23/9/09

Ελληνικό και μόνο θεωρούν το πρόβλημα των προσφύγων

Η βόρεια Ευρώπη θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει την κύρια ευθύνη για την αποτροπή της έλευσης προσφύγων και μεταναστών στα εδάφη της και δεν αναγνωρίζει κάποια υποχρέωση κατανομής του βάρους των εισροών στο πλαίσιο της Ε.Ε.


Προσκεκλημένος του ΕΛΙΑΜΕΠ ο γεν. γραμματέας. Δημόσιας Τάξης κ. Κων/νος Μπίτσιος συζήτησε χθες με πρέσβεις, πανεπιστημιακούς, ερευνητές και δημοσιογράφους το «μεγάλο, ζωτικό και εθνικό πρόβλημα» που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, τουτέστιν τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα.

Οπως διαπιστώθηκε από τη συζήτηση, αν και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζακ Μπαρό προσπαθεί να πείσει τους βόρειους εταίρους ότι πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος προς όφελος των κρατών μελών του Νότου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αλλοδαπών, οι εταίροι δεν συμμερίζονται μια τέτοια πολιτική λύση.

Οι προσπάθειες, λοιπόν, των Βρυξελλών για ενιαία πολιτική μετανάστευσης και ασύλου σκοντάφτουν ήδη στην άρνηση των εταίρων να θεωρήσουν το πρόβλημα ευρωπαϊκό. Κατά τον ίδιο τρόπο «σκοντάφτει» και η επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Δουβλίνου ΙΙ που ορίζει ότι οι αλλοδαποί πρέπει να επαναπροωθούνται στην πρώτη χώρα εισόδου.

Η ατυχής επιλογή της Ελλάδας να συνυπογράψει τη συμφωνία το 2003 -παρά τις επίμονες παραινέσεις, τότε, από οργανώσεις προσφύγων περί του αντιθέτου- «σκοντάφτει» και στην αδράνεια της ελληνικής πολιτείας για επαναδιαπραγμάτευση. Συγχρόνως, αν και η Τουρκία έχει λάβει προειδοποίηση ότι η θέση της στην ανάσχεση των ροών συνιστά πρόκριμα για την ενταξιακή της πορεία, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπογραφεί η πολυπόθητη συμφωνία επανεισδοχής Ε.Ε. - Τουρκίας στα τέλη 2009.

Οι Τούρκοι αρνούνται να καταστήσουν τη χώρα τους τον «μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο» και αυτός ο ρόλος φαίνεται να επιφυλάσσεται για την Ελλάδα, όπου εκτιμάται ότι ζουν 280.000 παράνομοι αλλοδαποί... Μοναδική λύση, σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων, απομένει ο εθελούσιος επαναπατρισμός και οι αναγκαστικές επιστροφές. Περίπου 300 Αφγανοί επαναπατρίστηκαν εθελούσια και 200 Πακιστανοί επέστρεψαν αναγκαστικά φέτος από την Ελλάδα. Η συμφωνία επιστροφών Ε.Ε.-Πακιστάν βρίσκεται στις υπογραφές. Κράτη που χρηματοδοτούν την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν (Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία) έχουν εξασφαλίσει -και εφαρμόζουν- συμφωνίες επιστροφών στο Αφγανιστάν.

Καθώς η Ελλάδα -κατά γενική παραδοχή- δεν μπορεί να διαχειρισθεί το θέμα των εισροών έχει συνάψει συμφωνίες με την Ολλανδία, τη Βρετανία και τη Γερμανία για διερμηνείς και τεχνική υποστήριξη. Η ελληνική αστυνομία καλείται να εκσυγχρονισθεί.

Της Μαριας Δεληθαναση
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

14 σχόλια:

  1. Δυστηχώς για μια ακομα φορά η ιστορια επαναλαμβάνεται!!!
    Η ρομαντική οπτική που έχουν οι έλληνες πολιτικοί με πρωτεργάτη τον Σημίτη περι βοήθειας και συνεργασίας για μια σειρα θεμάτων απο τους εταίρους όχι μόνο για το,μεταναστευτικό αποδυκνύεται ουτοπική και επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να αποχωρήσουμε απο την Ε.Ε αλλά να κρατάμε γενικώς μικρό καλάθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πόσο ακόμα θα τον πληρώνουμε αυτόν τον Σημίτη...

    Γεια σου βρε Γιωργάκη με τις συμφωνίες που υπέγραφες, άντε και εις ανώτερα ως πρωθυπουργός (το λες και ανατριχιάζεις..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαστε Χριστιανοί; Ο Χριστός δεν ήταν λαθρομετανάστης; Ας τους δεχτούμε όλους γιατί μόνο έτσι θα σώσουμε τις ψυχές μας. "Εμείς οι Χριστιανοί δεν έχουμε Πατρίδα στη Γή, η Πατρίδα μας είναι στον Ουρανό, η Ουράνια Σιών" ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι Χριστιανή είμαι αλλά μου αρέσει η πατρίδα μου και συνεχίζω να πιστεύω στην σειρά
    Πατρίδα
    Θρησκεία
    Οικογένεια
    ΚΑι την σειρά δεν την αλλάζω μεταξύ πρώτου και δεύτερου αλλά μεταξύ δεύτερου και τρίτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα είναι να γίνει η Ελλάδα ένα κολαστήριο για τους μετανάστες όπου η σύλληψη να θεωρείται βέβαιη και οι συνθήκες κράτησης πιο άθλιες και από αυτές των χωρών προελεύσεως. Δυστυχώς.
    Όσο τους χαϊδεύουμε με τον ψευτο-ανθρωπισμό μας (γιατί δεν δίνουμε ολοκληρωμένη λύση αλλά μόνο για λίγο, π.χ. ένα πιάτο φαϊ) θα παίρνουν θάρρος και ελπίδα οι υπόλοιποι και θα κάνουν το ταξίδι προς εδώ.
    Και όποιος λέει ότι στις παρούσες συνθήκες της οικονομίας μπορεί να δώσει μια πιο ήπια λύση είναι μεγάλος ψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yπάρχει και άλλη λύση DCH να ανοίξουμε και εμείς τις πύλες προς τη Δύση τον Βορρά και να δώσουμε και χαρτιά και ταξιδιωτικές οδηγίες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά λένε οι "φίλοι" μας.Δικό μας πρόβλημα γιαυτό άς ανοίξουμε κι εμείς τα σύνορά μας να γίνει δικό τους.Να πάνε να μαμηθούν και αυτοί και οι συμφωνίες τους,αφήστε τους να μπαίνουν και να τους μεταφέρουμε τσάμπα και εμείς να προχωράνε στην Ευρώπη μας που τόσο καίγεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.Ρε ούστ βρωμιάρηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε χρειάζεται να γίνει επίσημα, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Τουρκίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστινα μαζι σου.Πριν μερικους μηνες εγραψα ενα αιχμηρο σχολιο,που δεν αναρτηθηκε,για την πιο απλη λυση στο θεμα.Να γινει η Ελλαδα ΑΝΟΙΧΤΗ οδος για προωθηση των λαθραιων στην Ευρωπη.Να δουμε τοτε πως θα σκουζουν οι 'ανθρωπιστες' σκανδιναυοι και οι καλοζωισμενοι βορειοευρωπαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστούμε "φίλοι" για την συνεργασιμότητά σας! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ἡ πολλή ἀνθρωπιά βλάπτει, τελικῶς! Ἐπίσης καί ἡ πολλή δημοκρατία βλάπτει. Γιατί σέ αὐτά τά δύο νά μήν ὑπάρχει ὅριο; Ἐάν, π.χ. πιεῖ κάποιος πολύ νερό, ὅσο καλό κι ἄν εἶναι, στό τέλος θά σκάσει! Αὐτή τή στιγμή βιώνουμε τήν ὀχλαγωγία καί οἱ παιδεραστές, δολοφόνοι, ἔμποροι ναρκωτικῶν εἶναι ζωντανοί καί περνᾶνε καλύτερα ἀπό τούς περισσοτέρους ἀπό μᾶς. Συμφωνῶ νά μήν σκοτώνεις αὐτούς τούς ἀνθρώπους, ἀλλά κι ἐγώ θεωρῶ νά τούς στέλνουμε στούς ἀνθρωπιστές Σκανδιναυούς.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α)πρίν λίγον καιρόν άφησα ένα σχόλιον όπου ο Μέγιστος Όμηρος μάς νουθετεί καταλλήλως περί τού θέματος:όταν κάποιος σέ προδώσει μιά φορά όχι μόνον δέν κάνεις συμφωνίες μαζί του,όχι μόνον δέν συζητάς γιά 'προσεγγίσεις' καί 'φιλίες' αλλά τόν στέλνεις καί στό ανάθεμα!γιατί καημένοι Έλληνες περιμένετε τό οτιδήποτε καλόν από τούς άλλους πού ΠΟΤΕ δέν σάς προσέφεραν κάτι καλόν;αντιθέτως ευθύνονται σέ τεράστιον βαθμόν γιά ΠΟΛΛΑ αρνητικά καί συμφορές τού λαού μας;απομόνωσις καί ενδυνάμωσις,αι μόνες λύσεις.οι τρόποι θά βρεθούν όταν τό αποφασίσουμε.
    β)περί λαθρομεταναστών,αι λύσεις είναι πολύ συγκεκριμένες:
    1)κήρυξις Στρατιωτικού Νόμου.διακοίνωσις εις τίς Πρεσβείες όλων αυτών πώς έχουν ΕΝΑ μήνα νά τούς μαζέψουν καί νά τούς βοηθήσουν νά γυρίσουν στίς πατρίδες των,σέ συνεργασία μέ τόν Στρατόν ΜΑΣ.μετά τήν παρέλευσιν τής προθεσμίας,δίχως διακρίσεις,πας συλληφθείς θά εκτελείται πάραυτα,θεωρούμενος ώς εχθρός,εισβολεύς.
    2)κήρυξις Στρατιωτικού Νόμου.ειδικές συμφωνίες μέ Ρωσσία,Κίνα,Βραζιλία,γιά τήν εκμετάλλευσιν μέρους τού ορυκτού μας πλούτου.άμεσος καταγραφή ΟΛΩΝ των μεταναστών.πρότασις σέ αυτούς νά εργαστούν μέ ειδικά συμβόλαια,υψηλώς αμοιβόμενοι,στίς διάφορες εξορύξεις,γιά συγκεκριμένον χρόνον,μέ τήν παρέλευσιν τού οποίου θά αποχωρούν εν πλούτω γιά τίς χώρες των υποχρεωτικώς.καί πάλι,όσοι αρνηθούν τήν γενικήν αυτή καί ανθρωπιστικότατη πρότασιν,θά υποστούν όσα καί στό 1).
    3)παραχωρούμε τήν χώρα μας στούς αλλοφύλους καί γινόμαστε εμείς μετανάστες μόνιμοι,δημιουργώντας εθνοτικούς θύλακες όπου μπορούμε στόν πλανήτη!!! μήπως καί διασωθεί λίγο ελληνικόν αίμα.
    γ)τίς αηδίες περί τού Χριστού ΜΑΣ αλλού κορόϊδα.κάποια πράγματα δέν γίνονται αντιληπτά από όλους διότι απαιτούν ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ καί όχι αποκλειστικώς υλιστική προσέγγισιν τής ζωής.κι εγώ δέ συμφωνώ στά περί 'ουρανίας σιών' διότι τό 'σιών' δέ μού κάνει.πρέπει νά πιστεύουμε όμως σέ μιά ανώτερη πνευματική κατάστασιν,αλλίως άς αποκτηνωθούμε νά τελειώνουμε.συμφωνώ μέ τό ρηθέν πώς 'αγαθής ψυχής πατρίς εστί ο ξύμπας κόσμος'-Δημόκριτος.έλα όμως πού δέν είναι όλοι αγαθοί,δίκαιοι,ενάρετοι,φιλόσοφοι. γι'αυτό είναι αναγκαία ΚΑΙ η 'γήινη' προσέγγισις τών πραγμάτων.όχι μόνον αυτή όμως,ειδάλλως δέν υπάρχει ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ,κυριαρχεί η σύγχυσις. όσα ακριβώς βιώνουμε δηλαδή.
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΙΑΣ η ζωή μου έχει διδάξει μέχρι τώρα ότι τίποτα δεν σου χαρίζετε και κανείς δεν κάνει κάτι για σένα χωρίς να περιμένει κάτι από σένα.
    Αν θέλουμε την αξιοπρέπεια μας πίσω, τον αυτοσεβασμό μας και τα σύνορα της πατρίδας μας αδιαπραγμάτευτα, καθώς επίσης και τον πλυθησμό μας Ελληνικό ή αντιδρούμε δυναμικά αφού πιάσαμε πάτο ή λουφάζουμε και δεν μιλάμε .Σίγουρα όμως δεν περιμένουμε τους άλλους να μας λύσουν το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10:34
    τα κράτη κυβερνούνται από τους πολιτικούς, όχι από τους χριστιανούς οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν υφίσταται τέτοιο θέμα που θέτεις! Κόψε τις ειρωνείες λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.