13/9/11

Ετοιμαστείτε για την Ιερή Συμμαχία

Άρθρο του Ατά Ατούν στην Κίπρις
ΤΟ Ισραήλ ψάχνει περιφερειακούς συμμάχους για να ενισχύσει τη θέση του απέναντι στην Τουρκία.Τους μόνους που θα βρει θα είναι κάποιους εχθρούς της Τουρκίας ή κάποιους που θέλουν να την εκδικηθούν.Τη δεκαετία του ‘70( σς. εννοεί τη δεκατία του 80), ο τότε πρόεδρος της Βουλής και ιδρυτής της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ίδρυσε στο Τρόοδος στρατόπεδο εκπαίδευσης για τους αγωνιστές του ΑΣΑΛΑ. Μετά μερικά χρόνια, και στην ίδια περιοχή, λειτούργησε κέντρο εκπαίδευσης για τους «τρομοκράτες» του ΡΚΚ. Πρόσφερε το λιμάνι της Λεμεσού ως κέντρο διακίνησης εγγράφων και οπλισμού των ΡΚΚ και ΑΣΑΛΑ. Είναι το άτομο που εξέδωσε το υπ αριθμόν ——— διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον «αρχιτρομοκράτη» Απο με το όνομα…….( σ.σ. Τόσο ο αριθμός του διαβατηρίου όπως και το όνομα δημοσιεύονται στην Κίπρις).

Οι στενές σχέσεις των Ελληνοκυπρίων με την κουρδική «τρομοκρατική» οργάνωση ΡΚΚ και αυτή των Αρμενίων ΑΣΑΛΑ άρχισε τη δεκαετία του ‘70 με τη φιλοσοφία. «Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου».

Τώρα, στην Ιερή Συμμαχία εντάσσεται αναγκαστικά και το Ισραήλ προκειμένου να μην μείνει μόνο. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει μια ισχυρή συμμαχία κατά της Τουρκίας η οποία θα απαρτίζεται από την Ελλάδα, την Αρμενία, την Κυπριακή Δημοκρατία, το Ισραήλ και το ΡΚΚ. Το ισχυρό εβραϊκό λόμπι στην Αμερική μαζί με τα λόμπι των Ελλήνων και Αρμενίων θα εργαστούν για αντιτουρκικά ψηφίσματα από την αμερικανική «βουλή» και τη Γερουσία.

Το πρώτο ψήφισμα από τη Γερουσία των ΗΠΑ θα αφορά τη δήθεν γενοκτονία των Αρμενίων. Κάτι τέτοιο θα είναι γελοίο καθότι μετά τον απελευθερωτικό αγώνα της Τουρκίας, Γερουσία και Βουλή των ΗΠΑ είχαν αποφανθεί ότι δεν σημειώθηκε μια τέτοια γενοκτονία . Αν και το όποιο ψήφισμα της Γερουσίας και της Βουλής δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, από κοινού θα δούμε το πόσο βρόμικα χρησιμοποιείται η πολιτική στο βωμό των συμφερόντων.

Η Ελλάδα έχει συνάψει αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ αν και έχει αποφασίσει να διαλύσει μία από τις 5 στρατιές της, 5 από τις 10 μεραρχίες της και 11 από τις 24 ταξιαρχίες της προκειμένου να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ.

Το Ισραήλ συνεργάζεται με το ΡΚΚ και τον Μπαρζανί. Τώρα, θα εκπαιδεύει και θα εξοπλίζει τους Κούρδους. Στόχος του είναι να προκαλέσει ασφυξία στις τουρκικές κυβερνήσεις με τα προβλήματα που θα δημιουργούν στη νοτιοανατολική Τουρκία και να παρεμβάλει εμπόδια στην οικονομική και στρατιωτική ανάπτυξη της χώρας.

Η στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ στις εξελίξεις αυτές θα είναι σημαντικές για την ιστορία του 21ου αιώνα. Αν αξιολογήσουν ως μπλόφα τη δήλωση του Ερντογάν ότι θα παγώσει τις σχέσεις του με την ΕΕ και θα χάσουν τον πιο ισχυρό σύμμαχός τους, την Τουρκία, τότε η ιστορία δεν θα τους συγχωρήσει και ΗΠΑ και Ε.Ε. θα οδηγηθούν σε διάλυση.

http://www.philenews.com/digital/

6 σχόλια:

  1. Ο Τούρκος λακές ξέχασε ένα Ονομα να αναφέρει Θεόφιλος Γεωργιάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λέει περί Αμερικανικού πορίσματος άρνησης της γενοκτονίας αντιθέτως:


    On his return to the United States having served for thirty years as United States Consul and Consul General in the Near East, George Horton wrote his own account of "the Systematic Extermination of Christian Populations by Mohammedans and of the Culpability of Certain Great Powers; with the True Story of the Burning of Smyrna".[88]:title Horton's account quotes numerous contemporary communications and eyewitness reports including eyewitness accounts of the massacre of Phocea in 1914 by a Frenchman and the Armenian massacres of 1914/15 by an American citizen and a German missionary.[88]:28–9,34–7.

    Many Americans vocally spoke out against the genocide, including former president Theodore Roosevelt, rabbi Stephen Wise, William Jennings Bryan, and Alice Stone Blackwell. In the United States and the United Kingdom, children were regularly reminded to clean their plates while eating and to "remember the starving Armenians."[89]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα θὰ ἔχουμε ἐξελίξεις. Ἡ Τουρκία παραδυναμώνει καὶ κάποιοι θὰ τὴν πολεμήσουν.
    Ἡ Τουρκία παρουσιάζει ἔντονες ἡγεμονικες τάσεις καὶ αὐτὸ ἔχει κόστος.
    Τὸ σημαντικότερο εἶναι, ὅτι ἡ ὑψηλὴ πολιτική της γιὰ τὸ κουρδικό, ἔχει ἀποτύχει καὶ αὐτὸ θὰ τὸ πληρώσει σὲ βἀθος χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει μια ισχυρή συμμαχία κατά της Τουρκίας η οποία θα απαρτίζεται από την Ελλάδα, την Αρμενία, την Κυπριακή Δημοκρατία, το Ισραήλ και το ΡΚΚ. Το ισχυρό εβραϊκό λόμπι στην Αμερική μαζί με τα λόμπι των Ελλήνων και Αρμενίων θα εργαστούν για αντιτουρκικά ψηφίσματα από την αμερικανική «βουλή» και τη Γερουσία."

    Εξαιρετικο το αρθρο και οποιον του αρεσει.Εγω ενθυμουμαι επι Ανδρεα Παπανδρεου σε ποιο σημειο κατω απο την Διρφη στην Ευβοια πηγαιναν κατοικοι της Καστελλας τροφιμα στους "μαθητες" του στρ.Ματαφια.Και καλα καναμε και θα το ξανακανωμε και οποιον του αρεσει και το ματι του θα βγαλωμε αν χρειαστει και την αληθεια θα του φτυσωμε καταμουτρα αν επιμεινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η Ελλάδα έχει συνάψει αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ αν και έχει αποφασίσει να διαλύσει μία από τις 5 στρατιές της," μηπως ο "αρθρογραφος" εει μπερδευσει την Ελλαδα με την "μαμα" Τουρκια? Η Ελλαδα ποτε δεν ειχε 5 στρατιες και εχουν περασει παρα πολλλα χρονια απο την εποχη που ειχε 5 σωματα (με το ζορι εχει 3)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ν αξιολογήσουν ως μπλόφα τη δήλωση του Ερντογάν ότι θα παγώσει τις σχέσεις του με την ΕΕ και θα χάσουν τον πιο ισχυρό σύμμαχός τους, την Τουρκία, τότε η ιστορία δεν θα τους συγχωρήσει και ΗΠΑ και Ε.Ε. θα οδηγηθούν σε διάλυση." Αυτο ομως το αποσπασμα ειναι "ολα τα λεφτα' η ο αρθρογραφος εχει μια ιδοτυοη αποψη του αστειου η θα εχει καπνισει πολλα μα παρα πολλα λιβαδια παπαρουνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.