17/9/11

Ακυρώνει το ταξίδι για τις ΗΠΑ ο Γ. Παπανδρέου


Στην ακύρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ και τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν από χθες στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει εκτάκτως στην Αθήνα μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος του μετέφερε το κλίμα δυσπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων για την ελληνική οικονομία.
Πηγή

15 σχόλια:

  1. Ολο το καλοκαίρι πάιζαν με τη φύση τους , νομίζοντας ότι θα τα χώσουν στη τρόικα λόγω πτώσης ΑΕΠ.

    Ελα που αυτοί ήταν πιο διαβασμένοι από τους δικούς μας και τους έχουν πάρει φαλάγγι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού μας έπιασαν να διορίζουμε δημόσιους υπαλλήλους στη ζούλα και να τους πληρώνουμε με τα λεφτά τους, θα μας σκίσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχως!

    Και να παει πρωτος στο γουδι μετα απο την αρση του κοινοβουλευτικου ασυλου, για εσχατη προδοσια αφου ενταχτηκε υπερ του σχεδιου Αναν, και εφοσον κρατικοποιηθηκε η περιουσια της οικογενειας του για το καλο της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως ήρθε για να κάνει καμιά σοβαρή δήλωση;

    Χμμμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

    Ο πρωθυπουργός της υποταγής και του πατσαβουρόχαρτου, με το οποίο εκχώρησε την εθνική κυριαρχία στους νταβατζήδες, δεν επιστρέφει στην Ελλάδα εσπευσμένα για να ανασυντάξει τις κοινωνικές και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να οργανώσει μια αποφασιστική αντεπίθεση στους νταβατζήδες εκβιαστές.

    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Αυτός ο πρωθυπουργός που δε δίστασε να προσφέρει «γην και ύδωρ» στους πολιτικούς και εθνικούς εκβιαστές, επιχειρεί γι ακόμη μια φορά μέσα σε λίγες μόλις μέρες, να αξιοποιήσει τους εκβιαστικούς θεατρινισμούς, για να οργανώσει ένα ακόμη αποφασιστικό κτύπημα σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας. Πιο ύπουλο. Πιο επικίνδυνο. Περισσότερο καθοριστικό.

    Στο στόχαστρο αυτή τη φορά, μπαίνουν οι διαφαινόμενες και εν πολλοίς αναπόφευκτες – ενδεχομένως και ανεξέλεγκτες - κοινωνικές αντιδράσεις στο γενικευμένο πλιάτσικο που έχει οργανωθεί.

    Ο φόβος για πιθανή κοινωνική εξέγερση που θα οδηγήσει σε πολιτικές ανατροπές τους έχει κυριεύσει, και τις μέρες που θα ακολουθήσουν θα γίνουν πιο επιθετικοί και ακόμη περισσότερο επικίνδυνοι.

    Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, έχουν επιδοθεί ήδη σε μια επικοινωνιακή επίθεση με στόχο την αποδόμηση των κοινωνικών αντιστάσεων και το διαρκές ξαναζέσταμα του μπαμπούλα των απειλών από τις Ευρωπαίες εταίρες.

    Πρόκειται να ακολουθήσει ένας κύκλος πολιτικής συναλλαγής, σε μια προσπάθεια προσαρμογής της στάσης των κορυφαίων πυλώνων του πολιτικού συστήματος, στις απαιτήσεις και τους σχεδιασμούς των νταβατζήδων.

    Μη τους φοβάστε...

    Δεν είναι δυνατοί. Είναι θρασύδειλοι. Και αυτό είναι που τους καθιστά πολλαπλά επικίνδυνους για τον τόπο.
    Έχουν βαλτώσει στα αδιέξοδα των επιλογών και του δοσιλογισμού τους...
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_1304.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήρθε η σειρά του Σαμαρά να συγκυβερνήσει με τον Βενιζέλο,αλλά ο λαός θέλει πολιτικό ''αίμα''.

    Άν πάνε σε εκλογές,γνωρίζουν ότι θα είναι δύσκολο να προβλευθεί το αποτέλεσμα που θα βγάλουν οι κάλπες και κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο πολιτικά.

    Αν δεν πάνε σε εκλογές και προχωρήσουν σε συμφωνία για συγκυβέρνηση,το πολιτικό απόθεμα της ΝΔ θα εξαντληθεί αστραπιαία,ειδικά όλοι όσοι έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ του Σαμαρά θα νιώσουν μεγάλη πίεση μόλις τον δούν να ακολουθεί την ίδια σχεδόν οικονομική πολιτική,γιατί αυτό θα κάνει,δεν έχει καθόλου περιθώρια.

    Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην προκύψει κυβέρνηση για μακρύ χρονικό διάστημα,ώς αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης που εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα δίχως κανείς να την αντιμετωπίζει,κάτι τέτοιο θα αποτελέσει το ιδανικό άλλοθι για τους Ευρωπαίους να μας ξεφορτωθούν κυρήσοντας την Ελλάδα σε πτώχευση.

    Και όλα αυτά τη στιγμή που οι φίλοι μας οι Τούρκοι καθαρίζουν τα όπλα τους και τα λαδώνουν.

    ΥΓ
    Κάτι είπε ο Σαμαράς ότι δεν θέλει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι των Ευρωπαίων,έχει πολλές αναγνώσεις ή μου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απουσία μας από την γενική Συνέλευση καθεαυτή συνιστά ήττα για την χώρα.
    Το πόσο άσχημα είναι και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα θα το μάθουμε άμεσα.
    Πάντως αυτά που γίνονται θυμίζουν το περιβάλλον πριν τον Α΄παγκόσμιο.
    Νομίζω ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑ Η ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΠΕ.
    ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΩ Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ.
    Να τα διαφυλάξουμε όμως δεν σημαίνει να αλλάξουμε κυβέρνηση που θα τα παραχωρήσει με δήθεν ευνοϊκότερους όρους.
    Ο Θεός βοηθός
    Και συν Αθηνά και χείρα κίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε τον σήκωνε το κλίμα να πάει στον ΟΗΕ, τι θα έλεγε για τον αποκλεισμό τις ΑΟΖ των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ματαίωσες το ταξίδι στις ΗΠΑ Γιωργάκη; Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης ματαιωμένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολα μιλανε πλεον μονα τους για το παρασκηνιο που εκδηλωνεται πλεον πισω απο τις πολιτικες εξελειξεις στην Ελλαδα.Το μονο που δεν μας λενε ακομα ειναι για το ποια ακριβως θεση προοριζουν τον αρχηγο του ΛΑΟΣ που μεχρι στιγμης ολα "καλα" βαδιζουν για αυτον και μαλλον αρχισε αυτος να κανει προβες στον καθρεπτη του σπιτιου του με το χερι σηκωμενο αλλα μονο το δεξιο δεικτη προτεταμμενο...

    "….Είναι ενδιαφέρον ότι οι Γερμανοί λέγεται ότι υπέδειξαν στον κ. Παπανδρέου και τον ακριβή χρόνο των εκλογών και, μη επιδεχόμενοι αμφισβήτηση, του είπαν να μην προσφύγει στις κάλπες πριν από το ’13, ούτως ώστε αυτές να συμπέσουν με τις γερμανικές εκλογές και έτσι να μην υπάρξουν πρόσθετες εκπλήξεις και αναταράξεις στο γερμανικό προεκλογικό τοπίο από περαιτέρω τρανταγμούς, λόγω της αστάθειας στην ελληνική οικονομία από τις πρόσθετες ανάγκες της.Μάλιστα το Βερολίνο φέρεται διατεθειμένο να «δώσει κάτι» στον κ. Παπανδρέου, όταν έλθει εκείνη η εποχή, για να τον βοηθήσει πολιτικά, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που αυτός φέρεται να έχει δώσει στην καγκελάριο Μέρκελ, όπως λέγεται εγκύρως.Ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζει το γεγονός της προσέγγισης Παπανδρέου εκ μέρους των Γερμανών, οι οποίοι αρχικά και για αρκετό διάστημα ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί μαζί του, λόγω της εντύπωσης που υπήρχε ότι αυτός είναι «δεμένος στο αμερικανικό άρμα», που κατά την ερμηνεία τους σήμαινε ότι ήταν «ενταγμένος μέσα στο αμερικανικό παιχνίδι υπονόμευσης της ευρωζώνης».Συμπληρωματικά προς αυτό (σ.σ. κατά τις αμερικανικές προσλαμβάνουσες), οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να κατανοήσουν και την προσέγγιση Παπανδρέου με τον Σαρκοζί, δεδομένου ότι διατηρούσαν κάποιες αμφιβολίες για το Γάλλο πρόεδρο σε θέματα ευρωπαϊκής ενοποίησης.Τους τελευταίους μήνες, οι εντυπώσεις αυτές φέρεται να διαλύθηκαν εκ μέρους των Γερμανών, οι οποίοι λέγεται πως «τεστάρισαν» τον Ελληνα πρωθυπουργό και συμπέραναν ότι αυτός «δεν είναι ικανός να προκαλέσει ζημιά στην ευρωζώνη» και έτσι αποφάσισαν πως δεν θέλουν «ν’ αλλάξουν άλογο».
    Όπως επίσης πληροφορείται το Antinews, ο κ. Μόσιαλος, αλλά και άλλοι υπουργοί, αρμόδιοι και «συναρμόδιοι», τηλεφωνούν αυτή την ώρα στα κανάλια, ορθώνοντας δραματικούς τόνους για την αναγκαιότητα των φορομπηχτικών μέτρων.

    Τώρα όμως κατάλαβαν, ότι στην Ευρώπη δεν μας πιστεύουν και δεν πρόκειται να δώσουν την 6η δόση αν δεν δούν (κι άλλο) αίμα στην αρένα από τον Έλληνα φορολογούμενο. Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικοί υποβολείς υπογραμμίζουν ότι τα ταμειακά αποθέματα εξαντλούνται μέρα με τη μέρα και πάμε σούμπιτοι για χρεοστάσιο. Παροτρύνουν μάλιστα τα κανάλια να υιοθετήσουν τόνους καταστροφολογίας(λες και κάνουν τίποτα άλλο…)για να…αφυπνισθεί η κοινωνία και να δεχτεί τα μέτρα.Και φυσικά όλα αυτά γίνονται λίγη ώρα πριν από την βαρυσήμαντη ομιλία Σαμαρά στο Βελίδειο. Είναι δηλαδή φανερή και η προσπάθειά τους και να παγιδέψουν τον Σαμαρά και να αποπροσανατολίσουν το ενδιαφέρον από την ομιλία τουΤην λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 2,5δις ευρώ για το 2011 αναμένεται να ζητήσουν οι επικεφαλής της Τρόικας επιστρέφοντας στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι τρέχουσες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα και οι προβλέψεις για την εργασιακή εφεδρεία."
    http://www.antinews.gr/2011/09/17/122713/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα συνιστουσα στους φιλους να μελετησουν προσεκτικά τον παρακατω ιστοτοπο:

    http://www.leap2020.eu/GEAB-N-57-is-available-Global-systemic-crisis-Fourth-quarter-2011-Implosive-fusion-of-global-financial-assets_a7640.html Ολη η φασαρια με την Ελλαδα γινεται γιατι οι Αγγλοσαξωνικες τραπεζες ειναι βουτηγμένες στα ...ατα!! Πρεπει καποιος να τους πει οτι η πεμπτουσια του καπιταλισμου ειναι να κερδιζεις αλλά και να χανεις οταν παιρνεις ρισκα. Μονα-ζυγα δικα τους δεν γινεται....Για την Ελλαδα ενα κουρεμα του χρεους ειναι το σωστό και να αφησουν τις αρλουμπες. Τωρα για τους χειρισμούς της Ελληνικης "κυβερνησεως" εκφραζω βαθειαν περιφρονησιν, ιδιαν με αυτην την οποίαν επιδεικνυουν για τον Ελληνικό λαό.

    AZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο/Η Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...
    "Δε τον σήκωνε το κλίμα να πάει στον ΟΗΕ, τι θα έλεγε για τον αποκλεισμό τις ΑΟΖ των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ?"

    Τώρα αυτό που κολάει? Η Χαμάς που διαθέτει ΑΟΖ στην λωρίδα της Γάζας είναι κατά της προσφυγής στον ΟΗΕ.

    Νομίζω υπονομεύεται η θέση της Ελλάδας αν περιμένουμε να λύσει μόνη της το Μεσανατολικό!
    Να σου θυμίζω υπάρχει και η κυρία Άστον να εκπροσωπήσει τις Ευρωπαϊκές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στέργιε,
    "τον τεστάρισαν και δεν τον θεωρούν πια ικανό να υπονομεύσει την ευρωζώνη... και γι΄αυτό, ίσως δεν θέλουν να αλλάξουν άλογο"
    Μήπως όμως γελάστηκαν κρίνοντας επιφανειακά;
    Οταν η χώρα πάει σούμπιτη για χρεωκοπία, δεν είναι αυτό κίνδυνος για το ευρώ ;(όχι ότι το πολυσυμπαθώ, αλλά σχετικά μιλώντας).
    Ποιός την τρέχει με χίλια προς αυτήν την κατεύθυνση;
    Το ευρώ βέβαια τρικλίζει και από μόνο του, αλλά μια πολιτική οικονομική που να βάλει τουλάχιστον μαξιλαράκια στις γωνίες για να μην πλημμύρουμε, είναι πιό ασφαλής.
    Ο ΓΑΠ όμως, κατάφερε μέχρι στιγμής να τους πείσει να ζητούν εκείνοι όλο και σκληρότερα μέτρα (δήθεν για το καλό της ευρωζώνης).
    Ομως αυτά τα μέτρα, θα βγάλουν ολονών τα μάτια μια ώρα αρχύτερα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελινα
    Στο στοχαστρο ολων ειναι το παγκοσμιο νομισμα που ερχεται και δεν δενει με τις φουσκες που οι ιδιοι ειχανε δημιουργησει.Συρρικνωση του παγκοσμιου χρεους για να συρρικνωθει και το παγκοσμιο νομισμα σε ανεκτα διαχειρησιμα καιαληθοφανη πλαισια που σημαινει αναγκαστικη επιστροφη ολων των κρατων σε αναλογια χρεους/ΑΕΠ κατω του 60%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.