30/4/15

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ Κομισιόν κατά Ουγγαρίας για θανατική ποινή και μεταναστευτικό

O Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν
O Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν
Εντονες επικρίσεις από ευρωπαϊκής πλευράς δέχτηκε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος έκανε λόγο για την πιθανότητα επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα.
Με δημόσια παρέμβασή του από το Στρασβούργο, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, επέκρινε την ιδέα του Ορμπάν υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Παράλληλα, ο επίτροπος θεωρεί ως μια ακόμη ένδειξη της αρνητικής στάσης που τηρεί η ουγγρική κυβέρνηση σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων την «εθνική διαβούλευση σχετικά με τη μετανάστευση και την τρομοκρατία» που ξεκίνησε στην Ουγγαρία.

Το περιεχόμενο αυτής της διαβούλευσης είναι απαράδεκτο, επεσήμανε ο επίτροπος Μούιζνιεκς, τονίζοντας ότι μέσω αυτής ενισχύεται η μισαλλοδοξία εναντίον των μεταναστών.

Στην παρέμβασή του ο επίτροπος υπενθύμισε ότι σε έκθεσή του, που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, είχε εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της Ουγγαρίας.

Ταυτόχρονα είχε εκφράσει τις ενστάσεις του και για το ύφος του πολιτικού λόγου που στιγματίζει τους μετανάστες. Κάλεσε, λοιπόν, την ουγγρική κυβέρνηση να υιοθετήσει μια πολιτική προσέγγιση στα θέματα της μετανάστευσης που να είναι συμβατή με όσα προβλέπονται στη Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.