28/4/15

Κίνα: Εκτιμήσεις ότι οι εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία θα φτάσουν στα 200 δισ.

Την εκτίμηση ότι είναι δυνατόν να αυξηθεί ο αμοιβαίος κύκλος εργασιών μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας στα 200 δισ. δολάρια μέχρι το 2020, ανέφερε ο διευθυντής του Τμήματος Ευρασιατικών Υποθέσεων του υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, Λινγκ Τζι.
«Το 2014, έχουμε φτάσει σε ένα ρεκόρ των 95 δισ. δολαρίων. Ο στόχος μας να επιτύχουμε 100 δισ. δολαρίων το 2015 και 200 δισ. δολαρίων το 2020 είναι πολύ φιλόδοξος. Υποθέτουμε όμως ότι τα χρονοδιαγράμματα, οι στόχοι, τα προγράμματα που συντάξαμε μαζί με την ρωσική πλευρά είναι αρκετά ρεαλιστικά», σημείωσε ο ίδιος.
Επιπλέον πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας και των νέων «συμβάσεων παροχής φυσικού αερίου και της αύξησης των προμηθειών αργού πετρελαίου από τη Ρωσία», θα βοηθήσουν να διπλασιαστεί ο κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο γειτόνων. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας θα είναι η ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας της Κίνας, «οι αμοιβαίες παραδόσεις γεωργικών προϊόντων και η εφαρμογή πολλών μεγάλων έργων, καθώς και η κατασκευή των γεωργικών υποδομών», δήλωσε ο Λινγκ Τζι.
«Ένα επενδυτικό πρόγραμμα έχει εκπονηθεί. Αυτά είναι τα κύρια έργα μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή των επενδυτικών κεφαλαίων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πιστεύουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση λαμβάνει ενεργά και αποτελεσματικά μέτρα για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος», είπε ο Λινγκ Τζι και συνέχισε: «Μια πτώση των ρυθμών ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας έχει επίσης αντίκτυπο στους Κινέζους επενδυτές».
TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.