29/4/15

Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της δεκαετίας 1990 στο Εφετείο για τα εξοπλιστικά

Κόλλια Ελευθερία 
Στις 13 Μαϊου καταθέτουν οι Σημίτης, Βενιζέλος
Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της δεκαετίας 1990 στο Εφετείο για τα εξοπλιστικά
Ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης (αριστερά) και ο υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος ενώ προσέρχονται σε συνεδρ'ιαση του ΚΥΣΕΑ στις 26 Ιουλίου 1999 (ICON PRESS / Μ. ΚΟΚΚΑΛΗ)
Το πολιτικό στίγμα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ την περίοδο προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων στα τέλη της δεκαετίας του 1990 θα δώσουν σήμερα, Τετάρτη, τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Το δικαστήριο ύστερα από αίτημα του βασικού κατηγορουμένου Άκη Τσοχατζόπουλουέχει κλητεύσει ως μάρτυρες τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, καθώς και τους τότε υπουργούς κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κυρία Βάσω Παπανδρέου, κ. Γιάννο Παπαντωνίου.

Λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στη δικαστική αίθουσα μπήκε ο κατηγορούμενος Ακης Τσοχατζόπουλος οποίος χαιρέτισε δια χειραψίας τους κ.κ. Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας «γειά σου πρόεδρε» στον πρώτο και «γειά σου Βαγγέλη» στον δεύτερο.

Στην αίθουσα βρίσκεται και η Βάσω Παπανδρέου όπως επίσης και ο   γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου της τότε  κυβέρνησής του κ. Σωκράτης Κοσμίδης, ενώ δεν προσήλθε ο Γιάννος Παπαντωνίου, επικαλούμενος ανειλημμένη υποχρέωση.

Το δικαστήριο όρισε την 13η Μαϊου ως την ημέρα κατάθεσης των κ.κ. Κώστα Σημίτη και Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Την υπόθεση θα κληθούν να φωτίσουν και οι ανώτατοι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στις εργασίες του ΚΥΣΕΑ κκ. Αθανάσιος ΤζογάνηςΜανούσος Παραγιουδάκης καιΓιώργος Ιωαννίδης.

Το αίτημα έχει διατυπώσει πολλάκις η υπεράσπιση του πρώην υπουργού (από την εκδίκαση της υπόθεσης ακόμη σε πρώτο βαθμό), αλλά είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριο το κάνει δεκτό.

Επί του ζητήματος είχαν μάλιστα τοποθετηθεί θετικά οι εισαγγελείς της έδρας.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.