26/9/09

Θλιβερές Αντιφάσεις


Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

Η εκ του Συντάγματος υποχρέωση των τηλεοπτικών δικτύων, για αντικειμενική πληροφόρηση του ελληνικού λαού, έχει εξελιχθεί, για τα περισσότερα τούτων, σε ασύδοτη παραπληροφόρηση και άθλια προπαγάνδα. Γι΄αυτό και ένα μεγάλο μέρος του λαού πιστεύει, ότι πολλά τηλεοπτικά δίκτυα είναι όργανα προπαγάνδας ξένων κέντρων.

Εφαρμόζουν ένα κοινό σχέδιο. Διαφορετικά δεν εξηγούνται οι συμπτώσεις των θεμάτων σε πολλές εκπομπές. Έχουν την αυτή ατζέντα ειδήσεων και σχολίων. Δηλαδή προβάλλονται ή αποσιωπώνται τα ίδια γεγονότα από πολλά δίκτυα. Για παράδειγμα ενώ σχολιάζουν επιμόνως τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. του Σάββα Τσιτουρίδη, αποσιωπούν ή αντιπαρέρχονται τον αποκλεισμό του κ. Σημίτη, αν και πρώην πρωθυπουργού, από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Περαιτέρω, υποβαθμίζουν συστηματικώς τα εθνικά δίκαια. Και αυτό είναι το χειρότερο. Ούτε ένας δημοσιογράφος δεν ρώτησε τον κ. Καραμανλή, πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω την αδιαλλαξία των Σκοπίων και τις εδαφικές επιδιώξεις τους σε βάρος της Ελλάδος, καθώς και τις καταφανείς προκλήσεις των Τούρκων, υποχρέων να τηρούν τους κανόνες καλής γειτονίας, αν θέλουν να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην Ε.Ε.

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι το γεγονός ότι κανείς δημοσιογράφος δεν ερώτησε τον Γεώργιο Παπανδρέου, αν θα αναγνωρίσει το Κόσσοβο. Ούτε πώς θα αντιδράσει στις επεκτατικές επιδιώξεις των Σκοπιανών, που κυκλοφορούν χάρτες, διανεμόμενους σε όλους τους επισκέπτες της χώρας τους και σε όλους τους μαθητές των σχολείων τους, όπου εμφανίζουν την ελληνική Μακεδονία ως ανήκουσα στο κράτος τους!

Περαιτέρω, δεν σχολιάζουν ή σχολιάζουν επιδερμικώς τη δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις Ελλάδος και Ρωσίας, διότι ευνοούν τάχα μόνον τη δευτέρα και βλάπτουν το περιβάλλον μας. Ενώ όλοι γνωρίζουν, ότι τόσο οι συμβάσεις αυτές, όσο και εκείνες των λιμενικών διευκολύνσεων προς την Κίνα, είναι προφανώς επωφελείς για τη χώρα μας. Επιπλέον συνιστούν πράξεις εθνικής ανεξαρτησίας, για την οποία θα έπρεπε να προμαχούν οι υποτιθέμενοι «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι. Αλλά καταπίνουν τη γλώσσα τους, ή δεν χρησιμοποιούν την πένα τους, όταν πρόκειται να δυσαρεστήσουν κάποιους πολιτικούς ή εκπροσώπους συμφερόντων και μεγάλων δυνάμεων.
Συγκεκριμένως από τις συμβάσεις αγωγών μεταφοράς πετρελαίου (Μπουργκάς - Αλεξανδρουπόλεως) και φυσικού αερίου (South Stream), που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο, οι ωφέλειες της Ελλάδος συνίστανται, τόσο στην προφανή αύξηση των θέσεων εργασίας, όσο και στην είσπραξη ποσοστού του διερχομένου υλικού (διοδίων). Ενώ παραλλήλως διασφαλίζουν το εύλογο συμφέρον της Ρωσίας για διατήρηση ειρήνης στην περιοχή. Και αυτό έχει ευνόητη σημασία.

Όσο για το περιβάλλον, πώς είναι δυνατόν να βλάπτεται από υπογείους αγωγούς, καλυπτομένους κατά τους κανόνες της επιστήμης; Και, αν βλάπτεται, αυτό γίνεται μόνον από τους ρωσικούς αγωγούς, που ενόχλησαν τον κ. Παπανδρέου; Και γιατί όχι και από τον αγωγό Nabuco, τον οποίον αποδέχονται και υποστηρίζουν οι Αμερικανοί;

Τα ΜΜΕ δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Για παράδειγμα, απεσιώπησαν την συγκέντρωση του κ. Καραμανλή στις Σέρρες, η οποία, κατά αντικειμενικούς αυτόπτες μάρτυρες, διακρινόταν για τον παλμό και τον ενθουσιασμό, τόσο του ομιλητή, όσο και μεγάλου μέρους του λαού.

Ωστόσο, σημαντικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας έχει ενοχληθεί, όχι μόνο από την συμπεριφορά ορισμένων υπουργών της, αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο επελέγη η λύση των προώρων εκλογών και η σύνθεση των ψηφοδελτίων. Ένα κόμμα δημοκρατικό, έπρεπε να έχει και δημοκρατικές διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, όχι δε αυταρχικές και αμιγώς αρχηγικές.

Βασική αρχή επιβολής οιασδήποτε κυρώσεως σε ένα κράτος δικαίου είναι η προηγουμένη απολογία του εγκαλουμένου για οιοδήποτε ποινικό ή πειθαρχικό παράπτωμα, προ της τιμωρίας του. Αλλά ουδείς λόγος έγινε περί κλήσεως σε απολογία των βουλευτών, οι οποίοι απεκλείσθησαν από τους συνδυασμούς.

Βεβαίως, ορθό είναι να υποστούν τις συνέπειες εκείνοι, που εκτέθηκαν με δηλώσεις ή ενέργειες ασυγχώρητες. Πράγματι, δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του ένας Υπουργός, ομολογήσας ότι χρησιμοποίησε υπερπόντια εταιρεία για να απαλλαγεί φορολογικών υποχρεώσεων, έστω και αν η εταιρεία αυτή αναγνωρίζεται από το δίκαιο. Διότι και οι εκμισθώσεις ακινήτων αναγνωρίζονται ως νόμιμες, αλλά μπορεί να εκμισθώσει ακίνητό του για πορνείο, ένας Υπουργός;

Λέγεται ότι ορισμένοι υπουργοί, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, στηρίχθηκαν σε αποφάσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που αναγνώρισαν εμπράγματα δικαιώματα στη μονή αυτή, και ενέκριναν ανταλλαγές, που υπέδειξε γνωστός παράγων του πρωθυπουργικού γραφείου. Αν αυτό είναι αληθές, πώς ο τελευταίος παραμένει στη θέση του και οι υπουργοί απεκλείσθησαν των ψηφοδελτίων; Ας ερωτηθεί ο κ. Δούκας για παράδειγμα, εάν ενήργησε αυτεπαγγέλτως ή καθ΄ υπόδειξη παράγοντος του Μαξίμου. Και αν συμβαίνει το δεύτερο, γιατί να αποκλεισθεί του ψηφοδελτίου, αφού η ενέργειά του, τυπικώς τουλάχιστον, δεν ήταν παράνομη.

Και θεραπεύονται άραγε οι συνέπειες του αποκλεισμού του, αν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο κ. Έβερτ, η συμμετοχή του οποίου, κάθε άλλο παρά αποτελεί ανανέωσή του; Οπωσδήποτε είναι θλιβερή η εξέλιξη αυτή, όταν από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπανδρέου αποκλείει του ψηφοδελτίου Επικρατείας και αυτόν τον κ. Σημίτη, παραδώσαντα στον ίδιο την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ.

Έπειτα, ο κ. Καραμανλής ανεγνώρισε το σφάλμα του, να καλύψει στη Θεσσαλονίκη, το παρελθόν έτος, ορισμένους υπουργούς του, που είχαν αυτοδιασυρθεί. Δεν επακολούθησαν όμως συνέπειες της αναγνωρίσεως του σφάλματος τούτου. Επομένως τα σφάλματα του ιδίου συγχωρούνται, ενώ των υπουργών του παραμένουν ανεξίτηλα;

Είναι λυπηρό το γεγονός, ότι ο κ. Καραμανλής, αν και νέος πολιτικός, ως αρχηγός δεν εφαρμόζει δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά ενεργεί αυταρχικώς. Ενώ παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις και εγνώριζε ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, απεφάσισε την προσφυγή σε αυτές, χωρίς να συζητήσει προηγουμένως το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο, όπως είχε υποχρέωση από το σύνταγμα. Δήλωσε δε, ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, πριν ακόμα συμφωνήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, το κύρος και το γόητρο του οποίου, με τον τρόπο αυτό, εθίγη.

Τέλος, καταρτίζει τα ψηφοδέλτια, χωρίς προηγούμενη γνώμη εκλεγμένης αντιπροσωπείας των οπαδών του. Και το σοβαρότερο, χρησιμοποιεί σε καίριες θέσεις, κυβερνητικές ή κομματικές, ορισμένα πρόσωπα, άγνωστον από ποίους υποδεικνυόμενα, ενώ αποφεύγει τους διαπρεπείς δημοσιογράφους της παρατάξεως, πολύ ανωτέρους από εκείνους που επιλέγει. Κατά κοινή ομολογία, αυτοί θα μπορούσαν να αλλάξουν ουσιωδώς την επικοινωνιακή εικόνα της κυβερνήσεως.

Πολλοί οπαδοί της παρατάξεως αισθάνονται ως προδομένοι. Εναπέθεσαν τις ελπίδες τους στο σημερινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, μετά από την απομόνωσή τους και τους διωγμούς που υπέστησαν κατά τα έτη διακυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ. Τώρα παραδίδονται και πάλι σε νέα δοκιμασία χωρίς αιδώ.

Το τμήμα του ελληνικού λαού, που στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί τον κορμό του έθνους. Ανεξαρτήτως των πικριών του θα πράξει αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον. Όμως οι πολιτικοί που το εκπροσωπούν, καταχρώνται της αδυναμίας του να πραγματοποιήσει άλλη επιλογή. Και αυτή η κατάχρηση συνιστά απεχθή κυνισμό!
Ο ελληνικός λαός, αν και γνωρίζει πώς επιβάλλεται η θέληση των ισχυρών, ποθεί την εθνική ανεξαρτησία του και χειροκροτεί κάθε ενέργεια, που προωθεί ή καθιερώνει αυτή. Γι΄αυτό και ικανοποιήθηκε από τα ανοίγματα της κυβερνήσεως προς τη Ρωσία και την Κίνα.

Βλέπει όμως με καχυποψία, κάποιες κινήσεις, που δεν εξηγούνται σε προεκλογική περίοδο. Τί νόημα έχει η εσπευσμένη μετάβαση του κ. Παπανδρέου στην Κύπρο προ 10 περίπου ημερών (προ της επετείου του θανάτου του Κρανιδιώτη), εφόσον εξακολουθούν οι συζητήσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους Τουρκοκυπρίους; Και τέλος, δικαιολογείται το ταξίδι του στην Αμερική τώρα, ολίγες ημέρες προ των εκλογών, έστω και εάν γίνεται για να παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Ο.Η.Ε.;
Πηγή xronos.gr

11 σχόλια:

  1. Σε τί να πρωτοαπαντήσει ο George?
    Για το "καλύτερα μερικά στρέμματα γής λιγότερα..... για να κοιμόμαστε ήσυχοι..."? ή για την στάση του υπέρ του σχεδίου Ανάν? (και πόσα άλλα ακόμα...)Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες (ας πούμε στην Τουρκία).
    Όσο για τον Καραμανλή, πού πας ρέ! άνθρωπε άν δεν ελέγχεις τον κρατικό μηχανισμό, όταν δεν ελέγχεις ΕΥΠ? Πού πάς? Δεν αρκεί η θέληση θέλει και μέθοδο. Πολύ καλή η προσπάθεια του, δεν το συζητάμε αυτό, ειδικότερα στα εθνικά θέματα, αλλά έχουν και αυτοί... μεθόδους χιλιοεφαρμοζμένες για να σε τσακίσουνε. Έπρεπε να το περιμένεις. Κάνε σύμμαχο τον λαό λέγοντας την αλήθεια. Είναι ο μόνος τρόπος και φυσικά είναι το μόνο που φοβούνται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να φτάνει ένας άνδρας του ύψους και του κύρους του κ. Κόκκινου να αρθρογραφήσει με τέτοιο τρόπο παίρνωντας αυτές τις θέσεις, ώστε να "χτυπήσει καμπανάκια" ουσιαστικά, δε θέλω να φανταστώ τι άλλο ξέρει, ή υποψιάζεται ότι κρύβεται πίσω από το νεφελώδες πολιτικό σκηνικό των ημερών μας.
    Ο καθείς ας υψώσει το ανάστημά του όπως ο ίδιος μπορεί απέναντι στη σήψη που τρώει τα θεμέλια του οικοδομήματος που λέγεται Ελληνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα μπορουσε καποιος να σχολιασει παρα πολλα σε αυτο το αρθρο..αλλα θα αρκεστω μονο σε ενα..
    "Το τμήμα του ελληνικού λαού, που στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί τον κορμό του έθνους."
    δηλαδη οι υπολοιποι που δεν στηριζουμε την ΝΔ ειμαστε κινεζοι??ινδοι??τουρκοι??ειμαστε λιγοτερο εθνικα ελληνες απο τους αλλους??κατωτεροι ????
    δεν φταις εσυ αλλα η 17Ν που δεν σου ετριξε τα δοντια και να σε κανει μπλε να ταιριαζεις με τη ΝΔ...(δεν λεω σκοτωσουν μην μας πουνε και ακραιους...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ακριβως εκανε εκτος απο το να ειναι αφαντος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Όσο για το περιβάλλον, πώς είναι δυνατόν να βλάπτεται από υπογείους αγωγούς, καλυπτομένους κατά τους κανόνες της επιστήμης; Και, αν βλάπτεται, αυτό γίνεται μόνον από τους ρωσικούς αγωγούς, που ενόχλησαν τον κ. Παπανδρέου; Και γιατί όχι και από τον αγωγό Nabuco, τον οποίον αποδέχονται και υποστηρίζουν οι Αμερικανοί;

    Την Πέμπτη οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν στο Στρασβούργο υπέρ ενός ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που τασσόταν υπέρ της κατασκευής μόνο του αγωγού φυσικού αερίου «Ναμπούκο», ο οποίος θα μεταφέρει στην Ευρώπη φυσικό αέριο αμερικανικών συμφερόντων από την Κασπία και τον οποίο υποστηρίζει και προωθεί με πιεστικότητα αφόρητη η Ουάσιγκτον. Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την απόφαση αυτή, παρόλο που απορρίφθηκε τροπολογία της σοσιαλιστικής ευρωομάδας να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα αναφορά και στον «Σάουθ Στριμ»!

    Κε Κόκκινε το γνωρίζετε;;;;;
    Ο ενεργειακός «κόμβος»... λύθηκε!
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_3975.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκεί που γλείφαν, τώρα φτύνουν, κι εκεί που φτύναν, τώρα γλείφουν. Από την στιγμή που έφυγε ο συνδετικός κρίκος κ. Ρουσόπουλος τα κανάλια αλλάξαν στάση. Εξάλλου πρέπει να αρχίσουν να προστατεύουν το νέο πρωθυπουργό, όπως κάναν τόσα χρόνια τον απερχόμενο, κύριε Κόκκινε...Δυστυχώς ΚΑΙ ο νέος πρωθυπουργός, εάν βέβαια είναι ο Γ. Παπανδρέου, δέσμιος θα είναι ΚΑΙ αυτός, αναμφισβήτητα. Αλλά το να λέει ένας τόσο μορφωμένος άνθρωπος αυτό το πράγμα, χωρίς να το συγκρίνει με την μέχρι τώρα στάση των ΜΜΕ, σημαίνει ότι πολύ απλά στην πολιτική όλα είναι υποκειμενικά, όπως άλλωστε κι αυτά που γράφω τώρα. Αλλά μην τρελαθούμε τελείως: ο κ. Τσιτουρίδης μίλησε, σαν σε καφενείο ή ποδοσφαιρικό αγώνα, ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, κύριε Κόκκινε. Του κ. Σημίτη την διακυβέρνηση δεν θέλουν να την υπενθυμίζουν οι πασόκοι στον λαό, παρόλο που κι ο κ. Καραμανλής-που τώρα που τον παράτησαν τα ΜΜΕ, τον συμπαθώ όλο και πιο πολύ, γιατί είναι πλέον αληθινός-του Σημίτη το έργο στην οικονομία τό έχει εκτιμήσει...
    Άραγε αγαπάει κανένας κομματικός την Ελλάδα; Πονάει κανένας φανατισμένος για την χώρα ή για την ομάδα του; Ιδού η απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα.

    "..Αλλά καταπίνουν τη γλώσσα τους, ή δεν χρησιμοποιούν την πένα τους, όταν πρόκειται να δυσαρεστήσουν κάποιους πολιτικούς ή εκπροσώπους συμφερόντων και μεγάλων δυνάμεων. "

    Ποιος μιλάει; Ο κος Β. Κόκκινος;

    "..Τα ΜΜΕ δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Για παράδειγμα, απεσιώπησαν την συγκέντρωση του κ. Καραμανλή στις Σέρρες, η οποία, κατά αντικειμενικούς αυτόπτες μάρτυρες, διακρινόταν για τον παλμό και τον ενθουσιασμό, τόσο του ομιλητή, όσο και μεγάλου μέρους του λαού. "


    Για ποιά προσχήματα μιλάει ο κος Κόκκινος; Αυτός τα τήρησε;

    Και για όποιον δεν θυμάται, ο κος Κόκκινος ήταν ο Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που έμεινε στην ιστορία όταν το "βρώμικο '89" ανέλαβε να σπιλώσει και να στείλει στην πολιτική απομόνωση τον αείμνηστο Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Θα θυμάστε όλοι την προκλητικότατη στάση του τότε κου Προέδρου και την δημιουργία του νοσηρότατου κλιματος που είχε και ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αείμνηστου Γ. Κουτσόγιωργα μέσα στο δικαστήριο...

    Άρα μπορούμε να καταλάβουμε οτι γράφεται γιατί γράφεται. Ας μάθουμε να μην διαβάζουμε απλά αναλύσεις και γνώμες "ειδικών" και να μην βγάζουμε συμπεράσματα όταν δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί!

    Σας ευχαριστώ.

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το τμήμα του ελληνικού λαού, που στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί τον κορμό του έθνους."...Αυτή η πρόταση είναι τουλάχιστον ατυχής, εάν όχι προσβλητική για όλους...Επίσης όσον αφορά στο κύρος που έχει οποιοσδήποτε δικαστικός, τούτο πηγάζει εκ της θέσεώς του καθαρά και είναι λογικό. Ό,τι και να λέει δεν αποκτά αυτομάτως κύρος και μάλιστα όταν δεν είναι δικαστική απόφαση που επιπλέον ελέγχεται τυπικώς και ουσιαστικώς από ανώτερα δικαστήρια αλλά κυρίως από τον ελληνικό λαό στην πράξη (φανταστείτε σωρεία άδικων αποφάσεων τι λαϊκή αναταρραχή θα έφερνε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΣΑΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ-ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟΝ: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_6868.html
    ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο "ΘΕΟΣ" Ο GEORGE.
    ΚΑΙ ΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ 9:21 ΠΟΥ ΕΚΘΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ 17Ν (ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΤΡΩΓΕ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΕΚΑΝΕ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)ΑΦΗΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. άσπρα σκυλιά,μαύρα σκυλιά,όλοι οι σκύλοι μιά γενιά.δεξιοί κι αριστεροί,όλοι ίδιοι στό φαΐ. Αρχή σοφίας η τών ονομάτων επίσκεψις: κόμμα=κομμάτι,τμήμα.συνεπώς,όστις διαιρεί τήν Πολιτεία-Κοινωνία σέ αντιμαχόμενα τμήματα(διότι τέτοια είναι τά πολιτικά κόμματα)επιθυμεί καί εργάζεται,συνειδητώς ή όχι,γιά τήν διαίρεσίν της,τήν διάλυσίν της.Τά κόμματα διχάζουν,η Πατρίς-καί όσα η έννοια αυτή αληθώς περιλαμβάνει-ενώνει.
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υψος και κυρος σιγα τον εγκαθετο της ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.