29/4/15

Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για Ξηρό: Να μην κάνει βήμα έξω από τη φυλακή

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για Ξηρό: Να μην κάνει βήμα έξω από τη φυλακή

Νέο μήνυμα για τυχόν αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού έστειλε μέσω twitter ο Αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς.

"Ο Ξηρός δεν θα πρέπει να πατήσει το πόδι του έξω από τη φυλακή, πριν εκτίσει την ποινή του", έγραψε ο Πιρς σε μήνυμά του στο Twitter.
Το σχόλιο αυτό ήρθε ως απάντηση σε tweet του δημοσιογράφου των Financial Times Peter Spiegel, στο οποίο περιλαμβανόταν video από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, όπου αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο.
Πρόκειται για νέο σαφές μήνυμα για τη μη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο Star.

2 σχόλια:

  1. Ίσως ούτε και ο ίδιος ο Ξηρός θα θέλει πλέον να βγεί από την φυλακή!

    Υπάρχει βλέπετε εκείνη η μαγική λέξη Rendition, που θα προκαλεί τεράστιο φόβο, με προοπτική Γκουαντάναμο και άλου είδους μεταχείρηση από αυτήν του Κορυδαλού.

    Ε.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σάββας Ξηρός είναι ένας ψυχρός εκτελεστής ανθρώπων με ποινή φυλάκισης 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.. Αυτή τη στιγμή είναι βαριά άρρωστος και με τα προβλήματα υγείας που έχω ακούσει ότι έχει το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορεί ούτε να αυτοεξυπηρετηθεί σε βασικά πράγματα για έναν άνθρωπο ότι κι αν έχει κάνει αυτός. Το Ελληνικό κράτος έχει 4 επιλογές ως ένα σύγχρονο (μην γελάτε) και πολιτισμένο κράτος:

    α) Να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο των φυλακών σε ικανοποιητικές συνθήκες.
    β) Να νοσηλευτεί σε ειδικό δωμάτιο σε κάποιο κρατικό νοσοκομείο
    γ) Να τον βάλουν σε κάποιο (όσο το δυνατόν)μεγαλύτερο κελί με ότι χρειάζεται για την κατάσταση της υγείας του.
    δ) Να το στείλουν στο σπίτι του με το βραχιολάκι επιτήρησης.

    Εδώ όμως υπάρχει το εξής απλό ερώτημα όταν ακούει κάποιος ένα αίτημα όπως το (δ):

    Ένας άνθρωπος με τα βαρύτατα προβλήματα υγείας(σκλήρυνση κατά πλάκας με ολική τύφλωση, υψηλού βαθμού βαρηκοΐα, αγγειακά προβλήματα και πολυνευροπάθεια) του, πως θα έχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στο σπίτι των γονιών του στη Χαλκιδική απ' ότι σε κάποιο άλλο μέρος σε αστικό κέντρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) ακόμα κι αν αυτό είναι ειδικό κελί(ή ειδικό δωμάτιο φυλακισμένου σε κάποιο νοσοκομείο) με τον εξοπλισμό που απαιτείται?

    Το Ελληνικό κράτος οφείλει να φανεί ταυτόχρονα πραγματικά ανθρώπινο αλλά και πραγματικά δίκαιο.

    Προσωπική μου γνώμη είναι ότι σε κάποιο ειδικό μεγάλο κελί ειδικά διαμορφωμένο για την ιατρική περίπτωση του και 2-3 νοσοκόμους (1 νοσοκόμος σε κάθε βάρδια των 12 ωρών ή 1 σε βάρδια των 8 ωρών). Έτσι και ανθρώπινες θα είναι οι συνθήκες κράτησης του και οι συγγενείς όσων δολοφονήθηκαν δεν θα νιώσουν ότι ο δολοφόνος των δικών τους ανθρώπων θα είναι ελεύθερος εκτός φυλακής. Επιπλέον δεν θα έχουμε πρόβλημα και με τις εξωτερικές μας σχέσεις με τέτοια λύση.

    Το ειδικό βραχιολάκι και η διαμονή του στη Χαλκιδική μακριά από μεγάλο νοσοκομείο μπορεί να απειλήσει την ίδια του τη ζωή. Το Ελληνικό κράτος οφείλει με την απόφαση του να εγγυηθεί την ζωή του κρατουμενου για να εκτίσει την ποινή του μέχρι το τέλος.Όταν λέμε 5 φορές ισόβια να το εννοούμε.

    Πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, δολοφόνοι κατ' επανάληψη, μεγαλέμποροι ναρκωτικών. Καμία ανοχή σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Επίσης, θα πρέπει να καταλάβουμε κάποτε σε αυτόν τον τόπο ότι οι περιπτώσεις σατανιστών δολοφόνων και των παιδεραστών είναι περιπτώσεις άκρως επικίνδυνων για το κοινωνικό σύνολο διότι δεν υπάρχει περίπτωση να σωφρονιστούν ακόμα και αν οι Ελληνικές φυλακές είχαν το επίπεδο που θα έπρεπε κανονικά να έχουν (και όχι ιδρύματα που μπαίνεις για μια κλοπή και βγαίνεις μπράβος της νύχτας). Είναι ψυχιατρικές περιπτώσεις για πτέρυγα υψίστης ασφαλείας απομονωμένη από το υπόλοιπο ίδρυμα και με πολύ αυστηρά μέτρα φύλαξης. Ο σατανιστής δολοφόνος και ο παιδεραστής είναι περιπτώσεις για βαριά φαρμακευτική αγωγή μέχρι τα βαθιά γεράματα τους μέσα σε ειδικό κελί ψυχιατρείου.

    Ως κοινωνία οφείλουμε να ρίξουμε το μεγαλύτερο βάρος μας στη μικρή παραβατικότητα(κλοπές διαρρήξεις, μικροποσότητες ναρκωτικών, παραβατικότητα ανηλίκων κτλ) διότι όταν την αφήνεις, όταν κλείνεις τα μάτια σου στο πρόβλημα αυτό μεγαλώνει και από μια απλή κλοπή αργότερα μέσα στη φυλακή "θα κάνει το μεταπτυχιακό του" και θα αποφυλακιστεί χειρότερος για τον ίδιο και την κοινωνία.
    .
    Ποινές με αναστολή σε συνδυασμό με κοινωνική εργασία, ειδικά σεμινάρια με ειδικούς επιστήμονες, παρακολούθηση με το ειδικό βραχιολάκι όλο το 24ωρο για να ξέρεις που βρίσκεται κι αν ακολουθεί σωστά το πρόγραμμα επιμόρφωσης, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας εκτός φυλακών για τέτοιες περιπτώσεις.

    Αυτές δεν είναι "χαμένες περιπτώσεις". Υπάρχει περιθώριο να επιστρέψει χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.