27/9/09

Ιράν . Δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

Ο Σαχάμπ 3, ο οποίος έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, έχει βεληνεκές 2.000 χλμ.


Το Ιράν θα πραγματοποιήσει αύριο δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος σύμφωνα με εμπειρογνώμονες θα μπορούσε να πλήξει το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αύριο, δεύτερη ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων που άρχισαν οι Φρουροί της Επανάστασης, θα πραγματοποιηθεί δοκιμή του πυραύλου εδάφους-εδάφους Σαχάμπ 3.

Ο Σαχάμπ 3, ο οποίος έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, έχει βεληνεκές 2.000 χλμ.

Με πυραυλικές δοκιμές απαντά το Ιράν στις επικρίσεις
Με δοκιμές πυραυλικών συστημάτων, ακόμη και μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις, κλιμακώνει η Τεχεράνη την αντιπαράθεση με τη Δύση, δύο ημέρες ύστερα από την αποκάλυψη ότι κατασκευάζει και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης πραγματοποίησαν σήμερα δοκιμές νέων πυραύλων, μικρού βεληνεκούς, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων. Την ίδια όμως στιγμή,ανακοινώθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θεωρητικά μπορεί να χτυπήσει στόχους στο Ισραήλ, αλλά και τις βάσεις του αμερικανικού στρατού στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για πύραυλο τύπου Σαχάμπ 3 -έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν- με μέγιστο βεληνεκές τα 2.000 χλμ.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

5 σχόλια:

  1. Γιατι αραγε αυτο το μενος των ισχυροτερων χωρων και οικονομικα αλλα και στρατιωτικα κατα της Περσιας την οποια οι ιδιοι ανεδειξαν σε ρυθμιστη της περιοχης μετα την απο αυτους διαλυση του Ιρακ εφοσον δε απειλειται φυσικο ειναι να κατασκευασει πυραυλο ακομα μεγαλυτερου βεληνεκους των 2.000 χιλιομετρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιοτιμε κ.κ. Καλεντεριδη το οτι εχουν κατορθωσει οι Περσες να κατασκευασουν πυραυλο βελληνεκους 2000 χιλιομετρων καθως και πυρηνικες εγκαταστασεις αντιστοιχες προγμενων οικονομικα και στρατιωτικα κρατων και πιθανον και αλλων οπλων δειχνει δειχνει οτι εχουν προαγει τη τεχνολογια τους και πιθανον να την προαγουν ακομα περισσοτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιοτιμε κ.κ. Καλεντεριδη το να κατασκευασουν οι Περσες πυραυλο βελληνεκους 2.000 χιλιομετρων δειχνει τη τεχνολογικη τους εξελιξη και ηοποια πιθανον να προχωρησει ακομα πιο μπροστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιοτιμε κ.κ. Καλεντεριδη το οτι οι Ιρανοι κατασκευασαν πυραυλο βελληνεκους 2.000 χιλιομετρων δειχνει τη τεχνολογικη τους προοδο και δεν ειναι μονο αυτοι που εχουν κατασκευασει τετοιους πυραυλους και αυτο πρεπει να δωσει και στη χωρα μας το εναυσμα για τη κατασκευη τετοιου ειδους οπλων ακομα και για ειρηνικους σκοπους Ελληνες επιστημονες που μπορουν να αναλαβουν ενα τετοιο εγχειρημα ειναι αδυνατον να μην υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Έλληνες επιστήμονες το μονό που κάνουν είναι να κυνηγάνε θέσεις και να γλύφουν μασόνους , είχα την εμπειρία να ζήσω με πολλά τέτοια άτομα που ήταν ο ορισμός του ηλιθίου και να κατέχουν θέσεις καθηγητή πανεπιστημίου αλλά όλη την μέρα μπαινόβγαινε στις στοές και δεν ήταν ο μόνος από ότι μου έλεγε . Μεγάλο μέρος των φοιτητών μας το μόνο που κάνουν είναι να πίνουν καφέδες ευτυχώς υπάρχουν και λίγοι Έλληνες νέοι που προσπαθούν αλλά φοβούνται να πουν ότι αγαπούν την πατρίδα τους, ένας κάποτε το είπε και του κόλλησαν την ρετσινιά ο νέος Μουσολίνι αυτά πάνω κάτω γίνονται στα πανεπιστήμια που πληρώνουμε .

    Γεώργιος Αθανασίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.