30/9/09

ΠΓΔΜ: Συνάντηση Γκρούεφσκι-Αχμέτι για την αποκλιμάκωση της έντασης

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, και ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, «DUI», Αλί Αχμέτι, συναντήθηκαν το βράδυ στα Σκόπια, με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης που προκλήθηκε από τις αναφορές της λεγόμενης «μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας».


Όπως αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση, «οι κ.κ Γκρούεφσκι και Αχμέτι εξέφρασαν τη λύπη τους για τις προσβολές και τις αμφιλεγόμενες αναφορές που περιέχονται στην εγκυκλοπαίδεια και απηύθυναν σύσταση στη MANU (σ.σ η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ, η οποία επιμελήθηκε την εγκυκλοπαίδεια) να εξεύρει τρόπο για την υπέρβαση του προβλήματος».
Οι κ.κ Γκρούεφσκι και Αχμέτι, ακόμη, εκτίμησαν ότι «η περίπτωση με την έκδοση της εγκυκλοπαίδειας δεν πρέπει να επηρεάσει τις διεθνοτικές σχέσεις στην Μακεδονία και δεν πρέπει να πλήξει την προοπτική της χώρας, στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών της επιδιώξεων».

Οι αναφορές της εγκυκλοπαίδειας αυτής της MANU σχετικά με τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ προκάλεσαν τις οργισμένες αντιδράσεις των Αλβανών τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Αλβανία και στο Κόσοβο.

ΕΞΠΡΕΣΣ

2 σχόλια:

  1. Πόσο θαυμαστή ομοιογένεια έχει το μακεδονικό έθνος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΗΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ».

    ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ Είμαι εγώ όπως ήταν και οι πρόγονοί μου, όπως θα είναι και οι απόγονοι μου. Και φυσικά το έθνος στο οποίο ανήκω είναι το Ελληνικό, όπως ήταν εδώ και χιλιάδες χρόνια και όπως θα συνεχίσει να είναι και στο μέλον.

    Αρκετά με τους σλαβοαλβανούς αρχαιοκάπηλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.