25/9/09

Παραμονή της KFOR στο Κόσοβο

Υπέρ της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) τάχθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς στη διάρκεια συνάντησης στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


«Λαμβάνω διαβεβαιώσεις ότι η ικανότητα και η δυναμικότητα των διεθνών δυνάμεων θα παραμείνουν αμετάβλητες και ότι θα έχουν πλήρη δυνατότητα να προστατεύουν τους ανθρώπους που ζουν στο Κόσοβο», είπε ο κ. Τάντιτς.

«Επιμένω ότι οι Σέρβοι είναι η εθνική κοινότητα που πλήττεται περισσότερο στην περιοχή της Ευρώπης και κυρίως στο Κόσοβο. Είναι ο μόνος τρόπος, με τον οποίο αυτή τη στιγμή μπορεί να διατηρηθεί η ασφάλειά τους», τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS.

Ο κ. Τάντιτς ανέφερε ότι η Σερβία με βάση τη στρατιωτικό-τεχνική συμφωνία του Κουμάνοβο δεν μπορεί να έχει δυνάμεις στο Κόσοβο και γι αυτό πρέπει να επιμείνει στη μαζική παρουσία διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων και δυνάμεων ασφαλείας στο Κόσοβο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ προσδιόρισαν τους τομείς, στους οποίους δεν υπάρχει συμφωνία, κάτι που αποτελεί μέρος του δημοκρατικού διαλόγου και ότι επέδειξαν εποικοδομητική στάση για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.