30/4/15

Βουλή: Μεταμεσονύχτιο μπάχαλο μεταξύ Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη

Καβγάς με προσωπικές αιχμές εκατέρωθεν πριν την ψήφιση του ν/σ για ΕΡΤ
Σε μεταμεσονύχτιο μπάχαλο εξελίχθηκε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επανασύσταση της ΕΡΤ λίγο πριν την ψήφισή του (κατά πλειοψηφία). Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έλαβε τον λόγο γύρω στις 12.00 τα μεσάνυχτα για να μιλήσει «με συναισθηματική φόρτιση, με υποκειμενισμό και με πολύ μεγάλη συναίσθηση του τι σηματοδοτεί για τη δημοκρατία το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή και ο υπουργός αυτός (σ.σ. ο Ν. Παππάς) αποφασίζουν και φέρνουν εις πέρας την ανατροπή της πολιτικής του ΄΄μαύρου΄΄ (στην ΕΡΤ)», το οποίο χαρακτήρισε «απολυταρχική πράξη δικτατορικής υφής».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε σφοδρά στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη που έθεσαν θέμα «σύγκρουσης συμφερόντων» για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είναι απολυμένοι της ΕΡΤ. «Σύγκρουση συμφερόντων μας απευθύνεται και απευθύνεται στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ από ποιους; Σε ποιο σημείο έχει φτάσει το θράσος και σε ποιο σημείο δεν λειτουργεί το έρκος των οδόντων, ο φράχτης των δοντιών που πρέπει να βάζει ένα τέρμα στη γλώσσα;», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος.

Με αφορμή τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ και τον αγώνα τους για αχειραγώγητη ενημέρωση, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Κανάλι της Βουλής, το οποίο, όπως είπε, «θα συνεχίσει να υπηρετεί την αχειραγώγητη ενημέρωση, την πλήρη πληροφόρηση». Μάλιστα είπε ότι «το Κανάλι της Βουλής θα αξιοποιήσει και την εμπειρία που διαμόρφωσαν οι εργαζόμενοι σε όλον αυτόν τον αγώνα και θα μπει στη διαδικασία και να ενημερώσει για αυτόν τον αγώνα, αλλά και να τον αξιοποιήσει ουσιαστικά και κατά περιεχόμενο». Και πρόσθεσε: «Βέβαια, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πολλοί έχουν λόγους να ανησυχούν. Αντίθετα, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να τους κάνουμε να μην ανησυχούν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε τον λόγο και είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Επικρατείας: «Μπορεί να συνεργαστεί με την κυρία Πρόεδρο της Βουλής και να πάρει τεχνογνωσία για το πώς φτιάχνεται ένα πλουραλιστικό κανάλι, μια ακηδεμόνευτη ενημέρωση με πλέρια δημοκρατία. Ας πούμε μπορεί να δει πως δουλεύει αυτή την περίοδο το κανάλι της Βουλής», του είπε. Μάλιστα σημείωσε ότι «Το κανάλι της Βουλής έχει ένα παρόμοιο αδερφάκι κάπου στη Βόρεια Κορέα...».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε στον «γαλάζιο» βουλευτή ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλάς για θράσος σε σχέση με το κανάλι της Βουλής, το οποίο για πρώτη φορά σε αυτήν την περίοδο προβάλλει τις περισσότερες Επιτροπές σε απ’ ευθείας μετάδοση». «Το θράσος είναι πολύ, έχει περισσέψει, έχει ξεχειλίσει, όπως λέμε οι δικηγόροι, είναι υπερχειλές και υποκειμενικά και αντικειμενικά. Αν, όμως, επανέλθει θα υπάρξει και ανάλογη απάντηση, διότι εμείς μπορεί να μην έχουμε θράσος, αλλά έχουμε στοιχεία και απαντήσεις», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Γεωργιάδης όμως επανήλθε λέγοντας: «Εμείς μπορούμε να ενοχλούμαστε με ό,τι θέλουμε. Εσείς, αφού είστε δημοκράτης, οφείλετε να μας εξασφαλίζετε τη δυνατότητα να εκφράζουμε αυτήν μας τη διαφωνία. Εσείς, όμως, ως Πρόεδρος της Βουλής κάνετε κάτι άλλο. Αποφασίζετε μόνη σας και διατάζετε. Αυτό είναι αδιανόητο». Και την εγκάλεσε ότι «φέρατε εδώ τις συμπαθέστατες καθαρίστριες, ποιο κόμμα ρωτήσατε; Κανένα». «Αποφασίσατε, ανοίξατε την Ολομέλεια, κάνατε την εκδήλωση, δεν ρωτήσατε κανέναν, λες και είναι το σπίτι σας». Επίσης, την κατηγόρησε ότι έφτιαξε μόνη της την Επιτροπή για την Αλήθεια του Χρέους και ότι για να την προβάλλει από το κανάλι της Βουλής δεν μετέδωσε την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής όταν συζητούσε για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ: «Το κανάλι της Βουλής, κανένας προηγούμενος Πρόεδρος της Βουλής δεν είχε διανοηθεί να το χρησιμοποιήσει όπως εσείς. Ξαφνικά ξυπνάμε και βλέπουμε σποτάκια, όπου κανένας από τα υπόλοιπα κόμματα δεν γνωρίζει πώς μπήκαν αυτά τα σποτάκια στο κανάλι της Βουλής. Το κανάλι της Βουλής είναι όλων μας. Δεν είναι δικό σας κυρία μου, όπως νομίζετε».

«Το κανάλι της Βουλής είναι διοικητικά διεύθυνση της Βουλής που υπάγεται στον Πρόεδρο ή στην Πρόεδρο», του απάντησε εκείνη επισημαίνοντας ότι «στο κανάλι της Βουλής δεν έχει προσληφθεί από εμένα ούτε ένα πρόσωπο». Ενώ αναφορικά με την επικαλούμενη «σύγκρουση συμφερόντων» η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην λίστα Λαγκάρντ εμπλέκοντας και την σύζυγο του κ. Γεωργιάδη. «Στη λίστα αυτή είναι η σύζυγός σας ως συνδεδεμένο πρόσωπο», είπε η Πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης λέγοντας ότι «αυτό το παιχνίδι, ο καθένας να μιλάει και να παίρνει το λόγο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο για ό,τι του έρχεται στο μυαλό, για να παίξει την άλλη μέρα στα δελτία, κάποτε πρέπει να σταματήσει».

Ενώ έξαλλος ο κ. Γεωργιάδης ζητούσε εκ νέου τον λόγο επί προσωπικού: «Την οικογένειά μου θα μπλέξει η κυρία Κωνσταντοπούλου; Με συγχωρείτε, ποια νομίζει ότι είναι;», είπε. Και πρόσθεσε: «Λοιπόν, ακούστε: Εγώ διατήρησα τη διαφωνία μας σε πολιτικό επίπεδο. Δεν το πήγα σε προσωπικό. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να πω αν είναι σύγκρουση συμφερόντων να είναι κάποιος ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν ξέρω τι άλλο και να υπερασπίζεται επί χρόνια ένα βιαστή. Θα μπορούσα να το κάνω. Δεν το έκανα. Αλλά η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει όρια». Ενώ για την λίστα Λαγκάρντ είπε: «Για να τελειώσει η πλάκα, η σύζυγός μου δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο προηγούμενος που το έγραψε είναι στα δικαστήρια από τη σύζυγό μου και ο ίδιος που το έγραψε σε δίκη μαζί μου ζήτησε συγγνώμη, για να την αποσύρω. Άρα να σταματήσει αυτή η πλάκα, γιατί παρατράβηξε. Στη λίστα Λαγκάρντ ήταν ο τέως σύζυγός της, πριν εγώ τη γνωρίσω».

Ο ομηρικός καβγάς όμως δεν τελείωσε εκεί. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει στα περί βιαστών: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι για μία προς μία τις υποθέσεις που έχω υπερασπιστεί είμαι περήφανη. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου γίνεται επίθεση για την επαγγελματική μου διαδρομή. Όμως δεν έχω πραγματικά ούτε να ντραπώ, ούτε να φοβηθώ…». Ενώ για την λίστα Λαγκάρντ είπε: «Η αναφορά μου, κύριε Γεωργιάδη, ήταν στη δική σας σύγκρουση συμφερόντων να συμμετέχετε στην προκαταρκτική επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία η σύζυγός σας είναι εγγεγραμμένη ως συνδεδεμένο πρόσωπο με το λογαριασμό του πρώην συζύγου της, στον οποίον υπάρχουν και καταγραφές ράβδων χρυσού».

Τελικά το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ ψηφίστηκε στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα…



http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=699281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.