30/9/09

Τουρκία: 350 δισ. δολ. στις μεταφορές

Επενδύσεις 350 δισ. δολαρίων σε έργα υποδομής, κυρίως στον κλάδο των μεταφορών, μέσα στην επόμενη 25ετία, προαναγγέλλει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Εξαγγελίες που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου ανάπτυξης που προωθεί η ισλαμική κυβέρνηση με στόχο να αναβαθμίσει την υποδομή της χώρας, να ενισχύσει την οικονομία της και, εάν είναι δυνατό, να επισπεύσει την ενταξιακή της πορεία.

Κατά το 10ο Συμβούλιο Μεταφορών, ο Ερντογάν παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησής του για τη βελτίωση των μεταφορών: «Κάποτε τα αεροπορικά ταξίδια αποτελούσαν πολυτέλεια για τους Τούρκους...

Όταν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανέλαβε την εξουσία, το αεροδρόμιο Σαμπίχα Γκιοκτσέν δεν λειτουργούσε? Τώρα όμως, οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει.

Αεροδρόμιο
Το αεροδρόμιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, ενώ και το νέο τερματικό δεν αρκεί. Πρέπει να κατασκευάσουμε νέα αεροδρόμια στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Και δεν σταμάτησε εκεί...Τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη κατασκευής μιας τρίτης γέφυρας στα στενά του Βοσπόρου -έργο στο οποίο αντιδρούν πολλοί από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Ο Ερντογάν ωστόσο φαίνεται αποφασισμένος: «Οι δρόμοι δεν ενώνουν μόνο χώρες και πόλεις. Συνιστούν γέφυρες πολιτισμού που συνδέουν κοινωνίες»...

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

7 σχόλια:

 1. Σε όλες τις κινήσεις τους βλέπεις όραμα.. στόχους και πρόγραμμα.

  Εμείς γιατί δεν μπορούμε να τα πετύχουμε και ο ένας αναιρεί τον άλλον;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι ικανός πρωθυπουργός ο Ερντογάν, πώς να το κάνουμε; Η Τουρκία βαδίζει ανοδικά και στο εσωτερικό και, προπαντός, στο εξωτερικό, εν αντιθέσει με την θνήσκουσα Ελλάδα, η οποία "ούτε έξω ούτε μέσα" πάει καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 25ετια;;;;;
  χαχαχαχαχαχα......
  ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ.....

  +

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ....

  ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

  ΥΓ:ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ....
  ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΔΥΑΜΕΛΙΖΕΤΑΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τι είναι αυτή η κακομοιριά βρε παιδιά με την Ελλάδα;
  Δεν έκανε δρόμους η Ελλάδα και δεν συνδέθηκε απ' άκρο σ' άκρο με σύγχρονους ασφαλείς αυτοκινητόδρομους.(ΕΓΝΑΤΙΑ) ;
  Δεν επεκτείνετε διαρκώς το μετρό της Αθήνας;
  Δεν ξεκίνησε η κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης;
  Δεν γίνονται έργα βιολογικού καθαρισμού σε όλους τους μικρούς δήμους ακόμα και στα μικρά νησιά του Αιγαίου;
  Δεν λέω, μακάρι να γίνουν περισσότερα, ποιος δεν τα θέλει;
  Αλλά όχι βρε παιδί μου τέτοια κακομοιριά:"...βλέπεις όραμα.. στόχους και πρόγραμμα.
  Είναι ικανός πρωθυπουργός ο Ερντογάν...
  Η Τουρκία βαδίζει ανοδικά και στο εσωτερικό και, προπαντός, στο εξωτερικό.....
  Για δείτε λίγο τι έχουν πετύχει κι οι δικοί μας πολιτικοί(όσο κι αν δεν τους γουστάρω)σ' αυτά τα τελευταία 10 χρόνια.
  "Έλληνας"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΛΛΗΝΑ: ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ,ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΥ,ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ,ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ.

  ΑΥΤΟ ΠΟΝΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΓΙΆΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ, "ΤΥΠΑΚΟΥΣ" ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ, ΑΥΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ.

  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ...

  ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

  ΥΓ:ΕΛΠΙΔΑ,ΑΓΑΠΗ,ΠΙΣΤΗ ,ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ,
  ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
  (ΜΗ ΦΟΒΟΥ..ΕΓΩ ΝΕΝΙΚΗΚΑ ΤΟΝ "ΚΟΣΜΟ")
  ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εγώ θα πιάσω τις κοινωνικές επιπτώσεις των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων.
  Οι μεγάλες οδικές αρτηρίες,οι αεροπορικές υποδομές κλπ φέρνουν γρήγορα,φθηνά και εύκολα σε επαφή πολιτισμούς και αυτό είναι σημαντικό για κοινωνίες που είναι αποκλεισμένες γεωγραφικά.
  Σύντομα θα φτάσουν οι δυτικές μόδες στο Ντιγιαρμπακίρ,στη Βαν και πιο πέρα.Ο κόσμος και ειδικά το γυναικείο φύλο θα μεταβάλει στάση απέναντι στα ήθη και τα κρατούντα έθιμα.
  Δεν μπορεί να περάσει πλέον η κρατική προπαγάνδα,ο φόβος του στρατοχωροφύλακα,η προπαγάνδα του στρατού,το παραμύθι για την επιθετική και αιμοβόρα Ελλάδα.Και τα μηνύματα από μακριά θα φτάνουν με λιγότερη αλλοίωση.Σίγουρα κάποια τέτοια αλλαγή θέλει ο Ερντογάν για να αντιμετωπίσει τους κεμαλιστές.
  Αυτό θα πρέπει να επιδιώκει κάθε πατριωτικής αντίληψης Έλληνας,διότι μικραίνει το πρόθυμο ακροατήριο του αντιπάλου.Γιατί υπάρχουν αντίπαλοι,και είναι μέσα και έξω.
  Μη φοβάστε τους δρόμους με τις πολλές λωρίδες,θα βοηθήσουν στο να φέρουν αλλαγές.Και ο αντίπαλος δεν μπορεί να αντιδράσει απέναντι σε κάτι τέτοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.