28/4/15

Η τύφλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώπιον της στρατιωτικής στρατηγικής των ΗΠΑ (2)


Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφρ. Κριστιάν)
Τα λάθη ερμηνείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
·         Κανένας ηγέτης της Δυτικής Ευρώπης, απολύτως κανένας, δεν τόλμησε να θεωρήσει δημόσια ότι οι πρόσφυγες από το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, το Κέρας της Αφρικής, τη Νιγηρία και το Μαλί δεν δραπετεύουν από δικτατορίες, αλλά από το χάος στο οποίο οικειοθελώς, αλλά ασυνείδητα, έχομε βυθίσει τις χώρες τους.
·         Κανένας ηγέτης της Δυτικής Ευρώπης, απολύτως κανένας, δεν τόλμησε να θεωρήσει δημόσια ότι οι «ισλαμιστικές» επιθέσεις που πλήττουν την Ευρώπη δεν είναι η επέκταση των πολέμων της «ευρύτερης Μέσης Ανατολής», αλλά χρηματοδοτούνται από εκείνους που χρηματοδότησαν επίσης το χάος σε αυτή την περιοχή. Εμείς προτιμούμε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι οι «ισλαμιστές» τα έχουν με τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων τους δεν είναι ούτε Εβραίους ούτε Χριστιανούς, αλλά μουσουλμάνους. Με θράσος, τους κατηγορούμε ότι προωθούν τον «πόλεμο των πολιτισμών», ενώ η αυτή έννοια επινοήθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ και παραμένει ξένη προς τον πολιτισμό τους [ 5 ].
·         Κανένας ηγέτης της Δυτικής Ευρώπης, απολύτως κανένας, δεν τόλμησε να θεωρήσει δημόσια ότι το επόμενο βήμα θα είναι ο «εξισλαμισμός» των δικτύων διανομής ναρκωτικών στο μοντέλο των Κόντρας της Νικαράγουας που πουλάγανε ναρκωτικά στη μαύρη κοινότητα της Καλιφόρνιας με τη βοήθεια και κάτω από τις διαταγές της CIA [ 6 ]. Αποφασίσαμε να αγνοήσουμε ότι η οικογένεια Καρζάι απέσυρε την διανομή της αφγανικής ηρωίνης από τη μαφία του Κοσοβού και την ανάθεσε στο Ισλαμικό Κράτος [ 7 ].

JPEG - 25.2 ko
Η Υφυπουργός Victoria Nuland, και ο Αμερικανός Πρέσβης στο Κίεβο, Geoffrey R. Pyatt. Σε τηλεφωνική υποκλοπή που αποκαλύφθηκε από τους υποστηρικτές του νόμου, του λέει «γ@@@σε την Ευρωπαϊκή Ένωση" (sic).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήθελαν ποτέ η Ουκρανία να ενταχθεί στην Ένωση.

Οι στρατιωτικές ακαδημίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μελέτησαν τη «θεωρία του χάους» επειδή τις το απαγόρευσαν. Οι λίγοι καθηγητές και ερευνητές που αποτόλμησαν να αγγίξουν αυτό το έδαφος τιμωρήθηκαν αυστηρά, ενώ ο τύπος περιέγραψε ως «συνωμοσιολόγους» τους συγγραφείς που ενδιαφέρθηκαν με αυτό το θέμα.

Οι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πίστευαν ότι τα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν ήταν αυθόρμητα και ότι οι διαδηλωτές ήθελαν να φύγουν από τη ρωσική αυταρχική τροχιά και να μπουν στον Παράδεισο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έμειναν άναυδοι με τη δημοσίευση της συνομιλίας της υφυπουργού Victoria Nuland, αναφερόμενη στο μυστικό έλεγχο της των γεγονότων και δηλώνοντας ότι ο στόχος της ήταν να «γ@@@@σει την ΕΕ» (sic) [ 8 ]. 

Από τότε και στο εξής, δεν κατάλαβαν πλέον τίποτα για το τι συνέβαινε.
Αν είχαν αφήσει ελεύθερη την έρευνα στις χώρες τους, θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι παρεμβαίνοντας στην Ουκρανία και οργανώνοντας την «αλλαγή καθεστώτος», οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφάλιζαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέμεινε στην υπηρεσία τους. Το μεγάλο άγχος της Ουάσιγκτον, μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου το 2007 είναι να αντιλαμβάνεται η Γερμανία που βρίσκεται το συμφέρον της: όχι με την Ουάσιγκτον, αλλά με τη Μόσχα[ 9 ].   Καταστρέφοντας σταδιακά το ουκρανικό κράτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες κόβουν το κύριο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας. 
Μπορείτε να γυρίσετε και να αναποδογυρίσετε σε όλες τις κατευθύνσεις τη διαδοχή των γεγονότων, δεν θα μπορέσετε να βρείτε οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία. Η Ουάσιγκτον δεν θέλει την Ουκρανία να ενταχθεί στην ΕΕ, όπως αποδεικνύεται από τα λόγια της κας Nuland. Μοναδικός σκοπός της είναι να μετατρέψει αυτήν την περιοχή σε μια επικίνδυνη περιοχή περάσματος.

JPEG - 18.2 ko
Στις 8 Μάη 2007 (επέτειο από την πτώση του καθεστώτος των Ναζί), στη Τερνόπολη (Ternopil, Δυτική Ουκρανία), ναζιστικές και ισλαμικές ομάδες δημιουργούν το λεγόμενο αντι-ιμπεριαλιστικό μέτωπο για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας. Συμμετέχουν οργανώσεις από τη Λιθουανία, τη Πολωνία, την Ουκρανία και τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των ισλαμιστών αυτονομιστών της Κριμαίας, της Αντιγκέας, του Νταγκεστάν, της Ινγκουσετίας, της Καμπαρντίνο-Μπαλκαρίας, της Καρατσεϊβο-Τσερκεσίας, της Οσετίας, της Τσετσενίας. Μη μπορώντας να πάει εκεί λόγω των διεθνών κυρώσεων, ο Dokka Umarov, δηλώνει τη συμβολή του. Προεδρεύει το Μέτωπο ο Dmytro Yarosh, ο οποίος έγινε σύμβουλος στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο αμερικανικός στρατιωτικός σχεδιασμός

Βρισκόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με δύο προβλήματα που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα:
-         Οι επιθέσεις «ισλαμιστών» που μόλις αρχίζουν. 
-         Η μετανάστευση που έχουν τριπλασιαστεί στη Μεσόγειο μέσα σε ένα χρόνο.

Αν η ανάλυσή μου είναι ορθή, θα δούμε κατά την επόμενη δεκαετία τις επιθέσεις των «ισλαμιστών» που σχετίζονται με την ευρύτερη Μέση Ανατολή και η Αφρική να γίνουν παράλληλα με τις επιθέσεις των «Ναζί» που σχετίζονται με την Ουκρανία. 
Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε τότε ότι η Αλ Κάιντα και οι Ουκρανοί Ναζί συνδέονται μετά από το κοινό συνέδριο τους το 2007 στη Τερνόπολη (Ουκρανία). 
Στην πραγματικότητα, οι παππούδες Των μεν και των δε γνωρίζονταν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Ναζί είχαν στρατολογήσει τότε σοβιετικούς  μουσουλμάνους για να πολεμήσουν εναντίον της Μόσχας (ήταν το πρόγραμμα του Gerhard von Mende στο Ostministerium). Στο τέλος του πολέμου, οι μεν και οι δε είχαν ανακτηθεί από τη CIA (ήταν το πρόγραμμα του Φρανκ Γουίσνερ με την Amcomlib) για να διενεργήσουν επιχειρήσεις  δολιοφθοράς στην ΕΣΣΔ.

Η μετανάστευση στη Μεσόγειο, η οποία επί του παρόντος είναι μόνο ένα ανθρωπιστικό ζήτημα (200 000 άτομα το 2014), θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι να γίνουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. 
Οι πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πάει να βουλιάξει τα πλοία των διακινητών στη Λιβύη δεν θα περιορίσουν τη μετανάστευση, αλλά θα δικαιολογήσουν νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις για να διατηρηθεί το χάος στη Λιβύη (και όχι για να λυθεί).

Όλα αυτά θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται η οποία φαίνεται ένα καταφύγιο ειρήνης σήμερα. Δεν τίθεται θέμα για τη Ουάσιγκτον να καταστραφεί αυτή η αγορά που εξακολουθεί να της είναι απαραίτητο, αλλά να βεβαιωθεί ότι δεν θα είναι ποτέ ανταγωνιστής της,  και να περιορίζει την ανάπτυξή του.

Το 1991, ο πρόεδρος Μπους ανέθεσε σε μαθητή του Λέο Στράους, τον Πολ Γούλφοβιτς (τότε άγνωστο στο ευρύ κοινό), να αναπτύξει μια στρατηγική για τη μετα-σοβιετική εποχή. Το «Δόγμα Γούλφοβιτς», εξηγούσε ότι η υπεροχή των ΗΠΑ προς τον υπόλοιπο του κόσμου, απαιτεί, για να εξασφαλίζεται, να περιοριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση [ 10 ]. Το 2008, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, η ιστορικός Χριστίνα Rohmer, εξήγησε ότι ο μόνος τρόπος για τη διάσωση των τραπεζών ήταν να κλείσουν οι φορολογικοί παράδεισοι των τρίτων χωρών και ύστερα να προκαλέσουν διαταραχές στην Ευρώπη, έτσι ώστε τα κεφαλαία να γυρίσουν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Τελικά, η Ουάσιγκτον προτείνει σήμερα να συγχωνευτούν η NAFTA και η Ευρωπαϊκή Ένωση, το δολάριο και το ευρώ, και να μειώσει τα κράτη μελή της Ένωσης στο επίπεδο του Μεξικού [ 11 ].

Δυστυχώς για μας, ούτε οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε οι ηγέτες τους έχουν επίγνωση του τι τους ετοιμάζει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

 [ 5 ]  Ο "πόλεμος των πολιτισμών"  , "από τον Thierry Meyssan, Voltaire Network , 4 Ιουνίου 2004.
[6] Dark Alliance, The CIA, the Contras and the crack cocaine explosion, Gary Webb, foreword by Maxime Waters, Seven Stories Press, 1999.
[ 8 ] "  συνομιλία μεταξύ τηε υφυπουργου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία  "  Andrey Fomin, Oriental Review (Ρωσία), Voltaire Network , 7 Φεβρουαρίου, 2014.
 [ 9 ] «  Η μονοπολική διακυβέρνηση είναι παράνομη και ανήθικη  »από τον Βλαντιμίρ Πούτιν,Voltaire Network , 11 Φεβρουαρίου 2007.
[ 10 ] Το έγγραφο παραμένει διαβαθμισμένο, αλλά το περιεχόμενό του αποκαλύφτηκε στο « US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop » από τον Patrick E. Tyler, New York Times, της 8ης Μαρτίου, 1992. Η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης εκτενή αποσπάσματα στη σελίδα 14: « Excerpts from Pentagons Plan : "Prevent the Re-Emergence of a New Rival" ». Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται στο « Keeping the US First, Pentagon Would preclude a Rival Superpower » του Barton Gellman, The Washington Post, 11 Μαρτίου 1992.
 [ 11 ] "  επίθεση κατά του ευρώ και διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  », από τον Jean-Claude Paye,Voltaire Network , 6 Ιουλίου 2010.

Τιερί Μεϊσάν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.