30/4/15

Πλήρης εξοστρακισμός της ομάδας Βαρουφάκη από την διαπραγμάτευση - Τι άλλο πρέπει να του κάνουν για να παραιτηθεί;

Κανείς από τους στενούς του συνεργάτες δεν συμμετέχει στο Brussels Group
Καθολικός φαίνεται πως είναι ο εξοστρακισμός του Γιάνη Βαρουφάκη και της ομάδας του από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μετά το ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων του ίδιου του υπουργού από τον οποίο αφαιρέθηκε ο συντονισμός της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group που ξεκινά την Πέμπτη,  την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί επταμελής ομάδα της οποίας ηγείται ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης χωρίς τη συμμετοχή κανενός συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με Τα Νέα.

Από τη σύνθεση του Brussels Group εξαιρούνται τόσο ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και μέχρι πρότινος επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Νίκος Θεοχαράκης, όσο και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη, γεγονός που καταδεικνύει την απόλυτη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου από την αποτελεσματικότητα της προηγούμενης ομάδας στο κρίσιμο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Αντιθέτως, τη νέα ομάδα απαρτίζουν τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ένας του συντονιστή της διαπραγμάτευσης, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου και ένας συνεργάτης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη. 

Ειδικότερα, από το Μαξίμου συμμετέχουν με ενεργό ρόλο ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκά θέματα Παναγιώτης Παυλόπουλος και η προϊσταμένη του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνα Κιντώνη. Και οι τρεις συμμετείχαν στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του Brussels Group που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. 

Επίσης συμμετέχουν η Έλενα Παπαδοπούλου, συνεργάτιδα του κ. Τσακαλώτου, ο Δημήτρης Λιάκος, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και συνεργάτης του κ. Δραγασάκη και ο Μιχάλης Νικολακάκης, ο διευθυντής του γραφείου του Γιώργου Σταθάκη.
ΒΗΜΑ

17 σχόλια:

  1. Μᾶλλον δέν εἶναι καθόλου ἀκριβής ἡ ἑρμηνεία τοῦ ΒΗΜΑΤΟΣ περί τοῦ τί συμβαίνει. Ἀλλά, καί ἔτσι νά ἦταν, ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ τέτοια ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ πράγματα, ἐν ὅσω τρέχει τέτοια διαπραγμάτευση.
    Ἀπό ὅτι φαίνεται, οἱ Γερμανοί κρύψανε τήν παράκαμψη τοῦ Σόϊμπλε (ὁ ὁποῖος λόγῳ τῆς ἀκαμψίας του καί λόγῳ τοῦ ὅτι ἐκπροσωπεῖ τό ἰσχυρότερο μέρος, εἶναι καί παραμένει ἀσθενής ἡ θέση του σέ μία διαπραγμάτευση που συμφέριε ὅλους να καταλήξει καλά, ἐνῶ οἰ πραγματικές κόκκινες γραμμές τῆς Γερμανίας στόν οἰκονομικό τομέα εἶναι πολύ χαμηλώτερα ἀπό ὅ,τι τῶν ἄλλων χωρῶν), ἀλλά οἱ βλακεῖες περί ἀποδομήσεως του Βαρουφάκη, ἀναβάθμισαν τόν Σόϊμπλε πάλι.
    Ντροπή στήν ἀνεύθυνη ἑλληνική δημοσιογραφία πού ὑπονομεύει τήν διαπραγματευτική ἰσχύ τῆς Ἑλλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ δεν έχετε άδικο σε αρκετά από αυτά που γράφετε, να σημειώσω ότι την πραγματική υπονόμευση της διαπραγματευτικής θέσεως της Ελλάδος, την κατάφερε η ίδια η Ελλάδα στέλνοντας τους συγκεκριμένους ανθρώπους να "διαπραγματευτούν"...Όμως για ποια διαπραγμάτευση μιλάμε όταν η πρώτη κίνηση του κύριου Μπαρουφάκη ήταν να δηλώσει ότι δεν διαπραγματεύεται...

      Διαγραφή
    2. Και ποιους να στείλει ρε Stelios;

      Και μάλλον τα πράγματα δεν φαίνεται είναι έτσι όπως τα λένε.

      Άπλα προσπάθησαν να απομονώσουν τον Βαρουφακη και τώρα ο Τσιπρας τους βάζει όλους μαζί για να καταλάβουν οι ξένοι ότι αυτά που προσπαθούσαν να αναδείξουν ως τερτίπια του Βαρουφακη, είναι στην πραγματικότητα η γραμμή της κυβέρνησης.

      Ο Βαρουφακης είναι στην πραγματικότητα ο θεωρητικός της κυβέρνησης, και δεν είναι και μοναχικός καβαλάρης, έχει μια σχολή από πίσω, μιλάει με Ομπαμα εκτός πρωτοκόλλου κα.

      Τα μεσαία στελεχακια όμως μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό των παρεξηγήσεων...

      Διαγραφή
    3. Αυτοί που στέλνει τώρα ίσως είναι καλύτεροι.Προσωπικά ήθελα να στείλει από την αρχή τον Δραγασάκη.
      Διαφωνώ ότι είναι ο θεωρητικός της κυβέρνησης...Βασικά δεν είναι απολύτως τίποτα για αυτή την κυβέρνηση ο Μπαρουφάκης και αυτό το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος από την αρχή...Για αυτό και η όλη του συμπεριφορά, για αυτό και ΔΕΝ δουλεύει όπως θα έπρεπε και το γνωρίζει αυτό, για αυτό έχει ξεκινήσει να γράφει και βιβλίο με τα "παθήματα" του από την ενασχόληση του με την πολιτική...Προφανώς έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο αφού έχει ο ίδιος πει ότι θα είναι έτοιμο το βιβλίο του το 2018...
      Να είστε σίγουρος ότι ΔΕΝ μιλάει με Ομπάμα κλπ εκτός πρωτοκόλου...Και κυρίως οι Αμερικανοί ΔΕΝ δίνουν τόσο σημασία στον Μπαρουφάκη όσο πιστεύουμε όλοι οι υπόλοιποι ότι του δίνουν οι ξένοι...

      Καθότι φαίνεται ο Μπαρουφάκης είναι αυτός που θα θυσιαστεί στο τέλος ως άλλη Ιφιγένεια και μάλιστα θα παρουσιαστεί και ως μεγάλη θυσία από την κυβέρνηση.Κάτι το οποίο είχα γράψει και πριν τρεις μήνες εδώ μέσα...Ότι σε ένα τρίμηνο θα έχει φύγει από την κυβέρνηση...Έπεσα κοντά δεν μπορείτε να πείτε...Εξάλλου νομίζετε ότι τυχαία δεν έχουν φθαρεί οι κύριοι Δραγασάκης και Σταθάκης;;;Μάλλον ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση...

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=kaphIt7Cecs

      ο Βαρουφακης, ο Galbraith κα είναι εκπρόσωποι των νεοκευνσιανων και ο Βαρουφακης είναι ο πρώτος από αυτούς που έχει εξουσία. Είναι αξιοσημείωτη σχολή στις ΗΠΑ και οι αμερικανικοί ακούν ΠΆΝΤΑ ότι μπορεί να τους είναι χρήσιμο, χωρίς ταμπού. Γιαυτό είναι μπροστά ΠΆΝΤΑ.

      Εγώ πιστεύω ότι θα αντέξει και θα φέρει εις πέρας το θέμα των μέτρων και του χρέους, που είναι το κύριο και το θεμελιώδες αυτή την στιγμή για την πατρίδα που έχει μπλέξει άγρια μαζί με όλους εμάς.

      Μετά θα αρχίσουν οι πολιτικές του Σταθακη, του Λαφαζανη και του Σκουρλετη οπού θα γελάμε όλοι μαζί. Αλλά αυτά, αν έχουν γίνει τα προηγούμενα, είναι μικρο τίμημα...

      Διαγραφή
    5. Ο μεσιέ Μπαρουφάκης ΔΕΝ έχει κάποιο πρόγραμμα για την χώρα...Μην αυταπατάστε...Ψάξτε να δείτε το έργο του και ως καθηγητής σε όσα πανεπιστήμια έχει πάει, ως επισκέπτης καθηγητής αλλά και ως τακτικός...Δεν πρεσβεύει κάτι ουσιαστικό...Δυστυχώς φυσικά...Είναι καμένο χαρτί για εμένα...Αλλά φυσικά αυτό θα φανεί τους επόμενους μήνες...

      Διαγραφή
  2. Και κατά μία δεύτερη άποψη, η επόμενη πόρτα από τις 17 μικρές Ολλανδέζες, σημαίνει αυτομάτως και ένα ωραίο δημοψήφισμα δια τα περαιτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δύσκολα για το ΣΥΡΙΖΑ και η λογική φθορά θα αρχίσει απο την πρωτη μέρα της εφαρμογής όσων θα συμφωνηθούν ειδικα μετα τον Ιούνη και πρεπει να εφαρμοστούν.Ισως εκει ο υπουργός να ειναι πολύτιμος με τα πολλαπλά και αλλόκοτα ερεθίσματα που διοχετεύει προς την κοινωνία,θολώνοντας το τοπίο με στοχο τη μείωση της πολιτικής φθοράς του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οὔτε ὁπωσδήποτε συμφωνία , οὔτε ὁπωσδήποτε ρήξη. Οὔτε τό εὐρώ σώζει ἄν σημαίνει μνημόνια καί ὕφεση, οὔτε ἡ ἐπιστροφή τῆς δραχμῆς εἶναι εὔκολη ὑπόθεση ἄν γίνῃ ἀναγκαστικά καί χωρίς προετοιμασία:
    Νομίζω ὅτι χρειάζεται συμφωνία ἡ χώρα, ἐπειδή χρειάζεται ρευστότητα καί παύση τῆς ἀβεβαιότητας, ἀλλά ὄχι ὁποιαδήποτε συμφωνία, ἐπειδή ἀπό μία πραγματικά κακή συμφωνία πού θα καθηλώσει τήν Ἑλλάδα, καλλίτερα καμία συμφωνία.
    Ἔτσι ἁπλό εἶναι. Θεωρητικά. Ἀλλά, πῶς γίνεται πράξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δραχμή σημαίνει απώλεια συμμάχων και πρόσδεσις στο άρμα των Η.Π.Α., δηλαδή αλλοίμονό μας. Είναι γεωπολιτική καταστροφή με μια Τουρκία απέναντί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να σκεφτει κανεις πως ειναι και ο ποιο εξυπνος απο τους προοδευτικους μας τσαρλατανους.

    Ακομα γελανε με το σοβιετικο μας τσουρμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω τις αμφιβολίες μου για το ότι είναι ο πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους τσαρλατάνους...Αλλά φυσικά ότι γελάνε εις βάρος της χώρας μας είναι δυστυχώς η αλήθεια και είναι εξωφρενικό...

      Διαγραφή
  7. Όταν σε εμπιστεύονται και σου δίνουν μια θέση και μετά από τρεις μήνες σε υποβαθμίζουν, τόφε, αν έχεις αξιοπρέπεια, πάς σπίτι σου. Τα υπόλοιπα είναι ντροπή και θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Καλεντερίδη, νομίζω ότι μένει στην κυβέρνηση για προσωπικούς του λόγους.Και η κυβέρνηση τον κρατάει γιατί έχει σκοπό να τον θυσιάσει λίγο αργότερα, ως κίνηση εντυπωσιασμού και καλής θέλησης προς την άλλη πλευρά.

      Διαγραφή
  8. Αστέρης είπε:
    Κύριε Καλεντερίδη ξανασκεφτείτε: Μήπως, αντίθετα, ντροπή και θλίψη είναι μια -υπερήφανη άλλοτε- χώρα να υποκύπτει στα βέτο "εταίρων της" (τύπου Σόϋμπλε- Ντάϊσελμπλουμ) και να "υποβαθμίζει"(όπως επιμένετε) σημαντικό υπουργό της; Και ακόμη χειρότερο παρόμοιες αξιώσεις τοιούτων "εταίρων" να βρίσκουν ενθουσιώδη υποδοχή και υποστήριξη στο εσωτερικό; Και μάλιστα εκεί που δεν θα το περίμενε κανείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Αστέρη, όταν σε υποβαθμίζουν έτσι, τους τα βροντάς στα μούτρα και φεύγεις. Τα άλλα που λες για τους ξένους είναι σωστά αλλά είναι άλλο θέμα.

      Διαγραφή
  9. Aστέρης ανταπαντά¨:
    ΄Οχι, αγαπητέ Κύριε Καλεντερίδη. Δεν είναι άλλο θέμα. Είναι Το Θέμα.
    Παντού στον κόσμο, όταν μιά κυβένηση ή μέλος της προδβάλλεται από ξένη χώρα η αυτονόητη, αυτόματη αντίδραση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και της κοινής γνώμης είναι να το εισπράτει ως εθνική προσβολή και να συνασπίζεται σε υπεράσπιση της βαλλομένη προσωπικότητας και ης εθνικής αξιοπρέπειας. Μόνο στο καθ' ημάς ραγιαδιστάν παρατηρείται το αξιοθρήνητο φαινόμενο οι ξένοι υβριστές να βρίσκουν στο εσωτερικό τηε προσβαλλόμενης χώρας πρόθυμα ηχεία των ύβρεων.
    Εάν και αυτό το περιστατικό πρόσφερε ευκαιρία αντιπολιτευτικών επελάσεων, η κριτική μπορούσε
    τουλάχισυον να στραθεί κατά του πρωθυπουργού που υπέκυψε και "υποβάθμισε",(όπως πιστεύετε)
    τον υπουργό των Οικονομικών. ΄Οχι κατά του υπουργού που δεν προσέφερε τον θρίαμβο στούς
    ξένους υποβολείς των πολιτικών εξελίξεων και στην επιχείρηση αποστσθεροποίησης στην οποία
    επιδίδονται πάση δυνάμει, με την παθιασμένη συμμετοχή της εσωτερικής 5ης Φάλαγγας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.