28/4/15

ΒΟΥΛΗ «Καρφιά» από Τσακαλώτο κατά Βαρουφάκη για λάθη στη διαπραγμάτευση - Καυγάς και με τον Αδωνι Γεωργιάδη

«Καρφιά» από Τσακαλώτο κατά Βαρουφάκη για λάθη στη διαπραγμάτευση - Καυγάς και με τον Αδωνι Γεωργιάδη
Σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον αν. υπουργό Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, 'Αδωνη Γεωργιάδη εξελίχθηκε η «υποδοχή» που επιφύλαξε ο δεύτερος στον υπουργό, όταν εκείνος εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας και ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα - κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ - μιλούσε με κριτικό τόνο για τα κυβερνητικά πεπραγμένα στη διαπραγμάτευση.
«Καλή επιτυχία κύριε υπουργέ και μια καλή συμφωνία εύχομαι» είπε ο κ. Γεωργιάδης προς τον κ. Τσακαλώτο προσθέτοντας πως «τώρα που πήγε στην άκρη ο κ. Βαρουφάκης» και τον άλλαξε ο πρωθυπουργός στην διαπραγμάτευση με τον αν. υπουργό Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, ανέβηκε το Χρηματιστήριο. «Σκεφτείτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα που η αγορά ψάχνει σανίδα σωτηρίας και αντιδρά ακόμη και σε κάτι τέτοιο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του για να πει με σκωπτικό τόνο προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεσαι δεν κάνεις λάθη. Όταν σου δίνουν έξι μήνες παράταση κι εσύ λες «όχι δύο μήνες» για να στραγγαλίσουμε την επόμενη κυβέρνηση, άρα την Δημοκρατία, δεν πρόκειται για λάθος».
«Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη και ξέρει ο ελληνικός λαός ότι του λέμε την αλήθεια γι αυτό και μας εμπιστεύεται κι αν εσείς του λέγατε την αλήθεια και δεν θα χάνατε τις εκλογές ίσως και δεν θα πηγαίνατε και στις δημοσκοπήσεις τόσο χάλια. Εμάς είναι σίγουρος ότι θα του λέμε την αλήθεια κι όταν πάμε καλά κι όταν δεν πάμε καλά κι όταν έχουμε μια καλή συμφωνία κι όταν δεν έχουμε καλή συμφωνία. Κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για να συντονιζόμαστε καλύτερα για να έχουμε πιο αποτελεσματική παρέμβαση γιατί αυτό απαιτεί ο κόσμος ο καιρός και η διαπραγμάτευση. Αυτά τα μαθήματα έπρεπε να τα είχατε μάθει εδώ και καιρό αλλά που αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται να τα μάθετε ποτέ».
«Μαθαίνετε, αλλά μαθαίνετε στου κασίδι το κεφάλι. Γιατί όταν σας λέγαμε ότι δεν μπορείτε να υπογράφετε παράταση του Μνημονίου χωρίς να παίρνετε λεφτά μας λέγατε κινδυνολόγους» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως «όσο όμως εσείς διαπραγματεύεστε ο Τουρισμός πέφτει, νέοι άνεργοι προστίθενται κι όλα αυτά για τα οποία θα δίνατε μάχη ώστε να μην πάρετε μέτρα γιγαντώνονται». Καταλόγισε μάλιστα στον κ. Τσακαλώτο θράσος όταν λέει γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πήρε παράταση έξι μηνών όταν «ο κ. Τσίπρας έλεγε στον κ. Σαμαρά μην τολμήσετε να υπογράψετε μία ημέρα παράταση και πως δεν θα αναγνωρίσουμε τίποτα».
«Είπατε ένα σωρό λόγια ενώ εγώ σας καλωσόρισα, σας ευχήθηκα επιτυχία και σας πίστωσα και την άνοδο του Χρηματιστηρίου. Η αστική ευγένεια θα υπαγόρευε ένα ευχαριστώ. Αφήστε λοιπόν τα λόγια και κάντε καμιά δουλειά» είπε ακόμη προς τον υπουργό ο κ. Γεωργιάδης για να απαντήσει ο κ. Τσακαλώτος πως «στην πτέρυγα αυτή, η αστική ευγένεια πιο πολύ συζητιέται παρά φαίνεται στην πράξη».
Ημερησία

2 σχόλια:

  1. Συμπτωματικά, παρακολούθησα μαζί με άλλους φίλους μου την συνεδρίαση της Βουλής και τον διαξιφισμό μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και του κ. Τσακαλώτου, Καθηγητή Πανεπιστημίου παρακαλώ, φέροντος μάλιστα το επίθετο ενός σπουδαίου Στρατηγού που διεκρίθη από τις υπηρεσίες του προς την Πατρίδα κατά τον συμμοριτοπόλεμο.

    Μόλις ο κ. Τσακαλώτος τελείωσε την αγόρευσή του, οι ευρισκόμενοι δίπλα μου ξέσπασαν σε διαμαρτυρίες λέγοντες επί λέξη, ότι οι σημερινή κυβέρνηση ……… μαθαίνει στου κασίδι το κεφάλι, ότι η ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι …………. δεν θέλουν τα χρήματα της ΕΕ, ότι προειδοποιούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση …………… να μην πάρει καμία παράταση την όποια αυτοί δεν πρόκειται να δεχθούν……….!

    Πράγματι, και ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στον κ. Τσακαλώτο με ακριβώς τα ίδια λόγια, αποστομώνοντάς τον.

    Όπως λέγαμε όταν ήμασταν μικροί, …………… κυριολεκτικά τον «μπούρμωσε» τον κ. Τσακαλώτο!

    Και τι έκανε ο κ. Τσακαλώτος;

    Με κάκιστο ύφος άρχισε να βρίζει λέγοντας ότι η Ν.Δ. έλεγε συνέχεια ψέματα και γι’ αυτό τον λόγο έχασε τις εκλογές. Άρρητα θέμητα κουκιά μαγειρεμένα!

    Ερώτημα δικό μου!

    Πως κατάφερε ο κύριος αυτός να γίνει Καθηγητής Πανεπιστημίου;

    O ΒΑαρουφάκης είναι απείρως ευγενέστερος και πολύ πιο κύριος από τον πολιτικάντη, δήθεν αριστερόστροφο αντικαταστάτη του, που μου έκανε την χείριστη εντύπωση!

    Πάντως χαίρομαι διότι δεν είμαστε οι μόνοι που διαπιστώσαμε την σαθρότητα των λόγων των ομιλητών των συνιστωσών του κυβερνώντος συνασπισμού.

    Και ο κ. Καλεντερίδης, ορθώτατα σχολίασε αυτήν την στάση των αντιπροσώπων του κυβερνώντος συνασπισμού.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.