29/4/15

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Στην Κύπρο βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμντέλ Φατάχ Ελ Σίσι για να συμμετάσχει στην  σημαντική τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες στη χώρα μας.
Τον κ. Σίσι υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και στις 9:30 κατέφθασε στο Προεδρικό όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο κ. Σίσι κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' και ακολούθως αποσύρθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών για τις συναντήσεις τους.
Ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου Σίσι και αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.


Γύρω στις 10:25, θα αφιχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει η τελετή επίσημης υποδοχής του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Σίσι και του Ελληνα Πρωθυπουργού και αργότερα διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατ΄ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών και ακολούθως διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Ακολούθως οι τρεις ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Σίσι, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, που θα παραθέσει προς τιμή τους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Στο επίκεντρο της τριμερούς, θα είναι η προώθηση των οικονομικών τριμερών σχέσεων σε θέματα ναυτιλίας, τουρισμού και ενέργειας.

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Αιγύπτου Αμντέλ Φατάχ Ελ Σίσι θα καταλήξει σε μια κοινή διακήρυξη, τη Διακήρυξη της Λευκωσίας, με την οποία θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές στους αρμόδιους Υπουργούς των τριών χωρών να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα προς αυτές τις κατευθύνσεις, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένονται τρεις τριμερείς συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και της ενέργειας.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την τριμερή συνάντηση, σημειώνοντας πως υπάρχουν κοινές έγνοιες και κοινές ανησυχίες της Κύπρου με την Αίγυπτο και την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Επενδύσεων, και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της χώρας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, ενώ από πλευράς Κύπρου,  συμμετέχουν στην τριμερή οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Οικονομικών.
 
Τσίπρας - Αναστασιάδης, περπάτησαν μαζί στη Λήδρας


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες στην Κύπρο. Το βράδυ περπάτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην οδό Λήδρας, όπου δείπνησαν σε εστιατόριο της περιοχής.
Ο κ. Τσίπρας, συνομίλησε με τους περαστικούς και τους καταστηματάρχες και δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με νέους.



ΠΟΛΙΤΗΣ  29/04/2015 - 09:30 (Τελευταία Ενημέρωση 29/04 10:14)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.