28/4/15

Πρόκληση Ντάισελμπλουμ: Εγώ ζήτησα τον «ανασχηματισμό» Βαρουφάκη

«Οι Έλληνες δεν έχουν χρόνο για δημοψήφισμα»

Η δήλωση προκαλεί δυσαρέσκεια στην ελληνική κυβέρνηση, που απαντά, μέσω κύκλων της: «Δεν είμαστε πια αποικία» - «Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» αποκάλυψε ο επικεφαλής του Eurogroup

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Ολλανδού επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ.
Σχολιάζοντας τον «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και το γεγονός ότι, ουσιαστικά, το βάρος της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους αναλαμβάνει να σηκώσει πλέον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και όχι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε ότι ο ίδιος... έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτό.
«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να προσθέσει: «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο».
«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» αποκάλυψε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στο Star, όπου υποστήριξε ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

 

Πώς αντιδρά η Αθήνα
Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης εκφράζεται δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.
Κυβερνητικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλέστηκε το Mega, υπογραμμίζουν με νόημα ότι «η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αποικία» και υπενθυμίζουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, ως «απάντηση» στον επικεφαλής του Eurogroup μπορεί να ερμηνευθεί και η είδηση ότι, το βράδυ της Τρίτης και υπό τον υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
«Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια»
Ακόμη, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός της ομάδας διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα δεν θα λύσει από μόνος του το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, μεταδίδει το Reuters. 
«Η ελληνική κυβέρνηση στοιχημάτισε ότι εάν διαπραγματευόταν με εμάς η ΕΚΤ θα άνοιγε το γκισέ των ταμείων της και θα χαλάρωνε τους κανονισμούς της» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ίδιος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει χωρίς βοήθεια.



«Δεν υπάρχει χρόνος για δημοψήφισμα»
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιθυμητή συμφωνία με τους δανειστές, ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι αυτό δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα.
«Θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν το χρόνο για κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.

Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Ἄν καταγγείλῃ ἕνα κράτος μία διεθνῆ σύμβαση, παύει τό Κράτος αὐτό πλέον νά ὑπόκειται στίς προβλέψεις τῆς διεθνοῦς συμβάσεως γιά διαιτησία καί γιά ἐφαρμοστέο δίκαιο.....παύει δέ καί ἡ ἰσχύς τυχόν ρήτρας τῆς συμβάσεως γιά...παραίτηση ἀπό δικαίωμα καταγγελίας της (καί γιά ὅποιες ἄλλες ὅμοιες βλακεῖες).
    Ἄς μήν βιάζεται λοιπόν κανείς γιά «πανηγυρισμούς» τύπου Ντάϊσεμπλουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού τα διάβασες αυτά που γράφεις; Μπορείς να μού δώσεις την πηγή; Εάν είναι όπως τα λες, τότε τι νόημα έχουν οι προβλέψεις/όροι τις όποιας διεθνούς συμβάσεως, αφού παύουν να ισχύουν μόλις αυτή καταγγελθεί μονομερώς; Μήπως να έδινες ένα συγκεκριμένο παράδειγμα;

      Διαγραφή
  2. Απευθύνονται σε "στρατιές ηληθίων" (όπως οι ίδιοι) οι εξαρχοτραφείς "κύκλοι". "Η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αποικία"... Ρωτήστε τον Νταισλεμπούρκγκ να σας πει μια και γνωρίζει καλύτερα απ' τον καθένα ότι αυτός επέβαλε την υποβάθμιση Βαρουφάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αὐτὴ εἶναι γιὰ ἐμένα, καθαρῶς ὑπενθύμισις τοῦ ποιὸς κάνει κουμάντο καθῶς καὶ τί θὰ πάθουν οἱ ἀνυπάκουοι. Τίποτε παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστέρης Είπε:
    Το σχόλιο του konion - "Αὐτὴ εἶναι γιὰ ἐμένα, καθαρῶς ὑπενθύμισις τοῦ ποιὸς κάνει κουμάντο καθῶς καὶ τί θὰ πάθουν οἱ ἀνυπάκουοι"- είναι ακριβώς αυτό στο οποίο εστόχευε ο αλλοιώς ηλίθιος κομπασμός του Ντάϊσελμπλουμ : Να πλήξη την νέα και αντιπαθή τους κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ στην κρίση του ελληνικού λαού, εμφανίζοντάς την ως εξ ίσου υποπόδιο της μαφίας των Β.Β. (ΒρυξελλοΒερολίνου) με τους δουλοπρεπείς προκατόχους της.
    Ο Ολλανδός μπάτλερ του Σόϋμπλε ανέλαβε προφανώς το "θέλημα" να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του κ. Βορίδη, προσφέροντάς της την "έξωθεν μαρτυρία"...
    Και πολλοί στην εντεύθεν πλευρά των Άλπεων και των Μνημονίων έσπευσαν να το χάψουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους και του ρόλου τους.Ο συγκεκριμένος γραφικός Ολλανδός χοιροτρόφος έχει επανειλλημένως γίνει ανυπόφορα προκλητικός,Ποιός από εμάς έχει ερωτηθεί για το αν θα πρέπει να ηγείται ένας κάκιστος χοιροβοσκός -τώρα βρίζω τους χοιροβοσκούς και να με συγχωρούν- των ευρωπαικών θεσμικών- και εκλεγμένων αντιπροσωπειών- οργάνων;
    Ο θεσμικός ρόλος αυτού του υποκειμένου είναι προφανώς διαφορετικός από αυτόν που παίζει.Είναι ένας εγκάθετος συμφερόντων που δεν θέλουν να φαίνονται, αλλά τους αρέσει να χειρίζονται από μακριά μέσω μαριονετών του βρωμερού αυτού είδους.Γνωρίζουμε και ποιοι είναι και πως παίζουν τα παιχνίδια τους και κάποια στιγμή θα δούν το χρώμα των εντοσθίων τους με τις ακραία ανόητες βαρβαρότητες που διαπράττουν.Το αυτό ισχύει και για τις μαριονέτες τους νεώτερες και παλιότερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.