26/9/09

Δεν στοιχειοθετείται κατηγορία κατά του Ολγκάτς.Αθώωσαν τον Αττίλα

Άγκυρα - Δεν στοιχειοθετείται κατηγορία σε βάρος του Τούρκου ηθοποιού, που είχε δηλώσει ότι, το 1974 στην Κύπρο, είχε σκοτώσει δέκα Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους


Δεν στοιχειοθετείται κατηγορία εναντίον του Τούρκου ηθοποιού, Ατίλα Ολγκάτς, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε δηλώσει στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ότι σκότωσε δέκα αιχμάλωτους Ελληνοκύπριους, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας, που είχε αναλάβει τη σχετική έρευνα.

Κατά τη διαδικασία της έρευνας, ο εισαγγελέας πήρε καταθέσεις από τον ίδιο τον Ολγκάτς, τις παρουσιάστριες της τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία είχε μιλήσει ο Ολγκάτς, τον Τούρκο ιστορικό Γιαλτσίν Κοιουτσούκ, που είχε υπηρετήσει τη θητεία του μαζί με τον ηθοποιό στην Κύπρο το 1974, ενώ ζητήθηκαν στοιχεία κι από το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.

Το επιτελείο στην απάντησή του ανέφερε ότι ο Ολγκάτς δεν πήρε ενεργό μέρος στην εισβολή και ότι υπηρέτησε μεν τη θητεία του στην Κύπρο, αλλά στα μετόπισθεν.

Ο ιστορικός Κιουτσούκ, από την πλευρά του, ανέφερε πως ήταν διοικητής του Ολγκάτς στην Κύπρο. Χαρακτήρισε τον ηθοποιό «φοβισμένη προσωπικότητα», που δεν είχε λάβει μέρος στις μάχες.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας ζήτησε και τη γνωμάτευση δύο εμπειρογνωμόνων από πλευράς ανθρωπιστικού δικαίου. Οι δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Γκαλατάσαραϊ της Κωνσταντινούπολης, διατύπωσαν ότι ακόμη κι αν ευσταθούν οι πρώτοι ισχυρισμοί του Ολγκάτς πως, δηλαδή, σκότωσε δέκα αιχμαλώτους, από πλευράς ανθρωπιστικού δικαίου η Τουρκία δεν φέρει καμία ευθύνη και ότι δεν τίθεται θέμα να δικαστεί ο ηθοποιός στο διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός αρχικά είχε υποστηρίξει ότι σκότωσε δέκα αιχμαλώτους Ελληνοκυπρίους. Στη συνέχεια, όμως, και αφού προκλήθηκαν αντιδράσεις στην Τουρκία, επανήλθε και διόρθωσε, λέγοντας ότι τα όσα είπε ήταν μέρος ενός σεναρίου ταινίας, που έχει γράψει ο ίδιος.

ΑΠΕ

9 σχόλια:

  1. Το πιθανόν για αυτόν τον μογγόλο είναι να τον δούμε σε καμια εκδήλωση φιλιας μεταξύ ελλάδος και τουρκίας, σύσφιξη τον σχέσεων μας μέχρι θανάτου.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδατε, κύριε Sub92, και κύριε Καλεντερίδη, πώς προστατεύει το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο τους ανθρώπους του; Άν υπήρχε αντίστοιχο περιστατικό με Έλληνα, το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο πρώτο και καλύτερο θα τον "έδινε" στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου. Θυμάστε το 1919, που ο Βενιζέλος εκτέλεσε 2 ηρωϊκούς Έλληνες φαντάρους της Στρατιάς της Σμύρνης, επειδή τάχα κάνανε εγκλήματα εναντίου του άμαχου τουρκικού πληθυσμού; Σε τέτοια ύψη μαζοχισμού έχει οδηγήσει την άλλοτε υπερήφανη φυλή των Ελλήνων η Θρησκεία του Ναζωραίου: Γύρνα και το άλλο μάγουλο σε αυτόν που σε χαστουκίζει, αλλιώς θα πάς στην Κόλαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. stelina : Άστοχος και άτοπος ο συσχετισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..πώς προστατεύει το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο τους ανθρώπους του;
    ..άλλοτε υπερήφανη φυλή των Ελλήνων η Θρησκεία του Ναζωραίου:

    Απο όσο γνωρίζω υπάρχει Ελληνικός Πολιτισμός και η υπερήφανη Ελληνική φυλή πιστή στις πνευματικές της αξίες δεν δέχθηκε ποτέ απάνθρωπες και εγκληματικές συμπεριφορές διαχρονικά.

    Εκτός αν προσπαθείς να προκαλέσεις stelina αλλά έχεις βρεί λάθος τόπο
    για να σπείρεις και να θερίσεις τα όσα έωλα πρεσβεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..πώς προστατεύει το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο τους ανθρώπους του;
    ..άλλοτε υπερήφανη φυλή των Ελλήνων η Θρησκεία του Ναζωραίου:

    Απο όσο γνωρίζω υπάρχει Ελληνικός Πολιτισμός και η υπερήφανη Ελληνική φυλή πιστή στις πνευματικές της αξίες δεν δέχθηκε ποτέ απάνθρωπες και εγκληματικές συμπεριφορές διαχρονικά.

    Εκτός αν προσπαθείς να προκαλέσεις stelina αλλά έχεις βρεί λάθος τόπο
    για να σπείρεις και να θερίσεις τα όσα έωλα πρεσβεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γύρνα και το άλλο μάγουλο σε αυτόν που σε χαστουκίζει, αλλιώς θα πάς στην Κόλαση!
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΣ ΣΥΧΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ.
    Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΥΠΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ"ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ "ΑΡΛΟΥΜΠΑ",Η ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ.
    Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΚΗΣ ΣΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗΣ ΣΟΥ,ΟΤΙ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΑΣΤΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΗ!ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!!!
    ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΕ Η ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ!!!!
    ΑΝΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ...ΚΑΙ ΝΑΙ ΡΕ...(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΜΩΡΗ...ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ..)ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ...ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ....
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:ΑΜΑΝ ΠΙΑ.....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. stelina, πιστεύεις ειλικρινά ότι οι πολιτικοί ενεργούν σύμφωνα με "ναζωραίες" μεθόδους ;
    Μάζεψε τη βλακεία σου επιτέλους, γιατί την επόμενη φορά, απλώς θα σε αγνοήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κύριε Αττίλα Ολγκάτς.
    Δεν υπήρχε περίπτωση κανένας μογγόλος εισαγγελέας να σας δικάσει διότι στην πατρίδα μου λένε " ότι σκατά και το φτυάρι"
    Ό, τι σκατά εσείς και ο μαϊμού εισαγγελέας σας .
    Αλλά, ούτε και ο ΟΗΕ που είναι ένα μαγαζάκι των ΗΠΑ ούτε η Ε.Ε. με κάτι αλητήριους σαν τον Φιλανδό προεδρεύοντα πρόκειται να σας ενοχλήσουν.
    Γι' αυτό μπράβο σας και πολύ καλά κάνατε και σκοτώσατε δέκα η είκοσι η τριάντα γκιαούρηδες με τα ίδια σας τα χεράκια.
    Όλα είναι δανικά κύριε Ατίλα Ολγκάτς. Ίσως το χρέος μας να μην αποπληρωθεί σε εσάς προσωπικά, αλλά θα το αποπληρώσουμε με το παραπάνω με τόκους και τοκοχρεολύσια στους δικούς σας όταν θα έρθει η ώρα η καλή.
    Καληνύχτα σας κύριε Αττίλα Ολγκάτς και όνειρα γλυκά κι απονήρευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πώς μπόρεσαν οι Εβραίοι και απήγαγαν τον Άιχμαν και μέχρι και πρόσφατα πιάναν 90χρονους εγκληματιές πολέμου στα πέρατα της Γης; Εμείς τι κάνουμε; Δεν λέω να καταπατούμε κάθε διεθνή κανόνα όπως κάνει το Ισραήλ με το αιώνιο άλλοθι του Ολοκαυτώματος (έγινε, δεν λέω, αλλά δεν μπορείς να σφάζεις ό,τι βρίσκεις!). Αυτό που λέω είναι ότι τέτοια πράγματα πρέπει οι εθνικοί μηχανισμοί (χαχα) που θα έπρεπε να υπάρχουν διεθνώς, να τα κάνουν πρωτοσέλιδα σε κάθε εφημερίδα και πρώτη είδηση σε κάθε ξένο κανάλι!!! Εμείς μπορεί να μην ξεχνάμε, όσο κι αν κάτι Α(υ)νανιστές να προσπαθούν, αλλά η διεθνής κοινότητα γνωρίζει πλέον μόνο για τις φθηνές διακοπές στα κατεχόμενα και την Σμύρνη! Δεν ξέρω πού θα φτάσει αυτή η ιστορία από πλευράς δικαίου. Εάν δεν κινηθεί κάτι θα πρότεινα το εξής: Να κάνουμε μια ιστοσελίδα με τα εγκλήματα τους και κυρίως ονομαστικά του τούρκου ηθοποιού και όσων εμπλέκονται σε αυτήν την ιστορία.
    Πέτρος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.