9/9/09

H Αθήνα θέλει έργα, όχι λόγια από την Αγκυρα, διαμηνύει η Ντόρα Μπακογιάννη

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει να δει έργα και όχι μόνο λόγια από την Τουρκία έστειλε στην Αγκυρα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Tagesspiegel.


Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να δει την Τουρκία στην ΕΕ, αλλά επισήμανε πως η Αγκυρα θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η βελτίωση των σχέσεων προϋποθέτει αμοιβαίο σεβασμό και, αναφερόμενη στις υπερπτήσεις που πραγματοποιούν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, έκανε λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο περιστατικό με την πτήση της Ολυμπιακής, επισημαίνοντας ότι είναι εντελώς απαράδεκτο ένας πιλότος πολιτικού αεροσκάφους να βλέπει ξαφνικά έξω από το παράθυρο του πιλοτηρίου του μαχητικά αεροσκάφη.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη συμπεριφορά, που φορτίζει τις σχέσεις των δύο χωρών, δεν είναι συμβατή με το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας και πρέπει να σταματήσει, υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών.
ΝΕΑ

6 σχόλια:

  1. Αυτή είναι δήλωση...Φοβήθηκε η Τουρκιά τώρα!!!!!!!!!!
    Αύριο 3 Τουρκικοί σχηματισμοί πάνω από το Φαρμακονήσι...που να φαρμακωθούν!!!!!
    Και δεν "χαλάει" κανένα άτιμο τουρκικό F16 (και φάντομ μας κάνει!) να βουτήξει προς καμία αγκωνάρα στο Φαρμακονήσι και να γεμίσει ο τόπος...τσιγκόφυλλα!!!!
    Βλάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι την ώρα που τα έλεγε αυτά ο θυληκός Δρακουμέλ ο Τούρκος ομόλογός της ανατρίχιασε ή το άφησε να το κάνει όταν το θέμα αναλυθεί εφόλης της ύλης ;
    Χριστίνα

    ΥΓ. Πόσο ακόμα θα χρησιμοποιούμε την διπλωματία της υποχώρησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά Ντόρα μην σπάσεις κανένα...νύχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι η Τουρκιά είναι στα έργα και εμείς στα λόγια.

    Θεέ μου τι θα ακούσω πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά ντροπή.. Σε αυτήν, αλλά και σε εμάς που την ανεχόμαστε...

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ρήμα "θέλω" στην διπλωματική διάλεκτο, δεν είναι αρκετό όταν δεν συνοδεύεται με μια σαφή προειδοποίηση για το τι περιμένει τον άλλον αν παραβιάσει το "θέλω" μας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.