30/9/09

Ερντογάν: Δεν μας λαμβάνουν υπόψη...

"Εάν εμείς έχουμε θέσει την Ε.Ε. ως προορισμό μας, βεβαίωςκαι υπάρχει αιτιολογία γι' αυτό. Το κάνουμε για να προσδώσουμε μια νέα δύναμη στην Ε.Ε. Αυτήν ακριβώς τη δύναμη, την στερούνται"(!)


Νέα επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι ενεργεί με πολιτικά κριτήρια στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και ενώ το θέτει ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών, δεν παίρνει καμιάν απάντηση. Επέκρινε
τους ηγέτες εκείνους που αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας, λέγοντας ότι "στην Ε.Ε. υπάρχουν χώρες, οι οποίες ούτε καν μπορούν να συγκριθούν με την Τουρκία".

Χαρακτηριστικά, ο Ερντογάν δήλωσε: "Η απόφαση ένταξης κάποιων χωρών στην Ε.Ε. είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει σχέση με το κοινοτικό κεκτημένο. Όμως τις ενέταξαν. Αυτό το λέω πολύ ξεκάθαρα. Όταν τους το αναφέρω, δεν δίνουν καμιάν απάντηση". Και συνέχισε με πολλή δόση
αλαζονείας. "Εάν εμείς έχουμε θέσει την Ε.Ε. ως προορισμό μας, βεβαίως και υπάρχει αιτιολογία γι' αυτό. Το κάνουμε για να προσδώσουμε μια νέα δύναμη στην Ε.Ε. Αυτήν ακριβώς τη δύναμη, την στερούνται"(!)

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

12 σχόλια:

  1. Εμ, έτσι μιλάνε οι σοβαρές χώρες.
    Ούτε παρακάλια, ούτε γονυκλισίες.
    θα ενταχθούμε είτε το θέλετε είτε όχι και θα σας καταλάβουμε από μέσα.
    Το ισχυρό μας όπλο γι' αυτόν τον σκοπό είναι, η φανατίλα των μουσουλμάνων μας, μπροστά στην οποία υποχωρεί κατακίτρινη η πλαδαρή αντίσταση των καλοζωϊσμένων πολιτών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κάνουμε για να προσδώσουμε μία νέα δύναμη στην ΕΕ. Μήπως το κάνουμε γιατί μας είπαν οι ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία να μπούμε μέσα στην ένωση και να τα ακινητοποιήσουμε όλα?
    Ευτυχώς κάποιοι στην Ευρώπη σκέφτονται ακόμα (για πάρτη τους φυσικά)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανώνυμε τις 30 Σεπτέμβριου 2009 12:33 μμ
    Που την είδες την σοβαρή χώρα;
    Είναι σοβαρός ο Ερντογάν που λέει τέτοια ;
    Είναι εξωτερική πολιτική αυτή;
    Όσο για το ισχυρό τους όπλο, δηλαδή τους μουσουλμάνους, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών αρχίζει να τους βλέπει με μισό μάτι .Γι' αυτό και οι ακροδεξιοί σε όλη την Ευρώπη ανεβάζουν ραγδαία τα εκλογικά τους ποσοστά.
    Λες οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια όταν η λαϊκή δυσαρέσκεια (η οποία διογκώνεται συνεχώς)φτάσει σε σημείο τέτοιο που ξέρουν ότι θα χάσουν την γη από τα πόδια τους;
    " Έλληνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά ρε παιδιά τα λέει ο Ερντογκάν για να εντυπωσιάσει τον αγράμματο κοσμάκη στη Τουρκία. Ποιος τον παίρνει στα σοβαρά στην ΕΕ ή αλλού.

    Ας όψεται η γεωγραφική θέση της Τουρκίας σε σχέση με τα γεωπολιτικά συμφέροντα της εποχής, αλλιώς θα σου'λεγα που θα την είχαν γραμμένη την Τουρκία και το Ερντογκάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 30 Σεπτέμβριος 2009 12:46 μμ

    Τρείς παρατηρήσεις :

    1. Η Τουρκία, διαθέτει Εθνική ελίτ.
    Γι' αυτό τον λόγο-το ότι διαθέτει Εθνική ελίτ-είναι συνεπής διαχρονικά πρός τις επιδιώξεις της.

    2. Η Ελλάδα, στην θέση της Εθνικής ελίτ, διαθέτει μία δράκα ληστών απογόνων των κοτζαμπάσηδων και των μαυραγοριτών, οι οποίοι έχουν την πατρίδα μας υπό εσωτερική κατοχή.

    3. Που τους είδες τους σβαρούς Ευρωπαίους ηγέτες; Αν δεν το έχεις προσέξει, η εποχή των Ντε Γκώλ, Σμίτ-Έρχαρτ-Κόλ, Μόρο-Λεόνε, Πομπιντου-Ντ'Εστέν, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και η Ελλάδα διαθέτει, όχι ελίτ, ...αλήτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ίσως το Οθωμανικό παρελθόν να έχει δημιουργήσει σε Έλληνες και Τούρκους κάποιες κοινές βάσεις αναφοράς ώστε να θεωρούν πολλοί στην Ελλάδα και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς και αυτοχαρακτηρισμένοι ως «εθνικιστές» μια βάση στην οποία η τουρκική επιχειρηματολογία της δύναμης πιάνει τόπο στο υποσυνείδητο τους. Αλλά αυτά όποιος έχει στοιχειώδη γνώση της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής πρόσφατης ιστορίας των δύο τελευταίων αιώνων δεν είναι παρά φουσκάλες αέρα κοπανιστού. Ποια Τουρκία; Η Τουρκία που δεν έχει να επιδείξει καμιά αξιόλογη κοινωνική ανατροπή στο εσωτερικό της; Η Τουρκία που δεν μπορεί να βγει έξω από τον αυτιστικό τρόπο σκέψης της ελίτ της; Γιατί δηλαδή ο οποιοσδήποτε Γερμανός να της δώσει σημασία την στιγμή που βλέπει ότι αυτή η νοοτροπία και ο τρόπος που προωθείται μπορεί να βλάψει τον ίδιο; Αν το πρόβλημα για την Γερμανία ήταν απλά να βρει νέες αγορές των προϊόντων της δεν θα έβλεπε σαν υποψήφιο πελάτη μια χώρα που έχει την φιλοδοξία να ανταγωνιστεί σε επίπεδο παραγωγής τα γερμανικά προϊόντα αλλά μια χώρα που θα μπορούσε να της επιστρέψει τα όποια οφέλη στο πολλαπλάσιο. Δηλαδή για το πω ωμά στους τούρκους που δεν εννοούν να το καταλάβουν. Παραδείγματος χάριν αν ήμουν γερμανός θα επεδίωκα να αναπτύξω σχέσεις με την Ρωσία ώστε να πουλάω ακριβά αυτοκίνητα στα αφεντικά και να αγοράζω σιδηρομετάλλευμα σε εξευτελιστικές τιμές δίνοντας εξευτελιστικά μεροκάματα στους εργάτες της και εξασφαλίζοντας σχέσεις που προωθούν την ασφάλεια με μια πραγματικά μεγάλη αυτόφωτη χώρα και όχι na συναλλάσομαι με ένα προτεκτοράτο που με αμερικανικά αναβολικά προσπαθούν να το κάνουν να φαίνεται γίγας… Λοιπόν γιατί να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για την Τουρκία κάποιος κεντροευρωπαίος αν δεν πιεστεί προς αυτή την κατεύθυνση από την Αμερική; Φυσικά και οι «μαχαλομαγκιές» έχουν πέραση στην Τουρκία αλλά απ’ ότι υποψιάζομαι έχουν την ίδια αν όχι περισσότερη πέραση και στην Ελλάδα. Αλλά πιστέψτε με αυτού του είδους οι μαγκιές είναι τελείως έξω από την Ευρωπαϊκή νοοτροπία. Εκεί ή έχεις δύναμη και εκτελείς τις αποφάσεις σου παίρνοντας και τα ανάλογα ρίσκα αλλά πάντα στηριζόμενος στην δική σου δύναμή σου ή βγάζεις τον σκασμό απαλλάσσοντας τους άλλους απ’ την ασήμαντη παρουσία σου που θέλεις με μεγάλες κουβέντες να την κάνεις σημαντική. Βαριά κληρονομιά μας άφησε τελικά αυτή η τουρκοκρατία που υποψιάζομαι ότι θα χρειαστεί μερικούς αιώνες ακόμα για να απαλλαγούμε.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ:Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟΝ "ΑΜΑΝΕ",ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ "ΤΑΜΠΛΟ" ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΙΔΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ.ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΛΛΩΝ.....(ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΗΣ..ΚΑΙ ΚΑΛΑ..)

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι μεγαλοι του πλανητη εχουν αποφασισει για το μελλον της Τουρκιας, και της ετοιμαζουν μελλον ζοφερο, μονο στην Ελλαδα υπαρχει αυτη η Τουρκουστερια και ο φοβος περι μεγαλης δυναμης και διαφορα αλλα που δεν στεκουν, αν ο Τουρκος ηταν ισχυρος θα την ειχε κανει την κινηση σε στρατιωτικο επιπεδο τοσο στο Αιγαιο αλλα και στην Θρακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο...κρεμασμένος από τό σχοινί τού πιάνεται...τήν κίνησιν απελπισίας θά τήν κάνει η τουρκία καί συντόμως.αυτό είναι τό ένα από τά δύο 'λάθη' πού παρακαλάμε νά γίνουν από τά παγκόσμια αφεντικά τών Habiru/sagaz.τό δεύτερο δέν τό αποκαλύπτω γιά νά μήν τούς τά λέμε καί όλα.χαχαχα.ρε θά φάτε καλά...
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΒΕΛΟΝΙ . ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λέτε να ετοιμάζονται να 'φάνε πόρτα' το Δεκέμβριο;...

    Όσον αφορά το ύφος, έτσι είναι οι Τούρκοι, όχι μόνο ο Ερντογάν.
    Γαλουχούνται με την αντίληψη ότι είναι υπερδύναμη, νιώθουν αλαζονία και περιφρόνηση για άλλες χώρες, ειδικά για τις χώρες που ήταν κάποτε κάτω από το ζυγό τους, τον οποίο θέλουν να ωραιοποιήσουν με κάθε τρόπο, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν (στα βιβλία τους) να 'πλανάται' η εντύπωση ότι οι άλλοι λαοί δεν είχαν ποτέ δικό τους κράτος (ασύστολο ψέμα για μερικούς λαούς), άρα δεν είναι ικανοί να αυτοδιοικηθούν και επομένως οι Τούρκοι είναι δικαιολογημένοι διαφεντευτές αυτών.
    Αυτό το υποστηρίζουν για την Αρμενία για παράδειγμα, ενώ η μικρή μας χώρα είναι η μόνη που λίγο λίγο σέβονται, ζηλεύουν, θαυμάζουν και φοβούνται.

    ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

    Να σας πω ότι θα στενοχωρηθώ αν πάθουν κάτι κακό; Θα είναι ψέμματα, πώς και πώς το περιμένω να συμβεί εδώ και χρόνια! Τους αξίζει, εμπίπτει στα πλαίσια της 'ύβρεως' και της 'καθάρσεως' της Αρχαίας Τραγωδίας, αλλά και της ίδιας της ζωής.
    Όχι και τόσο ανθρωπιστική προσέγγιση, οφείλω να ομολογήσω...


    Μία Ακρίτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.