29/4/15

Νέα στοιχεία για τη δράση επίορκων αξιωματούχων της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ που δούλευαν με δουλεμπόρους

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
«Εγώ είμαι το κράτος και κάνω ότι θέλω» φέρεται να έλεγε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΥΠ
«Εγώ είμαι το κράτος, κάνω ό,τι θέλω, εγώ είμαι ο αρχηγός και θα σας συντρίψω αν με ενοχλείτε». Αυτό φέρεται να ανέφερε - σύμφωνα με σειρά εγγράφων - ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΥΠ που ήταν ένας από τους «άξονες» κάλυψης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων από τις μυστικές υπηρεσίες και την ΕΛ.ΑΣ., υπόθεση την οποία αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής». Το κύκλωμα αυτό που είχε τεράστια έσοδα φαίνεται να είχε επαφές με ανώτατα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη που φρόντιζαν - με το αζημίωτο - ώστε να μένει ανεξέλεγκτο επί σειρά ετών.

Η αποκάλυψη του «Βήματος» προκάλεσε αναστάτωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επιχειρείται να διαπιστωθεί ποιες είναι οι διαστάσεις των σχέσεων δουλεμπόρων και κρατικών στελεχών, ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την παράνομη συνεννόηση επί σειρά ετών και πώς επιχειρήθηκε «συγκάλυψη» στο παρελθόν ώστε να υπάρχει ατιμωρησία.

Δεν τους περνούσαν από έλεγχο διαβατηρίων
Νέα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα» αποκαλύπτουν τις σχέσεις δουλεμπόρων, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ με θύματα δεκάδες χιλιάδες άτυχους λαθρομετανάστες που υποτίθεται ότι εξυπηρετούσαν. Οπως αναφέρεται σε έγγραφα άλλων κρατικών αξιωματούχων που προσπαθούσαν να περιορίσουν τη δράση του κυκλώματος, «σε περίπτωση που τα άτομα αυτά (δηλαδή, λαθρομετανάστες που "εξυπηρετήθηκαν") δεν έχουν χρήματα, τότε τα βάζουν να κάνουν διακίνηση για λογαριασμό τους για να ξεχρεώσουν ή να συνεχίσουν να έχουν στις παράνομες δραστηριότητες τους "μπροστινούς" αφού αυτοί είναι η αιτία που είναι ελεύθεροι. Πολλές φορές ο "Νικήτας" για τη διακίνηση των πλαστών ή το Αδειών από το Αλλοδαπών το έκανε μέσω του προσωπικού που υπηρετούσε στο τμήμα του στη Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ όπου έδινε στο προσωπικό πακέτα και τους έστελνε στον Μπασ. (τούρκος οργανωτής του δουλεμπορίου) και με τη σειρά του εκείνος έδινε άλλους και τους έδινε στον "Νικήτα"».

Σε ένα άλλο σημείο του εγγράφου μνημονεύεται η δράση των τούρκων δουλεμπόρων που υποβοηθούνται από τα στελέχη ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ: «Αρχίζουν να έχουν έντονη δραστηριότητα με σκάφη και φορτηγά προς την Ευρώπη και προωθούν μετανάστες. Οι μεταφορές γίνονται εκτός με σκάφη και φορτηγά αλλά και από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης συνήθως πρωινές ώρες μεταξύ 07.00 και 11.00 και η κάθε μεταφορά δεν ξεπερνά τα οκτώ ως τα 15 άτομα τη φορά. Τα άτομα τα οποία έχουν συμφωνήσει με τις Αρχές (ΕΛ.ΑΣ. και Ασφάλεια Αεροδρομίου) προκειμένου να περνούν παράνομα τα άτομα είναι οι Αμπου Αμπ. και ο Ιμπραήμ Μ. (άτομα που είχαν συνεχείς συναντήσεις με τον "Νικήτα"). Τα άτομα τα οποία διακινούνται από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" έχουν αραβικά διαβατήρια, π.χ. Ιορδανίας, Λιβάνου, Συρίας, Ιράκ κ.τ.λ., ενώ εκείνα που διακινούνται από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχουν ελληνικές ταυτότητες (πλαστές ή παραποιημένες). Οι διακινούμενοι αλλοδαποί οδηγούνται από το προσωπικό των αεροδρομίων απευθείας στο αεροπλάνο χωρίς να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων».

Πλοκάμια ως την Ισπανία και την Αμερική
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ένα τμήμα του κυκλώματος αυτού έχει έδρα στην Ισπανία όπου στέλνουν από την Ελλάδα παράνομους μετανάστες και προωθούνται στο Μεξικό, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Επιπλέον το ίδιο κεντρικό δουλεμπορικό κύκλωμα είχε συνδεθεί με πολύνεκρο ναυάγιο δουλεμπορικού σκάφους τον Σεπτέμβριο του 2012 στην περιοχή της Σμύρνης.
Εντυπωσιάζει ότι το ίδιο σύστημα υποστήριξης των δουλεμπόρων είχε κατορθώσει - όπως σημειώνεται στο έγγραφο - ώστε να μην προφυλακισθεί δουλέμπορος που είχε συλληφθεί το 2010 να πυροβολεί αστυνομικούς. Αρχικά ένα φορτηγό με τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στην Κορινθία και ξεκίνησε η παρακολούθησή του. Ωστόσο κάποια στιγμή ο οδηγός του αντιλήφθηκε τις κινήσεις των αστυνομικών, ακινητοποίησε το όχημα και το εγκατέλειψε.
Αστυνομικοί επιβιβάστηκαν στο φορτηγό με τους παράτυπους μετανάστες προκειμένου να το οδηγήσουν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αλλοδαπών.

Ομως χιλιόμετρα πιο μακριά είχαν στήσει ενέδρα δύο άτομα που ανήκαν στο κύκλωμα διακίνησης. Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν το φορτηγό και πυροβόλησαν για εκφοβισμό αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να το εγκαταλείψουν μαζί με τον οπλισμό τους. Ξεκίνησε επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη στο ύψος του Ασπροπύργου ο δράστης που διέφυγε με το ΙΧ αφού πρώτα ακινητοποιήθηκε το όχημά του. Το πρόσωπο που ενεπλάκη στο εν λόγω περιστατικό καταγράφεται ότι έχει καθοριστικό ρόλο στο κύκλωμα «δουλεμπόρων -αξιωματούχων» οι οποίοι αφού κατόρθωσαν να μην προφυλακισθεί γιόρτασαν μαζί την επιτυχία τους!
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.