28/2/19

Έχετε δικαίωμα να εξευτελίζετε τους εαυτούς σας, όχι τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ίδια την Ελλάδα - Απαγορεύσατε εκδήλωση για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο, αναλάβετε τις ευθύνες σας

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, την 4η Φεβρουαρίου 2019, από την απαγόρευση της εκδήλωσης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» στον Πολεμικό Μουσείο, δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατέθεσαν επερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Ο ΥΠΕΘΑ απαντώντας στις επερωτήσεις των δύο βουλευτών επέρριψε την ευθύνη της ακύρωσης -ούτε λίγο, ούτε πολύ- στην συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού  (ΕΑΑΣ) που «έκλεισε» την αίθουσα! 
Η ΕΑΑΣ με την υπ΄αριθμ 13/2019 ανακοίνωση της εκφράζει την έκπληξη και την λύπη της για την απάντηση του ΥΠΕΘΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δέχθηκε  δύο (2 ) τηλεφωνήματα από εκπρόσωπο του Πολεμικού Μουσείου. Το πρώτο τις μεσημβρινές ώρες, όπου πληροφορήθηκε για πρόβλημα διάθεσης του αμφιθεάτρου του Π. Μ. και το δεύτερο  τις απογευματινές ώρες, με το οποίο του έγινε γνωστή  η οριστική απόφαση περί μη διάθεσης, χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις».Είναι λυπηρό να δίδεται τόσο απροκάλυπτη παραπληροφόρηση σε έναν Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος εκτίθεται ανεπανόρθωτα απέναντι στους συν-διοργανωτές και σε όσους επρόκειτο να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή.
Το ΙΗΑ ήδη εξετάζει, μαζί με την ΕΑΑΣ, την ΕΑΑΑ, την ΕΑΑΝ καθώς και άλλους φορείς, την δυνατότητα σύντομης εξασφάλισης μιας μεγάλης αίθουσας για την πραγματοποίηση της αναβληθείσας εκδήλωσης.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης 13/2019 της ΕΑΑΣ που έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της, έχει ως εξής:
Αθήνα,26 Φεβρουαρίου 2019
        Είκοσι δύο  (22) ημέρες μετά την ακύρωση της εκδήλωσης, λόγω μη διάθεσης του αμφιθεάτρου «Ιωάννης Καποδίστριας» από το Πολεμικό Μουσείο (ΠΜ)  και ενώ για το υπόψη  θέμα ασχολήθηκαν εκτενέστατα όλα τα ΜΜΕ  ,καθώς και τη σφοδρή αντίδραση  της  συν-διοργανώτριας   ΕΑΑΣ με κάθε πρόσφορο τρόπο, ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης , προφανώς λόγω μη ορθής πληροφόρησης του από τους υπευθύνους του ΠΜ,  με  έγγραφό του προς τη Βουλή των Ελλήνων , με ημερομηνία 19 Φεβ. 2019  , σε απάντηση σχετικής ερώτησης που κατέθεσαν δύο (2) βουλευτές, με θέμα «Απαγόρευση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών» , όπου  μεταξύ των άλλων αναγράφει: «... σας  γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία   τέθηκαν υπόψη μου από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου........ σε επικοινωνία που ακολούθησε  μεταξύ της ΕΑΑΣ και του Μουσείου την παραμονή της εκδήλωσης, λόγω της   επικαιρότητας και της γενικότερης έκτασης του θέματος, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν  σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, τόσο ως προς τους συμμετέχοντες όσο και ως  προς το προσωπικό και τα εκθέματα του Μουσείου. Για το  λόγο αυτό η ΕΑΑΣ  ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης».
       Η Ένωση σεβόμενη το θεσμικό και μόνο ρόλο του κ. Υπουργού και τη διαφύλαξη του κύρους του ως  πολιτικού  προϊστάμενου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  ,δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο τα παρακάτω:
       – Η ΕΑΑΣ με έγγραφό της με ημερομηνία 10 Ιαν. 2019, αιτήθηκε τη διάθεση του αμφιθεάτρου για την υλοποίηση της υπόψη εκδήλωσης.
      – Συμμετείχε ως συν-διοργανώτρια σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  ,για την απρόσκοπτη και επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.
     – Ποτέ με δική της πρωτοβουλία δεν επικοινώνησε για το υπόψη θέμα, με το Πολεμικό Μουσείο.
     – Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, την  παραμονή της εκδήλωσης, δέχθηκε  δύο (2 ) τηλεφωνήματα από εκπρόσωπο του Π Μ. Το πρώτο τις μεσημβρινές ώρες, όπου πληροφορήθηκε για πρόβλημα διάθεσης του αμφιθεάτρου του Π Μ και το δεύτερο  τις απογευματινές ώρες , με το οποίο του έγινε γνωστή  η οριστική απόφαση περί μη διάθεσης, χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις .
        Η ΕΑΑΣ εκφράζει την έκπληξη και απορία της, για μια ακόμη φορά, για τη ματαίωση της εκδήλωσης, αλλά και για την απάντηση του κ. Υπουργού  στους ερωτώντες  Βουλευτές και λυπάται για τα αναγραφόμενα σε αυτή. 
        Η ΕΑΑΣ αναπτύσσει ήδη πρωτοβουλίες για πραγματοποίηση της υπόψη εκδηλώσεως ,σε  χρόνο και τόπο που θα καθορισθεί ,  με τους ίδιους συντελεστές, εάν και εφόσον το επιθυμούν, καθώς  και πιθανή πρόσκληση νέων για συμμετοχή.                                                                                                                    
Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ
Ο Πρόεδρος
Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής

www.professors-PhDs.com
IHAHellas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.