11/12/09

Τρεις ΕΠΥ από την Ελλάδα ανακρίνονται για τη σύληση του τάφου του Τ. Παπαδόπουλου.

Τρεις Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά από την Ελλάδα είναι, όπως μετέδωσε απόψε το ΡΙΚ , τα τρία πρόσωπα που ανακρίνει από το απόγευμα η Κυπριακή Αστυνομία αναφορικά με τη σύληση του τάφου του τέως Κυπρίου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Κύπρος- Τρεις ΕΠΥ από την Ελλάδα ανακρίνονται για τη σύληση του τάφου του Τ. Παπαδόπουλου.
Τρεις Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά από την Ελλάδα είναι, όπως μετέδωσε απόψε το ΡΙΚ , τα τρία πρόσωπα που ανακρίνει από το απόγευμα η Κυπριακή Αστυνομία αναφορικά με τη σύληση του τάφου του τέως Κυπρίου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Λόγω της ιδιότητας των τριών στις ανακρίσεις συμμετέχουν και αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά η ηγεσία της Αστυνομίας, σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αξιολόγησε πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς δράστες.
Ειδικότερα, αξιολογήθηκαν πληροφορίες ότι στην περιοχή του κοιμητηρίου είχε θεαθεί τα ξημερώματα νοσοκομειακό όχημα της Εθνικής Φρουράς και ένα μαύρο όχημα με τρεις επιβάτες.

Εξ άλλου, αξιολογούνται πληροφορίες ότι γύρω στα 150 άτομα, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», έχουν έλθει στην Κύπρο για να προκαλέσουν επεισόδια στον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ για το παγκύπριο πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, εξετάζεται κατά πόσο η άφιξή τους έχει οποιαδήποτε σχέση και με τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου ή την αυριανή πρώτη επέτειο του θανάτου του και το μνημόσυνό του.

Ο τάφος του Τ. Παπαδόπουλου έχει σφραγιστεί και φρουρείται από την Αστυνομία.

Ανακρίσεις για τη σύληση του τάφου του Τ. Παπαδόπουλου

Η Κυπριακή Αστυνομία ανακρίνει τρία άτομα για τη σύληση του τάφου του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου στο κοιμητήριο Δευτεράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ αναμένεται να προσαχθούν για ανάκριση και άλλα άτομα.

Οι άγνωστοι, αφού σύλησαν τον τάφο, ανέσυραν το φέρετρο, πήραν τη σορό και φεύγοντας έσβησαν τα ίχνη τους αδειάζοντας δύο σάκους ασβέστη γύρω από τον τάφο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και δεν χρησιμοποίησαν οποιοδήποτε μηχανοκίνητο μέσο. Η γρανιτένια ταφόπλακα, το βάρος της οποίας ξεπερνά τα 250 κιλά, δεν φέρει ίχνη βανδαλισμού.

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το Κοιμητήριο , χαρακτήρισε "γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου". Επίσης, απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από το λαό.

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος μετέβη στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς, δήλωσε ότι ο χώρος έχει αγιασθεί και έτσι θα τελεστεί,εκεί αύριο, και τρισάγιο και μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

"Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό", δήλωσε ο κ. Παντελίδης. Όπως είπε οι βάνδαλοι άνοιξαν τον τάφο και πήραν τη σορό αφήνοντας άδειο το φέρετρο και η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από τη φρουρά του Τ. Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.
ΕΞΠΡΕΣΣ,Νooz.gr

9 σχόλια:

  1. Έχουν βουίξει τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα και το MEGA αφιέρωσε 30 δευτερόλεπτα για το συμβάν. Μόνο απο αυτό το γεγονός φαίνεται τι συμβαίνει στη χώρα μας...Ευτυχώς που υπάρχει και το Ίντερνετ και τα σοβαρά ιστολόγια. Γυρίστε όλοι την πλάτη στα ελληνικά κανάλια και τις εφημερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθωώθηκαν...Δεν κατεβάζετε την ανάρτηση μην δίνουμε λαβές για σχόλια σε ξένα ΜΜΕ και σάΐτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Na senariologisw ki egw... Exei dierebnh8ei kata poso o dolofonos tou Grigoropoulou eixe sxeseis me akrodeksies organwseis kai kata poso h dolofonia egine se mia prospa8eia probokatsias?

    Exei diereynh8ei kata poso o astinomikos pou eskise to korani eixe sxeseis me akrodeksies paratakseis, kai to skisimo tou koraniou htan kai ayto entagmeno se mia prospa8eia probokatsias?

    An apodeix8ei oti h soros tou Papadopoulou eklaph apo tis idies akrodeksies paratakseis den 8a 8ewrousa ka8olou api8ana ta parapanw senaria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραιος ο χριστοφιας. θα ριξει το βαρος και στην ελδυκ και να μια καλη ευκαιρια να διωξουμε τους ελληνες και να αποστρατικοποιησουμε την κυπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλες και φίλοι δυστυχώς κάποιοι για ακατανόητους προς εμένα λόγους δέχονται να παίξουν το ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου", δικαιώνοντας έτσι τους πραγματικούς εχθρούς της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής δημοκρατίας που επιθυμούν διακαώς την υπερψήφιση ενός νέου σχεδίου Ανάν.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἀνώνυμε 8:58 μ.μ., προτείνω νὰ διερευνηθῇ μήπως καὶ ὁ Ξηρός, ὁ Γιωτόπουλος καὶ ὁ Κουφοντίνας εἶναι ἀκροδεξιοί. Μήπως καὶ ὁ Ζαχαριάδης ἦταν ἀκροδεξιός. Μήπως καὶ οἱ δολοφόνοι τοῦ Δραγούμη ἦταν ἀκροδεξιοί. Μήπως καὶ τὸν Κολοκοτρώνη ἐπρόδωσαν ἀκροδεξιοὶ καὶ τὸν Ρωμανὸ Δ' Διογένη ἐπίσης ἐπρόδωσαν ἀκροδεξιοί. Ἐνῷ ἐσύ καὶ ὁ Κλουζὼ Χρυσοζοΐδης ψάχνετε γιὰ ἀκροδεξιούς, πάντως, οἱ ἱεροὶ ναοὶ καὶ τὰ ἡρῶα μας βεβηλώνονται, ἡ Σημαία μας καίγεται, ἄνθρωποι δολοφονοῦνται ἀπὸ τρομοκράτες καὶ ἱερόσυλους, ἀριστερούς, καὶ στὰ φανερά - ἀλλὰ ποῦ εἶναι τὸ πρόβλημα; ἐμεῖς ψάχνουμε «ἀκροδεξιούς».

    Ἐν πάσῃ περιπτώσει. Δὲν μπορῶ νὰ διανοηθῶ τὶ ἀνώμαλος, ἐὰν δὲν εἶναι ξένος, μπορεῖ νὰ ἔκανε τέτοια φρικιαστικὴ ἱεροσυλία. Ἀπαιτῶ μόνον τὴν σύλληψι καὶ ΕΚΤΕΛΕΣΗ μὲ συνοπτικὲς διαδικασίες τῶν ἱεροσύλων, ὅποιοι καὶ ἂν εἶναι, «ἀριστεροὶ» ἢ «δεξιοί» ἢ ξένοι. Δὲν πάει ἄλλο. Ἐπὶ τέλους, πότε θὰ λειτουργήσουν τὰ ἐκτελεστικὰ ἀποσπάσματα σὲ αὐτὴν τὴν χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακου τον ανθρωπο τι τον προβληματιζει;αν ηταν ακροδεξιει.οποιος και να ητανε ρε......πισα
    και πουπουλα,επι τελους κατι πρεπει να γινει σε αυτον τον τοπο τον καυτακαημενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελληνες...Οι κλασσικοι θυτες...Κι εδω παει το...Ρε δε πα' να γαμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΣΩΡΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.