30/9/09

Κατσέλη VS Κουμουτσάκος: Να ζητήσει τώρα συγγνώμη

ΜΕΣΩ ΗΠΑ «ΧΤΥΠΗΣΑΝ» ΟΙ ΚΡΑΚΕΡ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Ο κ. Κουμουτσάκος πρέπει τώρα «να ζητήσει συγγνώμη», δήλωσε χθες η Λούκα Κατσέλη, υποψήφια βουλευτής και πολιτική εκπρόσωπος Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, μετά και την επιβεβαίωση των λεγομένων της από αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Εκτεθειμένος ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος μετά τη δικαίωση της πολιτικής εκπροσώπου Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη Εκτεθειμένος ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος μετά τη δικαίωση της πολιτικής εκπροσώπου Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το περιεχόμενο του κειμένου που είχε αναρτηθεί στην προσωπική της ιστοσελίδα (www.loukaka tseli.gr) και αφορούσε στην υπεράσπιση των τεσσάρων νέων, ηλικίας 20-21 ετών, είναι προϊόν κράκερ.

«Προεκλογικό τρικ της Ν.Δ. οι συλλήψεις των παιδιών. Σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", θα ήθελα να τονίσω ότι όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μη, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της Ν.Δ., πάνε να μετατρέψουν 20χρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες!», ανέφερε χαρακτηριστικά το κείμενο, που προκάλεσε πληθώρα δηλώσεων, παρά το γεγονός ότι η ίδια η υποψήφια βουλευτής ανέφερε ότι δεν είχε σχέση με το εν λόγω κείμενο.

Μετά τη μήνυση κατ' αγνώστων που υπέβαλε η Λούκα Κατσέλη, ξεκίνησαν οι έρευνες στους υπολογιστές του γραφείου της, από τους οποίους προέκυψε ότι άγνωστοι από το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου είχαν επιχειρήσει -χωρίς αποτέλεσμα- να αποκτήσουν δικαιώματα πρόσβασης διαχειριστή στην ιστοσελίδα.

Το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου, οι κράκερ κατάφεραν και εισέβαλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μέσα σε μισή ώρα, από τις 10.28 ώς τις 10.50 το βράδυ, κατάφεραν να αποκτήσουν τους κωδικούς, με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού και συγκεκριμένα e-mail το οποίο περιείχε ιό trojan. Μόλις ο αποδέκτης άνοιξε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι κωδικοί... έσπασαν.

Η συνέχεια ήταν απλή. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία, οι κράκερ «μπήκαν» στον τομέα διαχείρισης και με δικούς τους κωδικούς «ανέβασαν» το επίμαχο κείμενο, το οποίο «σήκωσαν» και στην ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης athens.indyme dia.org.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ερεύνησαν την υπόθεση, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των κράκερ, οι οποίοι -όπως ανακοινώθηκε- χρησιμοποίησαν διακομιστές του εξωτερικού και συγκεκριμένα των ΗΠΑ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεργασία με την Ιντερπόλ. Η μήνυση κατ' αγνώστων αφορά την «εξαπάτηση εκλογέων, συκοφαντική δυσφήμηση και παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα ηλεκτρονικού υπολογιστή». *


Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

8 σχόλια:

  1. νομίζω στα "Ελληνικά" τους λέμε χακερ και κρακερ λέμε τα κρακερ παπαδοπούλου αλλά βέβαια η Ε έχει το δικό της Θεό. Κατα τα άλλα ιντιμίντια και μέσω αμερικής και γιατί ειδικά τη συγκεκριμένη Κα...λείπουν κομμάτια για να βγάλουμε συμπέρασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Cyber war, και ακόμα δεν ξεκίνησε, Αλήθεια έχει καταλάβει ο κόσμος τη δύναμη που μπορεί να έχει κάποιος που γνωρίζει ως χάκερ καλά τους Η/Υ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κρακερ (εκ του crack=σπαω) = κακόβουλος χακερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπαρχουν 1 εκ τροποι να προφυλαξεις ευαισθητα δεδομενα απο τους χακερς πολυ απλοι και χωρις εξοδα.....πχ ολα τα δεδομενα σε εναν usb hd και οταν εργαζομαστε το κομπ. εκτος συνδεσης.
    μετα την εργασια ξανα σε συνδεση...μιλαμε παντα για ευαισθητα δεδομενα,τα οποια θα υπαρχουν μονον στον φορητο δισκο.
    εαν ειναι προβλημα ο φορητος δισκος τοτε δυο λειτουργικα με dual boot και το ενα παντα εκτος νετ με τα δεδομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε: Το πρόβλημα με την κ. Κατσέλη δεν είναι βέβαια τεχνικό με το οπόίο ασχολούνται τόσα σχόλια. Το ερώτημα είναι ποιος την έχει στο στόχαστρο και γιατί. Δεν έχω απάντηση. Αλλά λογικά μπορούμε να κάνουμε δυο παρατηρήσεις: Κανένας εκτός ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγους να χτυπήσει ειδικά την κ. Κατσέλη. Δεύτερον, αντιθέτως, από το ΠΑΣΟΚ,προφανώς, έχουν διαρρεύει πληροφορίες ότι θα πάει στις Βρυξέλλες, ότι θα πάει στο υπουργείο Ανάπτυξης, ότι δεν τη θέλουν οι επιχειρηματίες-αορίστως. Πάντως να μην πάει στο Οικονομικών, αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Πόλεμος αντιλήψεων; Όχι δα! Εσωκομματικά μαχαιρώματα; Ασφαλώς και αυτό. Ως προάγγελος όσων ακολουθήσουν από αυτούς που ράβουν κοστούμια και εκείνους που θα το βάλουν στη ντουλάπα, αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Αλλά μήπως και πόλεμος συμφερόντων (οι επιχειρηματίες που δεν τη θέλουν); Τώρα προκύπτουν δυο νέα ερωτήματα. Αν προεκλογικά οι πολέμιοι φτάνουν σε τέτοιο σημειο, που θα φτάσουν μετεκλογικά αν έχουν πίτα να μοιράσουν; Ποια συμφέροντα στηρίζουν την κ. Κατσέλη και ποια είναι λυσωδώς εναντίον; Χαιρετίσματα στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. crack = spaw (algori8mous ktl ktl)

    hack = temaxizw (networking systems ktl ktl)

    kai ta 2 xreiazonte na kaneis zhmia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας μην αφέλει οποιούμαστε μόνοι της τα έκανε μόνοι της τα μπάλωσε μόνοι της τα σύνδεσε με Αμερική είναι φαίνεται σε ανοιχτή γραμμή με του φίλους τις αμερικανούς … και ρωτούμε είναι σοβαροί στο πασοκ?
    Στο τέλος θα εκτροχιαστούν πριν καν πάρουν την εξουσία από μόνοι τους …
    Τα κρίματα θα είναι στο λαό ελπίζουμε άπλα η απόφαση Καραμανλή για εκλογές να μην γραφτή στην ιστορία σαν την απόφαση Βενιζέλου για της τότε εκλογές και να ζήσουμε άλλα τραγικά φυσικά δεν ξέρουμε αν θα είναι στην Γαλλία αυτή την φορά… και μην μας πείτε κινδυνολογούμε εκατό εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι οδεύουμε για πόλεμο αν συνεχιστή η κόντρα το κόμματων .
    Στο κάτω κάτω ας της έδινε το δαχτυλίδι ας έμενε μέχρι το τέλος και ας αποχωρούσε αργότερα … ότι και να πούμε εμείς είναι εκ του ασφαλούς άλλο είναι να κάθεσαι στην καυτή όντως ποιο καυτή καρέκλα δεν γίνεται αυτή ιδικά την περίοδο της αρχής του τέλους της μεταπολιτεύσεις άρα και ποιος είναι ο καταλληλότερος ?
    Κρίνετε και ψηφήστε και μην νομίζετε ότι αν βγει ο Καραμανλής η ο Παπανδρέου τα πράγματα θα είναι καλύτερα .. .
    Ο Καραμανλής αν πρόσεχε τα στελέχη του δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί ούτε νταβατζιδες γιατί απλά θα είχε το λαό με το μέρος του αν , αν έβγαιναι και έλεγε ξεκάθαρα στον ελληνισμό απανταχού τι παίζεται ξεκάθαρα …αυτό είναι το διακύβευμα εκεί θα γινόταν όχι απλά ηγέτης αλλά κάτι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1 Οκτώβριος 2009 5:12 πμ
    αν έβγαιναι και έλεγε ξεκάθαρα στον ελληνισμό απανταχού τι παίζεται ξεκάθαρα …αυτό είναι το διακύβευμα εκεί θα γινόταν όχι απλά ηγέτης αλλά κάτι παραπάνω.

    ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ!!!.......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.