27/3/19

Οι φωτογραφίες και το βίντεο Τσίπρα από το Chinook και τα μπράβο που δεν ειπώθηκαν σ΄όσους τ΄αξίζουν

Οι φωτογραφίες μέσα από το Chinook που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είναι τραβηγμένες από το χέρι του έμπειρου φωτορεπόρτερ που πάντα τον συνοδεύει, του Αντρέα Μποτέλι. Είναι φωτογραφίες που παρουσίασε πρώτος ο Δήμος Βερύκιος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, χθες βράδυ.
Όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και σχετικό βίντεο από την πτήση του Chinook πάνω από τους Αρκιούς, αμέσως μετά από την ενημέρωση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας από το πλήρωμα του ελικοπτέρου, ότι τα ελληνικά ραντάρ έχουν εντοπίσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν προς το μέρος τους. Όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και βίντεο.

Ο πρωθυπουργός στις φωτογραφίες εμφανίζεται ψύχραιμος και όπως λένε οι πληροφορίες ήταν και “ανυπάκουος” στην σύσταση των χειριστών που του ζήτησαν να καθίσει και να δεθεί.
Δεν είχε κανένα λόγο να πανικοβληθεί και οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα που κακώς δεν έχουν ειπωθεί. Είναι η “δύναμη της συνήθειας” που μας κάνει πολύ “φλύαρους” στα άσχημα και σιωπηλούς στα θετικά.
Τα θετικά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στους απέναντι. Ένα μήνυμα που “φωνάζει” ότι όσο κι αν προσπαθούν θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους! Γιατί αυτό συνέβη στην πτήση προς Αγαθονήσι. Οι Τούρκοι πετούσαν για να περάσουν κοντά από το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό και …έπεσαν πάνω σε ελληνικά F-16 που “τους τράβηξαν από το αυτί” και τους έστειλαν πίσω! Αρκετά μίλια πριν φθάσουν στο Chinook.
Τα μπράβο δεν ανήκουν μόνο στους χειριστές των F-16. Ανήκουν και στα “μάτια” της ΠΑ που “τσίμπησαν” τα δύο τουρκικά F-4 πολύ,πολύ νωρίς. Το προσωπικό των ελληνικών ραντάρ που πάντα έχει μάτια ανοιχτά και αντανακλαστικά αστραπή, έδωσαν την εγκαίρως την πληροφορία για να φθάσουν οι Έλληνες πιλότοι στο σημείο που έπρεπε, όταν έπρεπε. Και βέβαια δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους τεχνικούς της ΠΑ που ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια δίνουν καθημερινή μάχη με τα προβλήματα, αλλά πάντα έχουν τη λύση για να είναι τα αεροσκάφη μας έτοιμα να πετάξουν.
Τέλος μπράβο πρέπει να πούμε στους χειριστές του Chinook για τον επαγγελματικό τρόπο που λειτούργησαν.
Το τελευταίο σχόλιο θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε για να “τα ΄χουμε καλά με όλους”. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, συνεπώς θα το γράψουμε: Για όλους αυτούς τους στρατιωτικούς οι πολιτικοί που “γράφουν ώρες” τηλεοπτικών εμφανίσεων στα “παράθυρα” δεν είχαν να πουν μια κουβέντα; Μια καλή κουβέντα, αφού δεν έχουμε και τίποτα άλλο να τους δώσουμε. Οι καλοπληρωμένοι βουλευτές μας που εμφανίζονται κάθε μέρα στην τηλεόραση μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωρίσουν, έστω με μια καλή κουβέντα, αυτό που κάθε μέρα κάνουν με συνέπεια οι κακοπληρωμένοι στρατιωτικοί που φυλάνε το Αιγαίο; Που χρόνος και μυαλό…
ΥΓ. Η πρόταση του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Γιάννη Ραγκούση να εξισωθεί ο μισθός του Έλληνα πιλότου με αυτόν του βουλευτή παραμένει στο τραπέζι…Αλλά δεν έχουμε ακούσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από τους 300 και απ΄ όσους θέλουν να μπουν στη Βουλή να ΄χει πει κουβέντα.

militaire

9 σχόλια:

  1. >>>..... Η πρόταση του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Γιάννη Ραγκούση να εξισωθεί ο μισθός του Έλληνα πιλότου με αυτόν του βουλευτή παραμένει στο τραπέζι…Αλλά δεν έχουμε ακούσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από τους 300 και απ΄ όσους θέλουν να μπουν στη Βουλή να ΄χει πει κουβέντα. <<<

    Οπωσδήποτε, πρέπει να εισακουσθεί το ταχύτερο η πρόταση του τέως ΑΝΥΠΕΘΑ, διότι, αφ΄ενός μεν χειρίζονται τρομερά ακριβές συσκευές με αξιοθαύθαστη ικανότητα και για το λόγο αυτόν πρέπει αυτό να τους το αναγνωριστεί και να διευκολυνθεί οικονομικά η προσωπική τους ζωή, αφ΄ ετέρου στοχεύουμε στην ποιότητα άρα πρέπει να αισθάνονται ότι δεν μειονεκτούν οικονομικά (αν και όπως νομίζω κάτι τέτοιο δεν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ, αρκεί να μπορούν να πετούν......για την Ελλάδα!!!), έναντι των άλλων συναδέλφων τους από άλλες χώρες!

    Νομίζω ότι, εκτός των αξιωματικών χειριστών των πολυπλόκων μαχητικών αεροπλάνων, πρέπει να επιβραβευθούν και αυτοί οι τεχνικοί οι οποίοι τα συντηρούν, έτσι ώστε να μπορούν να επιχειρούν ανά απάσα στιγμή και σε περισσότερες επιχειρησιακές εξόδους.

    ΖΗΤΩ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΜΑΣ

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A, μάλιστα! Πάρις Καρβουνόπουλος και Δήμος Βερύκιος - οι δηθενατζήδες τάχα «ειδικοί» στα στρατιωτικά θέματα. Το Πατρινό Καρναβάλι ζει!

    Ο Πάρις Καρβουνόπουλος που προσπαθούσε να μας πείσει πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε M-16 αντί ΑΚ-47 (βλέπε link https://www.militaire.gr/to-oplo-katsifa-den-itan-kalasnikof-me-ti-oplo-pyrovoloyse-kai-ti-erotima-prokyptei) και ο φανφάρας Δήμος Βερύκιος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον «σωλήνα» από τον «πυροσωλήνα» και με χόμπυ να παρασύρει στρατονόμους με το ΙΧ του όταν δεν μεταδίδει live την έξοδο του Στόλου.

    Κατά τ’ άλλα στο σπίτι όλοι καλά; Θα μας βγάλουν ατρόμητο τον Τσίπρα παρουσιάζοντάς τον δήθεν «…ανυπάκουο στις εντολές των χειριστών να δεθεί στο κάθισμά του…» - αλήθεια, ο τότε ΥΠΕΞ Κρανιδιώτης που είχε σκοτωθεί σ’ εκείνο το αεροπορικό δυστύχημα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο (επειδή δεν ήταν δεμένος στο κάθισμα και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) δεν είχε σκοτωθεί.

    Δημοσιογραφία από τα Lidl.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. If I was the Chinook pilot, I would had suggested to Tsipras to jump instead of put his seat belt on.

      Διαγραφή
  3. ¨Αντε να έχω την υπομονή, για να δω τον Βερύκιο να εκθιάζει(??) τον Τσίπρα και να μας βγάζει ολόκληρο δεκάρικο!

    Μας έχει πρίξει ο Βερύκιος, o οποίος αν δεν γνώριζα ότι κάθε πρωϊ, -όπως λέγουν-, κάνει τρέξιμο ..... (ο παλιοπππππίθηκος (τα πολλά π έχουν την δικήτους σημασία, τον ζηλεύω γι΄αυτό!)....θα τον θεωρούσα μεγάλο ξεφτίλα!

    Τον Βερύκιο, που φέρετε να είπε ότι εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο στρατός.

    Εμένα ο στρατός με βοήθησε να γίνω επιστήμονας, εφαρμόζοντας το ωράριο και την πειθαρχία του στρατού στην μάθηση.

    Καμία σύγκριση δεν υπάρχει, μεταξύ του "ατυχήματος" του υπουργού Κρανιδιώτη που με επιδέξιους διπλωματικούς χειρισμούς έβαλε την Κύπρο στην Ε.Ε., (παρά την λυσσαλέα αντίδραση των φιλότουρκων Ευρωπαίων), κατά το οποίο σκοτώθηκε ο ίδιος και ο γιός του, με το επεισόδιο με τον Τσίπρα.

    Τον Κρανιδιώτη, πρέπει να τον δολοφόνησαν, ώστε μελλοντικά να μην υπάρχει καμία αντίδραση εκ μέρους της Ελλάδος στα τεκταινόμενα εις βάρος του Ελληνισμού από έναν επιδέξιο διπλωμάτη.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nikolaos,

      «…τον Κρανιδιώτη, πρέπει να τον δολοφόνησαν…»

      Σας απαντώ με μία ρήση του Carl Sagan: «Extraordinary claims require extraordinary evidence». Μέχρι λοιπόν να παρουσιάσετε αδιάσειστα στοιχεία βασισμένα σε επιστημονική έρευνα που να μπορούν να δικαιολογήσουν την άποψη περί δολοφονίας του Κρανιδιώτη (έτσι ώστε να ανατρέψετε το αναλυτικότατο επίσημο πόρισμα που συνέταξε η ομάδα διερεύνησης του αεροπορικού ατυχήματος), οι συνομωσιολογικού περιεχομένου ισχυρισμοί σας ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τις θεωρίες περί επίπεδης Γης και καταγωγής των Ελλήνων από τον Σείριο.

      ΥΓ. Ελπίζω όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να μην φοράτε καπελάκι κατασκευασμένο από αλουμινόχαρτο.

      Διαγραφή
  4. ..ανυπάκουος..χε,χε,χε και όμως έχει αποδείξει το αντίθετο, υπάκουος σαν πρόβατο. Υπάρχει και η άλλη πένα, σαφώς ανώτερη και αντικειμενική από των δημοσιογράφων του άρθρου πχ ο Στάθης που γράφει για το περιστατικό...."Ανήμερα της 25ης Μαρτίου η Τουρκία (εν προκειμένω η Τουρκιά) καταδήλωνε τις διεκδικήσεις της γείτονος στο Αιγαίο παραβιάζοντας το FIR Αθηνών κι εξαναγκάζοντας το πρωθυπουργικό ελικόπτερο σε ελιγμούς βύθισης-διαφυγής.

    Αργότερα-αργότερα (αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς) κατέφθασαν ελληνικά μαχητικά και αναχαίτισαν τα τουρκικά. Και τι βρήκε να πει ο Τσίπρας ανάμεσα στ’ άλλα για αυτή την ιταμή επίδειξη ισχύος απ’ την πλευρά της Τουρκίας; Ότι «τζάμπα χαλάνε κηροζίνη οι Τούρκοι»!! (Ανησυχούμε μήπως για τα οικονομικά τους;)

    Η Τουρκία δεν έκαμε απλώς μιαν ακόμα επίδειξη ισχύος, αλλά μιαν ακόμα καταγραφή των αξιώσεών της.

    (Μάλιστα την επόμενη ημέρα οι Τούρκοι διακήρυξαν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός πήγε σε… Τουρκικό νησί)......."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τετοια λαμπρη κριτικη ικανοτητα εχει ...και κυβερνα χωρα...Δυο γαιδαρων αχυρα...

      Διαγραφή
  5. Ελατε ρε παιδια να χαιρετισουν το φιλρακι τους θελανε οι μογγολοι τα υπολοιπα και οι μαγκιες περι ανυπακοης ειναι για το ξεκαρφωμα , ουστ προσκυνημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.