουν καί δροῦν ἔτσι ἀνἀποδα.
    Ἡ δουλική πίστη τους στή ἀπέχθεια τοῦ Κοτζιά γιά τούς Ποντίους τῆς Μακεδονίας, εἶναι "ὑποδειγματική" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν υπάρχει δικαιολογία """εντολές""". Κάποιες φορές λές σ' αυτόν που δίνει τέτοιες εντολές """πήγαινε εσύ μαλάκα""". Και αντιμετωπίζεις τις όποιες συνέπειες με υπερηφάνεια γιατί έπραξες το σωστό. Οι Υπηρεσίες είναι για να υπηρετούν, όχι να αδικούν -ακόμη και με την στενή νομική ερμηνεία των κανονισμών λειτουργίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Μα καλά, είναι τρελοί οι άνθρωποι;;; Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 90χρονη Πόντια που πουλούσε παντόφλες στη λαϊκή"

    Όχι δεν είναι τρελοί. Απλά ο μισθός πέφτει και δεν τους νοιάζει τίποτα.
    Και οι 3 τους, κλασσικοί βαλκανοταλιμπάν δημόσιοι υπάλληλοι. Ισάξιοι του Ματατζή που φώναζε “Βούλγαροι”.

    Τι είναι η 90χρονη γιαγιά? Ο Γιάννης Αγιάννης?! Κι αυτοί τι το παίξανε δηλαδή?! Ζήλεψαν τη “δόξα” του επιθεωρητή Ιαβέρη?!

    Θα μπορούσαν να πάνε μετά την τηλεφωνική κλήση και να πουν ότι δεν βρήκαν το άτομο που ταιριάζει στην περιγραφή.
    Θα μπορούσαν να την πιάσουν και να την πάνε σπίτι της με το περιπολικό.
    Θα μπορούσαν να πάνε να συλλάβουν τη γιαγιά αλλά παράλληλα να προχωρήσουν σε γενικό έλεγχο αδειών. Όλοι στο τμήμα κύριοι...πλήρη εφαρμογή του νόμου δεν θέλουν... ολόκληρη κλούβα λοιπόν γεμάτη με...τρομοκράτες!
    Άλλος 10 εκατοστά παραπάνω πάγκο απ’ ότι γράφει στην άδεια, άλλος 2 τετραγωνικά παραπάνω, άλλος φθαρμένα ελαστικά στο βανάκι του και δεν είχε και πυροσβεστήρα (άρα να καλέσουν συναδέλφους τους της τροχαίας να βεβαιώσουν την παράβαση), άλλος μίλησε ειρωνικά στα όργανα της τάξης, άλλος πχ ο πιο χοντρός κύριος θεωρήθηκε ύποπτος διότι στεκόταν ύποπτα στον πάγκο του και έξυνε τη μύτη του αμήχανα άρα κάτι κρύβει εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα, να μείνει κι αυτός 12 ώρες νηστικός όπως η γιαγιά, μπας και χάσει κάνα γραμμάριο να μην τον κυνηγάει γυναίκα του που τρώει πολλά κεφτεδάκια, ο άλλος ο κύριος...πρέπει να ψάξει σκύλος και ασφαλίτες τα καφάσια με τα μαρούλια του, μπροστά στους πελάτες του, διότι με τις κινήσεις του συμπεριφέρεται ύποπτα μην κρύβει μέσα ηρωίνη, άλλος κάπνιζε στη γειτονική καφετέρια που πήγε να πάρει καφέ στο χέρι και να γυρίσει στον πάγκο του, δηλαδή παραβίασε τον αντικαπνιστικό νόμο σε κλειστό χώρο, πρόστιμο στον κύριο και εξακρίβωση στοιχείων του στο τμήμα. Και το καλύτερο για το τέλος: Σύλληψη ανήλικου παιδιού μικροπωλητή διότι το αστυνομικό όργανο άκουσε να τραγουδάει εθνικιστικό ρατσιστικό τραγούδι για τη Μακεδονία ή τις ειδικές δυνάμεις.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΜΉΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ! ΣΤΗΝ ΚΛΟΎΒΑ ΟΛΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!
    Να μην έμενε ούτε ένας! Αφού κάποιοι κύριοι τηλεφωνούν για μια 90χρονη (που στέκεται και παλεύει τι να πεις...για να της φιλήσεις τα χέρια και να την αγκαλιάσεις είναι, όχι για χειροπέδες! Ο κόσμος υποφέρει, παλεύει για το 1 ευρώ κι αυτοί στον κόσμο τους!!!) και θέλουν εφαρμογή του νόμου, να εφαρμοστεί λοιπόν ο νόμος παντού. Ή εφαρμόζουμε τον νόμο ή δεν τον εφαρμόζουμε.

    Θα ήθελα σε ένα θεωρητικό σενάριο, να τους δώσουν μια μικρή μετάθεση και να τους στείλουν στην Τούμπα. Να δω στην Τούμπα την αντίδραση των 3 συγκεκριμένων γενναίων παλληκαριών του πληρώματος του περιπολικού που πιάσανε την γιαγιά(μαζί με τον Ματαζή που φώναξε το “Βούλγαροι” κι αυτός στη Θεσσαλονίκη όπως αυτοί οι τρεις), αν έσκαγε καμιά μικρής ισχύος βόμβα λιπάσματος ή γκαζάκια και καπνογόνα(σαν στρατιωτική ενέδρα και έφοδος ένα πράγμα!!!), σταματούσε το όχημα και τους περικυκλώνανε μετά καμιά 20αρια νεαροί τρελοί παοκτσήδες χούλιγκαν, άλλοι πρώην λοκατζήδες, άλλοι γνώστες πολεμικών τεχνών, άλλοι απλώς τρελοί σκέτο, τους αφοπλίζανε με καταδρομική ταχύτητα κι όλοι τους με μολότωφ, αναπτήρες, λοστούς μέχρι κρόταλα και κορεάτικα σπαθιά στα χέρια τους φωνάζανε “θα σας σφάξουμε σαν αρνιά, στουμφάκια!Εδώ θα αφήσετε τα κόκαλα σας σαν Τουρκόσποροι στην Τριπολιτσά!”. Και μετά να τους αφήσουν άθικτους μέσα σε κεντρικό δρόμο της Τούμπας να τρέμουν χ...οι με την στολή τους να μυρίζει “γαλλικό φασολέ” άρωμα :) Να τους φαίνονται τα Εξάρχεια σαν Παράδεισος!

    Τις μαγκιές και την παλληκαριά τους αν έχουν @... να παίξουν πιστολίδι με ανθρώπους της νύχτας ή να πάνε με απόσπαση στις μυστικές υπηρεσίες και να παίζουν το κεφάλι τους με τους Τούρκο ή στα Εξάρχεια στα καθίκια που σκότωσαν τους ανθρώπους στη Μαρφίν.
    Δεν ντρέπονται λίγο. ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ 90ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 1 ΕΥΡΩ?!
    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ?!
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απουσια νοητικης κρισης ...εντυπωσιαζει..Ο μισος πληθυσμος ....παριστανει το εργαλειο.Και του φτανει αυτο.Με εβαλαν.....μου ειπαν...με διεταξαν...ειχα εντολη...τι να κανω (?) ..η δουλεια μου ειναι....κλπ. Πληρης ακρισια....Ισαακ Ασιμωφ..." Εγω το ...ρομποτ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολυ απλα, δεν ειναι ουτε κορη ουτε μανα του Λουιζου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τρελοί όχι. Κάτι άλλο όμως ναι. Συγκεκριμένα κάποιοι συμπολίτες μας που φρόντισαν να συλληφθεί η γιαγιά επειδή τους χαλούσε μάλλον την πιάτσα. Οι αστυνομικοί είναι μόνο κατακριτέοι στο ότι την κράτησαν όλη μέρα σε Τμήμα και μετά στην Ασφάλεια με ένα νερό κιόλας μόνο. Επεσε η γυναίκα σε άπονα στελέχη μάλλον. Ορθώς διατάχθηκε έρευνα (μετά απ τον σάλο που προκάλεσε βέβαια). Δείτε και εδώ μία άποψη.

    Κοινωνική αναλγησία: όταν γίνεται η αιτία να συλλαμβάνεις μία 90χρονή πωλήτρια ή να εγκαταλείπεις μία αιμόφυρτη γυναίκα στο ταξί σου...

    https://thetikosaeras.blogspot.com/2019/03/90.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.