26/2/19

«Από βυθό πέφτει σε βυθό ώσπου δεν ήταν άλλος» (Διονύσιος Σολωμός, Ελευθ. Πολιορκημένοι)

«τα εγγύτατα της ξυμπάσης γνώμης… »    [Θουκυδίδης 1.22]
Του Χρίστου Κράππα - Μαθηματικού
Έχω ιδεί και έχω ιδεί δεκάδες χρόνια τώρα, το πόσο μεθοδικά τα ωνημένα εθνομηδενιστήρια της Χώρας, κλέβουν την ψήφο μας με απίθανα ψέματα και στη συνέχεια οι συμμορίες τους εγκαθίσταντασαι στο Μαξίμου και την Βουλή και ξεπουλούν την Χώρα μας. Σε κάθε αντίδρασή μας γαυγίζουν οι τσογλανοπαρέες και μας κάνουν κριτική, μπλά μπλά δημοκρατία, μπλά μπλά μας εκλέξατε. Μα ούτε δημοκρατία έχουμε ούτε και δυνατότητα εκλογής έχουμε. Εκλόγιμη μοναρχία έχουμε χειρίστου είδους. Ψηφίζουμε με μούντζα τις «αντίπαλες»  συμμορίες στα φανερά αλλά απόλυτα συνεργαζόμενες στο έργο που έχουν αναλάβει από τα αφεντικά τους. 
Δεν υπάρχει δημοκρατία, αλλά η Τυραννία της κομματοκρατίας, εκλόγιμη μοναρχία.  Κι αυτή εγκαθιδρύθηκε αμέσως με την δολοφονία του Καποδίστρια. Και πλέον οι βασικές δομές διοίκησης της Πολιτείας μας είναι το ρουσφετιστάν  το εργολαβιστάν και το λαμογιστάν. Τίποτα άλλο. Γι’ αυτό φρόντισαν τα τρία αρχηλαμόγια,  που έπιασαν δουλειά αμέσως με την έναρξη της επανάστασης του 1821, Μαυροκορδάτος, Κωλέττης  και Φαρμακίδης εντεταλμένων των τριών νταβατζίδων  του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, Αγγλίας, Γαλλίας και Βατικανού. Δρούσαν εκ των έσω για την αποδόμηση της επανάστασης και τον έλεγχο της προς τα γεωπολιτικά συμφέροντα των αφεντικών τους. Χαρακτηριστικά, η αντιπαλότητα Κωλέττη και Μαυροκορδάτου και με τον Κολοκοτρώνη στη φυλακή και έναν Γεώργιο Κουντουριώτη άβουλο και μοιραίο άφησαν τον Ιμπραήμ επί τρείς μήνες 24 Φεβρ. έως 23 Μαίου 1825 να αποβιβάζεται ανενόχλητος στην Μεθώνη και Κορώνη.
Ανακόπηκε για λίγο το έργο τους με την επιλογή από τον Κολοκοτρώνη, που δεν μπόρεσαν να ελέγξουν, του Ιωάννη Καποδίστρια ως κυβερνήτη της Ελλάδος για επτά χρόνια. Ο Καποδίστριας διέλυσε αμέσως την εθνοσυνέλευση και παραγκώνισε τα λαμόγια αυτά και εργαζόταν  για τον ελληνικό τρόπο διοίκησης της πολιτείας όπως αυτός λειτουργούσε χιλιάδες χρόνια και έφτασε τον ελληνισμό μέχρι τα σύνορα της Κίνας. Δεν ελάμβανε μισθό, δεν ζούσε πολυτελή ζωή, τρεφόταν για μία εβδομάδα με μία κότα που αγόραζε, εκκλησιαζόταν κάθε Κυριακή από όρθρου βαθέως, εργαζόταν νυχθημερόν να ανορθώσει από τα ερείπια την Ελληνική Πολιτεία όπως είχε πράξει για την Ελβετική Πολιτεία που διοικείτε μέχρι τα σήμερα με το Σύνταγμα που είχε συντάξει, και στράφηκε στην θεσμοθέτηση αφ’ ενός στην κοπή νομίσματος και όχι τραπεζογραμματίων – όργανο των χρηματιστικών παιχνίων – και αφ’ ετέρου νόμου που απαγόρευε θέσπιση νόμου της Πολιτείας αν δεν συμφωνούσε και η τελευταία Κώμη. Τα τελευταία δύο μέτρα κίνησαν την απόφαση από τους νταβατζίδες Εγγλέζους και Γάλλους για την φυσική εξόντωση του. Η τελευταία του πνοή πέταξε μαζί με την ψυχή του στα Ουράνια και η ανεξαρτησία της Ελλάδος στα τάρταρα της κόλασης που ζει η Χώρας μας μέχρι τα σήμερα. Μόλις άρχισε να βγαίνει απ’ τον βυθό, με τον Καποδίστρια τελευταίο κυβερνήτης της, σε  βυθό πέφτει από βυθό ώσπου δεν ήταν άλλος

Προς τους Μητροπολίτες 
Άγιοι Πατέρες, θα αντιγράψω αρχικά ένα περιστατικό που έχει καταγράψει ένας φιλέλληνας περιηγητής από το Τορίνο μαχόμενος στο Νιόκαστρο της Πύλου πολιορκούμενο από τις δυνάμεις του Ιμπραήμ στα 1825. Είναι από το βιβλίο του αείμνηστου μεγάλου ιστορικού Μιχάλη Σακελλαρίου με τίτλο « Η απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο» και περιλαμβάνει τα γεγονότα τριών μηνών από 24 Φεβρουαρίου μέχρι 23 Μαΐου 1825, από τις ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ στηριγμένο σε πρωτόλεια στοιχεία και όχι πρωθύστερο  συσχετισμό γεγονότων κατά την σχολή των Annales με μαθητές όλα τα εθνομηδενιστήρια. 
Διήγηση του Collegno από το Τορίνο: «Την ίδια ημέρα ο Ιμπραήμ γέμισε τα χαρακώματα με πεζικό. Οι πολιορκημένοι επίσης επάνδρωσαν τις επάλξεις. Και από τις δύο μεριές άρχισε πάλι η φωτιά των μικρών όπλων. Οι πολιορκούμενοι φαίνεται θεώρησαν τη θέση τους κρίσιμη. Ένας παπάς περιέφερε στις επάλξεις μια εικόνα της Παναγίας. Άλλοι παπάδες πολεμούσαν από τα τείχη. Ο  Collegno είδε μια εξαιρετική σκηνή: σαν σκοτώθηκε κάποιο παλικάρι, ένας παπάς που βρέθηκε κοντά άφησε το τουφέκι, φόρεσε τα άμφιά του και έψαλε τη νεκρώσιμη ακολουθία, ύστερα τα έβγαλε και ξαναπήρε το τουφέκι στο χέρι και συνέχισε ως μαχητής.» ( σελ. 348 )       
Σας διαφεύγει μήπως το γεγονός ότι επί της αιμοσταγούς τουρκικής δουλείας μαρτύρησαν, κατά την απαρίθμηση του Γάλλου ιστορικού Φραγκίσκου Πουκεβίλ, 11 Πατριάρχες, περίπου 100 επίσκοποι και περίπου 6000 ιερείς και μοναχοί; Παραβλέπετε το γεγονός ότι η θυσία αυτών εμψύχωσε τους σκλάβους πιστούς για την ελευθερία του Γένους μας;
Σήμερα, μετά 1 χρόνο από τις λαοθάλασσες των συλλαλητηρίων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και πλήθος άλλων τοπικών υπέρ της Μακεδονίας μας, 140 τω αριθμώ και τέλος δεν έχουν,  βρήκαν επί τέλους το κουράγιο 22 μητροπολίτες της Μακεδονίας να γράψουν μια επιστολή θαυμάσια σε περιεχόμενο και αγωνιστικότητα υπέρ του δικαίου του μη ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας. Οι υπόλοιποι μέχρι τους 82 τι κάνουν; Απολαμβάνουν την δεσποτεία του θρόνου τους; Έχετε έστω και για μιά στιγμή αναλογιστεί το αποτέλεσμα αν ως πραγματικοί ποιμένες των προδομένων ποιμνίων σας μπαίνατε μπροστά στα συλλαλητήρια των μαθητών που είναι η ελπίδα του Γένους μας μαζί με τον χειμαζόμενο λαό; Ποια δύναμη μπορούσε να σας σταματήσει;  Από την κυβέρνηση των εθνομηδενιστών δεν υπήρξε  αντίδραση στην επιστολή σας. Μήπως επειδή δεν θέλει να σας βάλει απέναντι γνωρίζοντας την δύναμή σας που πηγάζει από το ποίμνιό σας;  Μήπως  δεν έχουν να πουν τίποτα στην ιστορική και πολιτική αλήθεια που καταγράφεται στην επιστολή σας; Αλλά, εν κρυπτώ και παραβίστω επί 3 χρόνια συζητούσε την εξόντωσή σας με το αρχιεπίσκοπο. Και δεν θα γλιτώσετε αν δεν αντιδράσετε. Τώρα που κατάφερε να περάσει με τα ρετάλια της πολιτικής ζωής την παράδοση της Μακεδονίας με ούλα τα συστατικά, εθνότητας, γλώσσας και ιστορίας, θα δείτε το πραγματικό πρόσωπο του άθεου κομουνιστή θεομάχου και εκκλησιομάχου. Δεν υπάρχει καιρός. Αντιδράστε μαχητικά. Δόξα τω Θεώ, έχετε και θύραθεν και οίκοθεν παιδεία, έχετε κύρος εκ του λειτουργήματός σας, έχετε την ακαταμάχητη δύναμη της  Ιεροσύνης σας υπεράνω κάθε κοσμικής βασιλείας και πρωθυπουργίας, έχετε και την πίστη του συνόλου του ποιμνίου σας. Σημάνατε έγερση του λαού κινούμενοι ως επικεφαλής του.  Συνέλθετε, σε επιτρεπτή για την σωτηρία του Γένους, παρασύνοδο της ολομέλειάς σας και εκλέξτε έναν άξιο μητροπολίτη με σθένος και γνώση να ηγηθεί της διαμαρτυρίας του 80% του Ελληνικού λαού για την επαίσχυντη συμφωνία με καθαρή απαίτηση να γίνουν εκλογές τώρα. Είναι πρωτοφανές στο διεθνές δίκαιο μέσω συνθήκης να αναγνωρίζουμε το Βουλγαρικό ιδίωμα γλώσσας που ομιλεί το γειτονικό μόρφωμα κράτους ως Μακεδονική που είναι η μαγιά για να θεμελιώσουν και εθνότητα Μακεδονική, όταν ούτε οι αρχαίοι μακεδόνες τόλμησαν να το ισχυρισθούν, αλλά να λέγουν πως είναι Έλληνες και μιλούν την Ελληνική, όπως είναι καταγεγραμμένο σε όλα τα αρχαία ευρήματα και συγγράμματα γνωστό σ’ όλη την υφήλιο.  
Αφήσατε, άγιοι πατέρες, την ιστορία του ανταρτοπολέμου που τον προξένησε το 5% του ελληνικού λαού, να την γράψουν οι ηττημένοι και οι νικητές να απολογούνται στους ηττημένους. Πρωτοφανές παγκοσμίως. Το κατάντημα το είδατε στις 25 Ιανουαρίου 2019 που είδατε και ακούσατε από τον πρωθυπουργό και άλλα στελέχη του συριζιστάν να λέγουν πως είναι συνεχιστές των σφαγέων του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ και να υμνούν την Γκίνοβα την αντάρτισσα. Και αν αμφιβάλει κανείς για το 5% των ανταρτών, δεν έχει παρά να δει την δύναμη τους στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949 που αριθμούσε 25.000 μαχητές αντάρτες εκ των οποίων 12.000 ήταν Σλάβοι ή Εαμοβούλγαροι. Πόσες δεκάδες χιλιάδες ελληνικές ψυχές μαρτύρησαν και κατασφάχτηκαν με την κατηγορία του «αντιδραστικού» γιατί δεν ήθελαν να στρατολογηθούν με αυτούς; 
Σας θυμίζω, άγιοι πατέρες, την μετονομασία  του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους που ήταν το καταπίστευμα του Ρωμαϊκού, ως Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 1562 από τον Γερμανό Ιερώνυμο Βόλφ, για να κρατήσουν αυτοί την δόξα της Ρωμαϊκής για τον εαυτό τους. Και εμείς το υιοθετήσαμε. Αλλά τότε είμαστε υπόδουλοι στους βάρβαρους Τούρκους. Σήμερα σε ποιους είμαστε υπόδουλοι και δεχόμαστε να απεμπολήσουμε την ένδοξη και λαμπρή ιστορία  των Ελλήνων Μακεδόνων, να παραδόσουμε την ελληνικότατη λέξη Μακεδονία σε αλόφυλους; Στην ούνισα  Μερκελίνα  ή στον Πάιατ; Άκουσα δια ζώσης τον Στέλιο Παπαθεμελή να καταγγέλλει την ενέργεια του Πάιατ, που αφού επεσκέφθη τον καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου και τον «διέταξε» να διακόψει τις φιλίες με τον Πούτιν και αυτός αρνήθηκε, μετέβη στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και παρότρυνε τους καθηγητές να αποδομήσουν τον ηγούμενο. Σε τι είδους κατάντημα έχει περιέλθει η δύσμοιρη Χώρα μας;  Την εποχή που ξέσπασε το ανύπαρκτο σκάνδαλο  Βατοπαιδίου, ενορχηστρωτής ήταν ο τότε πρόξενος της Αμερικής στην Θεσσαλονίκη  Brian Yee για να πλήξουν την τότε Ελληνική Κυβέρνηση που αρνήθηκε να υποκύψει στις αξιώσεις για το σκοπιανό. 
Άγιοι πατέρες, η εξέγερση και η βία αν χρειάζεται να εφαρμοστεί δεν είναι αντιχριστιανική, την δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός όταν είδε το Ναό να έχει μετατραπεί σε οίκο εμπορίου από τους υαινοαργυραμοιβούς. Πήρε τον βούρδουλα και τους απομάκρυνε. Έτσι και εσείς αναλάβατε τα μπαστούνια σας και μπείτε επικεφαλής του ποιμνίου σας. Καταργούν τα Θρησκευτικά από τα Σχολεία και στην θέση τους βάζουν τους Φακέλους που εμφανίζουν Τον  Χριστό στην ίδια θέση με τον Μωάμεθ τον Βούδα και τον Κομφούκιο, καταργούν την προσευχή, ο Μέγας Αλέξανδρος παίζει κρυφτό με την κοκκινοσκουφίτσα και οι αδολεσχίες δεν έχουν τέλος. Μοιράστε τα παλιά βιβλία Θρησκευτικών και Ιστορίας στους μαθητές, διδάξτε την Ελληνική Γλώσσα στις Εκκλησίες.
Άγιοι πατέρες, εκφράζοντας πιστεύω, την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για το μέλλον τους, εσείς που φέρετε το ανώτατο αξίωμα της Ιεροσύνης, αναλάβετε δράση και σώστε το Γένος. Και να είστε σίγουροι πως ό, τι πράξετε θα είναι προς δόξα Θεού πάντων ένεκεν.  
25 Φεβρουαρίου 2019       

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ. Κράπα, Σε συγχαίρω για την καθαρή Σου σκέψη και τις σπουδαίες Σου ιστορικές γνώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.