29/4/15

Εκτός Champions League ο Ολυμπιακός;

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μείνει εκτός Champions League τη νέα σεζόν λόγω της τροπής που παίρνει η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», εφόσον Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ καταφύγουν στην UEFA. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; 

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η τροπή που έχει πάρει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να κατηγορείται για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, τότε είναι άμεσος ο κίνδυνος να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός ομίλων Champions League για τη σεζόν που έρχεται.


Αν παραμείνουν οι κατηγορίες στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τότε όπως γράφει το δημοσίευμα, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα καταφύγουν στην UEFA επιδιώκοντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Έτσι, το απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Champions League θα πάρει ο πρώτος των πλέι οφ, ενώ ο δεύτερος θα αγωνιστεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στα ευρωπαϊκά χρονικά και όσον αφορά στις διοργανώσεις της UEFA, υπάρχει και το προηγούμενο της Φενερμπαχτσέ και του Ολυμπιακού Βόλου που βρέθηκαν εκτός Ευρώπης, αλλά και της ουκρανικής Μέταλιστ Χάρκοβο που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και τελικά τιμωρήθηκε και αποκλείστηκε για χειραγώγηση αγώνων.

«Όπως αναφέρουν οι κανονισμοί, οι ομάδες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση κινδυνεύουν με υποβιβασμό και από το ελληνικό πρωτάθλημα, εφόσον οι παράγοντές τους παραπεμφθούν σε δίκη για δωροδοκία και δωροληψία», καταλήγει το άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Πηγή

2 σχόλια:

  1. Αυτή η εφημερίδα όσο περνάει ο καιρός όλο και ανεβαίνει στα ματια μου....Σαν την Αυριανή του 80 αλλα λίγο χαμηλότερου επιπεδου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι. Μία ζωή από την δεκαετία του '50 (από εποχής διορισμών στην ΔΕΗ, για όσους θυμούνται) μέσα στην λαμογιά και τα διαπλεκόμενα ήταν αυτή η ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.