17/9/09

Τι διακυβεύεται πραγματικά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009

Αντί προλόγου...

To "εν κρυπτώ" ούτε έχει, ούτε θέλει να έχει δεσμούς με κόμματα. Επιδιώκει να είναι πατριωτικό με την πλέον καθαρή έννοια του όρου, και έχει πολλές φορές στηλιτεύσει πράξεις και απόψεις επιζήμιες για τα εθνικά μας συμφέροντα, από όποιο κομματικό χώρο και αν προέρχονταν. Όμως το ότι δεν έχουμε κομματική ταυτότητα δε σημαίνει ότι δεν έχουμε και άποψη για τις επερχόμενες εκλογές - Έχουμε και θεωρούμε καθήκον μας να την πούμε:

Ας μιλήσουμε καθαρά: στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 δε διακυβεύεται ούτε η οικονομική πολιτική, ούτε η βελτίωση του κράτους και της καθημερινότητάς μας. Την οικονομική πολιτική θα την καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα σε όποια κυβέρνηση προκύψει. Στο κράτος απλά εναλλάσσονται δύο κομματικοί στρατοί κατοχής, και η ενδεχόμενη αλλαγή φρουράς αφορά μόνο όσους προσδοκούν οφίτσια - όχι εμάς. Δε διακυβεύεται λοιπόν στις εκλογές αυτές, ούτε η οικονομική πολιτική, ούτε η ποιότητα του κράτους, των νοσοκομείων, του ΙΚΑ κλπ. Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας ως ανεξάρτητου εθνικού κράτους. Τίποτα λιγότερο. Και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το μέλλον της.
Υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, ένα οριζόντιο σχίσμα που διαπερνά τα δύο κόμματα εξουσίας. Υπάρχουν πολιτικοί, και στα δύο κόμματα εξουσίας, που λειτουργούν υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας ως ανεξάρτητου εθνικού κράτους, και άλλοι που λειτουργούν (συνειδητά ή λόγω ψευδαισθήσεων) υπέρ της δορυφοροποίησής της και της αποδόμησής της ως εθνικής κοινωνίας:

- Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την τουρκική απειλή και επιμένουν στην αποτροπή της, και εκείνοι που την παραβλέπουν και προτρέπουν σε "διάλογο".
- Υπάρχουν εκείνοι που συνεχίζουν τον αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας, και εκείνοι που επιδιώκουν "να κλείσουμε το θέμα".
- Υπάρχουν εκείνοι που αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στη μεγάλη σκακιέρα των πετρελαίων, και εκείνοι που προωθούν τη δορυφοροποίησή της από την Τουρκία.
- Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την κοινωνική διάβρωση από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, και εκείνοι που την καλωσορίζουν ως "πολυπολιτισμικότητα"...
Υπάρχουν, κοντολογής, οι πολιτικοί του Όχι και οι πολιτικοί του Ναι - και υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί και στα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά με μια διαφορά:

Στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή κυριαρχεί μία ηγετική ομάδα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, που τάσσεται κατά του "μονοεθνισμού" και υπέρ της "πολυπολιτισμικότητας", ενώ μειοψηφεί η ομάδα (παλιό "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", Βενιζέλος κλπ.) που τάσσεται υπέρ της κυριαρχίας του εθνικού κράτους. Αντίθετα στη ΝΔ αυτή τη στιγμή, η ηγετική ομάδα (Καραμανλής) κινείται στη λογική του εθνικού συμφέροντος, ενώ η ομάδα που υποτάσσει το εθνικό συμφέρον στο υπερατλαντικό (Μπακογιάννη κλπ.) μειοψηφεί και καιροφυλακτεί, για την επομένη των εκλογών.

Ο Κ. Καραμανλής, όπου χρειάστηκε τα είπε τα Όχι του...
1. Στο Βουκουρέστι άσκησε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μέχρι να δεχτούν αλλαγή ονομασίας, θέτοντάς τα για πρώτη φορά υπό σοβαρή πίεση.
2. Υποστήριξε το 'Όχι" του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Σχέδιο Ανάν και την ελεύθερη επιλογή του κυπριακού λαού.
3. Υπέγραψε συμφωνίες με Ρωσία και Βουλγαρία για τους αγωγούς "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη" και "South Stream" που παρακάμπτουν την Τουρκία και καρκινοβατούσαν 10 χρόνια επί ΠΑΣΟΚ - και πλήρωσε το βαρύ κόστος της δυσαρέσκειας των ΗΠΑ, με πόλεμο των ΜΜΕ, εσωτερική υπονόμευση, μυστήριες πυρκαγιές και ταραχές...
4. Ζήτησε και πέτυχε τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις επιχειρήσεις FRONTEX, με αποτέλεσμα να περιπολούν σήμερα στα ανατολικά μας σύνορα, ελικόπτερα και σκάφη από άλλες ευρωπαΪκές χώρες (λινκ), και να τεθεί η πάταξη της λαθρομετανάστευσης ως προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Αντίθετα, ο Γ. Παπανδρέου μας έχει δείξει τι σκοπεύει να κάνει στα εθνικά θέματα:
1. Πήρε θέση υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν το 2004 (λινκ), και μάλιστα το έκανε λίγες ώρες πριν το μεγάλο "Όχι" του Τάσσου Παπαδόπουλου, προσπαθώντας να τον προκαταλάβει και να τον επισκιάσει.

2. Επεδίωξε το 2003 ως ΥΠΕΞ, και προαναγγέλλει πάλι μέσω συνεργατών του, την επάνοδο των "Σλαβομακεδόνων" προσφύγων του εμφυλίου, που θα δημιουργήσει εκ του μη όντος «σλαβομακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα (λινκ). Κατά την ίδια λογική δεν αποκλείεται και η επάνοδος των «Τσάμηδων» στην Ήπειρο, αν και αυτό δεν έχει εξαγγελθεί...

3. Δεν έχει αντίρρηση να ονομάζεται η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης "τουρκική" (βλ. λινκ)
4. Υποστηρίζει την ίδρυση τζαμιών στην Αττική και αλλού (λινκ)

Αυτοκτονικές επιλογές. Το τουρκικό προξενείο δια της κυρίας Καραχασάν ,"υποψήφιο" για την υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης με τις ευλογίες Παπανδρέου.

5. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 υποστήριξε ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Θράκης την εκλεκτή του τουρκικού προξενείου Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, η οποία είναι μέλος της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" (λινκ), πιέζει τους Πομάκους να αποκαλούνται Τούρκοι (λινκ) και γενικά προάγει τις θέσεις της Άγκυρας περί "τουρκικής" ταυτότητας της μειονότητας.

Η εκλεκτή του Γιώργου Παπανδρέου συνοδευόμενη απο τον Τούρκο πρόξενο και πράκτορα της ΜΙΤ , Σαρνίτς. Το μέλλον της Θράκης επι ΠΑΣΟΚ!

6. Πιστεύει ότι "εμείς θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ευρώπη" (λινκ) και ως υπουργός Εξωτερικών έκανε ό,τι μπορούσε για να εξωραϊσει την εικόνα της στην ΕΕ, π.χ. μπλοκάροντας ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα "λευκά κελιά" στην Τουρκία (λινκ) και αποκρύπτοντας τις τουρκικές παραβιάσεις για να μη χαλάσει η εικόνα της «προσέγγισης» (λινκ)

7. Έχει δηλώσει για τις ελληνοτουρκικές διαφορές ότι "καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα λιγότερα και να κοιμόμαστε ήσυχοι" (λινκ)
8. Το πρόγραμμά του για τις Ένοπλες Δυνάμεις οδηγεί στον αφοπλισμό της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, με κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, μείωση των ενεργών αεροσκαφών και πλοίων και στροφή των Ενόπλων Δυνάμεων στην "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" κατά το αμερικανικό πρότυπο (λινκ)

9. Δήλωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον αγωγό "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη", ουσιαστικά ματαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία (λινκ) και διαιωνίζοντας έτσι τη στρατηγική μειονεξία της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Η εγκατάλειψη των ρωσικών αγωγών "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη" και "South Stream" είναι ο μεγάλος στόχος των ΗΠΑ, αλλά και η ταφόπλακα στην προσπάθεια της Ελλάδας (που δρομολόγησε ο Καραμανλής με τις ελληνορωσικές συμφωνίες) να απεξαρτηθεί από το φυσικό αέριο του αγωγού Τουρκίας - Ιταλίας - Ελλάδας και να παίξει αυτόνομο στρατηγικό ρόλο.


Τα παραπάνω δεν είναι δική μας κινδυνολογία – είναι δικά του λόγια και έργα.
Άλλωστε ο Γιωργάκης δε μας κρύβει τις προθέσεις του - μας τις λέει ευθέως, απλώς τα ΜΜΕ τις περνάνε "στα ψιλά". Αυτή είναι η πολιτική του ιδεολογία: ο άνθρωπος είναι κατά του "μονοεθνισμού" (λινκ) και υπέρ της "πολυπολιτισμικότητας" (λινκ). Και μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της ιδεολογίας, έχει εξαγγείλει (λινκ) και κάτι ακόμα που πέρασε "στα ψιλά": ότι θα δώσει ελληνική ιθαγένεια (όχι άδεια παραμονής! πλήρη ιθαγένεια με δικαίωμα ψήφου) στους υπάρχοντες μετανάστες, και θα φέρει ακόμα περισσότερους (!!!) στη χώρα (λινκ). Μιλάμε για έναν αριθμό μεταναστών που (βάσει των καταγεγραμμένων με άδεια παραμονής) αγγίζει τις 700.000... και σε μια χώρα που η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα είναι 200.000-300.000 ψήφοι, αυτό πολύ απλά σημαίνει την οριστική και ανεπίστρεπτη μεταβολή του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας:
μια τέτοια συμπαγής μάζα μεταναστών ψηφοφόρων θα μπορεί να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, άρα και να επηρεάζει την εξωτερική πολιτική ή να επιβάλλει "πολυπολιτισμικές επιλογές" όπως ίδρυση τζαμιών, σχολεία σε «μητρικές γλώσσες» μεταναστών (η πρόβα έγινε ήδη στη Γκράβα – λινκ - και το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της δασκάλας που δίδασκε αλβανικά -λινκ) κλπ.
Επιλογές αποτυχημένες όπως αποδεικνύει η δυτική εμπειρία, που διασπούν την κοινωνική συνοχή και γκετοποιούν τους μετανάστες, δημιουργώντας συνθήκες έκρηξης.
Αν π.χ. οι μουσουλμάνοι κάνουν ταραχές για το σκίσιμο (;) ενός Κορανιού (;) όντας παράνομοι, τι θα κάνουν όταν θα έχουν και δικαίωμα ψήφου; Θα ζητήσουν μπούρκα και σαρία; Πάντως στην Αγγλία αυτό κάνουν (λινκ) – αυτά είναι τα καλά της «πολυπολιτισμικότητας»...

Απο τα επεισόδια του Μαίου.Εικόνες σαν αυτές θα πολλαπλασιαστούν εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΓΑΠ

Συμπολίτη,
με νίκη του Γιωργάκη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, η Ελλάδα μας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια – θα αποκτήσει «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, «σλαβομακεδονική» μειονότητα στη Μακεδονία (ίσως και «τσάμικη» μειονότητα στην Ήπειρο) και μια πανίσχυρη μεταναστευτική κοινότητα με δικαίωμα ψήφου, που θα καθορίζει τις πολιτικές τύχες μας. Πρωθυπουργός της θα γίνει ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στο εθνικό κράτος, αλλά στην αποτυχημένη θεωρία της "πολυπολιτισμικότητας".Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει η κόρη του Μητσοτάκη. Με αυτό το δίδυμο, οι πατριωτικές δυνάμεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα ξαναδούν άσπρη μέρα.
Ίσως να νομίζεις ότι η λύση απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο είναι η ψήφος στον Καρατζαφέρη ή στον Παπαθεμελή - δεν είναι όμως. Ο Παπαθεμελής, είτε πάρει 1% είτε 2%, θα μείνει εκτός Βουλής. Ο Καρατζαφέρης, είτε πάρει 4% είτε 7%, θα μπει στη Βουλή, και μερικοί βουλευτές παραπάνω δε θα κάνουν τη διαφορά. Όμως αυτό το 1+3 = 4% είναι το ποσοστό που μπορεί να δώσει στον Καραμανλή την πρωτιά και να στείλει τις αντιλήψεις Γιωργάκη / Ντόρας στον κάλαθο των αχρήστων. Αντιθέτως, η ψήφος σε Παπαθεμελή - Καρατζαφέρη -εκ των πραγμάτων- δίνει την πρωτιά στο Γιωργάκη, για να κυβερνήσει είτε αυτοδύναμος είτε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, και να εφαρμόσει όσα ευθέως έχει εξαγγείλει. Ούτε το 2% του Παπαθεμελή εκτός Βουλής, ούτε οι δέκα βουλευτές του Καρατζαφέρη εντός Βουλής θα τον εμποδίσουν τότε. Ούτε βέβαια η ΝΔ της Ντόρας. Μόνο η ήττα του Γιωργάκη στις 4 Οκτωβρίου μπορεί να εμποδίσει την εφαρμογή του προγράμματός του.

Επομένως αυτό το κείμενο είναι μια έκκληση σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου. Και στο "πατρωτικό ΠΑΣΟΚ" που ψηφίζει Παπαθεμελή, και στη "λαϊκή Δεξιά" που ψηφίζει Καρατζαφέρη, και σε κάθε ανένταχτο πατριώτη. Για μια φορά συμπολίτη, ψήφισε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Οι επόμενοι 5 μήνες (Δεκέμβρης και ενταξιακή πορεία της Τουρκίας) είναι ιδιαιτέρως κρίσιμοι και θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.Κλείσε τη μύτη αν σου «βρωμάει» η ΝΔ, αλλά ψήφισε μια τελευταία φορά Καραμανλή, για να γλιτώσουμε από το αντεθνικό δίδυμο Γιωργάκη - Ντόρας. Και στις επόμενες εκλογές, όταν θα έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος, ψήφισε ξανά ό,τι αγαπάς...

Ας μην πούμε και εμείς "Bravo Yorgo" * στις αντεθνικές πολιτικές που μας ετοιμάζουν..Καλό βόλι!


*1999: Οι δηλώσεις Παπανδρέου περι τουρκικής μειονότητας προκαλούν θύελλα αντιδράσεων εντός Ελλάδος . Η καθεστωτική Χουριέτ απευθύνει ένα "Bravo Yorgo" το οποίο πέρασε στην ιστορία.Η απόψεις του ΓΑΠ όμως όχι μονο δεν πέρασαν στην ιστορία,αλλά επανέρχονται απειλητικά...

45 σχόλια:

  1. Μήπως αντί να μας παρακαλάνε κάποιοι για την ψήφο μας, θα έπρεπε να δείξουν την αποφασιστικότητά τους από την πρώτη στιγμή και να απέκλειαν την οικογένεια των μονίμων αποστατών (3 γενιές τώρα) από τα τεκταινόμενα? Κάτι που το πληρώνουν τώρα αφού είναι κοινό μυστικό ότι τα συνεχή κυβερνητικά σκάνδαλα των τελευταίων 2 ετών που έρχονταν στην επιφάνεια ήταν ένας λυσσαλέος πόλεμος καραμανλικών - μητσοτακικών.
    Πως είναι δυνατόν να ψηφισθεί ένα κόμμα που συνεχίζει να θρέφει και να προστατεύει στον κόρφο του το φίδι της αποστασίας και της ολοκληρωτικής παράδοσης της χώρας? Και πως είναι δυνατόν βέβαια να ψηφίσει κανείς έναν αμφιβόλου νοητικής ικανότητας άνθρωπο ? Ας μας αφήσουν τουλάχιστον ήσυχους στο δράμα της αναποφασιστικότητας και του λευκού ή του αμελητέου κόμματος. Ο καιρός για νουθεσίες ήταν άλλος. Όχι τώρα. Τώρα θυμηθήκανε ότι κινδυνεύει ο τόπος? Ακόμα κι αν γίνει αυτό που λέει ο συγγράψας το άρθρο η ΝΔ θα έρθει στην ίδια ακριβώς θέση που ήταν. Ισχνή αυτοδυναμία. Πάλι η αποστασία θα ξεσπάθωνε. Στο κάτω κάτω τώρα δεν τρέχουν αμφότεροι οι εντολοδόχοι να λάβουν εντολές εξ ΗΠΑ?
    Τι μας λέτε τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει ξεφύγει η κατάσταση...δηλαδή ο βενιζέλος είναι το "πατριωτικό πασοκ", χαχα... ο καραμανλής: υπέγραψε τη συμφωνία του σημίτη για τους αγωγούς που ο πούτιν πλέον δίνει στην τουρκία, συνέχισε το βέτο για τα σκόπια που άρχισαν οι κυβερνήσεις του πασόκ, μέχρι τελευταία στιγμή περίμενε τι θα πει ο τάσσος παπαδόπουλος και ανάλογα να εκφράσει την άποψή του για να μην πέσει έξω, "πίεσε" τον κόσμο ολόκληρο για την λαθρομετανάστευση και κάτι τρέχει...Όσο για την Καραχασάν, το πώς ξεκίνησε ως πομάκα σε καταγωγή και το πώς την παρουσιάζουν ή όντως κατήντησε, μάλλον της λείπει η πείρα για ανέχεται την προπαγάνδα ή έπεσε στην παγίδα, μαζί της κι ο παπανδρέου του κυβερνώντος κόμματος.Θα μας τρελάνεται τελείως...κύριοι διαχειριστές, το μπλογκ το διαβάζουν πολλοί που δεν πιστεύουμε στην τωρινή κυβέρνηση...αν είναι να διαβάζουμε απευθείας τα μπλογκ του κυβερνώντος κόμματος, εγώ δεν είχα το μπλογκ για κομματικοποιημένο, αλλά να παίρνει θέση, εφόσον το επιθύμειτε, για τα άσχημα ΚΑΙ την κατάντια της σημερινής κυβέρνησης.
    Τέλος να ρωτήσω, οκ η δημοκρατία στην ελλάδα τα τελευταία χρόνια στηρίζεται στο προφίλ ενός "τίμιου πρωθυπουργού" για χ, ψ λόγους το οποίο πλέον γκρέμισε και ο τσιτουρίδης εντελώς με τις δηλώσεις για διαπλοκή...Την κα Μπακογιάννη που την έχει εκεί και κάθεται και προσκυνά και βλέπει και τα αεροπλάνα να περνούν, ποιος την έβαλε; Από το σύνταγμα (και όχι με την λογική απλά, γιατί λείπει): την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας και για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής την έχει ο πρωθυπουργός...λέμε τώρα.
    Να πω τέλος ότι δεν συγχωρώ καμιά εθνική ταπείνωση και από τις κυβερνήσεις του πασόκ και δη του Σημίτη που μπορεί να έβαλε ελλάδα στο €, κύπρο στην ΕΕ, αλλά έκανε τρελά λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ. Κομνηνέ
    Δεν κάνουμε νουθεσίες σε κανέναν. Εσύ τουλάχιστον, είσαι παλιός εδώ μέσα και μας ξέρεις.
    Σήμερα το πρωί μου έστειλαν αυτό το άρθρο, θεωρώ ότι είναι απόλυτα τεκμηριωμένο και το ανάρτησα;
    Δηλαδή, για να μην θεωρηθεί ότι κάνουμε νουθεσίες, θα πάψουμε να διαβάζουμε και να σκεφτόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Skal,

    Το άρθρο κρίνουμε και πιστεύω αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του ιστολογίου. Δεν κρίνουμε αυτούς που κάνουν τις αναρτήσεις. Τα σχόλιά μου είναι για τα αναφερόμενα στο άρθρο. Μπορεί εσύ να τα βρίσκεις τεκμηριωμένα, αλλά επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.
    Και για παράδειγμα, πως μπορεί να τεκμηριωθεί η παρακάτω πρόταση:

    "Όμως αυτό το 1+3 = 4% είναι το ποσοστό που μπορεί να δώσει στον Καραμανλή την πρωτιά και να στείλει τις αντιλήψεις Γιωργάκη / Ντόρας στον κάλαθο των αχρήστων."

    Θα σταλούν οι αντιλήψεις των εν λόγω στον κάλαθο? Με 151 βουλευτές πλειοψηφία. Μάλλον τις βλέπω στο Μαξίμου σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 17 Σεπτέμβριος 2009 10:10 πμ
    Πρώτον, αναδημοσιεύουμε την είδηση από το ιστολόγιο Εν Κρυπτώ, που θεωρείται έγκυρο και πατριωτικό.
    Δεύτερον, το ιστολόγιό μας είναι ένας χώρος αγώνα για τα εθνικά μας θέματα και όσο διάστημα είμαστε στο διαδίκτυο, τηρώντας κατά το δυνατόν τους κανόνες της διαδικτυακής δεοντολογίας, δεν χαριστήκαμε σε κανέναν. Η κριτική μας ήταν ξεκάθαρη, χωρίς προσωπικές εμπάθειες και πάντα με γνώμωνα το εθνικό συμφέρον, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε.
    Τρίτον, το εν λόγω άρθρο, αναφέρεται εξ ολοκλήρου στη στάση των πολιτικών πρωταγωνιστών των επικείμενων εκλογών, τεκμηριώνοντας κάθε σχετική αναφορά με παραπομπές (λινκ).
    Τέταρτον, αφαλώς δεν είμαστε κομματικοποιημένοι, πλην όμως διατηρούμε το δικαίωμα να έχουν τις θέσεις μας στα εθνικά θέματα και να τις εκφράζουμε.
    Πέμπτο και τελευταίο, ναι, μερικές από τις ποαρατηρήσεις σου είναι ορθές και είναι στη διάθεση των αναγνωστών μας. Αυτό σημαίνει διάλογος, αυτό σημαίνει δημοκρατία.
    Ανώνυμε φίλε,
    επειδή οι καιροί ού μενετοί, ο κάθε Έλληνας πρέπει και οφείλει να λάβει θέση στα μεγάλα ζητήματα του τόπου.
    Για πατάδειγμα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και να ζητήσουμε απαντήσεις σε κάποια ζητήματα που θέτει ο αρθρογράφος.
    1. Ο Γ. Παπανδρέου παρενέβη άκομψα στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, παροτρύνοτνας τον κυπριακό λαό να πει ΝΑΙ. Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι το σχέδιο εκείνο ήταν η ταφόπλακα της Κύπρου και εξυπηρετούσε μόνο τα συμφέροντα του διεθνή παράγοντα. Η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση, 'το σχέδιο Ανάν είναι νεκρό', δεν τον απαλλάσσει από τις ιστορικές του ευθύνες για τη στάση του εκείνη. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε ολόκληρο τον ελληνισμό για τη στάση του εκείνη, η οποία συντασσόταν με τα συμφέροντα του διεθνούς παράγοντα και έπληττε καίρια τα συμφέροντα του ελληνισμού.
    Αντί να προσπαθούμε να φιμώσουμε τους άλλους, άς ανταλλάξουμε απόψεις, άς προκαλέσουμε τον διάλογο, χωρίς να εξακοντίζουμε κατηγορίες για κομματισμό κλπ.

    φιλικά και ακομμάτιστα

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..εχω 25 στρεματα χωραφι σε νησι του ανατολικου Αιγαιου.
    δεχομαι ανταλαγη με δυο στρεματα στην ..νοτια πελοποννησο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντίο ερωτήσεις προς το πεντί στην μητρική του Γλώσσα....
    Do you really feel Greek ?
    Can you feel and understand this nation, the Greek nation ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Καραμανλής:

    ΠΛΗΡΩΝΕΙ τη στήριξη που παρείχε στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο για το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν.
    ΠΛΗΡΩΝΕΙ την ξεφτίλα της κυβέρνησης Μπους που εισέπραξε το βέτο της Ελλάδος στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ως μόχλο πίεσης στα Σκόπια (κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Συμμαχίας). Απο τότε μας τη φυλάνε. Θυμηθείτε ΠΟΤΕ ξεκίνησαν οι επιθέσεις των ΜΜΕ στον Καραμανλή.
    ΠΛΗΡΩΝΕΙ την ανεξάρτητη ΕΘΝΙΚΗ στρατηγική και τη συνεργασία με τη Ρωσία σε θέματα αμυντικών εξοπλισμών αλλά κυρίως Ενέργειας.
    ΠΛΗΡΩΝΕΙ το ξήλωμα των υποκλοπών στις τηλεφωνικές συνομιλίες της Κυβέρνησης των αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικών παραγόντων κλπ απο τις αμερικάνικες υπηρεσίες διαμέσου του δικτύου της VODAFONE.

    Έχουν βαλθεί να τον ΤΣΑΛΑΚΩΣΟΥΝ με επιθέσεις απο ΜΜΕ, ύποπτους εμπρησμούς σε προεκλογικούς χρόνους (όπως και το 2007), μεγέθυνση σκάνδαλων που πρωταγωνιστεί μια δράκα ΑΠΛΗΣΤΩΝ λειτουργών και που βεβαίως ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να περιλαμβάνουν έστω και έναν ΑΝΑΞΙΟ κληρικό ώστε να αποδομηθεί η εικόνα και η δύναμη της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

    Ο Καραμανλής έχει μπει ΚΑΡΦΟΣ στο μάτι των ισχυρών της Δύσης και δη των Αμερικανών και των πανίσχυρων φιλοσιωνιστικών και φιλοτουρκικών λόμπι τους.. ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. Ψηφίστε ΕΘΝΙΚΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα σύκα , σύκα και τη σκάφη σκάφη.
    Συγχαρητήρια Σαββόπον για την ανάρτηση.
    (Ναι έχει φθαρεί και έκανε τεράστια λάθη ο Καραμανλής, αλλά η Κύπρος δεν είναι Τουρκο-αμερικανική σήμερα γιατί τοποθέτησε μετά την εκλογή του το '04 ο Καραμανλής τον κ. Π. Μολυβιάτη Υπ. Εξωτερικών, τον καλύτερο, πολύπειρο, διαβασμένο και πατριώτη ΚΥΡΙΟ ΥΠΕΞ των τελευταίων 20+ χρόνων. Η θέση περί ΑΝΑΝ της Δημάρχου τότε είναι ένα άλλο θέμα που είμαι σίγουρος ότι θα θιγεί εν ευθέτω χρόνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_5753.html
    Ομιλία Γ. Παπανδρέου σε εκδήλωση στη μνήμη του Γ. Κρανιδιώτη

    Για να μην θεωρηθεί οτι δεν καλύπτουμε αντικειμενικά πολιτικούς χώρους και ότι στρεφόμαστε μεροληπτικά ενάντια στον Κο. Γεώργιο Παπανδρέου σας παραπέμπω στην Ομιλία Γ. Παπανδρέου σε εκδήλωση στη μνήμη του Γ. Κρανιδιώτη

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_16.html
    το σχόλιο στο Αρθρο της Απογευματινής Έλλειψη σοβαρότητας και επικίνδυνες αντιφάσεις από τον Γιώργο στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική

    *Έλλειψη σοβαρότητας και επικίνδυνες αντιφάσεις από τον Γιώργο στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική αυτός είναι ο τίτλος της Απογευματινής.
    Η ταπεινή μου άποψη είναι οτι αποτελεί έλλειψη σοβαρότητας η έκφραση "απο τον Γιώργο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο ιστολόγιο έχουν δημοσιευθεί πλήθος αναρτήσεις, που περιλαμβάνουν απόψεις όλων των αποχρώσεων και των κομμάτων. Αυτό συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών. Δεν μπορούμε να έχουμε αντικειμενική αντίληψη και να πιστεύουμε πως είμαστε ενεργοί ΄Ελληνες πολίτες,εαν δεν γνωρίζουμε την πολιτική επικαιρότητα, τρέχουσα και παρελθούσα, αλλά και τις θέσεις των κομμάτων, τόσο για τα εσωτερικά θέματα της Πατρίδος μας όσο και για τα εξωτερικά. Παρομοίως τις θέσεις των πολιτικών ΑΡΧΗΓΏΝ ΤΟΥς. Καλώς ή κακώς, ο Γ. Παπανδρέου έχει αυτές τις θέσεις και απόψεις διαχρονικά και δεν μπορεί αυτό να αμφισβιτηθεί...ο ίδιος τα είπε... Σε κάποιους αρέσουν και είτε υιοθετούν τις απόψεις και πάγιες θέσεις του, είτε ταυτίζονται απολύτως. Σε κάποιους εντός του ΠΑΣΟΚ και εκτός δεν αρέσουν και τις καταδικάζουν. Αυτή είναι η δημοκρατία μας... Το ΠΑΣΟΚ θα είναι κατά τις δικές μου εκτιμήσεις αυτοδύναμη Κυβέρνηση στις 5 Οκτωβρίου με πρωθυπουργό τον Γ.Παπανδρέου. Αυτό συνεπάγεται σε μεγάλο βαθμό,πως ο Ελληνικός Λαός, υιοθετεί τις θέσεις και απόψεις του Γ.Παπανδρέου. Αυτοί είμαστε και έτσι πορευόμαστε. Δεν θα γίνει πραξικοπηματικά πρωθυπουργός ο κ. Γ.Παπανδρέου. Ο Ελληνικός Λαός θα τον αναδείξει. Θα προτιμούσα να αντιπαρέλθει κάποιος αναγνώστης τα όσα αναφέρονται στις απόψεις του Γ.Παπανδρέου, τεκμηριωμένα και όχι δια της πλαγίας οδού, να κάνει λόγο για πριμοδότιση της ΝΔ. Π.χ. να πει..."γιατί θεωρεί πως εξυπηρετεί την Ελλάδα, να χαρίσει μερικά στρέμματα γης στην Τουρκία για να κοιμόμαστε"...Αυτό το καταλαβαίνω μόνο ως μέτρο καταπολέμισης της "αυπνίας" και μόνον και όχι ως θέση κάποιου ΄Ελληνα...Είναι δυνατόν αρχηγός Πολιτικού κόμματος της Ελλάδας να κάνει τέτοιες δηλώσεις??? Είναι δυνατόν να μιλάει για παραχώρηση Εθνικού εδάφους??? Λέει ο κ. Γ.Παπανδρέου,"θα επιστρέψουν οι σλαβομακεδόνες." με ότι αυτό συνεπάγεται για την Πατρίδα μας... ΄Ανθρωποι που είχαν πρωταρχικά Βουλγαρική συνείδηση και κατόπιν την μετάλλαξαν σε "μακεδονική", οπαδοί του Κάλτσεφ που δημιούργησαν την "Μπριγκάτα του Γκότσεβ" συνεργάστηκαν με τον Γερμανό κατακτητή στην αρχή και κατόπιν με τον ΔΣ(!!!) κατέσφαξαν και κατέκαψαν τα πάντα στην Δυτική Μακεδονία, και θέλησαν να ιδρύσουν "μακεδονικό κράτος" κλπ, έτρεξαν στην αγκαλιά του Τίτο και από τότε διατηρούν κόμματα και συλλόγους,που λένε πως μέχρι την Λάρισα όλα τα εδάφη δεν ανήκουν στην Ελλάδα κλπ, που τα εγγόνια τους,σαν τον σημερινό πρωθυπουργό των Σκοπίων, λένε τον Βουκεφάλα Ζάσταβα,καταδικάστηκαν σε ισόβια, εις θάνατον κλπ και παραμένουν ενεργοί και πρόμαχοι του ανθελληνισμού στα Σκόπια, να έρθουν πίσω...ας απαντήσει κάποιος με ποιά κριτήρια και ποιά αιτία μπορεί να γίνει αυτό κατανοητό... Φίλε που διαμρτύρησε γιατί είσαι ΠΑΣΟΚ.- Εγώ αν ήμουν στην θέση σου,θα έλεγα ναι είμαι ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ,αλλά καταδικάζω και δεν συμφωνώ με την άποψη αυτή... Αλλά προσωπικά ΄χω διαπιστώσει,πως στην Ελλάδα ο ατομισμός ταυτίζεται με τα κόμματα και δεν λαμβάνει υπόψην του κανένα άλλο κρητήριο... Κοντολογίς, ο κάθε οπαδός κόμματος,μόλις κατηγορηθεί ο Αρχηγός του, επαναστατεί,νομίζοντας με κατηγορείται ο ίδιος...Πέραν τούτου..σκότος...ουδεμία κρίση...ουδεμία αντίσταση εσωκομματική... Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο... Αν είδες καλά φίλε μου και την Ντόρα κατηγορεί....σου διέφυγε αυτό? Σου διέφυγε ότι το ιστολόγιο,συνεχώς χτυπάει την Ντόρα? Μια κουβέντα για το ΠΑΣΟΚ και αμέσως επανάσταση και λαϊκισμός! Επί της ουσίας κάνε σχόλιο και άσε τα περί κομματισμού... Αλλά πως θα πάει μπροστά η Ελλάδα, όταν δεν βλέπουμε μισό μέτρο μπροστά μας και η κομματική νομιμοφροσύνη υπερέχει των Εθνικών Δικαίων... Θέλουμε δεν θέλουμε, η διαφορά μεταξύ Καραμανλή-Παπανδρέου υφίσταται στα εθνικά θέματα... Κι ο Καραμανλής έχει τα δικά του λάθη, κάποια σοβαρά και τεράστια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θυμάσαι πρό ετών όταν ο Παπανδρέου ήταν Υπ. Παιδείας και έλεγε για την νόμιμη χρήση κάναβις για οικιακή χρήση? Υιοθετείς αυτήν την άποψη? Εαν ναι με όλα τα υπόλοιπα καλώς και τον στηρίζεις και σεβαστό δικαίωμά σου. Αλλά να αναφαίρεσε στην ουσία και να μην λαϊκίζεις, όπως κάνουν πολλοί, γιατί δυστυχώς μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ, έχει αναγάγει σε επιστήμη κάποιες άλλες εποχές τον λαϊκισμό και τον αντέγραψε κι ΛΑΟΣ... Διάλογο κάνουμε και ανταλλαγή απόψεων,δεν πριμοδοτούμε κόμματα... Αλλά όταν οι Οικολόγοι λένε "καλώς να ονομάζεται Μακεδονία" δεν θα τους κράξουν όσοι διαφωνούν? Πλάκα μας κάνεις? Καιρός να ξυπνήσουμε και να ξεπεράσουμε τον ιδιοτελή ατομισμό μας και να κοιτάξουμε την παραπέουσα Πατρίδα μας... Ξυπνείστε ορισμένοι και μην γίνεσται θύματα του άκρατου κομματισμού,αν όχι καλύτερα να διαβάζεται άλλα ιστολόγια... Κι έλεγα να αγοράσω μερικά στρέμματα σε ακρητικό νησί... "Μπράβο Γιώργος"!!! Παρά την μειοδωσία σου θα γίνεις Πρωθυπουργός, όλων των Ελλήνων, των Σλαβομακεδόνων,Τσάμηδων,Λαθρομεταναστών,του Βαλιανάτου και των Τούρκων της Θράκης!!! Αυτοί είμαστε και δεν πρέπει να διαμαρτυρόμεθα...εμείς διατηρούμε το σύστημα και τους εκπροσώπους του, όποιοι κι αν είναι και σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν! Εύγε Ελληνικέ Λαέ! Εύγε Giorgos! ΄Ομηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν υπάρχουν μοιραία γεγονότα. Μόνο μοιραίοι άνθρωποι.
    Με την καταψήφισητου σχεδίου Ανάν, μας δόθηκε η ευκαιρεία για πρώτη φορά, να ανατρέψουμε σε σύντομο Ιστορικό χρόνο, τετελεσμένα γεγονότα και προδοσίες σε βάρος του Ελληνισμού, των τελευταίων εκατό ετών.

    Οι ιστορικές στιγμές, δεν έχουν χώρο για μας τους ενήλικες.
    Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε με κριτήριο τη δική μας απομένουσα «ευημερία».
    Το μοναδικό μας κριτήριο σε τέτοιες στιγμές οφείλει να είναι, η Ελευθερία και η Ευημερία των απογόνων μας.
    Η Ιστορία, κρίνει τους πάντες.
    Τη μεγαλοσύνη και τη μικρότητα των ηγετών, αλλά και τη μεγαλοσύνη και τη μικρότητα των λαών.

    Έχουμε και τώρα μία μοναδική ευκαιρεία, να καταγράψουμε τους γραικύλους και τους πραγματικά ελεύθερους το φρόνημα, Ελληνες.
    Καταγράψτε συστηματικά -αυτόκλητους και ετερόκλητους-όλους όσους έχουν τοποθετηθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν, υπέρ της πολυεθνικότητας της πολυπολιτισμικότητας και όλων καινοφανών θεωριών περί εθνικών μειονοτήτων στο εσωτερικό της πατρίδας μας.
    Στο τέλος αυτής της διαδρομής, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2009, θα έχετε έναν πλήρη κατάλογο αυτών που συντάσσονται αμέσως ή εμμέσως, εθελουσίως ή όχι, με τους σχεδιασμούς εξωελλαδικών κέντρων και συμφερόντων. Θα τοποθετηθούν ΟΛΟΙ επ' αυτών.
    Δεν μπορούν να μην το κάνουν. Γι’ αυτό το λόγο ζούν.
    Φυλάξτε τον κατάλογο, θα σας είναι χρήσιμος για το μέλλον.
    Είναι τόσο καθολική η αντίδρασή τους σε κάθε τι που ωφελεί τον Ελληνισμό, ώστε μπορείτε με ασφάλεια να συμπεραίνετε ότι το εθνικώς ορθό, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποστηρίζουν εκείνοι.

    Υ.Γ. Μπορείτε ελεύθερα να με αποκαλέσετε πολιτικό «τρομοκράτη» και φασίστα και ολοκληρωτικό και ναζί και ότι άλλο θέλετε.
    Στα παλιά μου τα παπούτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι ενθαρρυντικό ότι ακόμα και μετά από τόσα χρόνια σκληρής ασταμάτητης προπαγάνδας από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας μας (και όχι μόνο) υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το αυτονόητο.

    Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι οι πυρκαγιές, οι ταραχές του Δεκεμβρίου, η τρομοκρατία, η συντονισμένη δράση των ΜΜΕ και τα πολλά υπόλοιπα που βιώσαμε, ακόμα και εκείνα που περάσαμε επιπόλαια, είναι τυχαία και οφείλονται στον κακό Καραμανλή...

    Για άλλη μια φορά τείνει να αποδειχθεί πόσο εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί η ελληνική κοινή γνώμη, ο μέσος Έλληνας πολίτης...

    Πάντα μέσα μου πίστευα η καρέκλα του πρωθυπουργού της Ελλάδας δε θα καταλαμβανόταν ποτέ από έναν Γεωργάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @17 Σεπτέμβριος 2009 11:19 πμ.-
    +1000!!!
    Εύγε!
    Και στα δικά μου τα βατραχοπέδιλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σενάριο τρόμου: στην Ελλάδα Πρωθυπουργός ο ΓΑΠ και Αντιπολίτευση η Ντόρα, και στην Κύπρο Πρόεδρος ο Χριστόφιας και Αντιπολίτευση ο Αναστασιαδης.

    Ένας συνδιασμός που πιθανόν να μας οθήσει να μεταναστεύσουμε, αφού έτσι και αλλιώς, θα καταλήξουμε να μην έχουμε πατρίδα.

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. {υπέγραψε τη συμφωνία του σημίτη για τους αγωγούς που ο πούτιν πλέον δίνει στην τουρκία}

    Ανώνυμε φίλε μην πιστεύεις στην προπαγάνδα. Ο Πούτιν δεν δίνει τους αγωγούς στην Τουρκία. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Στην χειρότερη περίπτωση θα δώσει τους αγωγούς στην Ρουμανία και μέσω Σερβίας – Κροατίας στην Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη. Τα σχέδια υπάρχουν και θα εφαρμοστούν, αλλά δική μας απόφαση είναι αν θα συμμετέχουμε ή αν θα ευνουχιστούμε κατόπιν αμερικανικών υποδείξεων. Μην αλληθωρίζουμε αναλόγως της κομματικής μας τοποθέτησης. Οι επαΐοντες ήξεραν πολύ καλά ότι ύστερα απ’ την επίσημη υπογραφή για τον South Stream με τα συμβαλλόμενα μέρη στα οποία ήταν και η Ελληνική Δημοκρατία και όχι η ΝΔ ή ο Χατζηδάκης έπρεπε η Ρωσία σαν ο κύριος ανάδοχος του έργου να βρει τον τρόπο να φτάσει τους αγωγούς μέχρι την Βουλγαρική ΑΟΖ παρακάμπτοντας την Ουκρανική ΑΟΖ. Η Ρωσία αυτό έκανε. Δεν έδωσε τίποτα στην Τουρκία περισσότερο από αυτό που έπρεπε να δώσει. Ορισμένοι επαΐοντες που γνώριζαν ότι αυτή η πορεία των πραγμάτων είναι αναπόδραστη «φούσκωσαν» την νέα «στρατηγική» υποτίθεται σχέση Ρωσίας – Τουρκίας διοχετεύοντας και ειδήσεις για αγορά συστημάτων S-400 απ’ την Τουρκία ώστε να φανεί στην ελληνική κοινή γνώμη ότι οι συμφωνίες Ελλάδας – Ρωσίας είναι γράμμα κενό αλλά δεν είναι έτσι η αλήθεια. Πρόσφατα βγήκε η είδηση ότι η Τουρκία αγοράζει Patriot. Τα S-400 για πολλά χρόνια ακόμα θα παράγονται για τον εξοπλισμό της Ρωσικής άμυνας και δεν υπάρχει δυνατότητα εξαγωγής εκ’ των πραγμάτων. Τα πυρηνικά εργοστάσια δεν είναι και πολύ βέβαιο ότι θα γίνουν από ρωσικές εταιρείες. Αλλά υπήρξε αυτό το μπαράζ ειδήσεων με σαφή στόχευση σε κομμάτι της ελληνικής κοινής γνώμης που βλέπει με θετικό μάτι αυτές τις ενεργειακές συμφωνίες αλλά μπορεί και να αλλάξει γνώμη προς χάριν προσωπικών ωφελημάτων που αφορούν άμεσα την τσέπη του (ούτε 5 ευρώ τον μήνα για να κάνουμε και λίγο χιούμορ).
    Άλλωστε όπως και να το δει κανείς η όποια σχέση Ρωσίας – Τουρκίας δεν είναι κατ’ ανάγκην και εξ ορισμού εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Αντίθετα θέλω εδώ να θυμίσω όλες τις ενέργειες της αμερικανικής πλευράς από την εποχή της θερμής αναμέτρησης το ‘74 στην Κύπρο μέχρι σήμερα. Είναι συνεπής πολιτική ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα και πάμε να φέρουμε για πρωθυπουργό της Ελλάδας κάποιον που είναι μισός αμερικανός. Μετά ας μην παραπονούμαστε αν γίνει καθαρή εφαρμογή αμερικανικής πολιτικής στην ελληνική δημοκρατία άσχετη απ’ τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Βέβαια πολλοί στο μέλλον θα προφασιστούν νοητική ανεπάρκεια της ηγεσίας για «λανθασμένες αποφάσεις»… Αλλά ακόμα και η νοητική ανεπάρκεια ενός αρχηγού κράτους οδηγεί σε δείνα όλων των πολιτών του κράτους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μπους του νεώτερου που έριξε την Αμερική σε τόσες περιπέτειες που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα ακριβώς πουλώντας την εικόνα του «πνευματικά ανεπαρκούς αλλά καλού αμερικανού»… Εδώ έχουμε την εικόνα «του ανεπαρκούς, αλλά καλού δημοκράτη». Αυτές οι πολιτικές όμως δεν δικαιολογούνται απ’ τις όποιες νοητικές ανεπάρκειες αλλά από συνειδητές προδοσίες απ’ την στιγμή που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το έθνος τους οι ηγεσίες αλλά προσπαθούν προβάλλοντας τις ανεπάρκειές τους να δικαιολογήσουν, εντελώς αποφάσεις έξω απ’ την κοινή λογική, που είτε ευνοούν καταφανέστατα συγκεκριμένα λόμπι είτε ξένα κράτη.
    Εγώ βέβαια επειδή ακριβώς δεν είμαι φανατισμένος κομματικά πιστεύω ότι οι εσωτερικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα στην γωνία θα έχουν την δύναμη και εξ’ αιτίας του αποτελέσματος των εκλογών αλλά και την ηθική νομιμοποίηση στον ελληνικό λαό να προχωρήσουν στην ανατροπή των όποιων αποφάσεων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας τους αν είναι ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Προστατεύοντας μ’ αυτό τον τρόπο την πολιτική τους υστεροφημία.-

    Ελευθέριος Β.

    Υ.Γ. Γελίοι ξεγελίοι η αλήθειες θα ακούγονται και η κριτική απο δω και πέρα θα σπάει κόκκαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 17 Σεπτέμβριος 2009 11:28 πμ
    Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.
    Απαιτείς από τους άλλους να είναι καθώς πρέπει και αντί να επιχειρηματολογείς, βρίζεις.
    Σε αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω με τον Κομνηνό,

    τωρα χρειαζεται δυναμη και στηριξη ο καραμανλης ?
    οταν ειχε τις νωπες εντολες , την δυναμη και τον αερα που του εδεινε ο Ελληνικος λαος με την ψηφο του τι την εκανε ?
    αφησε αμετακινητη στη θεση της την ΥΠΕξ μαζι με τον υιο της για το συμφερον της Ελλαδος ?
    συμφωνουσε με τις επιλογες της ?

    η ψηφος στηριξης στον καραμανλη πως θα ληφθει ?

    η ψηφος θεωρω πρπει να δειχνει προς εκει που προσεγγιζουν τις αποψεις μας περισσοτερο και οχι ποιος απο τα δυο μεγαλα κομματα κανει τα λιγοτερα λαθη

    τι θα αλλαξει ?
    εχει τετοια προθεση ?
    ο κοσμος το παιρνει πανω του και θελει να τον ξελασπαωσει και τι κανει ?
    βαζει την γιαννακου στην ευρωβουλη και τον σουφλια στο επικρατειας ?

    μηπως ολα αυτα γινονται για
    παπανδρεου προθυπουργο ,
    ντορα αρχηγος αξιωματικης αντιπολιτευσης (αργοτερα προθυπουργος)
    καραμανλης προεδρος δημοκρατιας ?

    ολοι ευχαριστημενοι

    ή τους βαζω ιδεες τωρα ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΗΛ ΦΤΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΣ ΙΚΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
    ΔΗΛ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΤΟΝ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ΤΟΝ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΤΟΝ ΡΕΓΚΟΥΖΑ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΤΟΝ ΧΗΝΟΦΩΤΗ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ.ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΠΙΤΕΛΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΙΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ . ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.
    ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντσιο
    έχεις δίκιο, τα λάθη που αναφέρεις έγιναν και ο Καραμανλής, ως πρωθυπουργός, έχει τις ευθύνες του.
    Οι κίνδυνοι όμως στα εθνικά μας θέματα συνεχίζουν να υπάρχουν.
    Κανείς δεν υποστηρίζει κανέναν εδώ μέσα.
    Θέσεις και προβληματισμούς παραθέτουμε Πάντσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Κος Καραμανλής ΟΠΩΣ έστρωσε θα κοιμηθεί! ΕΧΕΙ την απόλυτη ευθύνη για όσα έχουν γίνει στην Παράταξη του μέχρι σήμερα. Είναι αυτός που έβαλε ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ παρακαλώ την Κα Γιαννάκου στο ευρωψηφοδέλτιο. Είναι αυτός που ΔΕΝ απομάκρυνε με δικιά του εντολή επί μακρόν, το βιβλίο της Ιστορίας. ΕΔΩΣΕ με αυτές του τις πράξεις, κατ εμέ, δείγματα ότι ΔΕΝ είναι αυτός που θα χειριστεί τα εθνικά μας θέματα. Δεν μπορεί για ήσσονος σημασίας θέματα όπως ένα παλιοβιβλίο να αφήνει να δημιουργείται μία τέτοια κατάσταση την στιγμή που κάνει σωστές κινήσεις με την διπλωματία των αγωγών! Στέλνει πολλαπλά μεικτά μηνύματα και αυτό μας έχει μπερδέψει. Εάν εξακολουθεί να είναι θαυμαστής του Ελευθ. Βενιζέλου ας διδαχτεί από εκείνον: ΔΕΝ κάνουμε εκλογές για να κερδίσουμε όταν είμαστε σε δύσκολους χρόνους για τα εθνικά θέματα!!! Είχε 1,5 χρόνο ακόμα όπου μπορούσε να δείξει την πυγμή του. Α ντα αυτού μας έδειξε το πυγμαίο πολιτικό του μέγεθος. Σαν άτομο τον εκτιμώ. ΕΙΝΑΙ μακράν ικανότερος του «Γεωργίου» Γοδεφρίγου(Τζέφρυ) Παπανδρέου - Τσίτενμπάουμ και όπως αλλιώς κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ότι ονομάζεται. Όμως είναι ΑΝΕΝΤΙΜΟ να ρίχνει την ευθύνη στον Ελληνικό Λαό για να τον εκλέξει όταν ΑΥΤΟΣ διενεργεί πρόωρες εκλογές, με το πρόσχημα ότι πρέπει να ψηφίσει εθνικά! Επαναλαμβάνω ΕΑΝ υπήρξε ποτέ αναγνώστης του Ελ.Βενιζέλου(προσωπικά τον θεωρώ ολετήρα του Ελληνισμού) να ξαναδιαβάσει!!!! Διότι είναι μετεξεταστέος πολιτικά και υπεύθυνος για τα όσα έρχονται. Τον ειλικρινή πολιτικό λόγο να τον εφαρμόσει όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας αλλά και για το πολιτικό αυλικό του σύστημα, και τους όσους του πριονίζουν την καρέκλα χρόνια τώρα. ΔΕΝ θα ήθελα να είμαι στην θέση του Κου Καραμανλή, πραγματικά τον λυπάμαι και λυπάμαι και όσους πιστέψουν ότι εάν τον ψηφίσουν θα κάνουν την σωστή πατριωτικά κίνηση διότι ΕΑΝ επανεκλέγει σε λίγους μήνες θα υποπέσει στα ίδια λάθη και θα υποκύψει στις ίδιες πιέσεις όπως και τώρα. ΔΕΝ πρόκειται να βγεί σε διάγγελμα και να καταγγείλει την εσωτερική(εντός Ν.Δ.) προδοτική αντιπολίτευση μετά της εκλογές! Δεν πρόκειται να κάνει «καθαριότητα» στο κόμμα του αποπέμποντάς όλα τα αντεθνικά στοιχεία! Εάν είχε τέτοιους σκοπούς θα το είχε ήδη δείξει π.χ. με το βιβλίο της Ιστορίας. Τελειώνοντας να υπενθυμίσω ότι σε αυτές τις εκλογές θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το αποτέλεσμα με την ηθική αυτουργία να την έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο κος Καραμανλής!!! Εάν πιέστηκε να το κάνει ας κατονομάσει τους υπευθύνους....αλλά δεν νομίζω ποτέ να το κάνει......ας κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι Ακόμα και από αυτό εδώ το απλό σχόλιο που όλοι κάνουμε στα πατριωτικά ιστολόγια που παρακολουθούμε, επιτελούμε πολιτική ζύμωση που μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις....



    Υ.Γ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ (;) ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ (?) ΕΊΝΑΙ ΞΕΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είμαι ο ανώνυμος του 10:10, ευχαριστώ για την απάντηση, Σάββα και άλλοι διαχειριστές. Έχετε δίκιο ότι μπορείτε να εκφράζετε την άποψή σας εννοείται, αλλά και η λογική του μη χείρον βέλτιστον, δικαιολογεί τα λάθη του Καραμανλή; Ο Παπανδρέου κι εγώ πιστεύω ότι στα πλαίσια της σουηδικού τύπου προοδευτικότητάς του θα μπορούσε να κάνει ύποπτα και επιζήμια βήματα. ΑΛΛΑ ως ΥΠΕΞ πέρα από τα ζεϊμπέκικα ήταν αρκετά σκληρός, αν και εγώ διαφωνώ και με τα ζεϊμπέκικα και με τις κουμπαριές. Εξάλλου, ελπίζω να μην πιστέψατε ποτέ ότι ο κ. Καραμανλή τον οποίο κι εγώ ψήφισα το 2004 είναι δραστήριος γενικότερα. Το πρόβλημά μου είναι ότι με κριτήρια εξωτερικής πολιτικής ταυτίζομαι με απόψεις του ΛΑΟΣ. Αλλά εθνικά θέματα είναι πάρα πολλά (πχ και η παιδεία), ενώ όπως προανέφερα ο Σημίτης (βασικά οι άνθρωποί του, Αρσένηδες και Πάγκαλοι) ήταν ό,τι να' ναι στις (στημένες) κρίσεις, ο τύπος έβαλε(να μην κρυβόμαστε με προσωπικές κινήσεις) την Κύπρο στην Ε.Ε. με τα πλεονεκτήματα στην εξωτερική πολιτική που όλοι ξέρουμε, κι αυτό ήταν εθνική κίνηση. Απλά βλέπω αρκετές αναρτήσεις που λένε ουσιαστικά "αν ψηφίσετε Παπανδρέου, έρχονται εθνικές ήττες" και το κυριότερο ότι ο κ. Καραμανλής έφερε εθνικές νίκες: Θα πω και το παράξενο, ότι η Ντόρα με Μπούς πρόεδρο και συμφέροντα, θεωρητικά θα επιτελούσε εθνικό έργο, και ότι εάν την έβαζε από την αρχή δεν θα αναγνώριζαν τα Σκόπια ως Μακεδονία. κ. Καλεντερίδη ξέρετε ότι ακόμα στις ΗΠΑ μετράει το σοσιαλιστικό για κομμουνιστικό πχ. και ότι μετράει για τους ρεπουμπλικάνους πχ δεξιά κυβέρνηση για τους δημοκρατικούς κεντρώα.
    Δηλαδή κατά την γνώμη σας εν τέλει, εάν ψηφίσω ΠΑΣΟΚ η ηγεσία του (αφήνω τα εσωτερικά πατριωτικά αντανακλαστικά) έχει πρόθεση να πράξει αντεθνικά; Δηλαδή εάν το ψηφίσω πράττω αντεθνικά;
    Ανώνυμος 10:10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε των 10:10
    Κατά την ταπεινή μου άποψη ναι, εν τέλει αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ γίνεσαι αυτομάτως συνυπεύθυνος της φανερής ("επαναδιαπραγμάτευση αγωγών, επιστροφή σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα, ιθαγένεια σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες") και κρυφής ατζέντας στην εξωτερική πολιτική του Γ.Α.Π. Επειδή ορθά η λανθασμένα, ο πολίτης εκφράζεται μόνο μια φορά κάθε 3-4 χρόνια με την ψήφο του, όταν ψηφίζεις έναν πολιτικό χώρο δίνεις αυτομάτως και ψήφο εμπιστοσύνης. Συνεπώς "Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την αποχώρηση εκ της κάλπης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αλίμονο, θα ζήσει και η Ελλάδα τις "χαρές" της Αμερικής με τον George Bush Junior!

    Τον δικό μας τον λένε βέβαια Georgakis Papandreou Junior...

    Το κοινό τους χαρακτηριστικό, το IQ. Τουλάχιστον εκείνος, βγήκε σαν πατριώτης...

    Η Αμερική από υπερδύναμη, κατέρρευσε οικονομικά...

    Εμάς τι μας περιμένει άραγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το κείμενο είναι πολύ καλό και τεκμηριωμένο, μπράβο κ. Καλεντερίδη για την ανάρτηση.

    Βλέπω πολλές αντιδράσεις, που ως επί το πλείστον εστιάζουν στο ότι ο Καραμανλής έκανε λάθη ως πρωθυπουργός, ανέχτηκε τη Ντόρα, ανέχτηκε σκάνδαλα κλπ. Αυτό που διαφεύγει από τους φίλους που τα γράφουν αυτά, είναι ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές για την 4η Οκτωβρίου. Πρωθυουργός στις 5 Οκτωβρίου θα είναι είτε ο Καραμανλής (με τα καλά του και τα κακά του, αλλά πάντως με τα Όχι που είπε - π.χ. Βουκουρέστι) είτε ο Γιωργάκης, με τις διατυπωμένες του προθέσεις που καταγράφονται αναλυτικά στο άρθρο. Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν. Άλλα κόμματα όπως π.χ. το ΛΑΟΣ δεν θα μπορέσουν με τους 10 ή 20 βουλευτές τους να εμποδίσουν την κυβερνητική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιήσει όσα εξαγγέλλει ο Γιωργάκης. Επομένως δύο είναι οι επιλογές: Καραμανλής ή Παπανδρέου. Όποιος ψηφίσει κάτι άλλο, ουσιαστικά ψηφίζει Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμε 17 Σεπτέμβριος 2009 5:01 μμ
    πρώτα απ' όλα να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
    Επίσης, το δίλημμα δεν είναι ακριβώς όπως το θέτεις.
    Μπορεί να υπάρχει και συγκυβέρνηση και μάλιστα, στην κυβέρνηση αυτή να μην είναι κανένας από τους δυο πρωθυπουργός.
    Γιατί δηλαδή δεν είναι καλή λύση, να συγκυβερνήσουν τα δυο μεγάλα κόμματα, που σε κάθε περίπτωση είναι υπέυθυνα για τα όποια προβλήματα της χώρας και να προσπαθήσουν από κοινού να τα λύσουν, χωρίς να υπολογίζουν αυτό το καταραμένο πολιτικό κόστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το σχολιό μας είναι αυτό που ανεβάσαμε στο ιστολόγιο μας για το θέμα :

    "ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ :

    "ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ...... Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ).

    ΕΜΕΙΣ , ΠΕΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ , ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ , ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ.

    ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΘΕΝΑΡΑ ΘΕΛΑΜΕ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ , ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ , ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ......

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΦΙΚΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΟΛΟΥΡΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΤΕΙ.

    (ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ...... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ?)."

    ----------------------------------

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ..... ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ" ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ........

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ .... ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .... ΜΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ , ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ..... ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ , ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ , ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ , ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΡΑΓΙΑ ......

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΟΙΩΣΕ ΟΡΓΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΛΟΨΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΤΟΝ ΒΛΑΧΑΚΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΗ ΤΟΝ ΣΙΑΛΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΑΚΡΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΥΒΡΙΖΟΥΝ Ή ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ -ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΥ Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ , ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ."

    συγνώμη για τα κεφαλαία αλλά ειναι αντιγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εχω απεραντη λυπη...γεμισαμε πεμπτοφαλαγγιτες και εχθρους στα ψηλα κλιμακια και διοικησεις...δυστυχως...πρεπει καποτε να ξυπνησουμε και να ξεχωρισουμε το εθνος-8ρησκεια με το κρατος-πολιτεια...το εθνος μονο επιβιωνει και αν ενα εθνος κινδυνευει τοτε διαλυεται ενα κρατος...

    μη ξεχνατε το δογμα του Παπανδρεου που του προσταζουν οι απεξω να δωσει ελληνικη ιθαγενια σε ολους του μεταναστες των 5ετων παραμονων...σκεφτειτε να βλεπετε στο μελλον αιμομιξιες με ολα τα καθιζιματα, να βλεπετε αξιωματικους σε στρατο και αστυνομια και βουλευτες, "ξενους"...τοτε θα ειναι το τελος των Ελληνων...να το θυμηθειτε...

    και κατι τελευταιο που πηρε το αυτι μου απο δικες μου πληροφοριες...κατι ακουγεται οτι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, και την επομενη εβδομαδα ενοψει επαναληπτικων εκλογων ετοιμαζουν χοντρο και οξυτατο επεισοδιο οι Τουρκοι με αφορμη την "ακυβερνησια"........

    ψηφιστε οσο κατα το δυνατον κομματα με μικρο ποσοστο και ας μην μπουν βουλη, βραχυκυκλωστε το συστημα...τους αξιζει...παλια τιμουσαμε 300 στις θερμοπυλες, τωρα 300 μας πουλανε και μας αγοραζουν...ειρωνια..?? οχι...οι εποχες δεν αλλαζουν εμεις αλλαξαμε...και αν δεν ξαναλλαξουμε τοτε να δω με τι μουτρα θα λεγομαστε "ελληνες"...

    ειμαστε η πιο αδυναμη ελλαδα των τελευταιων 5000 ετων...καταντησαμε ολα διπλωματικα να τα εξανεμιζουμε...ισως η δημοκρατια δεν ειναι το πολιτευμα που σωζει...γιατι σε μια δημοκρατια δικαιωμα ψηφου εχουν μεν οι πατριωτες-σωστοι...αλλα απ'την αλλη εχουν και οι αδιαφοροι-προδωτες...!!! και καλο θα ηταν η ψηφος να γινει απο τα 21...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Δράκοντα
    17 Σεπτέμβριος 2009 2:12 μμ

    "Είχε 1,5 χρόνο ακόμα όπου μπορούσε να δείξει την πυγμή του"

    Με δεδομένη την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο, ο Καραμανλής είχε μισό χρόνο μπροστά του, και όχι 1,5.

    Το αν βέβαια αυτοί οι 6 μήνες (επί της ουσίας μία μεγάλη προεκλογική περίοδος) ήταν αρκετό διάστημα για να δείξει την πυγμή του, και δεν έπρεπε να προκηρύξει εκλογές, είναι στην κρίση του καθενός.

    Όπως επίσης, αν αυτή η εξάμηνη προεκλογική περίοδος (με την γενικότερη στασιμότητα που συνεπάγεται) θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ερώτηση: Γιατί o Κ. Καραμανλής παραμονές τόσο κρίσιμων εκλογών
    δεν μιλάει στον Ελληνικό λαό όπως
    κάποτε είχε μιλήσει ο Τ. Παπαδόπουλος για το σχέδιο Ανάν
    ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΧΑΖΟ!
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΥΦΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΧΑΖΟ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟ 1989 - 90.
    ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΚΚΕ ΠΑΩ ΄Η ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΧΑΖΟ!
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΥΦΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΧΑΖΟ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟ 1989 - 90.
    ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΚΚΕ ΠΑΩ ΄Η ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μεγαλη αρλουμπα αυτα περι χαμενης ψηφου και προς ΛΑΟΣ και παπαθεμελη!

    Για τα μπαζα που λεμε!

    Ας μην ειχε απο πισω τουν τον Καρατζαφερη ο Κωστακης τα τελευται δυο χρονια και αν ειχε κανει ενα θετικιο μεγαλο ζητημα θα ηταν!

    Επιπροσθετα η Ντορα και η οικογενεια των αποστατων αληθεια σε τι ειναι χειρωτερη του Γιωργακη???? Απο σχεδιο Αναν εως πισω στο 1960! Μεχρι που πραξικοπημα στην Κυπρο συζητουσε ο Αποστατης..

    Με απογοητευσες καλεντεριδη. Δεν περιμενα να επεφτες τοσ χαμηλα στην λουμπα του Μικροκομματισμου!

    Εεε λοιπον για μενα η λυση ειναι τοσο οι πατριωτες του ΠΑΣΟκ οσο και την ΝΔ να ψηφισουν τα μικρωτερα κομματα
    ...του Καρατζαφερη πρωτα απο ολλα και του παπαθεμελη επεισης. Μονο οταν οι μεγαλοι αισθανωνται την αναπνοη των ζωρικων μικρων αρχιζουν να συμπεριφερονται!

    Ειδικα ο ΛΑΟΣ εχει κανει την ΝΔ και το Αποστατεικο να παραμιλα!
    Ειναι στα προθυρα της νευρικης κρισης. Θυμασαι βεβαια Καλλεντεριδη αυτους που μας προτεινεις πως θελουν να λενε τα Σκοπια και εκλιπαρουσαν τους Σκοπιανους να αποδεχθουν???

    Το να μας λες στην ουσια καλλεντεριδη να δωσουμε λευκη επιταγη στον Κωστακη και την Κορη του Αποστατη υποτιμας πολυ την νουμωσυνη μας!

    Αντε συγχιστικα με τις αερολογιες σου Καλλεντεριδγη!

    ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΑΤΕΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΡΑΒΟΓΙΩΡΓΗ!


    ΥΓ Θα σε βαλουν στις αλλες εκλογες υποψηφιο στην ΝΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμε 3:22
    Δεν είπε κανείς εδώ μέσα τί να ψηφίσουν οι Έλληνες.
    Δημοκρατικός και ελεύθερος διάλογος γίνεται και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
    Όσο για τα περί υποψηφιότητας δεν σκέφτομαι να ασχοληθώ με την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. E-M-E-T-I-K-O!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Χοντρό για τα ΤΟΣΑ πολλά που έκανε στην εξωτερική πολιτική. Σα δε ντρεπόσαστε λέω εγώ... Και σας είχα και σε υπόληψη, αλλά βλέπω ότι σε περίοδο εκλογών πέφτουν οι μάσκες και αναφέρομαι και σε άλλες αναρτήσεις στο blog σας. Κρίμα πραγματικά, αν νομίζεται ότι το κοινό σας είναι ένα κοπάδι πρόβατα. Συνεχίστε έτσι και ίσως ξεκλέψετε καμοία ψήφο για το Χοντρό, αν και από ότι κατάλαβα τζάμπα κόπο κάνετε, οι περισσότεροι αναγνώστες σας έτσι κι αλλιώς προς τα εκεί κλίνουν. Και αυτά τα "δημοσιεύουμε απόψεις άλλων" τα ακούω βερεσέ, δημοσιεύστε και αυτό το σχόλιο ως ανάρτηση τότε. Όχι ότι είμαι με το Γιωργάκη, αλλά να υμνούμε και τον καύτη το Χοντρό; Ημαρτον, δηλαδή, ΈΛΕΟΣ. Αυτά, κλέινω γιατί δεν προλαβαίνω πάω να ξεράσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμε 6:50
    θα μπορούσες να κάνεις όποιον χαρακτηρισμό θέλεις, αφού πρώτα επιχειρηματολογούσες, όπως θα περίμενε κανείς από έναν -έστω και ανώνυμο- υπεύθυνο πολίτη.
    Μπαίνεις, ασχημονείς, δεν επιχειρηματολογείς και μας λες ότι έπεσαν οι μάσκες μας, εσύ που δεν αναφέρεις καν το όνομά σου.
    Εμείς είμαστε επώνυμοι, ποτέ δεν είχαμε μάσκες και ό,τι λέμε ή γράφουμε το υπογράφουμε.
    Δεν θέλω να πέσω στο επίπεδό σου, απλά σε παραδίδω στην κρίση των αναγνωστών μας.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έχετε δίκιο, οφείλω να επιχειρηματολογήσω (όσο μπορώ εν πάση περιπτώσει σε μία ανάρτηση). Καταρχήν είναι περίεργο να λέγεται ότι δε διακυβεύεται τίποτε άλλο πέρα του εθνικού κράτους. Κατακριτέα τα κανάλια που έχουν παραμερίσει την εξωτερική πολιτική, αλλά κακά τα ψέματα, όταν παίρνεις 700Ε δε μένει και πολύ μυαλό για άλλα προβλήματα. Ρωτάω παρόλα αυτά: η πολιτική του τωρινού πρωθυπουργού ήταν παθητική απέναντι στην Τουρκία ναι ή όχι; Ποια ήταν η στάση της Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις (μάλιστα για πρώτη φορά πάνω από κατοικημένες περιοχές επί τόσο καιρό και με τέτοια συχνότητα); Γνωρίζουμε ότι δεν απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ότι η Τουρκία θα πρέπει να δείξει καλύτερο πρόσωπο για να εισέλθει στην ΕΕ, δε χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς εν είδη αερολογίας. Πετύχαμε όμως τίποτα με τα διαβήματα; Σκοτίστηκε κανένας “εταίρος” για τα προβλήματά μας; Κάναμε τίποτα για να μην αναδειχθεί η Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη; Βεβαίως και δεν ήταν απολύτως στο χέρι μας, αλλά όχι ότι κάναμε και κάτι για να το αποτρέψουμε… Εν ολίγοις η Τουρκία δε μας υπολογίζει πλέον στο ελάχιστο και εμείς λέμε “κάτσε καλά γιατί θα το πούμε στην ΕΕ”.
    Σκόπια: Επιτυχία το Βουκουρέστι, αλλά πέρα από εκεί τι άλλο κάναμε; Απλά περιμένουμε! Αυτοί καίγονται, αλλά ταυτόχρονα δεν κάναμε και τίποτα για να έρθουμε σε θέση ισχύος… Εκείνοι οργανώνονται, ενοχλούν κόσμο, ακούγονται και εμείς τίποτα. Απλά περιμένουμε καθήμενοι σε ένα βέτο… Περιμέναμε τον Ομπάμα λες και δεν έχει άλλα προβλήματα να ασχοληθεί πέρα από εμάς. Του στείλαμε και μια επιστολή και όλα καλά, το κάναμε το καθήκον μας…
    Μιλάμε για μειονότητες… Πού είναι οι μυστικές μας υπηρεσίες να διαβρώσουν τις δήθεν μειονότητες; Τι κάναμε για να βουλώσουμε το στόμα κάποιων βολεμένων που προωθούν την προπαγάνδα; Στη γενικότερη εξωτερική πολιτική τι κάναμε; Αναβαθμίστηκε ο ρόλος μας στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο ή πουθενά αλλού; Τη μία αποκολλούμαστε από το Γαλλογερμανικό άξονα και το παίζουμε φιλοαμερικάνοι. Την άλλη τρώμε τις σφαλιάρες από τον Μπους (άλλη μια “επιτυχία” η αναγνώριση των Σκοπίων από τις ΗΠΑ) και γυρνάμε προς τους Ρώσους, τους Κινέζους κτλ. Όλα αυτά εάν δε φανερώνουν σύγχυση τότε τι άλλο να πούμε; Και ας μην ξεχνάμε ότι η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ με ΥΠΕΞ το “Γιωργάκη”. Βεβαίως δεν ξεχνάμε ζεϊμπέκικα και τα συναφή, αλλά όχι να βγάλουμε και με το ζόρι πετυχημένη την εξωτερική πολιτική των τελευταίων 5 ετών (με εξαίρεση Βουκουρέστι και South Stream).
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όσο για τα γενικότερα σχόλιά μου επί του “άρθρου”, θα έλεγα ότι πρόκειται για μία προχειρότητα με αστήριχτα επιχειρήματα, εθνικιστικές κορώνες και πασαλείμματα δηλώσεων και ημιαληθινών γεγονότων, ώστε να οδηγήσει σε ένα προαποφασισμένο συμπέρασμα. Μα να μην ενδιαφερθώ για την υγεία, την παιδεία και τη δημόσια διοίκηση γιατί δήθεν επιβάλλονται από την ΕΕ; Και άντε η οικονομία, αλλά η υγεία; Την Ντόρα ποιος την έβαλε στο ΥΠΕΞ, εγώ; Έπειτα αυτά τα link εάν κάποιος τα ανοίξει, θα διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως παρουσιάζονται στο άρθρο… Θα έλεγε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για Μακεδονική ή Τουρκική μειονότητα και δε θα τον έσκιζε η κυβέρνηση; Άκουσε κανείς κάποια αντίδραση από κυβερνητικούς κύκλους για αυτά που αναφέρονται στο άρθρο; Γιατί εάν όντως ειπώθηκαν αυτά και η κυβέρνηση σιώπησε, τότε είναι το ίδιο υπαίτια! Όσο για αυτές τις δηλώσεις περί μειονοτήτων, τις έκανε ο Λοβέρδος, ο οποίος είναι στο άρμα του Βενιζέλου! Άρα ο συγγραφέας είναι και πολιτικά ανενημέρωτος. Και επίσης δεν κατάλαβα τον τρόπο που εάν βγει η ΝΔ θα γλιτώσουμε από την Ντόρα. Αυτή δε θα είναι ξανά ΥΠΕΞ σε μία τέτοια περίπτωση;
    Κλείνοντας Κύριε Καλεντερίδη, θα ήθελα να σας πω ότι έχω διαβάσει πάμπολλα άρθρα σας και πραγματικά ενημερώθηκα, αλλά και διδάχτηκα μπορώ να πω για θέματα γεωστρατηγικής πολιτικής και συμφωνώ τις περισσότερες φορές με τις προσεγγίσεις σας. Όμως η εμπεριστατωμένη άποψή σας και οι γνώσεις σας γύρω από το αντικείμενο δε σημαίνει ότι θα μου ρίξουν στάχτη στα μάτια ώστε να μη χαρακτηρίσω το συγκεκριμένο κείμενο εμετικό, διότι πράγματι είναι! Περιμένω να δω αντίστοιχες αναρτήσεις στο blog σας που θα πάρουν το μέρος του “Γιωργάκη” και θα ξεφωνίζουν τον “Κωστάκη” κύριε Καλεντερίδη. Για όλα αυτά που είπε ότι θα κάνει και δεν έκανε (οικογενειακούς γιατρούς, παιδικούς σταθμούς στις επιχειρήσεις, καθημερινότητα, υγεία, παιδεία οικονομία, ανεργία, δημόσιο, νταβατζήδες, 250000 συμβασιούχοι) και πολλά άλλα. Και ένα από αυτά είναι η παταγώδης αποτυχία του στην εξωτερική πολιτική. Ύμνοι στον τωρινό (και τελειωμένο) πρωθυπουργό, μόνο γραφικοί μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο καθένας ψηφίζει ότι θέλει, όχι “Καραμανλής ή χανόμαστε”. Αυτή είναι επιχειρηματολογία; Ακόμα και στα καφενεία θα γελούσαν... Εάν αυτά τα πιστεύει έστω και ένας που δε διαθέτει κομματική ταυτότητα της ΝΔ, τότε λυπάμαι πολύ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κωστάκης -γιωργάκης και οι πέριξ αυτών, εμετρήθησαν,εζυγισθησαν και ευρέθησαν λειψοί.Δυστυχώς έτσι τα βλέπω τα πράγματα.Και όλοι ,μα όλοι, είναι συνένοχοι στην προδοσία της Μακεδονίας μας.Αχ, πόσο μου λείπει η Μαλβίνα να τους κράζει : Εξω ρε πο.στηδες από την παράγκα. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Aνώνυμε 19 Σεπτέμβριος 2009 3:11 πμ
    διάβασα με προσοχή τα σχόλιά σου.
    Πρώτα απ' όλα να πούμε ότι το άρθρο δεν είναι δικό μας, είναι από το ιστολόγιο 'Εν Κρυπτώ' και η αναδημοσίευσή του δεν σημαίνει αναγκαστικά αποδοχή.
    Δεύτερον, το άρθρο αναφέρεται εξ ολοκλήρου στα εθνικά μας θέματα και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και γι' αυτό θεωρήσαμε σκόπιμο να το αναρτήσουμε.
    Τρίτον, όσον αφορά τις παραπομπές (λινκ) νομίζω ότι υπερβάλεις. Οι περισσότερες αναφέρονται σε γεγονότα και όχι σε εκτιμήσεις. Για παράδειγμα, η Χουριέτ, που υπάρχει αυτούσια στο άρθρο, λέει ότι ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στους μουσουλμάνους της Θράκης, είπε επί λέξει στον Τούρκο δημοσιογράφο:
    "Δεν υπάρχει καμμία αντίρρηση να τους αποκαλούμε Τούρκους. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, επειδή πιστεύουν ότι είναι τουρκικής καταγωγής, επιλέγουν την τουρκική ταυτότητα. Σημασία έχει να βλέπουν τους εαυτούς τους ως Έλληνες πολίτες. Δεν πρέπει να μας φοβίζει η λέξη Τούρκος".
    Δηλαδή, το τουρκικό προξενείο τρομοκρατεί με φασιστικούς τρόπους τους πομάκους και τους αθίγγανους και τους εκβιάζει να δηλώνουν Τούρκοι και εμείς θα πρέπει να αποδεχτούμε τα τετελεσμένα του τουρκικού προξενείου και του τουρκικού κράτους μέσα στην επικράτειά μας;
    Τέταρτο, όσον αφορά την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε., ναι αποτελεί εθνική επιτυχία και αν είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να την πιστώσουμε στους Σημήτη, Πάγκαλο, Κρανιδιώτη, Παπανδρέου. Αυτοί όλοι δούλεψαν για το θέμα και δικαιούνται το μερίδιο της νίκης, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί.
    Θα έλεγα όμως ότι η προπαγάνδα που έκαναν Σημίτης-Παπανδρέου για την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν, σε κάποιο βαθμό ακυρώνει τη στάση και την προσφορά τους στο όλο θέμα. Γιατί αν περνούσε το σχέδιο Ανάν, στην Ε.Ε. δεν θα ήταν η Κύπρος, αλλά μια άλλη χώρα, που θα έκαναν κουμάντο οι ξένοι δικαστές και δι' αυτών ο διεθνής παράγων.
    Πέμπτο, αναφέρεσαι στις παραβιάσεις και τη στάση της κυβέρνησης σ' αυτές, καθώς και στην ενίσχυση της θέσης της Τουρκίας στην περιοχή. Το θέμα είναι μεγάλο, χωράει συζήτηση, η χώρα μας και οι κυβερνήσεις Καραμανλή έχουν μεγιστοποιήσει τις προσδοκίες από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της Τουρκίας και αυτό ίσως μετατραπεί σε παγίδα.
    Έκτο, κανείς, όσον αφορά τους συντελεστές του ιστολογίου, δεν αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση της χώρας, όσον αφορά τα εσωτερικά ζητήματα. Παρεμπιπτόντως, όταν ανέχεσαι κλέφτες και λοποδύτες, τους οποίους μάλιστα έχεις επιλέξει εσύ, τότε έχεις καίριες ευθύνες.
    Μήπως όμως δεν ξεκινάει ο Παπανδρέου ήδη από την ίδια λανθασμένη βάση;
    Ο Παπακωνσταντίνου υπέγραφε για τις συμβάσεις της Ζήμενς και είναι το δεξί του χέρι και ο Γείτονας -με βάση την κατάθεση του Χριστοφοράκου- εισέπραττε για το ΠΑΣΟΚ τα μαύρα λύτρα της Ζήμενς και είναι στο ψηφοδέλτιο.
    Έβδομο και τελευταίο: όσον αφορά το ιστολόγιο, δεν πρόκειται να πάρει θέση και να πει ψηφίστε το ένα ή το άλλο κόμμα.
    Είμαστε ένας πατριωτικός χώρος, ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα, αυτά αναδεικνύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

    υ.γ. έχεις δίκιο, το άρθρο θέτει διλημματικά το ζήτημα της επιλογής Καραμανλή. Αυτό είναι το αδύνατο σημείο του. Όμως, δεν είναι εμμετικό και θεωρώ ότι κάποιοι θα πρέπει να υπενθυμίζουμε στους πολιτικούς τα έργα και τα λόγια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.