20/9/11

Κλίντον προς Τουρκία: Κρατήστε ανοιχτή την πόρτα με το Ισραήλ-Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Κύπρο

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε χθες σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου η Τουρκία να «κρατήσει ανοιχτή την πόρτα» με το Ισραήλ, ώστε να υπάρξει μια αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με αμερικανικές διπλωματικές πηγές η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ κάλεσε τις δύο χώρες να αποκαταστήσουν τις διμερείς τους σχέσεις και υπογράμμισε ότι είναι κακή στιγμή για περισσότερες εντάσεις στην περιοχή.Στο μεταξύ, συνάντηση αναμένεται να έχει εντός της εβδομάδας ο Αμςερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Χ.Κλίντον: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Κύπρο

"Η Ουάσιγκτον στηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να πραγματοποιήσει έρευνες στα χωρικά της ύδατα για ενεργειακά κοιτάσματα", δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε συνομιλίες που είχε τη Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη, με τον Τούρκο ομόλογό της, Αχμέντ Νταβούτογλου.

Όπως είπε η κ. Κλίντον, "ο καλύτερος τρόπος να σταματήσουν οι διενέξεις για τα οικονομικά και ενεργειακά προβλήματα είναι να τερματισθεί η εδώ και 37 χρόνια διαίρεση του νησιού".

Παράλληλα, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ ζητησε από την Τουρκία να «κρατήσει ανοιχτή την πόρτα» με το Ισραήλ, ούτως ώστε να υπάρξει αναθέρμανση των διμερών σχέσεων.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό αναμένεται να έχει εντός της εβδομάδας ο Αμερικανός Πρόεδρος, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
 http://www.skai.gr/
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.