3/9/09

ΟΧΙ εκλογές τώρα, ΝΑΙ στην «νωπή λαϊκή εντολή»!

Με βάση το άρθρο 21 του συντάγματος της Ελλάδος, και λόγω της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης, καθώς και των προκλήσεων γιά την Ελλάδα, με αλλαγές άμεσα απαραίτητες, ο Έλληνας πολίτης Νικόλαος Κ . Γεωργαντζάς ζητώ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος, κ. Κάρολο Παπούλια, την άμμεση διάλυση της βουλής και την δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού με επιλογή από υπάρχοντες βουλευτές.

Συμφωνώ με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή: οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και πρέπει να δράσουμε άμεσα οι Έλληνες πολίτες. Επίγει άμεσα το νοικοκύρεμα όχι μόνο του ελληνικού κράτους αλλά και του ελληνικού έθνους, με διαρθρωτικές αλλαγές του συντάγματος των Ελλήνων γιά την επαναφορά ηγεμονίας στην κοινωνία Ελλήνων πολιτών.

Η βαθιά κρίση που διέρχεται η Ελλάδα είναι κρίση του σημερινού κράτους που την διαχέει στην κοινωνία Ελλήνων πολιτών. Το σημερινό κράτος λειτουργεί ως αγχόνη στο λαιμό της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών: δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε, μας συμπαρασύρει στο βυθό μαζί του. Έλληνες καθηγητές μιλούν γιά κράτος κατοχής. Ελευθερωθήκαμε από ένα κράτος εθνικής κατοχής και υποταχθήκαμε σε ένα κράτος πολιτικής κατοχής. Αυτό μας το κράτος σήμερα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνο του 19ου αιώνα.

Φυσικά και μπορούμε να επεξεργασθούμε λύσεις με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων. Χωρίς όμως την επαναφορά ηγεμονίας στην κοινωνία Ελλήνων πολιτών, χωρίς την πραγματικά «νωπή λαϊκή εντολή», η υπέρβαση της κρίσης δεν θα συμβεί χωρίς ένα ισχυρό ‘σοκ’ που, ίσως, εξαναγκάσει τους ιδιοποιητές του σήμερα κράτους να χαλαρώσουν τα δεσμά που έχουν υφάνει επί της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών.

Ελπίζουμε βέβαια όλοι μας ότι το σοκ τούτο δεν θα προέλθει από μία εθνική καταστροφή. Μπορούμε όμως να την αποκλείσουμε χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές συντάγματος και στρατηγικής;

Η ελληνική πολιτική ηγεσία έχει αποδεχθεί ήδη την «Ιμιοποίηση» της Ελλάδος στην Τουρκία, ενώ μιά σημαίνουσα μερίδα της ελληνικής διανόησης απεργάζεται τις ιδεολογικές προϋποθέσεις γιά την αποδοχή εκ’ μέρους μας της υποτελείας χωρίς αντιδράσεις. Εκεί βρισκόμαστε σήμερα και δεν υπάρχει άλλη πολιτική διέξοδος από την κρίση παρά η επαναφορά της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών ως εντολέα του ελληνικού κράτους και του ελληνικού έθνους.

Νόμιζαν μερικοί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα ανάγκαζε την υπάρχουσα πολιτική μας ηγεσία να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων. Δεν είναι εξαιρετικά διαφορετική η ΕΕ, αλλά λειτούργησε απελευθερωτικά στο παρελθόν γιά την εκεί κοινωνία. Όμως τώρα βολεύει την ΕΕ να έχει την Ελλάδα σε ελεγχομένη κρίση, γιά να μην δημιουργεί ενστάσεις στην ΕΕ.

Μόνον με την κοινωνία Ελλήνων πολιτών ως εντολέα μπορούν το ελληνικό έθνος και το ελληνικό κράτος να αντιμετωπίσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Άλλως πως, θα μας «φορέσει» η Δύση ένα τρίτο πραξικόπημα αλά Μεταξά και Παπαδόπουλο, που θάναι όλο δικό μας. Οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης συνασπισμού που προτείνω, πρέπει να είναι:

1) Ο σχεδιασμός διακομματικής στρατηγικής γιά την εδαφική ακεραιότητα και εθνική άμυνα της Ελλάδος. Η στρατηγική αυτή πρέπει να είναι διάφανη στις ΕΕ και ΗΠΑ (lobby), ενώ η Νορβηγία μπορεί να παίξει έναν ανεξάρτητο συμβουλευτικό ρόλο. Θα τολμούν μετά οι Τούρκοι να κάνουν βολτίτσες με πολεμικά πάνω από τα νησιά μας;

2) Ο σχεδιασμός διακομματικής στρατηγικής γιά την ελληνογνωσία και αντιπαλογνωσία της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών. Πώς μπορεί η κοινωνία Ελλήνων πολιτών να αγνοεί τους αντιπάλους της και το πώς και γιατί είναι και λέγεται κοινωνία Ελλήνων πολιτών; Αυστηρός έλεγχος στις δαπάνες σημαίνει υψηλό κόστος γιά την Ελλάδα. Αντίθετα, ελληνογνωσία και αντιπαλογνωσία της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών, μέσω αγωγής και παιδείας, σημαίνει χαμηλό κόστος έλέγχου δαπανών.

3) Διαρθρωτικές αλλαγές του συντάγματος της Ελλάδος γιά την επαναφορά ηγεμονίας στην κοινωνία Ελλήνων πολιτών. Όπως και οι διακομματικές στρατηγικές, έτσι και οι αλλαγές του συντάγματος πρέπει να είναι διάφανες στις ΕΕ και ΗΠΑ (lobby). Ποιός ξέρει; Ίσως με τις διαρθρωτικές αλλαγές του συντάγματός μας, ο ελληνισμός να δώσει και πάλι τα φώτα του στην Δύση...

4) Διάλυση της κυβέρνησης συνασπισμού και εκλογές γιά την επαναφορά της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών ως εντολέα της κυβέρνησης της Ελλάδος.

Μετά εξαιρέτου τιμής,

Νικόλαος Κ . Γεωργαντζάς
Nicholas C. GEORGANTZAS
Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617-D
New York, NY 10023-7484, USA
Tel: 1-917-667-4022 | Fax: 1-212-765-5573 | E-mail: georgantzas@fordham.edu
Web:
http://www.bnet.fordham.edu/facultydirectory/management/ngeorgantzas.html
Recent Web: http://www.mams.salford.ac.uk/CORAS/Projects/SD/

9 σχόλια:

  1. Σάββα, έγραψα τό σχόλιό μου, στην ανάρτηση "Μια πατριωτική φωνή απ' το Αιγαίο!", με βαριά καρδιά, σκεπτόμενος "τί γράφεις τώρα, ποιός ασχολείται",
    και μόλις τώρα είδα αυτήν την ανάρτηση και χάρηκα..
    Αυτό ακριβώς είναι τό αιτούμενο: Νά κανουμε την Δημοκρατία μας πραγματικά αντιπροσωπευτική.
    Η κοινωνία να είναι εντολέας των εκπροσώπων και εκείνοι πραγματικοί εντολοδόχοι.
    Οταν κάποιος αναθέτει τό κτίσιμο ενος σπιτιού σε εναν μηχανικό, είναι καθε μερα πάνω απο το κεφάλι του, καί αν ο μηχανικός δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, τόν διώχνει.
    Εμείς, είναι σαν να μην μπορούμε να ελέγξουμε τόν μηχανικό, παρα μόνον μετα απο 4 χρόνια, ή όταν εκείνος τό αποφασίσει.
    Αρα, δεν είμαστε πολιτικά ελεύθεροι.
    Παράδειγμα: Δέν άφησαν την κοινωνία να μιλήσει όταν μηχανεύτηκαν τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου. Καί μας τις φόρεσαν με αποτέλεσμα την καταστροφή.
    Οταν μίλησε η κοινωνία στην Κύπρο, τό 2004, δεν μας φόρεσαν το σχέδιο Ανάν, και γλυτώσαμε τον όλεθρο..
    Η κοινωνία να αποτινάξει απο πάνω της τό κατοχικό κράτος, πού ασκεί την εξουσία ερημην της.
    Να επιβάλουμε πραγματικα αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
    Επαναλαμβάνω τις προτάσεις:
    1.Γενίκευση των δημοψηφισμάτων. Τώρα υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες.
    Αν κάποιος έχει δικαίωμα να κάνει λάθος, ας είναι η ίδια η κοινωνία, όχι οι αυτονομημένες πολιτικά κυβερνήσεις.
    2. Κάθε 6 μήνες, ο βουλευτής μιάς περιφέρειας να λογοδοτεί σε ενα σώμα 1000 ή 300, ή όσων θέλετε, κληρωτών πολιτών. Αν κριθεί ότι αθετεί τις υποσχέσεις του να ανακαλείται, χωρίς δικαίωμα αναπλήρωσης της έδρας για τό κόμμα του.
    3. Οι πολιτικοί να είναι δικαστικά υπόλογοι για τίς πολιτικές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστευω οτι η συμετοχη σου Σαββα στις εκλογες μαλλον καλο για τον τοπο θα ηταν.
    Εισαι δημοσιο προσωπο και εχεις κερδισει με την αξια σου την εμπιστοσυνη μεγαλης μεριδας πολιτων.
    Εαν παλι ..ανακατευομαι στα προσωπικα σου ζητω συγνωμη.
    Απλα μια ιδεα μου ηθελα να εκφρασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφώνως πρός τόν Μέγιστο Όμηρο:
    Ο Ηγέτης πρέπει νά είναι ήπιος τόσο, πού νά είναι πιό αγαπητός στόν δούλον (εργάτην) από τήν πατρίδαν καί τούς γονείς του! Πρέπει νά εχθρεύεται τήν κακότητα. Νά μήν είναι αναιδής. Νά μήν είναι κερδαλεόφρων. Νά μήν είναι δειλός. Νά τιμά τούς Αρίστους. Νά μήν είναι δολόφρων. Νά είναι αμείλικτος σέ θέματα πειθαρχίας. Δέν πρέπει νά είναι ανεύθυνος, αδίστακτος, άτιμος, αναξιοπρεπής, άδικος, άφρων, αθεμίστιος, ακλεής. Πρέπει νά λήγει τίς έριδες, νά έχει φιλόφρονα διάθεσιν, νά μήν ενεργεί εν θερμώ. Πρέπει νά διοικεί μέ τό πνεύμα καί μέ τήν δύναμιν.

    Φίλοι καί φίλες,συνέλληνες. Διαλέξτε στίς κάλπες,εσείς πού θά ψηφίσετε,εκείνον τόν ηγέτη πού θά έχει κάποια έστω,τά περισσότερα από τούς άλλους πάντως,χαρακτηριστικά από τά παραπάνω.Μέ πολλή αγάπη καί αγωνία γιά τήν Πατρίδα ΜΑΣ.
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί είδους Πολιτεία προτείνει ο Μέγιστος Όμηρος;

    Πολιτεία πού:

    α) νά θεραπεύει ακόμη καί τήν-εκ γενετής-κακήν φύσιν τών πολιτών
    β) νά διοικείται από τούς Αρίστους, τούς Φιλοσόφους
    γ) νά εκπαιδεύει διά τού παραδείγματος τούς πολίτες στά καλά καί κακά (τιμωρία)
    δ) γυναίκες καί άνδρες νά είναι ενάλκιδες, εκπαιδευμένοι στήν αλκήν, ψυχής, σώματος, πνεύματος. Τούτο δημιουργεί, πέραν άλλων ωφελειών, ισορροπημένους πολίτες
    ε) νά φροντίζει νά μήν τεμπελιάζουν οι πολίτες-νά παράγουν όλοι κάποιο, μικρό ή μεγάλο, έργο
    στ) νά στοχεύει καί νά μηχανεύεται αγαθώς
    ζ) νά ασκεί τόν πολίτην στήν Αρετήν, τήν Δύναμιν, τήν Υπομονήν
    η) νά είναι κτισμένη πάνω στούς Θεσμούς, τήν Θεοσέβειαν, τό Μέτρον
    θ) νά παράγει ανθρώπους μέ καθαρή σκέψιν, ευρεία παιδεία, τόλμη καί σύνεσιν
    ι) νά βοηθά, βρίσκοντας καί αξιοποιώντας τήν φυσικήν κλίσιν ενός εκάστου πολίτη, τούς ικανούς νά γίνονται ικανότεροι καί τούς λιγότερο ικανούς νά επιβιώσουν καλώς
    ια) νά θέτει διαρκώς στόχους Δόξας καί Τιμής. Τούτο εξαλείφει βαθμιαίως τόν χόλον καί τήν έριν
    ιβ) νά διαμορφώνει πολίτες μέ Αιδώ καί Έλεος. Τούτο κάνει καμπτό τό νού τόν ανθρώπων, τούς κάνει 'ανοιχτόμυαλους'
    ιγ) νά διαμορφώνει πολίτες μέ Θέλησιν, Λογικήν, Τάξιν, Εγκράτειαν, Φιλοσοφίαν. Νά προάγει, έτσι, τό άτομο χάριν τής συλλογικότητος, οδηγώντας τό από τήν ατομικήν υπέρβασιν στήν συλλογικήν
    ιδ) νά υπάρχει οργανωμένο σύστημα εκπαιδεύσεως καί Αξιών βασισμένο στίς Αρχές όπως τό Καθήκον, τό Χρέος, τό Κλέος, η Τιμή, η Γενναιότης
    ιε) νά φροντίζει νά μήν υπάρχουν εντός της αφρήτορες, αθεμίστιοι, ανέστιοι, ώστε νά μηδενίζονται αι εμφύλιες διαμάχες
    ιστ) νά τιμά τούς Αρίστους καί εν ζωή καί μετά θάνατον
    ιζ) νά βασίζεται στό τρίπτυχον Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια
    ιη) νά βασιστεί στήν Αλήθειαν καί όχι σέ αυθαίρετες ιδεοληψίες καί δογματισμούς
    ιθ) νά φροντίζει ώστε νά μήν υπάρχουν: φτωχοί, πολύ πλούσιοι, πεινασμένοι, μετανάστες, άνθρωποι πού λειτουργούν υπό καθεστώς πιέσεως
    κ) νά έχει τό Κλέος ώς μέτρον συγκρίσεως τών πολιτών
    κα) νά δημιουργεί συνειδητοποιημένους πολεμιστές, ώστε νά καθίστανται ανίκητοι στίς όποιες μάχες χρειαστεί νά δωθούν
    κβ) νά τηρεί απαρεγκλίτως τόσο τόν Φυλετισμόν όσο καί τήν Ευγονικήν

    Χρησιμοποιήστε ώς κριτήρια τά παραπάνω στίς εκλογές πού έρχονται. όποιος φορεύς σάς πείσει πώς έχει στόχον έστω κάποια από τά παραπάνω ακολουθήστε τον.Γιά τήν Ελλάδα.
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλός ο Ν. Γεωργαντζάς. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοια μυαλά να μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας.

    9:49 : την ιδέα σου να την επαναφέρεις στο ίδιο μέρος απ΄ όπου ξεκίνησε. Ο Σάββας αν κάνει κάτι τέτοιο θα κοντύνει πολύ στα μάτια μας και θα μας απογοητεύσει. Αυτά που κάνει είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κωστάκης "έκαψε" 2 νωπές εντολές και το ίδιο θα κάνει με την τρίτη...(θα έκαμνε,γιατί μάλλον δεν θα την δεί).Κάνοντας εναν απολογισμό σε τίποτε δεν μπορώ να σταθώ και να αισθανθώ ικανοποιημένος για τις 2 εντολές που "έκαψε" το κόμμα στο οποίο ανήκω από το 1962.Ομως δεν είμαι λαλάκας-όχι περισσότερο από όσο θέλω εγω- και φυσικά η ελεύθερη μου βούληση μου υπαγορευει να μην ψηφίσω την κόρη του εφιάλτη,τον ατσαλάκωτο υπουργό υγείας, τους ερασιτέχνες οικονομολόγους που ούτε μπακάλικο δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν και φυσικά τον πολέμαρχο με τα σκάφη και τις μίζες από τα μοναστήρια...(ναι...νόμιμα ,όλα)Καληνύχτα σας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι μου, πιστεύω πως ζούμε ιστορικές στιγμές. Μακάρι να μην συνοδευτούν και από εθνικές τραγωδίες ή απώλεια εθνικών εδαφών.
    Το ζητούμενο είναι ότι αυτή η μορφή της "Δημοκρατίας" που έχουμε, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτή. Η μεταπολιτευτική Δημοκρατία έχει αποτύχει παταγωδώς και πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
    Η μορφή της Δημοκρατίας που πραγματεύεται ο Ν. Γεωργαντζάς και διάφοροι φίλοι εδώ μέσα είναι πιστεύω μια πραγματική Δημοκρατία, μια τίμια πρόταση που μπορεί και πρέπει να έχει εφαρμογή εδώ σε αυτή την παρηκμασμένη Δημοκρατία.
    Φίλοι μου δεν πάει άλλο. Το αποφασίζουμε "εμείς οι λίγοι" και το μαθαίνετε "εσείς οι πολλοί" μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, αφού το αφήσουμε και ωριμάσει για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτό, εγώ το λέω ΦΑΣΙΣΜΟ και όχι Δημοκρατία. Αλλωστε Δημοκρατία περιέχουν ή περιείχαν στην ονομασία τους όλα τα καθεστώτα στη Γη. Τρομοκρατικά, δικτακτορικά, Δημοκρατικά, Κομμουνιστικά, ΟΛΑ. Ο Μπακούνιν έλεγε "Η Δημοκρατία είναι μια μικρή όμορφη και άβγαλτη κοπέλα......που όλοι την πηδάνε".
    Νομίζω είναι καιρός πια να προχωρήσουμε παραπέρα, να πάμε σε κάτι άλλο, να ξεφύγουμε από αυτή την παρωχημένη και απηρχαιωμένη κατάσταση. Ισως να είμαστε κοντά στον απόλυτο πάτο.
    - Κλέβεις και σου λένε, ΜΠΡΑΒΟ κλέψε κι άλλο.
    - Δεν κλέβεις σε λένε Μαλάκα
    - Κλέβεις λίγα, μπαίνεις για τα καλά φυλακή, κλέβεις πολλά δεν σου κάνουν τίποτα
    - Κλέβεις το δημόσιο (Υπουργοί, βουλευτές κλπ) ξέρεις ότι είσαι στο απυρόβλητο και σφυρίζεις αδιάφορα
    - Νόμοι "περί ασυλίας" βουλευτών-υπουργών
    - Ανακαλύπτονται απάτες-κλοπές κλπ και κανείς δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί
    - Η δημιουργία offshore εταιρειών έχει γίνει νόμος για τους έχοντες και κατέχοντες
    - Βουλευτές, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις τους, προτείνουν να.....αυτομαστιγώνονται δημόσια, στο Σύνταγμα
    - Η καταλήστευση της Δημόσιας κρατικής περιουσίας-Γης έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο και must
    - Η συμμετοχή της Εκκλησίας σε όλα τα παραπάνω είναι.....απαραίτητη
    - Η παραμυθολογία-λιβελογραφία-άσκηση εξουσίας από τα ΜΜΕ έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις
    - Το ξεπούλημα της κραταιάς εθνικής περιουσίας (ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ) είναι της....μόδας
    - Η ταπείνωση-μείωση-απαξίωση του αισθήματος της εθνικής υπερηφάνιας των πολιτών είναι .... καθημερινό φαινόμενο. Οι Τούρκοι με τις παραβάσεις-παραβιάσεις, οι σκοπιανοί με τη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", οι Αλβανοί με την "Τσαμουριά", όλοι.
    - Ο ξεπεσμός-δουλοπρέπεια-μειοδοσία των δημοσίων προσώπων δεν έχει τέλος. "Καλύτερα λιγότερα στρέμματα Γης και να κοιμόμαστε ήσυχοι", "Ευχαριστώ τους Αμερικανούς", "πείτε ότι την πήρε ο αέρας και την πέταξε στη θάλασσα", "ο στρατηγός άνεμος", "ευχαριστούμε τους (λαθρό)μετανάστες", κλπ.
    - Η ανύπαρτη μεταναστευτική πολιτική, ο απίστευτος "ΠΑΚΗΣ", η επικύνδυνη πολιτική των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό.
    - ΟΧΙ στους Αμερικανούς και Αγγλους που έχουν βαλθεί να καταστρέψουν την Ελλάδα και οι πολιτικοί μας "χάνοι" τους ακολουθούν, όχι στους Yesmen.
    - κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ. Τι να πρωτοθυμηθεί και τι να ξεχάσει κανείς.
    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΕΡΜΑ. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΟΧΗ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Ή ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΩΣ ΣΠΙΚΥΝΔΥΝΗ-ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ-ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ-ΣΧΟΛΩΝ-ΣΧΟΛΕΙΩΝ.ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ Κα. ΡΕΠΟΥΣΗ.
    ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΡΙΣΙΜΗ, Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ
    ΒΕΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΝΑΝ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "...και φυσικά τον πολέμαρχο με τα σκάφη και τις μίζες από τα μοναστήρια...(ναι...νόμιμα ,όλα)"



    Διότι "Ό,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ"("Also sprach Voulgarakis").


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΤΟ 1821, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.
    ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β! Π.Π. ΑΛΛΑ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΦΑΓΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.
    1. ΦΥΛΑΚΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.
    2. ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
    3. ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.
    4. ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΙΛΙΑΡΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΞΙΣΣΟΡΟΠΗΣΕΙ
    5. ΚΛΩΤΣΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    6. ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ Τ΄ ΑΡΧ... ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΑΜΕΡΙΚΗΣ.
    ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ.
    ΒΟΔΙΑ ΠΑΜΕ, ΜΟΥΣΚΑΡΙΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΧΑΖΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ.
    Ε, ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑ ΛΑΟΣ. ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΣΚΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, Ε ΣΚΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ !

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.