26/2/19

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Νίκον Αναστασιάδην, Πρόεδρον της Κυπριακής Δημοκρατίας

Φεβρουαρίου 25η, 2019. 
Κύριε Αναστασιάδη, 
Προσωπικά ουδέποτε απέκρυψα την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο σας. Την οποία πάντοτε συνέδεα με τον τρόπο που πολιτεύεστε και τον τρόπο με τον οποίο, υφαρπάσατε δύο φορές το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την άποψη μου αυτή, δεν την κράτησα για τον εαυτό μου. Την έγραψα και την δημοσίευσα, επανειλημμένα.
Δεν είμαι τουτέστιν, ούτε φίλος σας, ούτε θαυμαστής σας, ούτε ρουσφετολήπτης από εσάς, ούτε εξάλλου από οποιονδήποτε των πολιτικάντηδων που μαζί λυμαίνεστε τον τόπο μας, την ημικατεχόμενη από την Τουρκία πατρίδα μας.
Δεν είμαι σίγουρος αν το πήρατε χαμπάρι από τον Όλυμπό σας και τις θεϊκές σας ενασχολήσεις, αλλά τον τελευταίο καιρό οι Τούρκοι έβγαλαν εντελώς το παλούκι. Κατέλαβαν με τον στόλο τους την ΑΟΖ της ΚΔ, απειλούν να κάνουν γεωτρήσεις στην νότια ΑΟΖ της ΚΔ, κατέλαβαν έδαφος της ΚΔ στα Στροβίλια (ελπίζω να μην ισχύει στην περίπτωση σας, για τα Στροβίλια, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ περί άγνοιας του πού ευρίσκεται το Μαρί, που εκστόμισε ο εξίσου εκλαμπρότατος προκάτοχος σας ο Δ. Χριστόφιας, άνκαι από εσάς όλα τα αναμένω...) και αποπειρώνται τα ίδια και αλλού στην λεγόμενη Νεκρή Ζωνή!
Βέβαια η σιωπή και η αδράνεια σας μας λένε πολλά περισσότερα από εκείνα που δεν μας λέτε, αλλά εν πάση περιπτώση, τίθεται το ερώτημα: Θα κάνετε κάτι περί τούτου;
Και ξέρετε κάτι; Ήρθε η ώρα, είμαι σίγουρος, να αποκαλυφθείτε ψεύτης για ακόμα μια φορά! (Όχι πως θα ίδρωνε το αυτί σας βεβαίως!!!). Με ποιον τρόπο; Αποδεικνύοντας ότι είσαστε ανίκανος να κάνετε οτιδήποτε!
Διαλύσατε την άμυνα της Κύπρου που με κόπους και θυσίες κτίσαμε όλοι μας, απολύοντας φαντάρους στους δεκατέσσερις μήνες ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να κερδίσετε ψήφους στις εκλογές. Και με νόμο καθιερώσατε την θητεία των δέκα τεσσάρων μηνών. Και στην θέση των κληρωτών προσλάβατε κάμποσους άνεργους παρατρεχάμενους σας, από τους οποίους πλείστοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους αποψιλώνοντας ακόμα περισσότερο την Εθνική Φρουρά. Και μην νομίζετε πως είμαστε και εμείς σε άλλον πλανήτη όπως εσείς. Έχουμε και δικούς μας ανθρώπους στρατιωτικούς, οι οποίοι καθημερινά μας διεκτραγωδούν τα αμυντικά μας χάλια.
Όσο για τα χρήματα που ξοδεύετε για την άμυνα, αυτό και αν είναι τραγωδία. Βέβαια είμαστε υποχρεωμένοι να σας βγάλουμε το καπέλο για την εφευρετικότητα σας σε μπούρδες, προκειμένου να πείσετε τους αποχαυνωμένους μισοηλίθιους, ρουσφετολήπτες που έχετε υποχείρια σας και που σας «πιστεύουν», για κανένα ρουσφετοκόκαλο που τους πετάτε και γλύφουν, αλλά υπάρχουμε και οι υπόλοιποι! 'Αντε ντε! Είπατε, είπατε, και τι δεν είπατε για «αναδιοργάνωση του στρατεύματος για να γίνει πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό» και άλλες παρόμοιες επικοινωνιακές μπουρδοεξυπνάδες! Άντε, στείλτε τους ευέλικτους και τους αποτελεσματικούς σας να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους ντε!
Αλλά φαντάζομαι πως θα τους διώξουν οι νεοφανείς σύμμαχοι σας οι Εβραίοι, που τους τα δώσατε όλα και που όταν κομπάζετε για αέρια και αγωγούς αγκαλιά μαζί τους, τα χαμόγελα της αυταρέσκειας σας εκτείνονται από το ένα σας αυτί μέχρι και το άλλο. Ή μήπως θα τρίξει τα δόντια στον Ερτογάν το τσογλάνι του στα κατεχόμενα, ο Ακκιντζί, με τον οποίο τρομάρα σου, έχεις και κοινά οράματα. Ονείρατα, μάλλον...
Αν δεν μας αφορούσε όλους το θέμα, θα διασκεδάζαμε με τα καμώματα σας (εδώ χρησιμοποιώ «ευπρεπείς» χαρακτηρισμούς, επειδή δεν ξεχνώ πως είσαστε και δικηγόρος κτλ κτλ, αλλά, άλλα έχω στο μυαλό μου...). Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως άλλος έπρεπε να ήταν αυτή την στιγμή στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εσείς δεν έχετε ικανότητες για τέτοια! Άλλες είναι οι ικανότητες σας. Να αρπάζετε τις οικονομίες του κοσμάκη για να τις δώσετε στους κλεφτοτραπεζοτοκογλύφους κολλητούς σας...
Και για να μην μακρηγορώ, μ' εσάς, κακή τη μοίρα, στην εξουσία, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε! Η μοίρα μας είναι προδιαγεγραμμένη!
Και μάντεψε ποιοι θα πάρουν τον «εθνικό μας πλούτο», που τόσο μας διαφημίσατε... Και από πού θα περάσουν οι αγωγοί. Ρώτα τον Αβέρωφ σου! Κάτι ξέρει. Τόμαθε από το Μαντείο της Αργάκας...

Ανδρέας Τ. Λουκάς
Από το Αγριδάκι της Κερύνειας
Πρόσφυγας από το Πικρό Νερό Καραβά.
(Τα οποία, για το γινάτι σου, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ)

1 σχόλιο:

  1. Πολυ ορθα και θαυμαζω την εκφραση σου.
    Νομιζω οτι για να αλλαξει κατι χρειζεται κατι περισσοτερο.
    Οι ιδεες ειναι σαν το σπορο που πρεπει να πεσει σε γονιμον εδαφος,
    που κι' αυτο θελει προετοιμασια.
    Πως και ποιοι, εινα τα δυσκολα ερωτηματα.
    Οποιος αντιλαμβανεται τι γινεται εδω στην Κυπρο και τυην Ελλαδα δεν κοιμαται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.