28/9/09

Αφιερώνεται σε εκείνους τους Έλληνες που ντρέπονται να είναι πατριώτες

Ο Γκουίντο Βέστερβελε, που αναμένεται να οριστεί νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αρνήθηκε να απαντήσει στα αγγλικά σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Άρνηση του πιθανού νέου υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας να μιλήσει αγγλικά

Ο Γκουίντο Βέστερβελε, που αναμένεται να οριστεί υπουργός Εξωτερικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης, επέπληξε σήμερα έναν δημοσιογράφο που του έκανε μία ερώτηση στα αγγλικά λέγοντας: «Εδώ είμαστε στην Γερμανία».
Ο πρόεδρος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), που θα συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ, έδινε την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές της Κυριακής, όταν ένας δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε αν θα μπορούσε να απαντήσει σε μια ερώτηση στα αγγλικά.
«Παρακαλώ, αυτή είναι μια συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία», του απάντησε ο Βέστερβελε στα γερμανικά.
Ο δημοσιογράφος στην συνέχεια ρώτησε τον Βέστερβελε αν θα μπορούσε να απαντήσει στα γερμανικά σε μια ερώτηση που θα του έθετε στα αγγλικά, μόνο και μόνο για να εισπράξει και πάλι την άρνηση του Βέστερβελε.
«Στην Μεγάλη Βρετανία οι άνθρωποι αναμένεται να μιλούν αγγλικά και το ίδιο συμβαίνει και στην Γερμανία, οι άνθρωποι αναμένεται να μιλάνε γερμανικά», απάντησε ο Βέστερβελε.
Τελικά, με την βοήθεια διερμηνέα, ο δημοσιογράφος του BBC ρώτησε πως αναμένεται να αλλάξει η γερμανική εξωτερική πολιτική όταν θα αναλάβει ο Βέστερβελε επικεφαλής.
Ο Βέστερβελε απέφυγε να απαντήσει και πρόσθεσε: «Για να γίνω σαφής, θα χαρώ πολύ να σας συναντήσω εκτός της συνέντευξης Τύπου για ένα τσάι και τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε μόνο αγγλικά. Αλλά εδώ είμαστε στην Γερμανία."
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

24 σχόλια:

  1. Tα ίδια έκανε κι ο δικός μας, ο Γιωργάκης, μην τα μεγαλοποιούμε τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, οι Εβραίοι της εποχής του Χριστού που μιλούσαν ελληνικά, δεν ήσαν πατριώτες, κύριε Καλεντερίδη; Καί πώς θα διαδιδόταν το Ευαγγέλιο αν γραφόταν στα αραμαϊκά; Τι παλαιοκομμουνιστικές απόψεις είναι αυτές, κύριε Καλεντερίδη; Ο Ερντογάν μιλάει μόνο στα τούρκικα γιατί είναι αγράμματος και δεν ξέρει λέξη αγγλικά. Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει ο Εκλεκτός του Εβραϊκού Λόμπυ (όπως σείς μάς ενημερώσατε με προηγούμενη ανάρτηση) και να ετοιμάζεται να κατασπαράξει την Ελλαδούλα, που εξακολουθεί να το παίζει αντιαμερικανικά, ελπίζοντας στο Ξανθό Γένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα".
    Στελίνα, το άρθρο αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη στάση του μελλοντικού υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος απαίτησε το σεβασμό στη γλώσσα της χώρας του.
    Τα άλλα που γράφεις είναι εντελώς άσχετα και εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. STELINA ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ!!!!
    ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ.
    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΩ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ.
    ΣΥΓΝΩΜΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι...σωστός ο τύπος. Χεχε, φαντάζομαι ότι θα σκεφτόταν και κάτι σε: Οκ, κερδίσατε τον Β ΠΠ, αλλά όχι και έτσι, φτάνει πια...
    Και κάτι σχετικό: Δεν υπάρχει κι ένας νόμος που μιλάει για ξένη γραφή σε μαγαζιά; Αρκετά τον τηρούν και χρησιμοποιούν ελληνική ή δύο γραφές. Τολμάει κανένας από τους πολιτηκάντηδες του Ντακάπο να τα βάλει με τους "επιχειρηματίες" της νύχτας; Να μην μιλήσω για την Θεσσαλονίκη που κυριάρχησαν οι ταμπέλες σε κυριλλικό αλφάβητο. Για να μην παρεξηγηθώ κατανοώ τα προβλήματα των μεταναστών, αλλά το να διαβάζεις το συγγενές ελληνικό αλφάβητο είναι το μόνο εύκολο. Οι Γάλλοι πώς επιβάλλουν την γλώσσα τους δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δίκιο έχει ο Σ Καλεντερίδης, και ο μέλλον ΥΠΕΞ της Γερμανίας. Το ίδιο λέει και το σύνταγμα το Ελληνικό, απογορευεται οι δημόσιοι λειτουργοί να μιλούν επίσημα αλλη γλώσσα εκτός την ελληνική.
    δυο-τρια παραδείγματα:
    Α) Μας ζάλισαν τα...μυαλά με τα Stage λές και είμαι υποχρεωμένος να ξέρω αγγλικά.
    Β) Υπάρχει Παιδογωγικό Ινστιντούτου, και παρόλο που χρόνια ρωτώ γιατι δεν χρησιμοποιούν την Ελληνική λέξη.
    ίδρυμα, απάντηση δεν πήρα.
    Γ) Οι Ελληνόπαιδες με την ξενομανία λένε "θα σε πάρω πίσω?" μεταφράχοντας απο τα αγγλικά, ενώ θα μπορουσαν να πουν, "θα σου ξανά τηλεφωνήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλομελέτα κι έρχεται.
    ποιά εθνική π...τ...α ήταν αυτή που πρότεινε πριν χρόνια την καθιέρωση ως επίσημης γλώσσας στην ελλάδα της αγγλικής;
    πριν 2 μέρες είδα δημόσιο έγγραφο που είχε τα επίσημα στοιχεία του φορέα (φόρμα) στην ελληνική και δίπλα στην αγγλική.
    να ψηφίσουμε λοιπόν τέτοιους κάφρους για ακόμα καλύτερες μέρες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Δηλαδή, οι Εβραίοι της εποχής του Χριστού που μιλούσαν ελληνικά, δεν ήσαν πατριώτες, κύριε Καλεντερίδη; Καί πώς θα διαδιδόταν το Ευαγγέλιο αν γραφόταν στα αραμαϊκά; Τι παλαιοκομμουνιστικές απόψεις είναι αυτές, κύριε Καλεντερίδη; Ο Ερντογάν μιλάει μόνο στα τούρκικα γιατί είναι αγράμματος και δεν ξέρει λέξη αγγλικά. Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει ο Εκλεκτός του Εβραϊκού Λόμπυ (όπως σείς μάς ενημερώσατε με προηγούμενη ανάρτηση) και να ετοιμάζεται να κατασπαράξει την Ελλαδούλα, που εξακολουθεί να το παίζει αντιαμερικανικά, ελπίζοντας στο Ξανθό Γένος."



    "ΑΡΜΕΓΕ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΕ,ΧΕΖΕ ΚΑΙ ΔΕΜΑΤΙΑΖΕ ...ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΔΩ...ΖΗΤΩ Η ΚΥΠΡΟΣ" Στελίνα!Οχι απλά "τρικυμια εν κρανίω", αλλα εχεις ξεπεράσει σε σουρεαλισμό όλους τους σουρεαλιστές καλιτέχνες όλων των εποχών και όλων των "ειδικοτήτων"!Ενας Μπούφαλο Μπιλ λειπει απο τον "συλλογισμό" σου που θα πολεμάει τους...Κινέζους!Ποθεν προέρχεσαι κορίτσι μου;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Tα ίδια έκανε κι ο δικός μας, ο Γιωργάκης, μην τα μεγαλοποιούμε τα πραγματα.'


    Ενω ο Καραμανλάκας μιλάει άπταιστα Ελληνικά οταν "συνεντευξιάζεται" με ξένους δημοσιογράφους!Μήπως προσγειώθηκες μόλις τώρα απο τον πλανήτη Άρη;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σάββα μη μου την αποθαρρύνεις τη Στελίνα, τα σχόλιά της μας κάνουν όλους να χαμογελάμε.
    Είναι και αυτό μία προσφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτός είναι ο κακός εννοούμενος πατριωτισμός που λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ ειπε (για Βέστερβελε). Ο Άγγλος δημοσιογράφος (που ίσως δεν ήταν απλός δημοσιογράφος) έκανε ένα "τεστ" στον νεο υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας όχι τόσο για τον περιεχόμενο της εξωτερικής πολιτικής αλλά για το τσαγανό που έχει ως χαρακτήρας. Ωστόσο ο ηγέτης μιας μικρής χώρας μπορεί θαυμάσια να μιλάει στα αγγλικά και να εφαρμόζει εθνική πολιτική. Ο καθείς και τα όπλα του, έλεγε ο ποιητής (Ελύτης, Άξιον Εστί). Ο Γερμανός μπορεί να απαιτήσει να τον ρωτούν στα Γερμανικά επειδή είναι ισότιμος με τους Άγγλους και θέλει το υπενθυμίζει σε όλους. Ο Κινέζος μπορεί να αδιαφορήσει για τη γλώσα που θα χρησιμοποιηθεί, όχι επειδή λίγοι ξέρουν κινεζικα αλλά επειδή η Κϊνα είναι πολύ ισχυρή-πάντως και οι ΚΙνέζοι στις επίσημες δημόσιες επαφές μιλούν μέσω μεταφραστή. Ωστόσο ο ηγέτης μιας μικρής χώρας μπορεί θαυμάσια να μιλήσει σε άλλη γλώσα (από τη δική του) αλλά η πολιτική του να είναιεθνική. Εξαρτάται από τον ηγέτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειτε υπάρχει σαν θεσμός νόμος κανόνας να μιλάει Δημόσιος λειτουργός στην επίσημη γλώσσα της πατρίδος του όταν μιλάει στο κοινό είτε δεν είναι προσωπικά πιστεύω είναι ζήτημα αξίας, τιμής και σεβασμού στον πολιτισμό που εκπροσωπεί και δει όταν μιλάμε για τα Ελληνικά...
    Οι Γερμανοί και όχι μόνο , σέβονται ότι αφορά την πατρίδα τους στην Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε ότιδήποτε Ελληνικό έχει απομείνει μόνο και μόνο για να θεωρούμαστε δημοκράτες...
    Οσο για τον Ερντογάν θα έλεγα Στελίνα λάθος πληροφόρηση έχεις όχι μόνο δεν είναι αγράμματος αλλά ξέρει πολύ περισσότερα απο αυτά τα οποία δείχνει ότι ξέρει. Μιλάει στα Τούρκικα γιατί απλά όπως λέει και η σημαία που έχουν φτιάξει στο Τροόδος στην Κύπρο και λέει ''είναι ευτυχία να γεννιέσαι Τούρκος'' είναι σοβινιστής και εθνικιστής , μέχρι κόκκαλο, και καλά κάνει...
    Θα ήθελα όμως να μου λύσεις μια απορία Στελίνα γιατί μπαίνεις σε ένα μπλογκ το οποίο διαφωνείς με το πλείστον όχι μόνο αναρτήσεων αλλά και σχολιαστών;
    Θεωρείς ότι ο αντίλογος για τον αντίλογο έχει θετικά αποτελέσματα;
    είναι απλά θέμα μαζοχισμού ;ή δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακόμα κάτι Στελίνα έτσι για την ιστορία έχω στην κατοχή μου ένα βιβλίο το οποίο αποσυρθηκε από την αγορά γιατί απλά δεν βόλευε.
    Ενα βιβλίο το οποίο γράφτηκε απο Εβραίο και έχει αρκετές αποδείξεις , για όσους έχουν μάτια και βλέπουν , ότι ρίζα των Εβραικών είναι τα Ελληνικά.
    Δυστηχώς το σκανάραμε και το έχω σε pdf αρχεια .Είναι περίπου 1500 σελίδες θα το μεταφράσω με την βοήθεια κάποιου που γνωρίζει τα Εβραικά θα στείλω ,θα στείλω με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα αντίγραφο στον κ. Σάββα αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου στείλω και σένα έτσι για την ιστορία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού είναι κυρίες και κύριοι.
    Οι Γερμανοί κατά πως φαίνεται έχουν μπόλικο και απ΄ τα δύο.
    Εμείς τα λιγούρια μάλλον όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά αυτό το απαγορευμένο βιβλίο(hebrew is Greek)παίζει να το έχει ο μισός πλανήτης..Πρέπει να ήταν μεγάλη επιτυχία μέχρι να αποσυρθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ

    Το επίσημο πρωτόκολλο ορίζει πότε μιλά κανείς την γλώσσα της χώρας του ή άλλη γλώσσα!

    Ένας επίσημος εκπρόσωπος οφείλει υποχρεωτικά να μιλά την γλώσσα της χώρας του!

    Αυτό διεπίστωσα σε μία εκδήλωση στην Ιταλία, όπου υπήρχαν εκπρόσωποι τριών εθνικοτήτων και οι οικοδεσπότες Ιταλοί.

    Επειδή οι Ισπανοί και οι Γάλλοι μίλησαν στην γλώσσα τους, η Ελληνική αντιπροσωπεία, αν και είχε την ομιλία της έτοιμη στα Ιταλικά,την εξεφώνησε Ελληνικά και ένας, υποτίθεται, μεταφραστής την απέδωσε στα Ιταλικά (διαβάζοντάς την από το έτοιμο κείμενο)!

    Άλλο στον Ο.Η.Ε όπου σαν lingua franca έχει καθιερωθεί η Αγγλική γλώσσα και ως επί το πλείστον όλοι μιλούν Αγγλικά.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ. Δυστυχώς, όπως διάβαζα ο Γκουίντο Βέστερβελε είναι καραμπινάτος ομοφυλόφιλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευμένη Καρδιανέ, ομοφυλόφιλος ας είναι, τουρκόφιλος και σκοπιανόφιλος να μην είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Admiral Stavridis είναι αμερικανός πέρα ως πέρα αλλοιώς δεν θα βρισκόταν εκεί που βρίσκεται, τελεία και παύλα!

    Πολλοί Ελληνοαμερικανοί υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στη Αμερικανική Πρεσβεία, καθώς και θέσεις διαφόρων άλλων υπηρεσιών.

    Πιστεύουν όμως ότι, είναι Αμερικανοί [δείτε το φίλμ "The good shepherd" με τους Ντε Νίρο, Ματ Ναίημον, Τζολί για να διαπιστώσετε πως βλέπουν οι Αμερικανοί ... τους Αμερικανούς ....!!! Υπάρχει μία σκηνή όπου ο Υποδιευθυντής της CIA στρατολογεί εκβιάζοντας τον έναν Ιταλοαμερικανό γκάνγκστερ εναντίον του Κάστρο. Ο Ιταλοαμερικανός πρόκειται να απελαθεί στην Ιταλία και διαμαρτύρεται ότι είναι Αμεριακανός πολίτης κ.τ.λ.] και εμάς μας βλέπουν ... σαν ιθαγενείς !

    Αρκετοί από αυτούς, γνωρίζουν ότι τους θεωρούμε ... λίγο αφελείς .... για τα πιστεύω τους!

    Υπάρχουν βέβαια και σπουδαίες εξαιρέσεις, όπως ο ένθερμος Έλληνας πατριώτης Στηβ Λάλας, για τον οποίο ο Αμερικανός Εισαγγελέας προσπαθούσε να μας πείσει ότι δήθεν χρηματιζόταν για να δίδει μυστικά την Ελληνική κυβέρνηση.

    Ο Έλληνας Πατριώτης κ. Λάλας, αποτελεί ειδική περίπτωση, καθ' όσον ο πατέρας του τον ανέθρεψε στην Αμερική σαν Έλληνα και όχι σαν Αμερικανό.

    Ευμένης Ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εσένα Ευμενη τι σε ενδιαφέρει τι είναι ο Βεστφέλλε;μήπως σου την έπεσε και δεν σου άρεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. KostaKouta μπορεί όπως λες να το έχει ο μισός πλανήτης όμως επειδή είναι γραμμένο στα αγγλκά με ολίγα έως πολλά εβραικά και αραβικά αν δεν κάνω λάθος κάποιοι έτσι από μαζοχισμό μπήκαμε στην διαδικασία να το μεταφράσουμε και θα το κάνουμε ώστε να το αποκτήσει και ο άλλος μισός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΜΑ,ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ;

    ΑΝ ΠΑΩ ΕΠΙΣΗΜΑ,ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

    ΑΝ ΠΑΩ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ, ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ;

    ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΩ ΩΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΟΥ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Χριστίνα είπε...

    ........
    Ενα βιβλίο το οποίο γράφτηκε απο Εβραίο και έχει αρκετές αποδείξεις , για όσους έχουν μάτια και βλέπουν , ότι ρίζα των Εβραικών είναι τα Ελληνικά."

    Joseph E. Yahuda, ”Hebrew is Greek, Greek is Hebrew”. Oxford: Becket Publications, 1982

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.