28/2/19

Χωρίς συμφωνία η Σύνοδος Ντ. Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν - «Μερικές φορές πρέπει να αποχωρείς» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Το γεύμα εργασίας ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ακυρώθηκε, ενώ δεν επετεύχθη συμφωνία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν διακόπηκαν οι δυο άνδρες αναχώρησαν για τα ξενοδοχεία τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες συναντήσεων στο Βιετνάμ, όμως είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Λευκός Οίκος.
«Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον», ανέφερε η Σάρα Σάντερς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή της.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη των συνομιλιών, δήλωσε ότι η συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία εξαιτίας των αιτημάτων της Πιονγκγιάνγκ να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της.
«Μερικές φορές πρέπει να αποχωρείς (από τις διαπραγματεύσεις) και αυτή ήταν μία από αυτές», σχολίασε ο Τραμπ.
Η συνέντευξη Τύπου του Τραμπ πραγματοποιήθηκε δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αφού ακυρώθηκαν, προφανώς την τελευταία στιγμή, ένα προγραμματισμένο γεύμα με τον Κιμ και μια τελετή υπογραφής.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει κάποιες από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας του, όμως «όχι αυτές που θέλαμε εμείς».
Γι' αυτό «δεν μπορούσαμε να άρουμε όλες τις κυρώσεις», υπογράμμισε ο Τραμπ.
Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι δεν είναι απαραίτητο να επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας.
Δεν χρειάζεται «να μιλάμε για ενίσχυση των κυρώσεων (…) Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα που πρέπει να ζήσουν», εκτίμησε.
Παράλληλα ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ φιλική» τη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον Κιμ.
«Συμπαθεί ο ένας τον άλλο. Υπάρχει μία θέρμη μεταξύ μας και ελπίζω ότι αυτό θα παραμείνει έτσι», επεσήμανε.
Εξάλλου σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Πιονγκγιάνγκ δεν θα προχωρήσει σε νέες πυρηνικές δοκιμές, καθώς ο Κιμ «δήλωσε ότι δεν θα κάνει δοκιμές πυραύλων ή ρουκετών ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τα πυρηνικά».
Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τον Κιμ, ο Τραμπ απέφυγε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας απλώς: «Θα δούμε αν θα γίνει», αν και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να καταλήξει σε μια καλή συμφωνία με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.
View image on TwitterView image on Twitter
📸: President Trump and his motorcade pictured leaving the hotel where talks with Kim Jong Un abruptly ended https://bloom.bg/2Emill9 
31 people are talking about this


 Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.