28/2/19

ΥΠΟΥΛΟ ΚΟΥΜΑΣΙ*

Στην υπερδεκαετή διαδικτυακή ενασχόλησή μας με τον χώρο της Εθνικής Άμυνας έχουμε συναντήσει αρκετούς Τούρκους, με τους οποίους έχουμε «διασταυρώσει τα ξίφη μας» άλλοτε κόσμια και άλλοτε ...λιγότερο κόσμια. Ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν είχαμε εντοπίσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έναν τόσο ύπουλο και επικίνδυνο λογαριασμό (βλ. φωτό), ο οποίος δήθεν κόπτεται για την "βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσων" αλλά στην πραγματικότητα μεταφέρει στο εσωτερικό της Τουρκίας διαστρεβλωμένες πληροφορίες, έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία σε ανυπόληπτους ελληνικούς ιστότοπους και ηττοπαθή σχόλια του κάθε πικραμένου.
Θυμίζουμε ότι το 2009 αποκαλύφθηκε επισήμως ότι το τουρκικό Γενικό Επιτελείο δημιούργησε και διαχειριζόταν 42 ιστοσελίδες στο πλαίσιο Ψυχολογικών Επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η www.cameria.org(Τσαμουριά) και www.greekmurderers.net, μακράν την πιο ανθελληνική ιστοσελίδα που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Διαδίκτυο, με πολυετή λειτουργία, τακτική ανανέωση και ψευδο-επιστημονικό προφίλ. 
Σημειωτέον ότι η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ διεξάγεται από πηγή με ψεύτικη ταυτότητα η οποία παρουσιάζεται από ουδέτερη ως φιλική ενώ στη πραγματικότητα είναι εχθρική. Αποτελεί τη πιο ακραία μορφή προπαγάνδας, εκμεταλλεύεται τυχόν αδυναμίες στο στρατόπεδο του αντιπάλου και χρησιμοποιεί συχνά μέσα όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, φημών, πλαστογραφία κλπ.

*Κουμάσι < μεσαιωνική ελληνική κουμάσι(ν) / κουμάσιον < τουρκική kumaş = κομμάτι υφάσματος, κουρέλι, μεταφορικά: ο τιποτένιος, ο φαύλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.