28/4/15

«Προβληματικό μωρό» θεωρούν την Ελλάδα τώρα οι Βρετανοί

Ευρωπαϊκή εφημερίδα -εκτός από τις γερμανικές- που να αντιμετωπίζει με περισσότερο μίσος την Ελλάδα από τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου σίγουρα δεν υπάρχει αυτή την εποχή.
Και ένα και δύο και καμιά φορά και τρία άρθρα μέσα σε μία και μόνη ημέρα χύνουν χολή κατά της πατρίδας μας.
Υπάρχουν άρθρα σοβαρά που επιχειρούν να προσδώσουν κύρος στην πιο σκληρή ανθελληνική πολιτική της Γερμανίας, γραμμένα από τους κορυφαίους αρθρογράφους της αγγλικής εφημερίδας.
 «Μια ελληνική χρεοκοπία είναι αναγκαία, αλλά το Grexit δεν είναι», ήταν για παράδειγμα ο τίτλος μιας ανάλυσης των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Να οδηγηθεί δηλαδή σε χρεοκοπία η Ελλάδα, αλλά να παραμείνει παρά τη χρεοκοπία της μέσα στο ευρώ, ώστε οι Γερμανοί να εξακολουθήσουν να μπορούν όποια στιγμή θελήσουν να στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία! Υπάρχουν άρθρα που αναμειγνύουν σοβαρές παραδοχές των δεινών που έχει υποστεί αυτή τη μαύρη πενταετία ο ελληνικός λαός με ερεβώδεις λύσεις. Ενα τέτοιο άρθρο είχε τίτλο «Η μυθολογία που μπλοκάρει την πρόοδο στην Ελλάδα». Στο άρθρο αυτό ομολογείται ότι ανάμεσα στο πρώτο τρίμηνο του 2008 και το τελευταίο του 2013, η πραγματική κατανάλωση μειώθηκε στην ελληνική οικονομία κατά 35% και το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 27%, ενώ η ανεργία κορυφώθηκε στο 28%. Πού καταλήγει όμως αυτό το σωστό σε πολλά σημεία του άρθρο; Αν δεν επιτευχθεί μια καλή συμφωνία, «η λιγότερο κακή έκβαση θα μπορούσε να ήταν η αποδοχή της πραγματικότητας της χρεοκοπίας και το να αφήσουν την Ελλάδα να αποφασίσει τι θα κάνει. Σίγουρα αυτή θα ήταν μια κακή έκβαση. Ποιος έχει τώρα όμως εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει καλύτερη;». Πέρα από αυτές τις δύο κατηγορίες άρθρων, υπάρχουν και άρθρα βαθύτατα προσβλητικά για τη χώρα μας. Χυδαία, κατ' ουσίαν που στόχο έχουν να αυξήσουν την ήδη καλπάζουσα περιφρόνηση των Ευρωπαίων πολιτών προς την πατρίδα μας και προς τους Ελληνες.

Την περασμένη Δευτέρα οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» δημοσίευσαν ένα τέτοιο άρθρο. Η απαξίωσή μας ως έθνους άρχιζε από τον τίτλο του: «Πώς να χειριστούμε ένα προβληματικό παιδί όπως η Ελλάδα (!)». Ο υπότιτλος συμπλήρωνε τον χλευασμό: «Πολλοί λένε ότι οι ελληνικές Αρχές συμπεριφέρονται σαν βρέφος που άρχισε μόλις να περπατάει και κάνει πείσματα»! Εννοείται ότι το άρθρο είναι γραμμένο στο ίδιο πνεύμα. Αποκαλυπτικά των στόχων του αρθρογράφου είναι δύο-τρία αποσπάσματα: «Αυτοί οι (σ.σ. Ευρωπαίοι) αξιωματούχοι αρχίζουν μια καμπάνια για να πετάξουν με τις κλωτσιές τη χώρα έξω (σ.σ. από την Ευρωζώνη). Εχουν παραιτηθεί και θέλουν να δώσουν το παλιόπαιδο (σ.σ. την Ελλάδα) για υιοθεσία. Η οικογένεια θα γίνει ισχυρότερη χωρίς αυτό το μπάσταρδο, λένε», γράφει ο Αγγλος αρθρογράφος. «Μπάσταρδο» λοιπόν η Ελλάδα! Ο αρθρογράφος όμως δεν πιάνεται με τίποτα: «Είτε βάσει σχεδίου είτε τυχαία, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, έχει πετύχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αρμονία από μια συλλογή ηπειρωτικών χορωδιών που τραγουδούν την "Ωδή στη χαρά".

Οι πάντες είναι βαθιά οργισμένοι με τα καραγκιοζιλίκια της Ελλάδας». Ωστε «καραγκιοζιλίκια» η στάση της Ελλάδας! Ο Αγγλος συνεχίζει ακάθεκτος: «Κανένας δεν καταλαβαίνει τη συμπεριφορά της Ελλάδας, με το σνομπάρισμα που δείχνει στις συνομιλίες αφότου συμφωνήθηκε το περίγραμμα μιας συμφωνίας τον Φεβρουάριο. Αποκαλούν τη συμπεριφορά αυτή παιδιαρίσματα. Πολλοί λένε κατ' ιδίαν ότι οι ελληνικές Αρχές συμπεριφέρονται σαν βρέφος που μόλις περπάτησε και κάνει πείσματα. Είναι απαράδεκτο, λένε». Το άρθρο αυτό, πέρα από τη δίκαιη αγανάκτηση που προκαλεί είναι ταυτόχρονα πολύ διδακτικό, για το πώς μας βλέπει ένα τμήμα τουλάχιστον των εχθρών της Ελλάδας. «Βρέφος που μόλις περπάτησε και κάνει πείσματα» λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας! «Καραγκιοζιλίκια» η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! «Μπάσταρδο» η Ελλάδα για την Ευρωζώνη!

Με αυτούς τους τύπους θα πρέπει να φτάσει σε συμφωνία μέχρι τα τέλη Ιουνίου ο πρωθυπουργός. Εννοείται ότι αυτοί οι τύποι το μόνο πλαίσιο διαπραγμάτευσης που αναγνωρίζουν είναι οι... όροι που οι ίδιοι επιβάλλουν στους υπηκόους τους. Τίποτα λιγότερο. Νέο Μνημόνιο θέλουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό. Νέες μειώσεις συντάξεων, νέες μειώσεις μισθών, νέες περικοπές στις κοινωνικές παροχές. Ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, άρα ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, αφού οι μικρομαγαζάτορες και οι μικροεπιχειρηματίες είναι εκείνα από τα μεσαία στρώματα που θα πληγούν με τη μεγαλύτερη βιαιότητα. Θα βάλει άραγε ο Τσίπρας την υπογραφή του σε αυτές τις εξελίξεις; Οψόμεθα.

ΕΘΝΟΣ

4 σχόλια:

 1. Το Αμερικανικό προτεκτοράτο του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορεί να θεωρηθεί ανέτως ώς συνιστώσα της Γερμανοκρατούμενης Ευρωμαφίας.

  Αυτοί που σήμερα βρίζουν, δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα κάνουν όταν το προτεκτοράτο (κατόπιν οδηγιών βεβαίως) την κοπανήσει από την ΕΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον δεν έχεις σωστή αντίληψη για τους Άγγλους (και μιλάω συγκεκριμένα για αυτούς και όχι για όλους τους Βρετανούς)...Είναι ο πιο κυνικός λαός από όλους...Όταν θεωρήσουν ότι τους συμφέρει, θα φύγουν μόνοι τους από την ΕΕ...Οπότε δεν χρειάζεται να μας απασχολεί τι θα κάνουν αυτοί όταν φύγουν από την ΕΕ, αλλά τι κάνει η δική μας πατρίδα...Η οποία ΔΕΝ τα πάει καθόλου καλά...

   Διαγραφή
 2. Συμβαίνει να έχω εργαστεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Αγγλία, και να έχω και συγγενείς πρώτου βαθμού εκεί. Έχω συγκεκριμένη άποψη για το πώς οι Εγγλέζοι έφτασαν εκεί που έφτασαν, κυνηγώντας και σκοτώνοντας λαούς, και λεηλατώντας κράτη σχεδόν όλη την υφήλιο, της Αμερικής μη εξαιρουμένης.

  Το ότι αυτά έγιναν για το συμφέρον της Αγγλίας, είναι η δικαιολογία αυτών και δια τα δικά τους εγκλήματα, και όχι η δική μου.

  Όμως η έννοια του καλώς εννούμενου συμφέροντος και της μή γκαγστερικής διεκδίκησης του, όντως απουσίασε εδώ και πολλά χρόνια από την χώρα, επειδή οι διεκδικητές του Εθνικού συμφέροντος υπήρξαν αναμφισβητήτως ξεπουλημένα σαρκία.

  Οι Άγγλοι όντως μπορούν να μας διδάξουν πώς συνθέτεις μία εθνική πολιτική, αλλά δεν χρειάζεται να μας διδάξουν και πώς την πραγματοποιείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Waiting for the englexit from Cyprus
  Let's hurry up and F**k off. He re o

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.