9/9/09

Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν ανήκει μόνο στους Τούρκους αλλά ανήκει και στους Κούρδους, τους Αλεβίτες, τους Λαζούς, τους Σουνίτες, τους Εβραίους, τους Ρωμιούς , τους Αρμένιους, τους Τσετσένους, τους Βαλκάνιους, τους Συροχαλδαίους , τους Αζέρους, τους Άραβες, τους Αρβανίτες. Η Τουρκία ανήκει στα εγγόνια των κοινοτήτων που κληρονόμησε με τη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τα οποία συνεχίζουν να ζουν στη χώρα.

Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους;
Άρθρο του Μετίν Μουνίρ στην Μιλιέτ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν ανήκει μόνο στους Τούρκους αλλά ανήκει και στους Κούρδους, τους Αλεβίτες, τους Λαζούς, τους Σουνίτες, τους Εβραίους, τους Ρωμιούς , τους Αρμένιους, τους Τσετσένους, τους Βαλκάνιους, τους Συροχαλδαίους , τους Αζέρους, τους Άραβες, τους Αρβανίτες. Η Τουρκία ανήκει στα εγγόνια των κοινοτήτων που κληρονόμησε με τη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τα οποία συνεχίζουν να ζουν στη χώρα.

Όλοι είναι ίσοι έναντι των νόμων, όλοι έχουν τις αυτές ευκαιρίες, δεν υπάρχουν διακρίσεις , ο καθένας πιστεύει στον Θεό που επιθυμεί ή είναι άθεος, πιστεύει στον προφήτη που επιθυμεί, ανάβει κεριά.Δεν γίνονται διακρίσεις στην ανέλιξη των στρατιωτικών μέχρι και το βαθμό του στρατηγού. Όλοι μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση του αρχηγού της ΚΥΠ, του Διοικητή της Ασφάλειας. Όλοι μπορούν να είναι προσφοροδότες σε μεγάλα έργα του δημοσίου.
Όλα αυτά είναι σωστά ή λάθος;

Φυσικά, είναι λάθος και εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, οι δηλώσεις περί ανοίγματος στους Κούρδους είναι μόνο λόγια.

Οι Σουνίτες Τούρκοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μοναδικούς ιδιοκτήτες της χώρας. Αυτοί είναι οι φύλακες του καθεστώτος, αυτοί τρώνε τα «φιλέτα» της χώρας. Οι Κούρδοι, οι Αλεβίτες πρέπει να αρκούνται με τα όσα θα τους δώσουν οι Σουνίτες. Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι υπόλοιποι, Ρωμιοί, Αρμένιοι, Εβραίοι. Εξάλλου πόσους αφήσαμε να ζουν στη χώρα;
Οι Οθωμανοί έβλεπαν τους εαυτούς τους εξουσία και τις εθνότητες αυτές ως πολίτες Β΄κατηγορίας όπως ακριβώς σήμερα, εμείς.

Και το πρόβλημα και η λύση είναι στα μυαλά μας. Θέλω να πιστεύω ότι τίποτα δεν θα προκύψει από τα ανοίγματα της κυβέρνησης προς τους Κούρδους επειδή η εξουσία μας μιμείται την Οθωμανική πολιτική: Είμαι ανώτερός σου. Είσαι υποχρεωμένος να αρκεστείς με αυτά που σου αναγνωρίζω.
Στα λόγια όλοι είναι ίσοι. Κάποτε η κυβέρνηση επιχείρησε ανοίγματα στους Αλεβίτες αλλα δεν υπήρξε συνέχεια.

Πώς λοιπόν τώρα θα πετύχει σε ανοίγματα προς τους Κούρδους; Είναι δυνατόν να γίνουν ανοίγματα από μια κυβέρνηση που δεν έχει την τόλμη να λειτουργήσει την Θεολογική σχολή;

Είναι δυνατόν να αποφυλακίσει τον Οτσαλάν από την στιγμή που εγκατέλειψε την πρόθεση να ανοίξει τα σύνορα με την Αρμενία μόλις το Αζερμπαϊτζάν μας απείλησε;

Η Τουρκία οικοδομήθηκε πάνω στα κόμπλεξ που κληρονόμησε από τους Οθωμανούς, με τον δογματικό σουνιτισμό και την αδυναμία να ασπαστεί τον εκδημοκρατισμό.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

17 σχόλια:

  1. {Η Τουρκία οικοδομήθηκε πάνω στα κόμπλεξ που κληρονόμησε από τους Οθωμανούς, με τον δογματικό σουνιτισμό και την αδυναμία να ασπαστεί τον εκδημοκρατισμό. }

    Η Τουρκία οικοδομήθηκε πάνω στον ρατσισμό της Οθωμανικής εξουσίας, τον οποίο συνειδητά διατήρησαν οι Νεότουρκοι κι ο Μουσταφά Κεμάλ και συνειδητά εφαρμόζεται ως σήμερα. Με όλους αυτούς τους φασίστες, φυσικά αδυνατεί να εκδημοκρατιστεί. Δεν τους έφτανε το Ισλάμ, τους βάλανε και τον Κεμάλ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι θετικό που δημοσιεύνται τέτοιου είδους άρθρα.
    Οίδομεν στο μέλλον..........

    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Η Τουρκία οικοδομήθηκε πάνω στον ρατσισμό της Οθωμανικής εξουσίας, τον οποίο συνειδητά διατήρησαν οι Νεότουρκοι κι ο Μουσταφά Κεμάλ και συνειδητά εφαρμόζεται ως σήμερα. Με όλους αυτούς τους φασίστες, φυσικά αδυνατεί να εκδημοκρατιστεί. Δεν τους έφτανε το Ισλάμ, τους βάλανε και τον Κεμάλ ...<

    Λάθος εκτίμηση. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία βασίστηκε πάνω στο Ισλάμ, μόνο ρατσιστική που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.
    Ο Κεμαλισμός εκφράζεται από το "εθνικό κράτος", αυτό δηλαδή που ο Κεμάλ προσπάθησε να φτιάξει με γενοκτονίες. Αυτό είναι ρατσιστικό.

    Ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας είναι ανέφικτος, ούτως ει άλλως, διότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με την δημοκρατία. Στην τελευταία, η εξουσία (πρέπει να) πηγάζει από τον λαό και (να) ασκείται υπέρ αυτού και δια λογαριασμό του. Στο Ισλάμ, η εξουσία πηγάζει από τον Αλλάχ, ασκείται από τους επί της γης εκπροσώπους του (Αγιατολάχ, μουλάδες κ.λπ.), ο δε λαός οφείλει υπακοή και μόνο. Μιλάμε για τελείως διαφορετικό κόσμο και τελείως διαφορετική κουλτούρα, γι αυτό δεν μπορούμε να συμβιώσουμε με μουσουλμάνους και δη φονταμενταλιστές.

    Και ο καθηγητής Νεοκλής Σαρής, ο οποίος είναι καλός γνώστης των τουρκικών πραγμάτων, το ίδιο πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν ανήκει μόνο στους Τούρκους αλλά ανήκει και στους Κούρδους, τους Αλεβίτες, τους Λαζούς, τους Σουνίτες, τους Εβραίους, τους Ρωμιούς , τους Αρμένιους, τους Τσετσένους, τους Βαλκάνιους, τους Συροχαλδαίους , τους Αζέρους, τους Άραβες, τους Αρβανίτες."


    Μερικά ακόμα πολυπληθή "μιλέτια" της πολυεθνικής αυτής χώρας ειναι οι Τσερκέζοι(περι τα 8 εκατομμυρια), οι Βόσνιοι(εγκατεστημένοι στην σημερινή Τουρκία ήδη απο την εποχη της οθωμανικής αυτοκρατορίας και αριθμούν περι τα 2,5 εκατομμύρια)και οι Ελληνοφωνοι μουσουλμάνοι του Πόντου(για τον ακριβή αριθμό αυτών των ανθρώπων, θα πρεπει να ρωτήσουμε τον Σαββα).


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μιλάμε για τελείως διαφορετικό κόσμο και τελείως διαφορετική κουλτούρα, γι αυτό δεν μπορούμε να συμβιώσουμε με μουσουλμάνους και δη φονταμενταλιστές.

    Και ο καθηγητής Νεοκλής Σαρής, ο οποίος είναι καλός γνώστης των τουρκικών πραγμάτων, το ίδιο πιστεύει."

    Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να ακολουθούμε με παρωπίδες τις ιδέες κάποιου καθηγητή "που είναι γνώστης των πραγμάτων" αλλά αντιθέτως πρέπει να ταξιδέχουμε, να δούμε, να ακούσουμε πολλούς καθηγητές και εν συνεχεία να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Διαφορετικά δεν διαφέρουμε από τον έλληνα που θα πει "έτσι λέει ο Ψωμιάδης" ή τον Τούρκο που θα πει "το είπε κι ο Κεμάλ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεχάσαμε να πούμε ότι η Τουρκία μεταξύ των άλλων λαών ανήκει και στους Έλληνες. Ξέρω ξέρω, νομίζουμε ότι ως Ελληνισμός καλυπτόαμστε από τους...Ρωμηούς!!. Εγώ δεν θέλω να καλούμαι Ρωμηός αλλά Έλληνας. Δεν ταυτίζω τις δύο έννοιες σε καμμία περίπτωση. Η ρωμηοσύνη έφαγε τον Ελληνισμό και τον παρέδωσε με... 108 στην Οθωμανοσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο το "ρωμιός" μου χει σπάσει τα @ρχιδι@ μιλάμε, οπου και να πας σε οποιο φορουμ μιλάνε για μικρασία και Ποντο παντα την ιδια λεξη μεταχειρίζονται. Ελεος πιά, Ελληνες λεγόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Η ρωμηοσύνη έφαγε τον Ελληνισμό και τον παρέδωσε με... 108 στην Οθωμανοσύνη..."


    Μαλλον εισαι ολιγον τι υπερβολικός!"Κόψε κάτι"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 9 Σεπτέμβριος 2009 3:01 μμ

    Δεν πρόσεξες ότι έγραψα "ΚΑΙ ο καθηγητής..." Αυτό το ΚΑΙ λέει ότι δεν ακολουθούμε με παρωπίδες, αλλά οφείλομε παρακολουθούμε αυτούς που γνωρίζουν, να ακούμε, να βλέπομε και να κρίνομε.

    @ Αντι-Ρωμιούς:

    Αν δεν περάσεις μέσα από την Ρωμιοσύνη, δηλαδή το ούτω πως αποκαλούμενο "Βυζάντιο", χάνεις την συνέχεια του Ελληνισμού. Δεν μπορεί να υπάρχει κενό 1100 χρόνων στην Ιστορία ενός έθνους. Εκτός κι αν ασπάζεστε την κοραϊκή σκέψη της "κατασκευής" του νεοτέρου ελληνικού έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ρωμηοσύνη δεν έφαγε τον Ελληνισμό σε καμία περίπτωση,είναι έννοιες που συμπορεύτηκαν,είναι έννοιες που η μία πήρε πολλά από την άλλη,είναι έννοιες που μπορεί να συνυπάρξουν σε ένα άτομο αλλά σαφώς όμως έννοιες που δεν ταυτίζονται!
    Και σίγουρα το να τα βάλουμε στη ζυγαριά δεν είναι λογικό,όπως κάνουν τόσο οι νεοπαγανιστές όσο και ο Βαρθολομαίος (τον έχω ακούσει να φωνάζει σε παιδάκια και να λέει το πόσο ανώτερη έννοια είναι η Ρωμηοσύνη) με άλλους Φαναριώτες και άλλους ελλαδίτες τύπου Ρωμανίδη,Γιανναρά,Μεταλληνού κτλ (ο τελευταίος σαφώς όμως λογικότερος κατ'εμέ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιτρέψετέ μου να αυτοαποκαλούμαι Ρωμιός.

    Κληρονόμος του πολιτισμού της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι είμαστε όλοι Έλληνες με την απόλυτη έννοια του όρου |Έλληνες|, τότε μάλλον όλοι μας πρέπει να μπήκαμε στο ψυγείο της ιστορίας για όλο το διάστημα των Ρωμαϊκών χρόνων. Κοντά 1900 έτη. Ο Ελληνισμός με την ευρύτερη έννοια του όρου υπεκατέστησε το Ελληνικό με την έννοια του Ελλαδισμού, μετά το 330πΧ. Απόγονοι του Οικουμενικού Ελληνισμού είμαστε. Πολιτιστικά τέκνα του Ελληνισμού. Μερικοί απο εμάς μπορεί να κατάγονται απευθείας απο τους αρχαίους. Πόσοι να είναι αυτοί; Οι Έλληνες επεκτείνονταν με τον πολιτισμό τους, όχι με το σπέρμα τους όπως οι κινέζοι. Κάτι ανάλογο με εμάς κάνουν και οι Εβραίοι με την θρησκεία τους.

    Όλες οι γειτονικές χώρες μας καλούνε Ρωμιούς. Έτσι έπρεπε να λεγόμαστε. Ανατολική Ρωμαϊκή Δημοκρατία. Τώρα, οι συνπολίτες μου της ηπηρωτικής Ελλάδος ας μάθουν ότι δεν είναι κακό να μετεξελίσονται οι κοινωνίες, αυτό το βιώνει η γή μας χιλιάδες χρόνια τώρα. Απο Έλληνες γίναμε Ρωμαίοι Πολίτες τον 1ο αιώνα πΧ και όλοι οι Ρωμαίοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ονομάζονται Έλληνες τον 19ο αιώνα μΧ από κάποια τερτίπια των Δυτικών.

    Φιλικά
    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ράσσα δεν κάνουν τον Παππα ....
    Το όνομα δεν σε καθορίζει
    τι και αν σε λένε Γραικό Ρωμιό γκιαούρη και άλλα συναφή ....Τι σε νοιάζει Ελληνα , εσύ τι νιώθεις μέσα σου τι βγάζεις πως το πολεμάς πως το υπερασπίζεσαι;
    Φύγε από την λέξη και πήγαινε στην ουσία .
    Ρωμιός γιατί κάποτε οι Ρωμαίοι μας είχαν υπο κατοχή ενώ ουσιαστικά τους είχαμε κατακτήσει
    Γραικός από τους Τούρκους τους Βούλγαρους εξού και το Greece γιατί κάποτε πέρασαν και αυτοί μια βόλτα απο εδώ
    Γκιαούρης από τους Τούρκους μετά απο 400 χρόνια...Αλλωστε οι πτυχές στις φουστανέλες το ομολογούν 400 είναι και αυτές.

    ΚΑι τι σας νοιάζει πως σας φωνάζουν τι σας ενοχλεί αν δεν νιώθετε έτσι ;

    Δεν θα κλειθούμε να πολεμήσουμε όλοι το όνομα αλλά την ουσία εκεί τι όνομα πιστεύετε ότι έχουμε ;
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντάξει Χριστίνα, αν το απλώνεις και το γενικεύεις έτσι είναι, αλλά δεν θα αυτοκληθώ με το όνομα του κατακτητή μου. Που αποφάσιζε τι θρησκεία θα έχω τι αρχιτεκτονική τι κοινωνικέςσ συμπεριφορές και μου τα άλλαζε κάθε τόσο κατα το δοκούν και σε σχέση με τις ανάγκες ομογενοποίησης της αυτοκρατορίας τους. Εδώ είναι Ελλάδα και όχι Ρώμη. Ούτε Νέα Ρώμη ούτε Cita Constantinvs. Λένε ότι η πρωτεύουσα του Ελληνισμού είναι η Cita Constantinvs. Ο Constantinvs έκτισε μια Ρωμαϊκή πόλη σε Ελληνικό οικόπεδο. Οι αποφάσεις πάρθηκαν από ξένους για ξένους σε ξένο μέρος και ούτε μας ρώτησε κανείς. Γιατί να είμαι περήφανος; Που αλώνιζαν στον τόπο μου και έχτιζαν και ξέχτιζαν και καθόμουν και κοίταζα και δεν είχα λόγο; Και ύψωναν ξένα σύμβολα με αετούς; Μονοκέφαλους και δικέφαλους;Και δεν έκανα μια επανάσταση μετά τον Φιλοποίμενα;;; Και χτύπαγαν χρήμα με τα σύμβολα τους και υπέγραφαν πόλεμο ή ειρήνη εν ονόματι του Imperium Romamnum και δεν είχα λόγο; Δεν είναι πρωτεύουσα του Ελληνισμού η Νοva Roma. Ο Ελληνισμός είναι η μοναδική χώρα έννοια μέγεθος στον πλανήτη που έχει πολλές πρωτεύουσες σε όλον τον κόσμο και όχι μόνο μία στον μητροπολιτικό του χώρο. Έχει και στο Εμπόριο της Ιβηρίας, έχει και στην Μασσαλία της Γαλατίας έχει και στην Αίγυπτο και στην Μαύρη θάλασσα, για να μην μιλήσουμε για την υπόλοιπη Αφρική την Ασία κλπ είχε σημαντική παρουσία και στις Βρετανικές νήσους, είχε και στη Γερμανία πριν φτάσει εκεί ο Ιούλιος Καίσαρας (διαβάστε στο de bello gallico, στο κεφάλαιο mores Germanorum, τι πλάκα έπαθε ο Καίσαρας όταν έφτασε στον ποταμό Ερκύνια στην Γερμανία και ανακάλυψε ότι υπήρχε εκεί ελληνική παρουσία από αμνημονεύτων χρόνων με ελληνικά αγγεία και άλλα προϊόντα) όταν η Ρωμαίοι δεν ήξεραν τι έχει έξω από το χωριουδάκι τους. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΌΧΙ στην Ρωμιοσύνη ΝΑΙ στην Ελληνοσύνη. Δεν έχουμε ανάγκη τους Ρωμαίους, αυτοί μας είχαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κωνσταντίνε ο 12:50 είμαι, ελπίζω να δεις αυτήν την απάντησή μου.

    Λες,
    "η Οθωμ. Αυτοκρατορία που βασίστηκε πάνω στο Ισλάμ μόνο ρατσιστική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί."

    Μάλλον η δικιά σου εκτίμηση είναι λάθος. Το γεγονός ότι οι Μη Μουσουλμάνοι ήταν υπήκοοι δεύτερης κατηγορίας, δεν είναι ρατσιστικό ; Οι λεγόμενοι γκιαούρηδες- άπιστοι, φορολογούνταν πολύ βαρύτερα από ό,τι οι μουσουλμάνοι για την ίδια σοδειά. Οι γκιαούρηδες έπρεπε να δουλεύουν και για τους Μουσουλμάνους-αφέντες (ίσως γι' αυτό σήμερα η Τουρκία έχει πολλή φτώχεια, επειδή δεν υπάρχουν πια τόσοι πολλοί γκιαούρηδες να δουλέψουν!).

    Μάλλον έχεις πέσει στην παγίδα που συχνά προβάλλεται από Τούρκους και Ευρωπαίους ή Αμερικανούς (τελευταία κι από Έλληνες!), ότι "η Οθωμ. Αυτ. ήταν μια πολυεθνική, πολυθρησκευτική αυτοκρατορία όπου όλοι ζούσαν αρμονικά"! Τι αρμονία είναι αυτή όπου έπρεπε ως Χριστιανός να κάνεις δέκα τεμενάδες στον Μουσουλμάνο, δεν καταλαβαίνω. Τα περί ανοχής είναι μια φήμη και μια επιφανειακή εκτίμηση που προκύπτει από το γεγονός ότι τον 15ο αιώνα ο Σουλτάνος δέχτηκε στα εδάφη που εξουσίαζε, τους διωγμένους από τους Ισπανούς , Εβραίους. Αυτό όμως, ο Σουλτάνος δεν το έκανε φυσικά, από την καλή του την καρδιά, αλλά για να ανακόψει την όποια οικονομική ανάπτυξη των Χριστιανών (γι' αυτό και εγκατέστησε τους Εβραίους σε πόλεις όπου οι Χριστιανοί ήταν πλειοψηφία και κυριαρχούσαν σε τομείς της οικονομίας και μόνο σε εκείνες που οι Μουσουλμάνοι δεν διακρίνονταν στις επίμαχες επαγγελματικές ενασχολήσεις) και γενικά για να υπάρχει ανταγωνισμός και το κατάλληλο έδαφος για το γνωστό "διαίρει και βασίλευε". Κι επειδή αναφέρεις τον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή ,όλα αυτά και άλλα θα τα διαβάσεις στα βιβλία του (βλ. Οσμανική πραγματικότητα ).
    Άλλωστε και σύμφωνα μ' αυτό που γράφεις , το Ισλάμ έχει δικό του πολιτικό σύστημα και δεν μπορεί να συνυπάρξει με τη δημοκρατία. Από αυτό και μόνο...μυρίζει ρατσισμός, αφού ως γνωστόν, η δημοκρατία δεν είναι τέλεια αλλά είναι το καλύτερο πολίτευμα που έχουμε.

    Επίσης λες,
    «Ο Κεμαλισμός εκφράζεται από το "εθνικό κράτος", αυτό δηλαδή που ο Κεμάλ προσπάθησε να φτιάξει με γενοκτονίες. Αυτό είναι ρατσιστικό.»
    Οι γενοκτονίες είναι ρατσιστικές και η ιδεολογία του Κεμάλ επίσης, οι νόμοι του και οι θεωρίες του. Αλλά δεν καταλαβαίνω, θεωρείς όλα τα εθνικά κράτη ρατσιστικά ; Στις πολυεθνικές αυτοκρατορίες δηλαδή, ή στα σημερινά πολυεθνικά κράτη δεν υπάρχει ρατσισμός ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και Γραικοί και Ρωμιοί και Έλληνες και Γιουνάν! Όλα δικά μας είναι!

    Διγενή,
    από τους γειτονικούς λαούς,μόνο οι Τούρκοι χρησιμοποιούν το "Ρωμιός" για τους λιγοστούς εναπομείναντες της μειονότητας και για τους Κυπρίους, τους οποίους ονομάζουν Ρωμιούς της Κύπρου (η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία).Τους Έλληνες της Ελλάδος όμως, μας λένε Γιουνάν (όπως οι Άραβες και οι Πέρσες). Οι άλλοι γείτονες μας, χρησιμοποιούν το Γραικός (Γκρέτσκι ή κάπως έτσι,τουλάχιστον οι Σλάβοι).

    Χριστίνα,
    Το Γραικός δεν έχει να κάνει με τους Τούρκους, είναι από την ελληνική μυθολογία,όπως και το Έλλην.Χρησιμοποιείται από τους Δυτικούς από τους οποίους το πήραν οι Σλάβοι.

    Άλλο Ρωμιός(Βυζάντιο=Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτ.),άλλο Ρωμαίος (Ρωμαϊκή Αυτ.). Δόξα τω Θεώ , η ελληνική γλώσσα έχει πολλές δυνατότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είναι ζήτημα δυνατοτήτων γλώσσας αλλά επίθεσης, τότε, εναντίον του Ελληνισμού που ξέχασε το όνομά του και το άλλαξε... τι λέμε τώρα!!! Μας καθάρισαν σαν αυγά και μτο περηφανευόμαστε κι από πάνω; Καλά έλεγε ο Κίσιγκερ ότι αν θέλεις να εξαλείψεις έναν λαό χτύπα τον πολιτισμό του. Αυτό το υπέστη ο Ελληνισμός επί "Βυαζντίου" και έγινε... Ρωμηοσύνη (φτου) και ήρθαν οι Δυτικοί και μας είπαν δεν είστε Ρωμαίοι αλλά Ελληνες...και ιδρώνουμε τώρα να το εμπεδώσουμε και έρχονται και οι Ρωμαιολάγνοι να μας μαλώσουν που δεν θέλουμε να είμαστε Ρωμαίοι αλλά Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑλημέρα σε όλους συμφωνώ με όλους αλλά το νόημα του σχολίου ήταν πιο απλό.
    Το να ασχολούμαστε με το δέντρο χάνουμε το δάσος.
    Δεν είναι θέμα γενίκευσης, δεν είναι θέμα μάχης είναι θέμα πολέμου...Κοιτάμε να κερδίσουμε τις μάχες και χάνουμε τον πόλεμο .Αυτή είναι η ουσία του σχολίου.
    Ο καθένας επιτρέπει και παθαίνει ότι παθαίνει κανείς δεν μπορεί να σου το επιβάλλει και αυτό το ξέρουμε όλοι .Το να οικτήρουμε τους ξένους που αποφάσισαν , επέλεξαν δεν λέει τίποτα.Εμείς είμαστε χρόνια που είμαστε φερέφωνα τον ξένων.Αν θυμάμαι καλά πάντα στην ιστορία μας είχαμε αρκετούς εφιάλτες που στο όνομα της Ελλάδας, θρησκείας , ελευθερίας και ένα κάρο άλλων αξιών και ιδεών πρόδιδάν.Εμείς είμαστε που μονίμως περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν, και να μας περιθάλψουν ενώ σαν λαός είτε με την ψήφο μας είτε με την νοοτροπία μας κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να προδώσουμε όλες τις αξίες για τις οποίες όλοι μιλάμε.
    Το να μας αρέσουν ή όχι όλα αυτα τα ονόματα που έχουμε δεν σημαίνει τίποτα όταν τόσα χρόνια δεν πράξαμε τα δέοντα για να τα διαγράψουμε όταν τόσα χρόνια προτιμάμε να γρινιάζουμε και όταν φτάνουμε στο δια ταύτα πάλι τα ίδια κάνουμε ...Ο πολιτισμός που έχουμε μας δείχνει το ''φεγγάρι'' και εμείς κοιτάμε το δάχτυλο.
    Κλείνοντας όσο αφορά την Ελληνική γλώσσα και πολλές δυνατότητες έχει αλλά και πλέον θεωρείται ότι δεν είναι και περατή πέραν τούτου όμως εκτός από την γλώσσα που είναι ο ένας παράγοντας και τον πολιτισμό που είναι ο άλλος παράγοντας για να κρατηθεί ένας λαός πάνω απο όλα είναι η νοοτροπία και η πραγματοποίηση όλων των εννοιών που υπάρχουν στην Ελληνική γλώσσα.
    Εχουμε χάσει :
    Την ταυτότητα μας
    Την ιστορία μας
    Την αξιοπρέπεια μας
    Τον αυτοσεβασμό μας
    γιατί εμείς το επιτρέψαμε το επιτρέπουμε και θα το επιτρέπουμε όσο έχουμε αυτό τον τρόπο σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.