25/4/15

Ολο το παρασκήνιο της θυελλώδους συνεδρίασης στο Eurogroup - Η πρόταση για «σχέδιο Β» και η έκρηξη Βαρουφάκη

Ολο το παρασκήνιο της θυελλώδους συνεδρίασης στο Eurogroup - Η πρόταση για «σχέδιο Β» και η έκρηξη Βαρουφάκη
To παρασκήνιο της σύγκρουσης στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, αποκαλύπτουν οι Financial Times. Χωρίς να αναφέρονται στους σκληρούς χαρακτηρισμούς προσωπικά προς τον κ. Βαρουφάκη, οι FT αναφέρουν ότι υπήρξε θερμό επεισόδιο και μάλιστα μια πρόταση για «σχέδιο Β» για την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προεξάρχοντος του Σλοβένου ΥΠΟΙΚ, τον οποίο σιγοντάρησαν και άλλοι υπουργοί μικρών χωρών, ζήτησαν να επεξεργαστεί η ΕΕ ένα σχέδιο Β' σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δεν προχωρήσουν γρήγορα. Οι αναφορές αυτές όξυναν τα πνεύματα και οδήγησαν σε έκρηξη τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος τους κατηγόρησε ως αντιευρωπαϊστές.



Ολο το παρασκήνιο της θυελλώδους συνεδρίασης στο Eurogroup - Η πρόταση για «σχέδιο Β» και η έκρηξη Βαρουφάκη
Οι μήνες της ολοένα και αυξανόμενης απογοήτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, οδήγησε στα ύψη την ένταση στο Eurogroup, την Παρασκευή, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατηγόρησαν με θυμό τον Έλληνα ομόλογό τους για υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις δεσμεύσεις του. Απέτυχαν έτσι να γεφυρώσουν τις βαθιές διαφορές που εξακολουθούν να χωρίζουν τα δύο μέρη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της ευρωζώνης και άλλοι υπουργοί από πιο μικρές και πιο ευάλωτες οικονομίες, εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα.
Ολο το παρασκήνιο της θυελλώδους συνεδρίασης στο Eurogroup - Η πρόταση για «σχέδιο Β» και η έκρηξη Βαρουφάκη
Οι αιχμηρές ανταλλαγές κατηγοριών, έγιναν σε μια συνεδρίαση της Ευρωομάδας η οποία επρόκειτο αρχικά να συμφωνήσει σε μια νέα λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσε η Αθήνα να εφαρμόσει, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο υπόλοιπο 7,2 δισ ευρώ του προγράμματος διάσωσης.
Αλλά ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι απαιτείται «σημαντικά μεγαλύτερη πρόοδος» προειδοποιώντας ότι «ο χρόνος εξαντλείται».
Η Αθήνα είναι σε απόγνωση καθώς ξεμένει από ρευστό και ορισμένοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης φοβούνται ότι χωρίς μια συμφωνία για την αποδέσμευση των κονδυλίων, η κυβέρνηση θα μπορούσε θα χρεοκοπήσει από τα μέσα Μαΐου κιόλας, καθώς τότε πρέπει να αποπληρώσει 750 εκατ. Ευρώ στο ΔΝΤ.
Η συγκρουσιακή συνεδρίαση υπονόμευσε ισχυρισμούς Ελλήνων αξιωματούχων οι οποίοι έλεγαν ότι Τσίπρας και Μέρκελ κατά την συνάντησή τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, είχαν περιορισμένες διαφορές. Οι ισχυρισμοί αυτοί, οδήγησαν το ευρώ σε ράλι ανόδου στις αγορές, το πρωί της Παρασκευής, αλλά τα κέρδη εξανεμίστηκαν μετά την είδηση για τις αποκλίσεις απόψεων που παρουσιάστηκαν.
Αξιωματούχοι που είχαν γνώση για τις συνομιλίες, λένε πως μερικές από τις πιο οξείς διαφορές εκφράστηκαν πάνω στο πόση πρόοδος έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση.
Ο κ. Βαρουφάκης στην εναρκτήρια ομιλία του είπε στους συνομιλητές του πως πιστεύει ότι μία συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί γρήγορα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια διάσκεψη μπορεί να υπάρξει ήδη μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όμως οι άλλοι υπουργοί εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ο κ. Ντάισελμπλουμ άφησε να εννοηθεί ότι ακόμα και η συνάντηση των υπουργών οικονομικών στις 11 Μαΐου περισσότερο θα μπορούσε να εκτιμήσει την κατάσταση, παρά να αποτελέσει ευκαιρία για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Αξιωματούχοι που είχαν ενημέρωση για τις συνομιλίες, είπαν πως ο Ντάισελμπλουμ ζητά συγκεκριμένα τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα να κάνουν πιο βαθείς αξιολογήσεις – κάτι που συναντά σθεναρή αντίσταση από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Ενώ ο κ Βαρουφάκης είπε ότι η κυβέρνηση ήταν «εντελώς χωρίς δογματισμούς» για το πώς να επιταχύνει τις συνομιλίες, έκανε σαφές ότι επιστροφή σε παρεμβατικές επιθεωρήσεις από τη λεγόμενη «τρόικα», όπως λέγονται τα τεχνικά κλιμάκια πλέον, δεν επρόκειτο να γίνει αποδεκτή.
«Η ιδέα ότι όλα θα μπορούσαν να λυθούν πιο γρήγορα αν επιστρέφαμε πίσω στις επισκέψεις της τρόικας του χτες, η οποία θα έλυνε όλες τις δυσκολίες, από την πλευρά μας είναι απλά αβάσιμες», είπε.
Έλληνες αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ελπίδα του, είτε να πάρει η Αθήνα μια γρήγορη εκταμίευση ενός μέρους του 7,2 δισ ευρώ σε ενισχύσεις για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, ή εναλλακτικά, να συγχωνευθούν οι τρέχουσες συνομιλίες σε ένα μεγαλύτερο τρίτο πακέτο διάσωσης που θα μπορούσε να λάβει την Αθήνα εντός του καλοκαιριού, όταν έρθουν οι μεγαλύτερες πληρωμές του χρέους που οφείλεται.
Αλλά ο Ντάισελμπλουμ, απέκλεισε και τις δύο πιθανότητες, λέγοντας ότι αν οι δύο πλευρές, δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τα άμεσα, άλλα θέματα δεν θα μπορούσα να συζητηθούν. «Είναι σαφές ότι είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις για το μέλλον, αν δεν μπορείς να συμφωνήσεις για μια περίοδο τεσσάρων μηνών,» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Για τους ανθρώπους εκτός Ελλάδος, τα πιο γνωστά πρόσωπα από το αριστερό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο «σκληρός στα λόγια» πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Αλλά πίσω από αυτό το «ζευγάρι» υπάρχουν πολλοί ιδεολογικοί καθοδηγητές οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στην ιδέα, να χρησιμοποιήσουν την εξουσία του για να οδηγήσουν την Ελλάδα σε αριστερή κατεύθυνση
«Πάρα πολύς χρόνος έχει χαθεί τους τελευταίους δύο μήνες» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε: «Υπάρχουν σφιχτά χρονοδιαγράμματα, όπως όλοι γνωρίζουμε. Η ρευστότητα γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση».
Ημερησία

9 σχόλια:

  1. Η ΕΚΤ κάθε μήνα, εδώ και 2 μήνες, πετάει στην αγορά 60 δις Ευρώ από τα φρέσκα Ευρώ που "τυπώνει" για να αποτρέψει την ύφεση που χτυπάει την πόρτα της Ευρωμαφίας εδώ και 3 τρίμηνα.

    Αν αφήσουμε κατά μέρος την συνταγή "ανάπτυξη μέσω χρέους από την Κεντρική Τράπεζα", το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί δεν περισσεύουν 7,2 δίς φεσκότατα Ευρώ από το μερίδιο της χώρας, να μας τα δώσουν και αμέσως να τα ξαναδώσουμε στην ΕΚΤ και λέμε όλοι μας ότι οι αποπληρωμές του μη βιώσιμου χρέους πάνε μιά χαρά ;

    Δεν είναι η ΕΚΤ και δική μας Κεντρική Τράπεζα ;

    Η απάντηση βρίσκεται στο στήσιμο της κομπίνας περί την ΕΚΤ, που επειδή δεν ανήκει σε ένα κράτος για πάρει οδηγίες από την κυβέρνηση του, αναμένει εντολές από το Eurogroup και με πλήρη ομοφωνία 19 υπουργών παρακαλώ, όπου όπως καταλαβαίνουμε φυσικά στο μαγαζί το κάνει κουμάντο ο Σόιμπλε.

    Και ποιοί είναι οι στόχοι του Σόιμπλε, κατ΄ εντολήν της Μαφίας του Βερολίνου, αυτή την στιγμή ;

    Ρίξτε την νέα κυβέρνηση, γιατί εμείς εδώ στο Βερολίνο σας είπαμε κατ΄ επανάληψιν ότι ψηφίζουμε μόνο Γερμανοτσολιάδες. Αυτοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα μας, που θέλουν την χώρα σας λεηλατημένη αποικία.

    Μήπως ήρθε η ώρα να κουνήσουμε το μαντήλι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος φταίει που η Ελλάδα δεν παίρνει τίποτα από αυτά τα 60 δις ευρώ τον μήνα;;;;ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ!!!

      Και γιατί δεν περισσεύουν τα 7.2 δις;;;Αναρωτιέσαι σοβαρά;;;Πως να τα δώσουν σε μία κυβέρνηση που πριν έναν μήνα έλεγε ότι ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ 7.2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!ΠΑΤΕ ΚΑΛΆ ΩΡΕ;;;;

      ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ;;;ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

      Διαγραφή
    2. Πάλι μπερδεμένα τα έχεις στο μυαλό σου.

      Για τα 60 δις ο Ντράγκι πήρε μονομερώς και παρανόμως απόφαση και εξαίρεσε την Ελλάδα, λόγω του προγράμματος διάσωσης. Θα μπορούσε να κάνει ακριβώς το αντίθετο και να αναχρηματοδοτεί τις ώριμες λήξεις των ομολόγων χωρίς ομοίως να ρωτήσει κανένα. Όλως συμπτωματικώς προτίμησε το πρώτο.

      Τα 7,2 τα προσέφεραν όντως απλόχερα οι "εταίροι" εφόσον φυσικά υπογράφαμε το mail Χαρδούβελη και τα τσιράκια της μαφίας ξανακαθόταν στα γραφεία τους στα υπουργεία. Φυσικά η κυβέρνηση δεν υπέγραψε.

      Τώρα στην απορία αν οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση ή τους Γερμανοτσολιάδες, θα χρειαστεί να περιμένεις λίγο μέχρι τις εκλογές που πλησιάζουν γρήγορα.

      Μέχρι τότε ζήσε τον μύθο σου παρέα με τους εκτός παρένθεσης.

      Διαγραφή
    3. Άντε καλά..Τα έχω μπερδεμένα στο μυαλό μου και όχι εσύ και οι λοιποί τρελοί του ΣΥΡΙΖΑ...Τα 60 δις τον μήνα που τυπώνει ο Ντράγκι, μας είχε δώσει πριν τις εκλογές να καταλάβουμε ότι θα δωθούν σε όλους αρκεί να μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα.Εμείς ως χώρα αποφασίσαμε να εκλέξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να φανούμε αφερέγγυοι...Τώρα τρώμε την παπάρα εξαιτίας σας...

      Τα 7.2 δις υπάρχουν ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ!!!Να σου ποστάρω βίντεο ή μπορείς να τα βρεις μόνος σου;;;Και πέρα από αυτό, η αρχική συμφωνία προέβλεπε να μας δώσουν τα 7.2 δις.Η κυβέρνηση αθέτησε την προηγούμενη συμφωνία αφού ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ!!!Άρα γιατί να μας τα δώσουν τα χρήματα;Ούτε εγώ δεν θα μας τα έδινα...Μάλλον έχεις μαλώσει με την λογική...

      Είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μία παρένθεση και αυτή η σιγουριά μου πηγάζει από την ανικανότητα της...Οπότε ζήσε εσύ τον μύθο σου ως παρένθεση όσο προλαβαίνεις...

      Διαγραφή
    4. Επανάληψη πρός εμπέδωση.

      Μονομερώς και παρανόμως (εκτός των προβλεπομένων στο καταστατικό) ο Ντράγκι εξαίρεσε την Ελλάδα από την ποσοστική χαλάρωση λόγω ELA γιατί εκεί έχει έλεγχο μέσω Eurogroup δηλαδή του Σόιμπλε.

      Τα ποσά που έπρεπε να καταβάλουμε μέσα στο διάστημα του τετραμήνου πρός ΔΝΤ και ΕΚΤ, ΔΕΝ συμπεριελήφθηκαν στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου λόγω της εκτίμησης ότι θα υπήρχε ενδιάμεση συμφωνία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

      Εκεί στήσανε και την καθυστέρηση οι Ευρωμαφιόζοι, αναγκάζοντας την χώρα να βρεί από μόνη της τα λεφτά για τις δύο δόσεις του ΔΝΤ, και δηλώνοντας με κακία ότι δεν θα υπάρξει καμμία συμφωνία μέχρι τα μέσα Μαίου που πρέπει να καταβληθούν τα 7,2 δίς στην ΕΚΤ.

      Τα παραμύθια για την προηγούμενη συμφωνία πετάχτηκαν στο καλάθι με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

      Σ αυτό το σημείο η Ευρωμαφία πιστεύει ότι η Ελλάδα (παρά τα κλάματα των Γερμανοτσολιάδων) θα γονατίσει και θα βάλει όλες τις απαραίτητες υπογραφές για να πληρωθούν τα 7,2 δίς.

      Εκεί θα πάρουν και μία ξεγυρισμένη μέχρι να γυρίσει ο λαιμός τους, που μάλλον έχουν αρχίσει να ψυλλιάζονται ότι δεν πληρωθεί η δόση,και έχουν αρχίσει να πουλάνε το σενάριο περί χρεωκοπίας αλλά μέσα στο Ευρώ, καί διάφορες άλλες ιστορίες.

      Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα το πάει στα άκρα, και εκεί θα γίνει και το τελικό ταμείο, με τους Γερμανοτσολιάδες να γαυγίζουν μέχρι την τελευταία ώρα "Υπογράψτε, Υπογράψτε τώρα αμέσως".

      Διαγραφή
    5. Μια ακόμη φορά...Η Ελλάδα ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ!!!Κανένα καταστατικό της ΕΚΤ δεν αναφέρει ότι η ΕΚΤ μοιράζει λεφτά σε προβληματικές οικονομίες που στηρίζονται μέσω του ELA...ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!

      "Τα ποσά που έπρεπε να καταβάλουμε μέσα στο διάστημα του τετραμήνου πρός ΔΝΤ και ΕΚΤ, ΔΕΝ συμπεριελήφθηκαν στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου λόγω της εκτίμησης ότι θα υπήρχε ενδιάμεση συμφωνία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα."
      Λάθος εκτίμηση της κυβέρνησης, όπως και σε τόσα άλλα.Δεν σου φταίει κάποιος άλλος πέρα από τους "διαπραγματευτές" που έχουμε στείλει ως χώρα...Όταν αρνείται η ίδια η κυβέρνηση να παρουσιάσει έστω μία συγκροτημένη άποψη πάνω στην στρατηγική της χώρας για την οικονομία, εσύ τι περιμένεις να κάνουν οι άλλοι;Μήπως να πούνε, δεν πειράζει τα παιδιά θα τα σκεφτούν εν ευθέτω χρόνω;;;Μάλλον ζεις σε ψευδαισθήσεις...

      Αν η Ελλάδα γονατίσει η χώρα ή όχι θα φανεί...Και δεν εννοώ ως γονάτισμα αν θα πέσουν υπογραφές ή όχι, γιατί αυτό το θεωρώ το καλό σενάριο...Αλλά αν η συνεχώς διογκούμενη βλακεία που δέρνει την κυβέρνηση και οι ιδεοληψίες που την βασανίζουν, οδηγήσουν την κυβέρνηση σε πιστωτικό γεγονός, οπότε όλα όσα γνωρίζει ο κόσμος στην Ελλάδα θα αλλάξουν...Και ίσως για καλό γιατί τα πρόβατα εδώ είναι πρόθυμα να πιστέψουν οποιοδήποτε παραμύθι τους πασάρουν οι "εύκολοι σωτήρες"...

      Σε κάθε περίπτωση, περιμένω η κυβέρνηση να κάνει μία μεγαλειώδη κωλοτούμπα όπως όλες οι προηγούμενες που έχει κάνει από τότε που βγήκε κυβέρνηση...Το ίδιο περιμένει και το το σύνολο του λαού, γιατί δεν ξέρω αν το έχει μάθει...Αλλά οι περισσότεροι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν με την λογική ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολλα μαντηλια...οχι ενα μονο...κιελπιζω να τα κουνησουμε...-μηπως δε,θαπρεπε να ταχαμε ηδη κουνησει απτο '79-...εθελοδουλοι γονυπετεις...120000 τρεχουν να προσφερουν τας υπηρεσιας των εις την αλλοδαπην...πειναμε βλεπετε...κιη πεινα ειναι αβασταχτη...σα δεν τρεπομαστε λεω γω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς overlord821
    Δεν είμαστε συριζαίοι ούτε κομματοσκυλα. Μην αντιμετωπίζεις τους πάντες ως αντιπάλους (ΣΥΡΙΖΑ) γιατι δεν σε αφηνει να δεις τα προφανή.
    Ο παραπάνω φιλος σου εξηγει ότι ο Ντραγκι εντελώς πραξικοπηματικα έβγαλε την Ελλάδα από την "ποσοτικη χαλάρωση" για να πέσουμε στα χερια του Σόιμπλε.
    Γι αυτο που μας συμβαίνει ένα έχω να σου πω και βάλτο καλά στο μυαλό σου.
    Ο αλυσοδεμένος αν δεν κάνει τίποτα για να λυθει δεν κινδυνεύει να τραυματιστεί αλλά θα είναι μια ζωή δεμένος, αν πάλι προσπαθησει να λυθει σίγουρα θα ματωσει αλλά είναι και ο μονος τρόπος για να ελευθερωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτά που γράφετε, προφανώς βγάζω συμπεράσματα...Ειδικά για τον Dimitri τα έχω βγάλει 100%...
      Εξηγώ στο παραπάνω ότι θα πω και σε εσένα...Ο Ντράγκι μας είχε πει σχεδόν ξεκάθαρα ότι αν η Ελλάδα μείνει πιστή στο πρόγραμμα της και το ολοκληρώσει, τότε θα λάβει μέρος στην νομισματική χαλάρωση όπως και οι υπόλοιπες χώρες...Το ίδιο είχε πει και στην Κύπρο...Η Κύπρος το έκανε και θα συμμετάσχει...Η Ελλάδα ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!!!ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ;;;
      Οπότε ΔΕΝ μας φταίει ούτε ο Ντράγκι ούτε κανένας άλλος παρά μόνο το ξερό μας το κεφάλι, γιατί ενώ είχαμε ολοκληρώσει με τα χίλια ζόρια το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαμε, και επιτέλους θα βλέπαμε ένα κάποιο φως στο τούνελ με την ποσοτική χαλάρωση, εμείς προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε τις απειλές.
      Έχω να σου πω και εγώ κάτι...Αυτός που απειλεί συνεχώς να αυτοκτονήσει πηδώντας στο κενό, κάποια στιγμή δεν τον πιστεύει ο κόσμος και από ένα σημείο και μετά αρχίζει και φωνάζει "πήδα, πήδα"...
      Για αυτό καλά θα κάνει ο "αλυσοδεμένος" να το βουλώσει, να δουλέψει και να ξεφύγει από αυτή την κωλοκατάσταση, αντί να γκαρίζει στυλώνοντας τα πόδια στο έδαφος σαν γάιδαρος...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.