30/9/09

Τ/κ Τύπος – Υπόθεση Οραμς

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ίδιος ντρέπεται επειδή είναι πολίτης της Αγγλίας καθότι η κυβέρνηση της χώρας του δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της προς τους Τ/κ.


Ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Πήτερ Μίλετ επισκέφθηκε τα γραφεία της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», στην κατεχόμενη Λευκωσία, και ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση της εφημερίδας για τη λειτουργία του συγκροτήματος «Κίπρις» ενώ αντάλλαξε απόψεις για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Μίλετ επανέλαβε ότι υποστηρίζει τις συνομιλίες και τη λύση.

Εξάλλου άλλο δημοσίευμα του τ/κ Τύπου αναφέρεται σε δηλώσεις του Λόρδου Κεν Μαγγίνις, ο οποίος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ισχυρίστηκε ότι ο Ελληνας δικαστής του ΕΔΑΔ Βασίλειος Σκούρης «δωροδοκήθηκε» για την υπόθεση Οραμς και βασίζει τον ισχυρισμό του αυτόν στο γεγονός ότι θέλησε να εξετάσει την υπόθεση προτού συνταξιοδοτηθεί και για το σκοπό αυτό την εκδίκασε τρεις μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λόρδου Μαγγίνις, ο κ. Σκούρης επισκέφθηκε τις ελεύθερες περιοχές, παρασημοφορήθηκε και πήρε οδηγίες και διερωτήθηκε και για τον αριθμό άλλων δικαστών του ΕΔΑΔ που επισκέφθηκαν «μυστικά» την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι ενέργειες του Σκούρη σχετίζονται με «δωροδοκία» και τον κάλεσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη οπότε εκεί θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, όπως είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ίδιος ντρέπεται επειδή είναι πολίτης της Αγγλίας καθότι η κυβέρνηση της χώρας του δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της προς τους Τ/κ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Λόρδος Μαγγίνις είπε οι άλλοι Αγγλοι βουλευτές δεν γνωρίζουν το παραμικρό για την Κύπρο και «τα όσα υπέστησαν οι Τ/κ» και ότι όταν τους μιλά για το σχέδιο Ακρίτας, αυτοί έχουν την εντύπωση ότι είναι κάτι σαν το σχέδιο Ανάν.

Ανέφερε ότι ο ίδιος θεωρεί πολύ φυσικό την «ταϊβανοποίηση» του ψευδοκράτους σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. o Βρετανός λόρδος εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια!

    και τι γλοιώδης η συμπεριφορά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο που ειναι ο εν λογω λορδος; Το ονομα τους δεν μειαζει και πολυ αγγλικο.

    Ανηκει μηπως στην κατηγορια των λορδων που αγορασαν τιτλους ευγενειας με χρηματα και μηπως εχει καταγωγη απο το χωριο του Οραμς; Λεω μηπως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.