28/4/15

Ντάισελμπλουμ: Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν χρόνο για δημοψήφισμα...

Η Ελλάδα «έπαιξε και έχασε» με την ΕΚΤ
«Δεν υπάρχει εύκολη λύση στο ελληνικό πρόβλημα - Οι Έλληνες πρέπει να προσαρμόσουν τις επιθυμίες τους σύμφωνα με την πραγματικότητα» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup
Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση αν θα αποφασίσει να οδηγήσει το λαό στις κάλπες για δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Bloomberg, λίγς μόνο ώρες μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, που μεταξύ άλλων δήλωσε πως τυχόν συμφωνία που θα υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών, θα πρέπει να τεθεί στο λαό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας έχει σημειώσει πως επιδιώκει την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα επιτρέψει την εκταμίευση χρημάτων στήριξης, έως τις 9 Μαΐου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης πως η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν είναι καλή ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την ευρωζώνη.

O Ολλανδός ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε πως θα ήθελε να υπηρετήσει και νέα θητεία στην προεδρία του Eurogroup, στον απόηχο της απόφασης της Ισπανίας να διεκδικήσει την προεδρία του σώματος.

«Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια»
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός της ομάδας διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα δεν θα λύσει από μόνος του το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, μεταδίδει το Reuters. «Η ελληνική κυβέρνηση στοιχημάτισε ότι εάν διαπραγματευόταν με εμάς η ΕΚΤ θα άνοιγε το γκισέ των ταμείων της και θα χαλάρωνε τους κανονισμούς της» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ίδιος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει χωρίς βοήθεια.

«Δεν υπάρχει χρόνος για δημοψήφισμα»
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιθυμητή συμφωνία με τους δανειστές, ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι αυτό δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα.

«Θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν το χρόνο για κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.

Πυρά κατά Βαρουφάκη
Επιπλέον, σε συνέντευξη του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών στο Rtlnieuws, ο ίδιος ήταν σαφής σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα: «Δεν υπάρχει εύκολη λύση στο ελληνικό πρόβλημα».

Η διάσωση της Ελλάδας χρειαζόταν πολύ περισσότερο χρόνο από όσο ήλπιζε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης «και αυτό δεν ήταν καλό για τη χώρα, γενικότερα η αβεβαιότητα είναι κακή για τους Έλληνες».

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών έχει σημειωθεί πολύ μικρή πρόοδος των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ενώ μερικές φορές κάνουμε ακόμη και βήματα προς τα πίσω», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Οι Έλληνες πρέπει να προσαρμόσουν τις επιθυμίες τους σύμφωνα με την πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για όλες τις ανάγκες τους. Κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη» υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.