27/9/09

Ιστορική συμφωνία υπογράφουν στις 10 Οκτωβρίου Τουρκία και Αρμενία

Ύστερα από έναν αιώνα εχθρότητας, η Τουρκία και η Αρμενία θα υπογράψουν ιστορική συμφωνία για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων στις 10 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη, ανακοίνωσε την Κυριακή αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αγκάθια» στις σχέσεις των δυο χωρών είναι η γενοκτονία των Αρμενίων και το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, διαφιλονικούμενη περιοχή μεταξύ της Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα υπογράψουν δύο πρωτόκολλα, το περιεχόμενο των οποίων έχει ήδη συμφωνηθεί.

Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για δύο πρωτόκολλα που προβλέπουν τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και το εκ νέου άνοιγμα των κοινών συνόρων τους, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα για μια σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις.

Τα πρωτόκολλα αυτά δεν θα έχουν άμεση ισχύ, καθώς οι δύο πλευρές θα τα υποβάλουν στο Κοινοβούλια, τα οποία θα πρέπει να τα επικυρώσουν.

ΝΕΑ

10 σχόλια:

  1. Καποτε γραψαμε σχολιο οτι 'δεν τους εσφαξαν αρκετα'και καποιοι παρεξηγηθηκαν,τωρα ακουω τις απαντησεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν συμβαδίζουν πάντοτε οι πολιτικές αποφάσεις με τις πεποιθήσεις των λαών.

    Για να συνέβαινε αυτό θα έπρεπε σε όλα τα ζητήματα να είχαμε δημοψηφίσματα.

    Και μια και το έπιασα το δημοψήφισμα, εγώ στα εθνικά θέματα κυρίως, θα προτιμούσα να μας ρωτούσαν και εμάς, τι πιστεύουμε.

    Αλλά ξέρουν τι πιστεύουμε και για αυτό δεν μας ρωτάνε, γιατί δεν τους βολεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μερικά εκατομμύρια αμερικανικών δολαρίων, σχεδόν πάντα είναι πρόθυμος κανείς να ρίξει στην λήθη υποθέσεις 100 χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μετά καί από αυτό,τό πανηγύρι έρχεται...
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμάς μας έσφαξαν αρκετά?
    Βασικά αν δεν έσφαξαν αυτούς αρκετά που ακόμα δεν έχουν καμία σχέση με την Τουρκία και σκέφτονται τώρα να ξεκινήσουν διπλωματικές σχέσεις , αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ κοντά στο να δικαιωθούν για την δική τους γενοκτονία , τι θα έπρεπε να πούμε εμείς? Επίσης μιλάμε για μια πάμπτωχη χώρα σε σχέση με εμάς , που σε αντίθεση με εμάς , δεν έχει την στρατιωτική δύναμη για να προστατευτεί , αλλά βασίζεται στην Ρωσία . Μάλλον εμάς δεν έχουν σφάξει αρκετά φίλε ΝΑΙΑΣ (με την δική σου λογική όχι την δική μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμας μας ουτε που μας πηραξαν,μονο χαδια και φιλια γιαυτο τους πρακτορες της μιτ τους δινουμε και βιζα και καμμια ρωσιδα ,γιατι οι γριες τσατσαδες απο την κρητη δεν τους αρεσουν.του χρονου μπορει να τους φερουμε και κανενα χρυσοχοο απο την θεσσαλονικη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι Αρμένιοι, τι είναι μια γενοκτονία μπροστά στην φιλία με έναν οικονομικό, στρατιωτικό γίγαντα (κατα την γνώμη των τούρκων)σαν την τουρκιά;
    Άντε και καλοσφαγμένοι.
    " Έλληνας "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δυστηχως αφησαν την δουλεια στην βουλη τους ατελειωτη πριν χρονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αφού τα πιστεύουμε όλοι εμείς όλα αυτά γιατί γινόμαστε συννένοχοι στο ίδιο λάθος που θα γίνει και στην Ελλάδα ? και λέω συννένοχι γιατί και η μη αντίδραση δηλώνει ενοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΕΝΙΑ.........

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....ΙΔΙΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.