19/9/09

Το φιλελεύθερο πρόσωπο της Ρωσίας προτάσσει ο Πούτιν στους επενδυτές

ΠEPIΣΣOTEPEΣ επενδύσεις αναζητεί η Ρωσία για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της εξόδου της οικονομίας της από την οικονομική κρίση, ενώ οι ξένοι επενδυτές δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους για τη χώρα του Πούτιν.


Σε οικονομικό επίπεδο, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν κατέστησε σαφές χθες ότι η χώρα του θα επιμείνει στη διατήρηση και επέκταση του φιλελεύθερου καθεστώτος, θεμέλιου λίθου για την ενίσχυση των επενδύσεων στη Ρωσία. Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έγιναν στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Αν και η Ρωσία έχει δεχθεί ισχυρότερο χτύπημα από την ύφεση συγκριτικά με άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία, ο πρωθυπουργός Πούτιν προέταξε ως σημείο υπεροχής της χώρας του το φιλελεύθερο πολιτικό κλίμα, το οποίο δεν χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Πεκίνου.

Στο Φόρουμ εκπροσωπήθηκαν κορυφαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ο εκπρόσωπος ενός από τα μεγαλύτερα private equity fund της υφηλίου, του TPG, Ντέιβιντ Μπόντερμαν, τόνισε ότι το fund έχει ρευστότητα 30 δισ. δολαρίων, μέρος των οποίων δεν αποκλείεται να «προσανατολισθεί» σε επενδύσεις στη Ρωσία. Ο επικεφαλής της General Electric τόνισε ότι η Ρωσία είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της, ενώ ο Τζον Μακ της Morgan Stanley εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις αποδόσεις σε ρωσικές επενδύσεις.

Σε πολιτικό επίπεδο, έκδηλο είναι το ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ για ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ατλαντική Συμμαχία και τη Ρωσία, με αιχμή τις τελευταίες προτάσεις των ΗΠΑ για τη νέα αντιπυραυλική πολιτική της.Οι εξελίξεις χθες αφορούσαν την πρόταση Ράσμουσεν για νέα στρατηγική συνεργασία με κατεύθυνση τη σύνδεση των νατοϊκών και ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν μιλώντας από τις Βρυξέλλες ζήτησε από το Κρεμλίνο να διερευνηθούν από κοινού οι δυνατότητες σύνδεσης των αμερικανικών και νατοϊκών και ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Η πρόταση προβλήθηκε την επομένη του «παροπλισμού» της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ανατολική Ευρώπη από την κυβέρνηση Ομπάμα, η οποια έτυχε θετικής υποδοχής από τη Ρωσία.

Στην ομιλία του για την εξωτερική πολιτική ο γ.γ. του ΝΑΤΟ κάλεσε σε ενισχυμένη συνεργασία σε όλους τους τομείς, όπως ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, η μη διασπορά των όπλων μαζικής καταστροφής και η σταθεροποίηση του Αφγανιστάν. Παράλληλα, ζητεί την αναζωογόνηση του διαλόγου στο πλαίσιο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας ώστε να τεθούν όλα τα θέματα χωρίς προκαταλήψεις. Ειδικά στο θέμα του Ιράν, το ΝΑΤΟ ζήτησε από τη Μόσχα, από κοινού με τις δυτικές χώρες, να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση στην Τεχεράνη ώστε να παραιτηθεί από τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

Πηγή: Express.gr

**Αυτός λοιπόν ο ξαφνικός έρωτας Αμερικής και Ρωσίας, κάνει τις χρηματιστηριακές αγορές του πλανήτη να ανεβαίνουν αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αφού διαισθάνονται , ότι η εφαρμογή αυτού του καινούργιου δόγματος, με τις δυο πάλαι ποτέ εχθρικές υπερδυνάμεις, να ενώνονται και να κρατούν στα ταμεία τους τα έσοδα από πετρέλαιο, φυσικό αέριο, πολύτιμους λίθους, χρυσό, εμπόριο όπλων, αλλά και την μεγαλύτερη σύγχρονη δύναμη πυρός σε στρατιωτικό επίπεδο στον πλανήτη!
greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.