23/4/15

Παυλόπουλος: Υποδειγματική η αντιμετώπιση της Αιγύπτου στο θέμα της ΑΟΖ


«Η αντιμετώπιση της Αιγύπτου στο θέμα του ορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου είναι υποδειγματική» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντούλ Φατάχ ελ Σίσι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι η Αίγυπτος έχει τέτοια αντιμετώπιση στο ζήτημα, σε αντίθεση με τη στάση άλλης χώρας η οποία δημιουργεί προβλήματα, δείχνοντας έτσι την Τουρκία.

Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης υποστήριξε ότι η διάθεση πόρων της ΕΕ πρέπει να είναι όχι μόνο προς στα κράτη-μέλη που αποτελούν πύλες εισόδου αλλά και σε χώρες όπως η Αίγυπτος.
«Ευχαριστώ, εσάς προσωπικά και την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, για την ευμένεια ως προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, που έχει παράδοση αιώνων σ' αυτόν τον ευλογημένο τόπο», κατέληξε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο οποίος την Παρασκευή θα παραστεί στην τελετή των Θυρανοιξίων του ναού της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, που διοργανώνει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Συνέχεια στο pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.