30/4/15

Συρία: Ισχυρή έκρηξη με 25 νεκρούς στις τάξεις του ΙΚ

Τουλάχιστον 25 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο όπου παρασκευάζονταν εκρηκτικές ύλες στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, ανέφερε αργά χθες βράδυ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η μη κυβερνητική οργάνωση αυτή, η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη Συρία, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει την αιτία της έκρηξης—εάν προκλήθηκε από ατύχημα ή από τη ρίψη πυραύλου στην εγκατάσταση αυτή.

“Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε απόψε (σ.σ. χθες Τετάρτη το βράδυ) σε ένα εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών του ΙΚ στην πόλη αλ Μαγιαντίν της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ. Ακολούθησαν πολλές ακόμη εκρήξεις, οι οποίες έσεισαν όλη την πόλη. Εικοσιπέντε μαχητές του ΙΚ είναι νεκροί, άλλοι περίπου είκοσι τραυματίστηκαν”, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ΙΚ ελέγχει από το περασμένο καλοκαίρι σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία γειτονεύει με το Ιράκ, με εξαίρεση ένα τμήμα της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας και δύο μικρών περιοχών μικρής στρατηγικής σημασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.