28/9/09

Διάψευση Ερντογάν για αγορά πυραύλων από ΗΠΑ


«Δεν τίθεται θέμα αγοράς (πυραύλων) αξίας 7 - 8 δισ.δολαρίων. Ούτε πρόκειται για ειλημμένη απόφαση», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν διαψεύδοντας τις φήμες περί επικείμενης αγοράς από την Τουρκία μεγάλου πυραυλικού συστήματος. Ο κ. Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρατήρησε ότι, οι εκτοξευτήρες των πυραύλων δεν είναι σταθεροί, αλλά κινούμενοι και συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αναπτύσσονται εναντίον κάποιου συγκεκριμένου στόχου «συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν» όπως είπε.

«Για παράδειγμα, ο γείτονάς μας, η Ελλάδα, διαθέτει έξι συστοιχίες πυραύλων. Η Τουρκία έναντι αυτού δεν διαθέτει κάτι αντίστοιχο. Όσον αφορά το Ιράν, δεν γνωρίζω πόσους διαθέτει», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης διατύπωσαν την άποψη ότι η Τουρκία πρόκειται να υπογράψει μεγάλη συμφωνία αγοράς πυραύλων που θα εντάσσονταν στο σύστημα της αντιπυραυλικής ζώνης που σχεδίασε να εγκαταστήσει η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση στην Ευρώπη. Όταν το σύστημα αυτό εγκαταλείφθηκε από την σημερινή κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης "υπαινίχθηκαν" ότι η αγορά των πυραύλων μπορεί να εξυπηρετεί αμυντικές ανάγκες απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος υφυπουργός αμυντικής βιομηχανίας Μουράτ Μπαγιάρ, ο οποίος επισκέφθηκε εγκαταστάσεις της εταιρείας Raytheon στις ΗΠΑ, αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ρωσικής εταιρείας, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους S-400.
Παράλληλα, αναμένεται να πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη, το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, στις εγκαταστάσεις της κινεζικής εταιρείας CPMIEC.
Πηγή express.gr

1 σχόλιο:

  1. >>Ο κ. Ερντογάν παρατήρησε ότι, οι εκτοξευτήρες των πυραύλων δεν είναι σταθεροί, αλλά κινούμενοι και συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αναπτύσσονται εναντίον κάποιου συγκεκριμένου στόχου<<

    Τι μας λες;
    Οι Κυπριακοί S300 πως στρέφονταν κατά της Τουρκίας, δλδ;

    Α, ρε ξύλο που θέλουμε.
    Πόσο άδικα ακυρώθηκε η παραγγελία των S300 από τους Κυπρίους...
    Ακυρώνοντας μόνοι μας το δόγμα του ΕΑΧ.
    Πόσα ψέματα μας τάισαν, οι δικοί μας εννοώ, για να καταπιούμε την ακύρωση της παραγγελίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.