27/4/15

Το σκληρότερο άρθρο που γράφτηκε ποτέ για τον Βαρουφάκη: Ο άνθρωπος που πήρε στο λαιμό του τον Τσίπρα

Αντίθετα με ό,τι κραύγαζε ως τώρα, η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε να δεχθεί τους όρους της Τρόικα. Σκληρό μάθημα για τους λαϊκιστές της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς.Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο γαλλικό σάιτ Slate.fr το οποίο διευθύνει ο πρώην διευθυντής της Le Monde, Ζαν-Πιερ Κολομπανί, και είναι ό,τι πιο σκληρό έχει γραφεί για την ελληνική κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό Slate.com απηχεί τις απόψεις της αμερικανικής κεντροαριστεράς, έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, μεγάλη επισκεψιμότητα εντός και εκτός ΗΠΑ και θεωρείται ένα από τα πιο έγκυρα σαιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το άρθρο έχει τίτλο «Η παράδοση της Ελλάδας»:
Εβριζαν συνεχώς τους Γερμανούς
...Το «όχι» που είπε ο Σόιμπλε στο πρώτο αίτημα των Ελλήνων για συμφωνία εξηγείται. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ καθυβρίστηκε από τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη -τον οποίο δεν αντέχει ούτε να βλέπει πλέον. Η Ελλάδα έπρεπε να επιστρέψει με το σύμφωνο που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Τελεία. Και αυτή είναι η συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες για να χρυσωθεί το χάπι.
Η υστερία των Γερμανών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται από το γεγονός ότι καθυβρίστηκαν, ότι τους συνέκριναν συνεχώς με τους Ναζί και τους καλούν συνεχώς να πληρώσουν για μια χώρα που κλέβει συνεχώς και συνεχίζει να παραβλέπει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
«Είδα αυτό τον θυμό να ανεβαίνει στη Γερμανία αλλά δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να φτάσει τόσο μακριά. Στην ΕΕ δεν πρέπει να βρίζεις κανέναν από τους εταίρους σου. Και οι Ελληνες το πληρώνουν ακριβά» γράφει ο δημοσιογράφος Eric Le Boucher.
Το δεύτερο μάθημα ήρθε από την απίστευτη μη προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το λαϊκιστικό κόμμα πίστευε ότι θα κυβερνούσε τη χώρα σε μια κατεύθυνση αντίθετη με αυτή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πίστευε ότι είχε μια λύση μέσω της ανάπτυξης, παρά τις ευρωπαϊκές συμφωνίες που είχαν υπογραφεί, παρά την οικονομική εξάρτηση της χώρας. Πίστευε ότι ο ελληνικός λαός τους ψήφισε και ότι όλοι ο άλλοι λαοί της Ευρώπης είτε θα επαναστατούσαν είτε θα δέχονταν το νέο πρόγραμμα της αξιοθαύμαστης κυβέρνησης Τσίπρα.
Αφέλεια και ερασιτεχνισμός
Επρόκειτο για μια απόλυτη αφέλεια, μια απόλυτη άγνοια των ευρωπαϊκών κανόνων, ένα τρομερό λάθος για την ισορροπία δυνάμεων. Αλλά ακόμη χειρότερα. Επρόκειτο για μια δήθεν άποψη ότι υπάρχει «ένας άλλος δρόμος», μια άλλη πολιτική, καλύτερη, λιγότερο οδυνηρή, σχεδόν εύκολη. Ποιά; «Αρκεί να αρνηθούμε τη λιτότητα», να γυρίσουμε πίσω στα παλιά, να αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις, να επαναπροσλάβουμε τους δημοσίους υπαλλήλους και να υιοθετήσουμε μια πολιτική ανάπτυξης χύμα.
Πρέπει να κάνουμε μια παραδοχή: Η λιτότητα στην Ελλάδα ήταν πολύ αυστηρή, προκάλεσε μεγάλη ύφεση και έβγαλε τη χώρα από όλους τους στόχους της. Ωστόσο, η ανταγωνιστικότητα επανήλθε, όπως συνέβη στην Ισπανία και στην Ιρλανδία και αυτό ήθελε η Τρόικα. Αλλά επειδή η παραγωγική βάση της Ελλάδας είναι πολύ μικρή, αυτή η «γερμανικού τύπου» λιτότητα δεν αποφέρει καρπούς ενώ η κοινωνική δυστυχία είναι μεγάλη. Πράγματι η ισορροπία δεν βοηθάει προς την κατεύθυνση της λιτότητας και πολλοί το αναγνωρίζουν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Επρεπε να ευρεθεί ένας τρόπος να συγκεραστούν η λιτότητα και η ανάπτυξη.
Ξεκινώντας από αυτή τη διαπίστωση ο Αλέξης Τσίπρας πίστευε ότι είχε κερδίσει το στοίχημα και ότι οι εταίροι θα πίεζαν το Βερολίνο να δεχτεί το αναπτυξιακό του πρόγραμμα. Αλλά όλα κατέρρευσαν εξαιτίας της κακής προετοιμασίας και της αλαζονίας.
Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πέρασε το χρόνο του κάνοντας τον πονηρό στις συνεδριάσεις, στις τηλεοράσεις και στα social media. Δεν είχε συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να «παίξει» με τις προηγούμενες συμφωνίες της χώρας και να γίνει δεκτό. Περνούσε από ένα αόριστο σχέδιο σε ένα απίθανο σχέδιο ώστε όλα κατέρρευσαν (μπορεί να αληθεύει και το σενάριο της Bild  ότι έκαναν λάθος στο ταχυδρομείο και έστειλαν την λάθος πρόταση!)
Απάτη
Η Ελλάδα πληρώνει σήμερα πολύ σκληρά τα πολλά λόγια και την πλήρη ανικανότητά της. Αλλά δεν είναι τυχαίο. Οι λαϊκιστές καταφεύγουν σε περιθωριακούς οικονομολόγους που αποκαλούνται «εναλλακτικοί». Εχουν τα συμφέροντά τους, προφανώς. Αλλά οι περισσότεροι είναι άσχετοι και νομίζουν ότι ξέρουν. Ως χθες πρόβαλαν ένα αναμάσημα νεο-μαρξιστικού τύπου. Σήμερα κατάλαβαν ότι πρέπει να έχεις γνώση της μεγάλης σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας. Δεν γίνεται να εκσφενδονίζεις σκοτεινές οικονομικές προτάσεις. Οπως τα αναπτυξιακά ομόλογα. Κανείς δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν, αλλά δείχνουν σαν να είναι κάτι σπουδαίο.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας από αυτούς. Ενας από αυτούς τους γκουρού απατεώνες που πάνε από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, που διαθέτουν επιτυχημένα μπλογκ για εναλλακτικούς, αφού δεν διαθέτουν άλλη πολιτική πρόταση. Από τέτοιους είναι γεμάτο το ίντερνετ, έχουν γεμίσει τα λαϊκιστικά κόμματα, εκεί που υπήρχαν άδειες θέσεις από ρεαλιστές οικονομολόγους. Είναι αυτά τα κόμματα που περίμεναν ότι όλοι θα ενθουσιαστούν από την μαγική τους σκέψη.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να μπαλαμούτιασε (επί λέξει  «empapahouter») τον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως αυτοί οι μαθηματικοί-χρηματιστές επινοούσαν τοξικά προϊόντα για να τα πουλούν στα αφεντικά τους. Αυταπάτες, ψεύτικες λύσεις, σοβαροφανείς ιδέες αλλά άδειες από περιεχόμενο.
Θα έλεγε κάποιος ότι η Ελλάδα ταπεινώθηκε από την Γερμανία. Και ότι οι άλλες χώρες είναι δειλές. Και ότι στον μεγάλο ιδεολογικό πόλεμο οι σοσιαλδημοκράτες θέλησαν να τιμωρήσουν την άκρα Αριστερά. Και ότι η «μοναδική σκέψη» κέρδισε για μια ακόμη φορά εξαιτίας των «παγκόσμιων ελίτ» που εξαπολύθηκαν εναντίον της δημοκρατίας και του λαού. Ολα αυτά είναι λάθος. Βλακωδώς λάθος. Η Ελλάδα δεν είχε χάσει εξαρχής. Θα μπορούσε να είχε πετύχει μια ευελιξία του προγράμματος βοήθειας. Η Γερμανία θα μπορούσε για μια ακόμη φορά να δεχτεί ό,τι αρχικά απέρριπτε. Αλλά λόγω αλαζονίας και άγνοιας αυτό το σχέδιο απέτυχε.
Η παράδοση έγινε σταδιακά
Η κυβέρνηση Τσίπρα βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα. Αναγκάστηκε να παραδοθεί σταδιακά ως τις 20 Φεβρουαρίου. Πρώτα αποδέχτηκε ότι πρέπει να πληρώσει το χρέος, μετά να δεχτεί ότι πρέπει να μιλάει με την μισητή Τρόικα και μετά να ξεχάσει το κοινωνικό του πρόγραμμα, να δεχτεί το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης και να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις.
Από τις υποσχέσεις του δεν έχει μείνει τίποτα. Το μάθημα για τους λαϊκιστές είναι πολύ βαρύ. Η διαπίστωση ότι η λιτότητα πρέπει να σταματήσει ήταν καλή. Αλλά αντί να δουλέψουν πάνω σε λεπτομέρειες και σαφείς προτάσεις, βυθίστηκαν στη μαγεία που τα ψευδο-γκουρού τους λένε ότι είναι εφαρμόσιμα. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, δεν υπάρχει μόνο μία, αλλά πρέπει να αναγνωρίζεις ότι ο κόσμος είναι πολύπλοκος και ότι οι διέξοδοι είναι η εργασία, ο πραγματισμός και η ταπεινότητα. Και κυρίως ότι δεν πρέπει να υπόσχεσαι ότι οι προσπάθειες είναι άχρηστες. Αλλά, τι να κάνουμε, η επιτυχία των λαϊκιστών προέρχεται από το γεγονός ότι πουλάνε όνειρο...Και ότι οι ψηφοφόροι των λαϊκιστών βλέπουν τώρα με θλίψη τι έγινε στην Ελλάδα...

17 σχόλια:

  1. Καί ὅλα αὐτά, μαζί μέ τήν γνώση τῶν μύχιων σκέψεων τοῦ Βαρουφάκη, καί τήν ἀνάγκη γιά λιτότητα πού τάχα τήν διαπίστωσε καί ὁ.... Σύριζα, τά διαπιστώσανε οἱ τῆς «ἀριστερῆς ἀμερικάνικης διανόησης»; Σέ τρεῖς κιόλας μῆνες;
    Εἶναι προφανές ὅτι τό δημοσίευμα στοχεύει νά κόψῃ τόν Τσίπρα ἀπό τόν Βαρουφάκη, ἀλλά κυρίως νά μᾶς πείσῃ ὅτι ἡ λίτότητα εἶναι - πῶς τό ἔλεγε ἡ Μέρκελ; - Μονόδρομος! (Θά μποροῦσε νά τό ἔχῃ πεῖ καί ἡ Θάτσερ ἀπευθυνόμενη στούς ἀνθρακωρύχους πού ἀπέλυε καταστρέφοντας τήν ζωή τους.....). Καί ὅτι σέ αὐτό συμφωνεῖ πλέον καί ὁ...Σύριζα!

    Τό ἀνωτέρω ἄθρρο ἔχει ἀξιοθαύμαστες ἀντιφάσεις: « ....η ανταγωνιστικότητα επανήλθε, όπως συνέβη στην Ισπανία και στην Ιρλανδία (μπά; -ποιά άνταγωνιστικότητα;) και αυτό ήθελε η Τρόικα. Αλλά επειδή η παραγωγική βάση της Ελλάδας είναι πολύ μικρή, αυτή η «γερμανικού τύπου» λιτότητα δεν αποφέρει καρπούς ενώ η κοινωνική δυστυχία είναι μεγάλη ». Δηλαδή ἐπανῆλθε λόγῳ λιτόητητας ἡ ἀνταγωνιστικότητα, ἀλλά ἡ λιτότητα δέν ἀποφέρει καρπούς καί αὐξάνει τήν κοινωνική δυστυχία! Μά ἄν εἶχε αὐξηθῆ ἡ ἀνταγωνιστικότητα, θά εἶχε μειωθεῆ ἡ κοινωνική δυστυχία, λόγω αὐξησεως τῶν θέσεων έργασίας ἤ τουλάχιστον τῶν κερδῶν τῶν ἐπιχειρήσεων. Ἄρα δέν αὐξήθηκε ἡ ἀνταγωνιστικότητα, ἁπλῶς πέσανε (σχετικῶς λίγο) οἱ τιμές λόγῳ μεγάλης ὑφέσεως καί πολλῆς φτώχειας.

    Πέρα ἀπό τό ὅτι τό ἄρθρο δέν εἶναι τοῦ Κολομπανί πού εἶναι σοβαρός ἄνθρωπος, ὁ ἀρθρογράφος ἀγνοεῖ τό στοιχειῶδες: Ἄπειροι ἀσκήσεως δημοσίας ἐξουσίας ἄνθρωποι, πῆραν τήν ἐξουσία σέ ἕναν κόσμο λύκων, συμπεριφέρθηκαν δέ μέ ὅση περισσότερη καλή πίστη μποροῦσαν. Καί βλέπουν ὅτι ἔχουν παραμυθιαστεῖ γιά τά καλά ἀπό τό διπλό παραμύθι:
    1ον/ Τό παραμύθι τῆς ἀπάνθρωπης λιτότητας ὡς μονοδρόμου (αὐτό κι ἄν εἶναι παραμύθι!... ἐγκράτεια ναί, μέ παιδεία καί σχεδόν πάντα ἐκουσίως, ἀλλά ὑποχρεωτική λιτότητα σε βάρος ὅλων, πλήν ὀλίγων!) καί
    2ον/Τό παραμύθι τῶν συμφερόντων τῶν - ἄν ὄχι πάντα καλόπιστων , πάντως - λογικῶν ἀνθρώπων - κοινό μύθο καί τῆς ἀριστερᾶς καί τῆς δεξιᾶς.
    Στή πραγματικότητα, αὐτό πού ἀγνοήθηκε εἶναι ἡ ἐμπάθεια καί τό δαιμονικό στοιχεῖο πού ἐμφωλεύει σέ ἀνθρώπους μέ ἰσχυρά κόμπλεξ καί πάθη.
    Δέν ἐπιτρέπεται νά φαίνεσαι καί νά εἶσαι τόσο διαφορετικός , γεμᾶτος καλή πίστη καί σχεδόν εὐπιστία.... μπροστά σέ τέτοιους ἀνθρώπιους. Ἡ λίγη ἐπιφανεικαή ἕπαρση τύπου Βαρουφάκη δέν ἀναιρεῖ τήν ἀλήθεια ὅσων λέγει. Στηρίζεται στήν ἀλήθεια πού τήν κατέχει καί ἐπίτηδες μέν ἀλλά καί ὁρισμένες φορές ὑπερβολικά, φαίνεται νά ἀγνοεῖ ἠθελημένα ὅτι «πολεμάει» ἕναν κόσμο πού στηρίζεται στό ψεῦδος.
    Τό ὅτι δήλωσε ὅτι ἡ Ἑλλάδα θέλει να ἐξοφλήσει τό σύνολο τοῦ χρέους, αὐτό δέν σημαίνει ὅτι εἶπε καί ὅτι μπορεῖ. Ἀντιθέτως.... Ἁπλῶς θέλει, καί θέλει εἰλικρινῶς. Τό σύνολο τοῦ πραγματικοῦ χρέους βέβαια. Μιλάει τήν γλῶσσα τῆς ἀλήθειας καί εἶναι φανερό. Μόνο πού ὅλοι γύρω του μιλᾶνε τήν γλῶσσα τοῦ ψεύδους. Διότι τούς συμφέρει.... βραχυπρόθεσμα! Ἀγωνίζεται λοιπόν νά τούς μεταπέισῃ δείχνοντας τό πραγματικό συμφέρον καί αὐτῶν καί ἡμῶν.
    Ὁ Βαρουφάκης, ὅπως καί πολλοί καλόπιστοι Ἕλληνες, ἐκκοσμικευμένοι ὅπως εἶναι, δέν καταλαβαίνουν παρά δύσκολα καί ἐπώδυνα, ὅτι ἀπό πάρα πολλούς, ἰδίως τῶν ἐλίτ στήν δυτική Εὐρώπη, ἀγαπῶνται ὅταν εἶναι ἤ φαίνονται ἕτοιμοι νά ἀρνηθοῦν αὐτό πού εἶναι, γιά νά γίνουν τρόπον τινά Ἄγγλοι ἤ Γάλλοι ἤ γενικά δυτικο-εὐρωπαῖοι, καί ὅτι μισοῦνται ὅμως παράλογα, ὅταν ἁπλῶς εἶναι Ἕλληνες χριστιανοί ὀρθόδοξοι στό φρόνημα ἤ ἔστω στήν νοοτροπία.
    Οἱ ἄνθρωποι πού ἀρέσκονται στίς ὑποχρεωτικές κολοτοῦμπες τῶν ἄλλων (ἀφοῦ ἐνίοτε ἔχουν κάνει ἠθικές ἀπομειώσεις ἤ κολοτοῦμπες καί οἱ ἴδιοι, ἀλλά ἔτσι ὡστε νά μήν φανῆ δημόσια), δέν ἀνέχονται τήν εὐθύτητα. Οὔτε τήν ἀλήθεια.
    Καί πολιτικοί καί δημοσιογράφοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίχες κατσαρές το άρθρο, ειδικά σε μία χρονική περίοδο που κανένας δεν μπορεί να προδιαγράψει με κάποια ανεκτή απόκλιση ποιό θα είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της κυβερνησης για να υπάρξει ένα πρόγραμμα της ΕΕ για την χρηματοδότηση του μη βιώσιμου χρέους που η ίδια της φόρτωσε.

    Και είναι αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι το πρόβλημα μιάς συλλογικής δράσης το δημιουργεί ένας άνθρωπος.

    Βέβαια το άρθρο είναι χρήσιμο για τους για την αναπαραγωγή της προπαγάνδας από τους κύκλους της Ευρωμαφίας, εναντίον της χώρας και της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αὐτὸ τὸ ἄρθρο τὸ ἔγραψαν μετὰ τὴν ἀλλαγὴ τῆς διαπραγματευτικῆς μας ὁμάδας;
    Ἀπὸ ὅτι μαθαίνω οἱ δανεισταὶ δὲν ἄλλαξαν τὴν δική των.
    Ἡ πλάστιγγα γέρνει πρὸς τὴν μεριὰ τῶν δανειστῶν, δυστυχῶς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ... Κωλομπανί είναι γνωστός υστερικός των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", των νέων φιλοσόφων, απολογητης της επεμβάσεως στην Γιουγκοσλαυία, φανατικός πολέμιος του Ασάντ και του Καντάφι, γενικώς ενας διάσημος και "εγκυρος" πράκτορας της πλανητοποιήσεως. Οπως και η "εγκυρη" φυλλάδα του, που ανακάλυπτε αέρια στην Συρία, ούρλιαζε ως υαινα κατά του Ιράν κλπ.
    Τώρα ποιοί τον βρίσκουν ...κεντροαριστερό και τι σημαίνει πλέον αυτή η γελοία εκφραση που παραπέμπει σε χοιρόμορφο και τιποτολόγο "ελληνα" πολιτικό η στον γλοιώδη Ολάντ... Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βαρουφακης αποτελει ενα φαινομενο για τα πολιτικα χρονικα. Εσπασε ολα τα πρωτοκολλα των γυαλισμενων απατεωνων της ευρωπαικης νομενκλατουρας! Τους αντιμετωπισε απο εδρας με τα πουκαμισα εξω! Πηγε στην φωλια της εγγλεζικης μαφιας, την νατουνινστριτ, με καπαρτινα και τα χερια στις τσεπες!
    Μπορει να ειμαστε στο καναβατσο, αλλα αυτο ηταν μια εκδικηση.
    Απλα εκφραζω τον θαυμασμο μου γιαυτον τον ανθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερή εκδίκηση...Τους έκανε τα μούτρα κρέας...Από τότε δεν έχουν κλείσει μάτι στην Downing street...Βλέπουν καμπαρντίνες στον δρόμο και κλαίνε...Α ρε Ελληνάρες...Τον μύθο σας ζείτε όλοι...

      Διαγραφή
    2. Προς Stelios Stelios
      Δηλ απ ότι καταλαβαίνω σε ικανοποιούσε η πολιτικη θέση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με Γκίκα Στουρναρα κλπ.
      Τι να πει κανεις γούστα είναι αυτα, ειδικα αν έχεις ευνοηθεί από τους πρωην.
      Απ ότι καταλαβαίνω είσαι από εκεινους που αν βρεθούν αλυσοδεμένοι κάθοντα ήσυχοι και ακίνητοι γιατι προτιμανε τα δεσμα παρα από μια ματωμενη ελευθερία.
      Εγω προτιμω να προσπαθήσω να ελευθερωθω και να ματωσω παρά να κάτσω ησυχος.
      Αυτα σου τα γραφει κάποιος που δεν είναι βολεμένος. Ζω με τις δυσκολίες μου και ελπίζω.
      Αν αυτο εσυ το εννοείς ως "ο μυθος μου" τότε ναι ελπίζω να τον ζήσω με αυτούς γιατι με τους προηγούμενος έζησα εφιάλτη.

      Διαγραφή
    3. Από το απόλυτο τίποτα του Μπαρουφάκη, τείνω να προτιμήσω τις όποιες προσπάθειες των άλλων...Και για να τείνω προς αυτό, καταλαβαίνεις πόσο τίποτα έχει καταφέρει ο Μπαρουφάκης...
      Όσο για το αν έχω ευνοηθεί από τους πρώην, κράτα τα για τον εαυτό σου γιατί ΕΥΤΥΧΩΣ την έκανα από την Ελλάδα ακόμη από τις "καλές" εποχές που όλοι όσοι τσινάτε σήμερα σήμερα, τότε τρώγατε με χρυσά κουτάλια και έτσι συνηθίσατε...Ίσως έχω περισσότερη αντίληψη από τον μέσο Έλληνα και είχα καταλάβει πριν από την "κρίση", ότι η χώρα βρίσκονταν σε κρίση ακόμη και με φτηνό δανεισμό...Αλλά οι περισσότεροι ζούσατε τον μύθο σας τότε, τον ζείτε ακόμη και όπως φαίνεται θα τον ζείτε και στο μέλλον...Έτσι είναι αν δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα...

      Διαγραφή
    4. Δεν περίμενα κατι καλύτερο από σένα από το να την "κάνεις" στα δύσκολα όπως ο ίδιος περιγραφεις. Σε συνεχεια του σκεπτικού σου είμαι σίγουρος ότι και σε περίοδο τυχόν πολέμου (μακρια από εμας) πάλι θα την ¨κάνεις"
      Σε τετοιου είδους ανθρωπους το μικροτερο από τα κακά τους λοιπόν είναι η αλαζονία ("έχω περισσότερη αντίληψη από τον μέσο Έλληνα").
      Ε λοιπόν ενταξει είσαι "εξυπνοτερος" "ομορφότερος" και όλα τα σε "-ότερος".
      Καληνύχτα λοιπόν να΄είσαι καλά στο εξωτερικο που την "εκανες" και γύρνα πλευρο να μην πουντιάσεις.
      Εμας τους "με μικροτερη αντίληψη" μέσους Έλληνες παράτα μας στην κόλαση που ζούμε προσπαθώντας να σώσουμε την πατρίδα την ώρα που κάποιοι με "περισσότερη αντίληψη από τον μέσο Έλληνα" την "κανουν" για να σωθούν οι ίδιοι.
      Μου θυμίζεις τα ποντικια που την "κάνουν" από το πλοίο λίγο πριν βυθιστει τα οποία σύμφωνα με το σκεπτικό σου και αυτα έχουν "περισσότερη αντίληψη από τον μέσο Έλληνα"
      Σε χαιρετω.
      Ένας μέσος Έλληνας με μικροτερη αντίληψη από σενα που όμως δεν την έκανα, ακόμη κι αν μερικες φορες για μεσημερι τρωω τα αποφάγια του παιδιού μου, και ελπίζω.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ στα "δύσκολα" εγώ ήμουν ήδη έξω...Στα εύκολα ήδη είχα φύγει...Όταν οι περισσότεροι από εσάς που σήμερα διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας, το 2004 που έφυγα για διδακτορικό έξω εσείς τρώγατε με χρυσά κουτάλια, ζούσατε τον μύθο σας με τους Ολυμπιακούς αγώνες, παίρνατε εορτοδάνεια, διακοποδάνεια και τρώγατε μέχρι να σκάσετε.
      Για αυτό άσε τα δύσκολα και τα εύκολα, γιατί πολλοί από εμάς στο εξωτερικό ακόμη έχουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα λεφτά στις Ελληνικές τράπεζες αντί να τα σηκώσουμε απευθείας, όπως έχουν κάνει πολλοί σαν εσένα...
      Σε συνέχεια του σκεπτικού σου, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια για το τι θα κάνει ο καθένας σε περίπτωση πολέμου...
      Όσο για την αλαζονεία για την οποία μιλάς, μάλλον να κοιτάξεις στο καθρέπτη αφού έγραφες πριν "Απ ότι καταλαβαίνω είσαι από εκεινους που αν βρεθούν αλυσοδεμένοι κάθοντα ήσυχοι και ακίνητοι γιατι προτιμανε τα δεσμα παρα από μια ματωμενη ελευθερία."...Μάλλον είσαι πολύ "έξυπνος" για να βγάζεις τέτοια συμπεράσματα για κάποιον που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
      Και επειδή συνεχίζεις να λες βλακείες να σου ξαναγράψω μία ακόμη φορά ότι κάποιοι φύγαμε συνειδητά από την Ελλάδα ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!Άρα τα περί ποντικιών να τα πεις εκεί σου σε παίρνει και όχι σε εμένα...Μου θυμίζεις τους τρελούς τζιχαντιστές που για να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν τα παιδιά τους...Ελπίζω να μην φας στο τέλος το ίδιο το παιδί σου...Δεν σου φταίει σε τίποτα...

      Διαγραφή
    6. Σου απάντησα με λέξεις και φρασεις που εσυ ο ίδιος έγραψες σε δικό σου κείμενο και απ΄ ότι κατάλαβα από την νέα σου απάντηση σε εξοργίζουν.
      Δεν βρίσκω τίποτα το αλαζονικο στην απάντηση μου, άλλος καμαρωνει για "περισσότερη αντίληψη από τον μέσο Έλληνα" επίσης δεν έγραψα εγω ότι την "έκανα".
      Είναι ευκολο να βλέπεις λύσεις από μακρια που είναι εις βάρος του απλού λαού γιατι απλουστατα εκει που είσαι δεν σε ακουμπανε.
      Βλέπεις όταν μας μειωνουν μισθούς και συνταξεις εσενα ο μισθός σου δεν κινδυνεύει.
      Αυτο που με κατηγορείς για αλαζονεία δεν με ακουμπάει γιατι η φραση μου είναι μια διαπίστωση από τα γραφόμενά σου.
      ΥΓ. Μη φοβασαι δεν κινδυνεύει το παιδί μου γιατι αυτα που τραβάω είναι για να μην του λείπει τίποτα. Μάλλον το δικό σου κινδυνελυει με τα μυαλά που κουβαλάς.
      Οι λύσεις από μακρια που δεν μας ακουμπάνε είναι πάντα εύκολες

      Διαγραφή
    7. Προφανώς το "ίσως" δεν το παρατήρησες...Ίσως, ξανά, γιατί ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ!!!Άρα αφού μιλάω υποθετικά και κρίνοντας εκ των γεγονότων, δεν υπάρχει πουθενά αλαζονία...Αντιθέτως στην δική σου βρίσκω πολύ αλαζονεία, αφού είσαι έτοιμος να κολλήσεις ταμπέλες στον καθένα που δεν ξέρεις...
      Επίσης συνεχίζω να λέω ότι εγώ την έκανα από την Ελλάδα γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, εκτός και αν σου φαίνεται και αυτό αλαζονικό, ίσως σου φαίνεται οτιδήποτε δεν σου αρέσει ή δεν σε βολεύει αλαζονικό...Την έκανα γιατί προτίμησα να γνωρίσω και κάτι διαφορετικό από αυτό που ζούσα στην Ελλάδα...Την έκανα γιατί μπόρεσα να δω ότι όλη εκείνη η εφήμερη ευφορία θα τέλειωσε γρήγορα, αφού δεν υπήρχαν θεμέλια που να την δικαιολογούν.
      Όσο για τις λύσεις, εγώ τουλάχιστον βλέπω λύσεις...Εσύ προφανώς δεν θέλεις να δεις καμία λύση και για αυτό συντάσσεσαι με κόμματα και πολιτικούς που ακριβώς αυτό επιδιώκουν...Δεν θέλουν καμία λύση...Αρνούνται να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα...Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά να αντιδράσουν στείρα και χωρίς κανένα σχέδιο...Λοιπόν ακριβώς αυτό είσαι και εσύ...
      Τώρα αν με αγγίζουν ή όχι το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ!!!Δεν ξέρεις τι φόρους πληρώνω στην Ελλάδα, αν έχω γονείς, αδέρφια κλπ στην Ελλάδα και πόσο με επηρεάζει η όλη κατάσταση...Οπότε μείνε στο τι γνωρίζεις για τον εαυτό σου και κόψε αυτή την κακή συνήθεια να μιλάς για τους άλλους...
      Το παιδί σου κινδυνεύει από εσένα και όλους τους τρελούς που δεν θέλετε καμία λύση και πουθενά...Για αυτό άσε τους άλλους που δεν ξέρεις αν έχουν παιδιά (άλλη μία αβάσιμη υπόθεση σου όπως κλασσικά κάνεις τόση ώρα) και ασχολήσου με αυτό...

      Διαγραφή
    8. Μου αρέσει που προσπαθείς σε τόσες απντησεις να δικαιολόγήσεις τα αδικαιολόγητα.
      Συμπέρασμα λοιπόν μετα τις τοσες απαντησεις.
      1. Είσαι κάποιος που την "κάνει" στα δύσκολα
      2. Επειδη την "κάνεις" στα δύσκολα (που ως άνθρωπος με μεγαλύτερη αντιληψη από τον μεσο Έλληνα μπορεις να διακρινεις τα δύσκολα πολυ πριν έρθουν) θεωρεις τον ευτό σου πολυ πιο έξυπνο.
      3. Εκει που βρίσκεσαι έχεις καταντησει "Ευρωπαίος" και είδες λοιπον ότι όλοι τρώγαμε με χρσα κουτάλια όπως σου λένε οι φίλοι σου Σόιμπλε κλπ.
      4. Όταν αγχώνεσαι πέφτεις σε αντιφάσεις και επιτιθεσαι επί προσωπικού. Πχ στην μια απάντηση γράφεις: "Ίσως έχω περισσότερη αντίληψη από τον μέσο Έλληνα και είχα καταλάβει πριν από την "κρίση", ότι η χώρα βρίσκονταν σε κρίση ακόμη και με φτηνό δανεισμό"
      και σε άλλη απάντηση γραφεις: "Αγαπητέ στα "δύσκολα" εγώ ήμουν ήδη έξω...Στα εύκολα ήδη είχα φύγει".
      Τελικα την έκανες στα εύκολα ή στα δύσκολα;
      5. Βάζεις τον ευτό σου πάνω απ΄ όλα και βρίσκεις λύσεις που αφορούν εμας (που δεν την "κάναμε" και μειναμε εδω για να παλέψουμε και όχι εσενα που την έκανες.)Για να καταλάβεις εμενα κόβουν το μισθο τη σύνταξη την περίθαλψη την παιδία κλπ εσυ εκει που είσαι όλα αυτα τα έχεις και με το παραπάνω και έχεις μούτρα να με κρινεις επειδη δεν κάθομαι να μου τα ξαναπετσοκόψουν οι προηγούμενοι.
      Στην αρχαια Ελλάδα άνθρωπο σαν εσενα τον ονόμαζαν ΡΙΨΑΣΠΙΣ.
      Ερωτηση: Σκέφτηκες ποτε με το φτωχο σου μυαλό που για διδακτορικα είναι καλό αλλά στα δύσκολα σου λέει να την κάνεις τι θα γινόταν στη χωρα άν την κάναμε όλοι;

      Διαγραφή
  6. Αυτή η χώρα έχει πολλά τίποτα.
    Κι όμως μας κυβερνούσαν χρόνια,σαν Εθνικόφρονες!!.
    Μας οδήγησαν στα βράχια. πατριωτικά!!!!.
    Πόσα χρωστάμε είπαμε?, 300,δις!!!,το πέντε η έστω δέκα της %, από αυτά που χρωστάμε,ήρθε στην χώρα,τα άλλα που πήγαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    Θα μου πείτε τα πήραν οι τράπεζες,και ρωτώ.
    Κράτος είναι οι τράπεζες,η επιχειρήσεις.
    Πόσο ζούδιο, μπορεί να είναι κάποιος,όταν δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς μας έκαναν,Οι Αμερικανογερμαναγκλοτουρκοι πράκτορες πρώην!,κυβερνήτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!!!!!!ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΕΛΙΤ??ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΟΥΤΑ ΦΕΡΤΑ ΜΕ ΣΟΡΡΟΣ ΤΟΣΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΗΤΕ ΠΟΛΛΑ!!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!!!ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΑΝΕ ΗΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!ΜΕ ΑΣΑΦΙΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ!!!!!!!!ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΗΞΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ!!!!!ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ!!!!!!ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΤΕ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΗΤΕ Ο ΝΥΝ ΔΕΝ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ,ΕΜΕΝΑ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!!!!!!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!!!!!!!!ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΘΕΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΜΕΙΣ.ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ!!!!!!ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΙΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ G-7 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑΡΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟ ΒΛΑΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ"
      "ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΤΕ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΗΤΕ Ο ΝΥΝ ΔΕΝ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ,ΕΜΕΝΑ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ"

      Εδώ είναι όλη η σημασία του θέματος!!!Τα είπατε ακριβώς όπως έχουν τα πράγματα!!!Μπράβο σας!!!

      Διαγραφή
  8. Α) Εἰλικρινά τόν Βαρουφάκη δέν τόν γνωρίζω προσωπικῶς.
    Β) Τήν δέ γραφή τοῦ ΕΙΤΕ μέ ἦττα (ὡς ....«ΗΤΕ»), μόλις πρό ὀλίγου τήν γνώρισα σέ αὐτά πού γράφουν ὁρισμένοι ἀπό τούς σχολιαστές.
    Γ) Γιά τόν Σόρος, καί ἄν ἔχῃ σχέση - καί ποιά - μέ τόν Βαρουφάκη, καί τἀνάπαλιν, στίς πράξεις τους κυρίως, καί ἐννοῶ οἰκονομικές πολιτκές ἤ ὡς πρός τό περιεχόμενο τυχόν συναντήσεών τους, δέν ξέρω τί νά πῶ.
    Ἀλλά γι' αὐτό μᾶλλον ὑπάρχουν οἱ δημοσιογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.