24/4/15

Σχέδιο ψηφίσματος για την καταστροφή των πλοιαρίων των δουλεμπόρων καταθέτει στον ΟΗΕ η Γαλλία


«Ελήφθη η απόφαση να παρουσιάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να μπορούμε να καταστρέφουμε τα σκάφη αυτά», είπε ο Γάλλος πρόεδρος (φωτ. αρχείου). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
Σχέδιο ψηφίσματος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να καταθέσει η Γαλλία, ζητώντας την έγκριση του ΟΗΕ για την καταστροφή των πλοιαρίων των διακινητών μεταναστών στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ.
«Ελήφθη η απόφαση να παρουσιάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να μπορούμε να καταστρέφουμε τα σκάφη αυτά», είπε ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη λήξη της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών - μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τη μεταναστευτική κρίση.
«Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο εντός του πλαισίου μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Γαλλία θα αναλάβει πρωτοβουλία, μαζί με άλλες χώρες», συμπλήρωσε.
Ο κ. Ολάντ πρόσθεσε ότι σκοπεύει να μιλήσει την Πέμπτη για το θέμα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Όσον αφορά τη φιλοξενία των προσφύγων, ο κ.Ολάντ είπε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να υποδεχτεί «500 με 700 Σύρους».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

4 σχόλια:

  1. Τα σκάφη αυτά είναι σαπιοκάραβα, που έχουν μηδενική αξία. Δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα έτσι, απλώς προφασίζονται προφάσεις εν αμαρτίαις.

    Εκτός αυτού που έγραψα στην παραπάνω ανάρτηση, ευνόητο τυγχάνει και το ότι καλό θα ήταν να σταματήσουν πρώτα οι δυτικοί να δημιουργούν πρόσφυγες και μετά να κάνουν εισηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με σαπιοκάραβα έρχονται άρα έχουν την σχετική αξία τους. Ως προς την ευθύνη της Δύσης δεν θα διαφωνήσω αλλά δεν είναι μόνον αυτή, είναι και τα καθεστώτα από τα οποία προέρχονται οι δυστυχείς. Αν οι Δυτικοί σταματήσουν να δημιουργούν πρόσφυγες τώρα, τα αποτελέσματα θα φανούν σε 10 χρόνια και βάλε, Τώρα τι γίνεται!

      Διαγραφή
    2. Καμμία αξία δεν έχουν τα σαπιοκάραβα, γι αυτό και τα χρησιμοποιούν.

      Πόσους πρόσφυγες είχαμε από την Συρία και την Λιβύη, πριν την "σωτήρια" επέμβαση της Δύσης;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.