12/8/18

Όταν βουλευτές και δημοσιογράφοι μετατρέπουν την Ελλάδα σε ζούγκλα και βούρκο - Διαβάστε τι είπε η Βούλα Παπαχρήστου

Παπαχρήστου: «Έχω ζητήσει συγγνώμη 100 φορές»
Η εξομολόγηση της αθλήτριας στο Sportime
Για την κριτική που δέχεται και για τα λάθη του παρελθόντος της, τοποθετήθηκε η Βούλα Παπαχρήστου, στην έντυπη έκδοση του Sportime. Στις δηλώσεις που έκανε στην συνάδελφο Μαρία Καούκη, η πρωταθλήτρια του τριπλούν τόνισε πως έχει απολογηθεί αρκετές φορές για το περίφημο tweet, αλλά και το προσωπικό της παρελθόν.
Τόνισε μάλιστα δε, πως προτιμά να εστιάζει πλέον στο παρόν και την οικογένειά της.

ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ…
Αποθεώνουμε αθλητές, χωρίς να τους γνωρίζουμε προσωπικά. Χωρίς να έχουμε ιδέα ποιοι είναι και τι κάνουν στη ζωή τους. Συχνά συνδέουμε τα αποθεωτικά λόγια με την Ελλάδα, καθώς την εκπροσωπούν όταν αγωνίζονται. Κι έπειτα; Σου προκύπτει η ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου και οι σχέσεις της με μέλη της Χ.Α., ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη και θες να κόψεις τη γλώσσα σου και το χέρι σου, για κάθε καλή κουβέντα που έχεις πει και έχεις γράψει. Ο φασισμός είναι έγκλημα και τα επιπλέον λόγια είναι περιττά.

Το 2012 έγινε η πρώτη… γκέλα από τη Βούλα με την ανάρτηση για τα κουνούπια του Νείλου, τα ριτουίτ στις αναρτήσεις της Χρυσής Αυγής και σε αυτές του Ηλία Κασιδιάρη. Ακολούθησε ωμή και δίκαιη κατακραυγή από τον κόσμο, αλλά και η τιμωρία του αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ζήτησε «συγγνώμη» τότε και ένα χρόνο μετά έκανε και δεύτερο τραγικό λάθος υποστηρίζοντας ότι ο Κασιδιάρης λέει στη Βουλή ό,τι επιθυμεί να πει ο μέσος Ελληνας, ενώ παράλληλα δεν καταδίκασε την επίθεσή του στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα.
Τα επόμενα χρόνια υπήρξαν κι άλλες δηλώσεις της σε συνεντεύξεις, στις οποίες ξεκαθάριζε ότι δεν είναι ρατσίστρια, ενώ άνθρωποι στο περιβάλλον της έλεγαν ότι άλλαξε πολύ, ειδικά μετά το γάμο της. Παράλληλα, ο σύζυγός της, ο ποδοσφαιριστής, Λάζαρος Χαριτωνίδης πέταξε «καρφί» προς τους Χρυσαυγίτες πολιτικούς το 2016, όταν η 29χρονη -σήμερα- Παπαχρήστου αγωνιζόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εγραψε τότε, στο λογαριασμό του στο Facebook: «Η τεράστια και επιτυχημένη προσπάθεια που κάνει η Βούλα με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ανήκει αποκλειστικά στην ίδια, στην οικογένεια μας και σε όσους πραγματικά την αγαπάνε και την στηρίζουν! Καμία ανοχή από μέρους μας σε αυτούς που θέλουν να καπηλευτούν αυτή την προσπάθεια!»
Ο ίδιος εκείνες τις ημέρες δημοσίευσε στο λογαριασμό του και μία φωτογραφία της Βούλας, η οποία ήταν αγκαλιά με την Κολομβιανή αθλήτρια, Κατερίνε Ιμπάργκουεν. Χαρακτήρισε τη συναθλήτρια της πρωταθλήτριας Ευρώπης του τριπλούν, τρομερή φίλη της οικογένειάς του και συμπλήρωσε με το εξής: «Ο αθλητισμός είναι αυτός… Οι υπόλοιποι επικριτές και » ελληνάρες» μαλώστε για τα πολιτικά και το πού ανήκουμε!!».
Αυτό θα γίνεται πάντα όταν αγωνίζεται η Παπαχρήστου. Δεν θα εστιάζουν, παρά ελάχιστοι, στην αγωνιστική της επιτυχία και θα ανασύρουν από τη μνήμη τους το σκοτεινό της παρελθόν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κατίδη, ο οποίος πέρυσι  – με συνέντευξή του στο VICE – ζητούσε μια δεύτερη ευκαιρία, έπειτα από τις πολλές «συγγνώμες» που είχε πει και αναρωτιόταν πώς θα ήταν η καριέρα του σήμερα αν δεν είχε προβεί στο ναζιστικό χαιρετισμό. Κανείς μας δεν ξέρει αν οι δύο αθλητές έχουν μετανιώσει πραγματικά, όμως αυτό δηλώνουν και οι δύο.

Πομάσκι: «Η Βούλα έχει αλλάξει»

Ο Γιώργος Πομάσκι είναι ο κορυφαίος Ελληνας προπονητής των οριζόντιων αλμάτων. Από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου θα φύγει με δύο χρυσά μετάλλια, ένα του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και ένα της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν.
Τη Βούλα την ξέρει σαν… κάλπικη δεκάρα, καθώς δουλεύει μαζί της σχεδόν 13 χρόνια. Κάποια στιγμή, μετά το περιστατικό του 2012 και τον αποκλεισμό της αθλήτριας, διέκοψαν τη συνεργασία τους για περίπου έξι μήνες. «Με αυτά τα παιδιά περνάω 10 ώρες την ημέρα. Τα βλέπω περισσότερο από την κόρη μου, η οποία έχει πέντε χρόνων παιδί κι έκανα μαζί της για πρώτη φορά μπάνιο στη θάλασσα, πέρυσι.
Η Βούλα είχε κάνει μια τρέλα μικρή. Είχε μια γνωριμία. Της μίλησα, άλλαξε πολύ. Ειδικά μετά το γάμο και το παιδί. Εγώ πια το έχω απορρίψει από το κεφάλι μου αυτό. Αναρωτιέμαι πόσο καλύτεροι είναι όλοι όσοι ασκούν κριτική. Πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι κάποια στιγμή θα μας απογοητεύσουν τα παιδιά μας. Τι θα κάνουμε; Θα τα σκοτώσουμε; Οχι, θα τα σώσουμε από το λάθος που κάνουν. Θα τα επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο. Σώζουμε μια ζωή έτσι, όπως σώζει ο γιατρός ζωές. Οπως σώζουμε αυτόν που πνίγεται. Οπως, προσπαθούμε να σώσουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα. Είναι υποχρέωσή μας να σώζουμε!», είπε ο δάσκαλος, Γιώργος Πομάσκι από το Βερολίνο στο Sportime κι αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κοινωνία αλάνθαστων; Εγώ αν την ήξερα θα πήγαινα να ζήσω σε αυτή. Φροντίζουμε πάντα για τους νέους. Φροντίζουμε πριν από το λάθος, για να μη το διαπράξουν, αλλά και μετά το λάθος. Αν το διαπράξουν θα πρέπει να τους φέρουμε στο σωστό δρόμο. Θέλω όλοι να δουν τη Βούλα, τώρα. Τον άνθρωπο που είναι σήμερα. Εδώ και χρόνια έχει δείξει με τη συμπεριφορά της ότι έχει αλλάξει. Διορθώθηκε, γι’ αυτό λέω: ΄΄Δες τη σημερινή Βούλα!΄΄».
Ο Γιώργος Πομάσκι προσπαθούσε να την πείσει να πάρει το απολυτήριο Λυκείου. Ερωτηθείς αν τελικά τα κατάφερε, απάντησε: «Οχι. Προέκυψε η οικογένειά της μετά, συν τις προπονήσεις και δεν το πήρε». Το γεγονός αυτό, ότι η Βούλα δεν τελείωσε το σχολείο, αποκαλύπτει και την αμάθειά της για το φασισμό, χωρίς να τη δικαιολογεί. Η έλλειψη παιδείας και γνώσεων είναι αυτή που θρέφει το φασισμό και οι προπαγανδιστές της Χρυσής Αυγής είχαν βρει πρόσφορο έδαφος στην Παπαχρήστου. Να επισημάνουμε ότι χωρίς απολυτήριο Λυκείου χάνει και ένα από τα αθλητικά προνόμια, καθώς δεν μπορεί να διοριστεί σε δημόσια υπηρεσία.
«Εγώ πλέον δεν έχω κανένα παράπονο από τη Βούλα, αλλά ούτε και από τα άλλα μου παιδιά», είπε ο κόουτς Πομάσκι κλείνοντας.
Παπαχρήστου: «Μέσα από το λάθος μου μαθαίνω!»
Ο Γιώργος Πομάσκι, ο προπονητής της Βούλας Παπαχρήστου, δήλωσε ότι έχει αλλάξει η αθλήτριά του, το κορίτσι που κατέκτησε την Παρασκευή το βράδυ το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.
«Η ίδια η Βούλα τι λέει;», αναρωτηθήκαμε στο Sportime και η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε να την κάνουμε αυτή τη συζήτηση μαζί της. «Δεν θέλω να το ανοίξω πάλι αυτό το θέμα και να διαιωνίζεται. Εχω κουραστεί. Θέλω μόνο να αγωνίζομαι και να πηγαίνω καλά στους αγώνες. Να κάνω το καλύτερο δυνατό εκεί. Αυτό προσπαθώ. Δεν μπορώ άλλο. Οι πράξεις μιλούν από μόνες τους και καλύτερα από τα λόγια», απάντησε αρχικά.
Ομως τελικά μίλησε: «Εχω πει 100 φορές συγγνώμη. Τι άλλο να κάνω; Θέλουν να με κρεμάσουν στο Σύνταγμα; Να με σταυρώσουν; Ας με σταυρώσουν… Ολοι κάνουμε λάθη κι εγώ μέσα από το λάθος μου μαθαίνω ακόμη. Τότε, ήμουν χάλια με την κριτική. Τώρα, δεν με αγγίζει, έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Εχω την οικογένειά μου, το παιδί μου. Εχω γίνει μητέρα, είμαι σύζυγος. Αυτούς δεν θέλω να μου πειράξει κανείς. Το παιδί μου είναι το παν και θέλω να το σεβαστούν. Εμένα πια δεν με κλονίζουν».
Επειτα, μίλησε με απέραντο θαυμασμό για τον προπονητής: «Είναι τεράστιος! Ολο διακρίσεις έχει. Για έξι μήνες δεν ήμασταν μαζί, αλλά τελικά μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε. Τον ευχαριστώ για όλα!»

16 σχόλια:

  1. https://vgiannelakis.wordpress.com/2018/08/11/%ce%b1%ce%bd%cf%89%cf%86%ce%b5%ce%bb%ce%b7%cf%83-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%89%cf%88/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα σκυβαλο της πολιτικής - δες Κυριτση - το μόνο που κάνουν είναι κακό στην αθλήτρια και στην χώρα !!! Βουλα αυτά που είπες τα λένε σχεδόν όλοι οι Έλληνες, μη τους δίνεις αξία !!!! Αυτά τα σκουπίδια είναι το κακό της χώρας μας !!!! Και δυστυχώς έχουμε πολλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ ἐλευθερία ἐκφράσεως ἀληθειῶν, εἶναι ἀπόλυτη σέ μία δημοκρατία.
    Σέ ὁρισμένους θά φανοῦν τά λόγια μας ὅτι εἶναι "δεξιά᾿
    Σέ ἄλλους, ὅτι εἶναι ἀριστερά".
    Μερικές φορές, φυσικό εἶναι, νά φανοῦν καί ἀκραῖα, σέ ὅποιον δέν ἔχει περάσει γιά ὀποιονδήποτε λόγο μιά βιωματική μας ἐμπειρία, ἤ δέν ἔχει σκεφθῆ σέ ἴδιο μέ μᾶς βάθος κάποιο ζήτημα.
    Τό "πολιτικῶς ὀρθό" εἶναι ἔγκλημα σέ βάρος καί τῆς Ἐλευθερίας τοῦ ἀνθρώπου καί τῆς Δημοκρατίας: Ταμπέλες! Σέ πρόσωπα, σέ πράγματα, σέ συμπεριφορές.

    Ἀλλοῦ εἶναι τό πρόβλημα, καί αὐτό δημιουργεῖ τά ἄκρα καί τήν βία τους: Ἡ ἀποδοχή τοῦ παρά φύσιν καί ἡ ἀπόκρουση τοῦ ὑπέρ φύσιν, τοῦ κατά Θεόν, δηλαδή ἡ ἐπιθετική ἀθεΐα.

    Μετά τόν Β παγκόσμιο Πόλεμο, ἦταν κοινός τόπος στήν Γερμανία, ὅτι ὁ λαός αὐτός ἔφθασε στό νά "ἀσπασθῆ" τόν ναζισμό, λόγῳ τῆς ἀπομακρύνσεώς του ἀπό τόν χριστιανισμό. Αὐτή εἶναι ἡ αἰτία τοῦ ναζισμοῦ.
    Δηλαδή, ἔμεινε ὁ χριστιανισμός μόνο στά σύμβολα (σταυροί) στά ἀεροπλάνα κλπ. Αὐτός ἦταν ὁ ναζιστικός ἀποχριστιανισμός.

    Στόν ἰταλικό φασισμό, καί τόν ἱσπανικό, ὅπως καί στόν κροατικό καί αὐτόν τοῦ Λαβάλ τῆς Γαλίας (μέ τήν ἀφελῆ ὑποστήριξη τοῦ Πεταίν), ὑπῆρξε πλήρης σύμπλευση, μέ τόν παπισμό, στόν ἄθεο πυρῆνα του.
    [Διότι ὁ παπισμός, ὅσο πλησιάζεις, δομικά-λειτουργικά καί δογματικά, στόν πυρῆνα του, εἶναι μιά μορφή ἀθεΐας παρά τά φαινόμενα (βλ. ἔργα τοῦ πατρός Ἰουστίνου Πόποβιτς, καί τοῦ ἁγίου Νικολάου 'Αψχρίδος -δογματικά: Ὅταν ὁ Θεός λέγεται ὅτι εἶναι "ἐνέργεια καθαρή", actus purus, τίθεται ὡς βάση, α) ἡ ἀπο-προσωποποίηση τῆς ἴδιας τῆς οὐσίας τοῦ Θεοῦ, ἄρα καί τῶν τριῶν ὑποστάσεων ἤ προσώπων τῆς Ἁγίας Τριάδος καί β) ἡ ἀντικατάσταση τοῦ Θεοῦ ἀπό κάτι ἀπρόσωπο πού εἶναι μάλιστα "καθαρή θέληση" καί ὄχι ὁ Ὤν. Ἡ ἀπόσταση μεταξύ αὐτῶν τῶν δογμάτων καί τῆς πίστεως ή καί λατρείας μέ θρησκευτικό δέος σέ μία ἀπόλυτη Ἐνέργεια-Θέληση-Δύναμη, πού σκορπίζει μαγικά δυνάμεις καί ἐπιρροές, δηλαδή τόν ἄθεο σατανισμό, εἶναι μηδενική].

    Ἡ ἀθεΐα εἶναι ἐπίσης, στήν βάση τῶν ἐγκλημάτων κατά τῆς ἀνθρωπότητος τοῦ ἄλλου ἄκρου, αὐτοῦ τοῦ ὑλισμοῦ (Στάλιν - Κουμουνισμός, καί ἤδη καί δυτικός οἰκονομισμός, κοινῶς καπιταλισμός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυλογια χωρίς ουσία ως φασιστική συμπεριφορά ορθά στην κσθομιλουμενη χαρακτηρίζεται κάθε πρακτική θιασωτών ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως είχε διατυπώσει και ο Λένιν ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι οι δυο αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος- κάθε μετάλλιο εχει και την αντίθετη του οψη

      Διαγραφή
  4. Οι αθλητές εκπροσωπούν τη χώρα τους. Ούτε την κυβέρνηση ούτε κάποια ιδεολογία. Επειδή ο κ. Κυρίτσης τα ξέρει αυτά, όπως ο καθένας, συμπεραινει κανείς ότι δεν διατυπώνει απλώς μια προσωπικη γνώμη αλλά προειδοποιεί τον πρωθυπουργό και εργοδότη του να είναι προσεκτικός...
    Αν οι κομματικοί φίλοι του κ. Κυρίτση θεωρήσουν (ή θεωρούν ήδη) ότι ο Τσίπρας είναι μαλλον βάρος παρά σύμβολο νίκης, η παρέμβασή Κυρίτση έχει τη σημασία της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Έχω ζητήσει συγγνώμη 100 φορές»

    Αυτή είναι η αθλιότητα των εμμονικών αυτών ηλιθίων. Δημιούργησαν ενοχές σε μία κοπελίτσα, που κινδύνεψε να παρατήσει τον αθλητισμό, μετά το κυνήγι που τής έκαναν για το τίποτα. Να ζητήσει συγγνώμη γιατί; Τι έκανε; Αλλά χάλασε τον κόσμο ο αρχιμπουνταλάς ο Κουβέλης και το σινάφι του κι έπρεπε ο Σαμαράς να τούς ικανοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΛΜΗΣΕ να μιλήσει για ΤΑ SS ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ που παρανόμως εισβάλουν και σαν ΧΟΥΝΤΑ που είναι όλα τα κόμματα πέσαν να την φάνε.

      Διαγραφή
  6. Υπηρετώντας επί 35 χρόνια τον αθλητισμό και έχοντας και ως αθλητής αλλά και προπονητής προσλαμβάνουσες και προφανώς αρκετή εμπειρία προσωπική και πολυποίκιλη καθώς έχω στο ενεργητικό μου πρωταθλητές Ελλάδος, και επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ( ελπίζω αν η ομοσπονδία βρει από τα ""κλεμμένα") και παγκόσμιο, συνυπογράφω τα λόγια του προπονητή! Αντιλαμβάνομαι απόλυτα όσα λέει! Δεν πετάς έναν άνθρωπο γιατί από αστείο η χαζομάρα αν θες έκανε ένα λάθος! Χρόνια κόπων, ιδρώτα για μια στιγμή! Η πάλη για να βελτιώνονται- μαστε είναι αέναη! Κακώς δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς! Ας μην πούμε το γιατί έγινε κατά βάθος! Ας τ αφήσουμε! Συγχαρητήρια και δεν μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά της κοπέλας! Αυτά αφορούν την ίδια! Συγχαρητήρια Βούλα και Γιώργο! Συγχαρητήρια και για τα καλά σου λόγια για τον εξαιρετικό προπονητή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλο το άρθρο είναι μια παρακμιακή δημοσίευση. Οι απόψεις τις αθλήτριας είναι σεβαστές, οι θεσεις του προπονητή της είναι επισης σεβαστές αλλά κρίνονται στο βαθμό που παρεμβαίνει στις πολιτικες απόψεις και χαρακτήρα του αθλητή..Από την όλη διαδικασία φαίνεται η υφή της υποκρισιας Της πολιτικής ορθότητας που προσπαθεί να αποκλεισει αθλητές με Εθνικιστικές απόψεις.....Υπό αυτή την έννοια οι δηλωσεις του προπονητή της γίνονται γελοίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρέος του προπονητή είναι να γίνεται η ασπίδα του αθλητή του! Η σχέση του με την αθλήτρια-η ποτέ μα ποτέ δε προδίδεται και αποτελεί προσωπικό και ιδιαίτερα ιερό καθήκον του ενός απέναντι στον άλλον! Αυτός λειτουργεί ως αμορτισέρ και ανάμεσα στον κόσμο γι αυτό καμιά φορά δεν έχει σημασία τι θα πει για τον κόσμο...αυτός έχει χρέος να δείξει τον δρόμο με υπομονή στον αθλητή του...Είναι μια " ειδική" σχέση με μια άκρως μυστική συμφωνία ανάμεσα στους δυό!Ηθικά απαγορεύεται να διαρραγεί ακόμα και ύστερα από προσωπική σύγκρουση και διαφωνία μεταξύ τους για την επίτευξη του στόχου! Αυτό βαραίνει περισσότερο τον προπονητή! Γι αυτό ποτέ δεν ξέρουμε τι γίνεται βαθύτερα πίσω από τα φώτα, ούτε θα μάθουμε ποτέ! Γιατί ποτέ δεν θα καταλάβουμε! Τα μυαλά των πρωταθλητών έχουν τα δικά τους κλικ να λειτουργούν! Αυτά τα κλικ αξιοποιούν και πρέπει να εντοπίζουν οι προπονητές για να κινητοποιούν με επιτυχία τους αθλητές! Γι αυτό ότι και να πει ένας καλός προπονητής που έχει αποδείξει την αξία του δεν έχει τόση μεγάλη σημασία για το κοινό αλλά έχει στόχο την προστασία του αθλητή υψηλών στόχων πολύ περισσότερο! Γι αυτό ας μείνουμε διακριτικά στην επιτυχία, στην προσπάθεια κι ας δώσουμε χώρο να "αναπνεύσουν"...κι αύριο μέρα ξημερώνει! Ας πούμε με γενναιοδωρία συγχαρητήρια, αυτό αρκεί! Τώρα αν θέλουμε να κρίνουμε την προσωπική ζωή του αθλητή ας φτιάξουμε την " ιδανική" δική μας, που οι συνιστώσες των ζωών μας έφτιαξαν τον κόσμο που φιλοξενεί τα νέα παιδιά αθλητές και αθλήτριες και μετά ας τους κρίνουμε μέσα από το τέλειο πρίσμα της δικής μας ζωής...ο κόσμος των πρωταθλητών, των άξιων πρωταθλητών και σπουδαίων αθλητών έχει άλλους κώδικες επικοινωνίας, αλλά μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε και χάνουμε την χαρά μιλώντας, ας χαρούμε την επιτυχία μας! Εις υγείαν λοιπόν των αθλητών μσς...allez, allez Voula, Κατερίνα, Μίλτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ πως ο φασισμός είναι έγκλημα. Οι νεοαριστερές (χωρίς μπούσουλα) απόψεις (τύπου Τσίπρα και των περί αυτόν) τί είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνωμη που παρεμβαινω αλλα διαφωνω οτι ο φασισμός οπως άλλωστε και οι αποψεις τυπου Τσιπρα, ειναι έγκλημα. Εγκλημα δεν μπορει να ειναι οι απόψεις ή οι ιδέες οσο ξένες και απεχθείς να φαινονται συμφωνα με τις δικές μας.

      Εγκλημα ωστόσο είναι οταν διωκονται οι ιδέες και αν ο φασισμος ειναι καταδικαστεος ειναι ακριβως διοτι με βια επιχειρει να επιβαλει αποψεις και τρόπο ζωής.

      Φασισμος = Ο απόλυτος πειθσναγκασμος και η επιβολή μιας μοναδικης πολιτικής αυθεντιας.

      Σημερα λεγεται και πολιτική ορθοτητα.

      Διαγραφή
    2. @ asper

      Μονάχα που ο φασισμός τού Μussolini δεν γέννησε τέτοια εκτρώματα.

      Διαγραφή
    3. @Nativist

      Δεν εχω λόγια να διαφωνήσω.

      Διαγραφή
  10. Αυτά που ειπε η Παπαχρήστου, και ακομα περισσότερα τα λέμε αναμεταξυ μας το 90% των Ελλήνων / Ελληνίδων. Άλλωστε απο που και ως που οι αθλητες και δη πρωταθλητες επιδοκιμάζονται ή οχι απο τις κομματικες τους ή πολιτικές τους θέσεις;

    Την Βουλα Παπαχρηστου αν την εκτιμουσα ως δημοσιο προσωπο εκτος απο τις αθλητικές της επιδόσεις -που ανεξάρτητα απο το τι δηλώνει σήμερα και που για αυτες τις επιδοσεις συνεχίζω να εκτιμώ- ειναι για τα όσα δημόσια -και "ανορθόδοξα" πολιτικά- δήλωνε.

    Και αν γίνομαι επιφυλακτικός για αυτήν ειναι διότι τώρα λεει οτι μετανιωσε. Δικαίωμα της αλλά και δικαιωμα του πολυ κοσμου είναι να σεβεται και να αγαπα και να αποδέχεται οποιον ή οποιαν κρινει ότι αξίζει.

    Είναι της μοδας άλλωστε η κωλοτούμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Παπαχρήστου σήμερα είναι 29 ετών, δηλαδή μία ώριμη γυναίκα. Τότε ήταν ένα κορίτσι 23 μονάχα, στο οποίο, όπως γράφω στο σχόλιό μου 12 Αυγούστου 2018 - 8:29 μ.μ., μπόρεσαν εύκολα να δημιουργήσουν ενοχές ότι διέπραξε περίπου έγκλημα. Εγώ δεν το βλέπω σαν κωλοτούμπα. Δεν λέει ΤΩΡΑ ότι μετάνοιωσε, αλλά, όπως γράφει, το έλεγε από τότε και ζητούσε συγγνώμη. Προσπάθησε να καταλάβεις τι ζημιά τής έκαναν κι εκπλήσσομαι που, μετά την απογοήτευση τού αποκλεισμού της από την Ολυμπιάδα τού Λονδίνου, συνέχισε τον αθλητισμό, αντί ν' ακολουθήσει άλλους δρόμους. Μπράβο της, την εκτιμώ διπλά, τώρα που το μαθαίνω.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.